Здравей Гост

Малефици и бенефици.Копи-пейста и цитатите не са препоръчителни!

• 87 Отговора
  • 11605 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Таааа....да си поговорим за тях....

Първо до транссатурновите ;D и разбира се от него- самия Сатурн/кронос/...
Аз боравя със следните думи когато говоря за Сатурн:
постоянство, принципи, ред, дълг,мъдрост
...кое тук е лошо? Сега изключвам от списъка думите затруднения,бавно,консерватизъм....мога още много,но спирам с тези...

Марс... ;D нали той е другото зло.... ;D
динамика, действие,ентусиазъм,борбеност,енергия

казвайте другите малефици и бенеици... ;D...Ааа, сетих се...ВЕНЕРА мързел,безредие, податливост,нисши страсти...дори извратеност.

Юпитер ;D високомерие,самохвалство,разточителство

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Айде де...що мълчите? :rolleyes: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

За мен Сатурн винаги е бил градивна енергия, основавам и ще продължавам да основавам и живота, и принципите си върху неговата стабилна база. Слаби хора според мен имат проблем със Сатурн - такива, които отказват да порастнат, които не могат да търпят елементарни правила, тези с раздуто его, тези, които са ненужно драматични - за тях сатурн е малефик, защото той не понася такива качества и ги маха от хората. Неговото ограничително действие определено е доста добър урок за такива хора. Някои отказват просто да се подчинят на правила, истината е, че не са центъра на галактиката, камо-ли вселената, но и да бяха, пак има някакви правила и затова. Писнало ми е от хора, които мрънкат и драматизират това и си бият главата в стената. Сатурн няма да мръдне, човек е този, който трябва да се нагоди.
Проблем ми е Нептун, обаче, с неговата мъглявост, неяснота и факта че не знаеш кога си стигнал до някаква екзистенциална истина и кога си попаднал в капана на собствените си илюзии. Ама той май не се счита за малефик? Все пак хората си падат по самозаблужденията и нямат проблеми да прекарат целия си живот, обградени от тях. Лошо е това, което им казва истината и им я навира в носа, което пак се явява до известна степен Сатурн - връзка и мост между духовните и личните планети. С целия ареснал несигурност и вътрешни страхове, които пречат на хубавата илюзия, че сме супер оборотни и сме богове.  :P

*

Марая

• 28287
Таааа....да си поговорим за тях....

Първо до транссатурновите ;D и разбира се от него- самия Сатурн/кронос/...
Аз боравя със следните думи когато говоря за Сатурн:
постоянство, принципи, ред, дълг,мъдрост
...кое тук е лошо? Сега изключвам от списъка думите затруднения,бавно,консерватизъм....мога още много,но спирам с тези...

Марс... ;D нали той е другото зло.... ;D
динамика, действие,ентусиазъм,борбеност,енергия

казвайте другите малефици и бенеици... ;D...Ааа, сетих се...ВЕНЕРА мързел,безредие, податливост,нисши страсти...дори извратеност.

Юпитер ;D високомерие,самохвалство,разточителство

Ако така ще пишем, така и аз мога.

Сатурн - депресия, негативни мисли, страх, чувство за скованост, неспособност да действаш.

Марс - агресия, травми.

Венера - пари, красота, усещане, че си красив, ценен, самочувствие, способност да даваш и получаваш любов, уважение, да обичаш тялото си, да се харесваш, да вярваш, че заслужаваш.

Юпитер - оптимизъм, радост от живота, вяра в доброто бъдеще, късмет.

Всяка планета има негативно и позитивно проявление и има крайности при проявленията и.

Но наистина Сатурн и Марс са много важни и човек трябва да ги проявява положително.

Ето...това искам да кажа... :blink: Няма бенефици и малефици...има домове,знаци,аспекти и проява на енергията на планетата...

И тук е мястото всеки /разбира се ,ако желае/да сподели наблюденията си...коя планета усеща като "малефик" и коя като "бенефик"

За начинаещите...един съвет. С антична астрология, човек следва да се занимава...едва след определен период занимания със западна... ;D

*

Asol

• 4140
Марая, малко извън темата, но ако искаш да са ти червени буквите използвай само колора, без сиянието, защото на ИЕ целия текст е с еднакъв стандартен за коментарите цвят.

*

Stella

• 7765
Писнало ми е от хора, които мрънкат и драматизират това и си бият главата в стената. Сатурн няма да мръдне, човек е този, който трябва да се нагоди.

Нямам аспекти на Сатурн с лични планети, за което благодаря на Бог. Но понасям много добре сатурновата енергия и се справям с нея. А между другото именно сатурновите са най-големите мрънкала, черногледи, песимисти и тесногръди хора, които не виждат по-далеч от собствената си защитна черупка. Всеки ден утешавам Козирози покрай себе си. Сатурн се свързва с депресиите. Но, аз го уважавам, щото Бог ме е пощадил от негативни аспекти на рождения сатурн, а транзитите са преходни и ме каляват.

Марс не ми ранява нищо. Светилата го тригонират. Има само един квадрат с Юпитер, който аз приемам като стимулиращ. нали двете планети се "харесват", според древните.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
Цитат на: Stella
... А между другото именно сатурновите са най-големите мрънкала, черногледи, песимисти и тесногръди хора, които не виждат по-далеч от собствената си защитна черупка.

Оооо...?

*

Марая

• 28287
Писнало ми е от хора, които мрънкат и драматизират това и си бият главата в стената. Сатурн няма да мръдне, човек е този, който трябва да се нагоди.

Нямам аспекти на Сатурн с лични планети, да което благодаря на Бог. Но понасям много добре сатурновата енергия и се справям с нея. А между другото именно сатурновите са най-големите мрънкала, черногледи, песимисти и тесногръди хора, които не виждат по-далеч от собствената си защитна черупка. Всеки ден утешавам Козирози покрай себе си. Сатурн се свързва с депресиите. Но, аз го уважавам, щото Бог ме е пощадил от негативни аспекти на рождения сатурн, а транзитите са преходни и ме каляват.

Не намирам това за пощада... ;D ,а за друга астрологична обосновка.
Сатурн - аспектиран и акцентиран в натала притежават хората...на които им е отредено да ръководят, водят...да налагат норми, правила и модели на поведение ако щеш.
Сатурн не мрънка..,не е черноглед, не е тесногръд! Мрънкането е по лигавата Венера във водните знаци particularly в Риби...,  ...за другото няма днес да казвам по коя планета е...и какъв аспект трябва да има...щото много ще стане...за размисли и страсти... ;D

Нямам аспекти на Сатурн с лични планети, за което благодаря на Бог. Но понасям много добре сатурновата енергия и се справям с нея. А между другото именно сатурновите са най-големите мрънкала, черногледи, песимисти и тесногръди хора, които не виждат по-далеч от собствената си защитна черупка. Всеки ден утешавам Козирози покрай себе си. Сатурн се свързва с депресиите. Но, аз го уважавам, щото Бог ме е пощадил от негативни аспекти на рождения сатурн, а транзитите са преходни и ме каляват.

Марс не ми ранява нищо. Светилата го тригонират. Има само един квадрат с Юпитер, който аз приемам като стимулиращ. нали двете планети се "харесват", според древните.

Честно казано, Козирозите може да мрънкат и да са черногледи, но накрая работата им все пак е свършена. Не е като някой надибичен воден знак - аре, за моя съм субективна, но сигурно и той влиза в това число - но като ги гледам скорпионите и рибите... обривам се от тях ...  Седи и реве, реве и седи седи и реве, реве и се оплаква, оплакава се и реве, не може, прекалено много го боли сърцето. Не може това, не може онова, когато сърцето го боли и накрая нищо не се свършва. Сатурновите хора могат да казват, че света е крив, грозен, смотан, а хората са ужасни, но на следващия ден, след като са мрънкали ще направят това, което трябва да се направи. Накрая е важно работата да е свършена. Всички вършим неща, които не ни харесват. ТРЯБВА да вършим неща, които не ни харесват, дори да не са целия ни живот, налага се да превъзмогнем себе си понякога. Това, че някой ми се хили насреща като зелка, току-що огряна от слънчевите лъчи и ми казва колко е хубав света, какво ме топло, ако накрая този човек не може да си свърши работата? Аз може да не съм слънчев Козирог, но мисля, че имам достатъчно, за да заява, че преспокойно можеш да се оттеглиш и да не утешаваш никого със силно влияние от този знак  :o Козирога накрая ще се оправи и сам.  :blink: За разлика от водните знаци, които на всяка стъпка трябва да им бършеш сълзите с някаква кърпичка, да им духаш нослето от сополчетата и накрая може и да стигнат до някакъв прогрес. Това включва и Скорпионите. Ако си мислите, е не ги включва, просто не са ви дали да ги познавате. Могат всичко, могат да преживеят всичко, но не и, ако недай си боже сърцето им е истински ангажирано...  Тогава ... вадете си не пакетчето с кърпички, ами някой промишлен топ хартия ...

Аз съм наказана с точната опозиция между двата най-гадни малефика  ;D. И то в кофти домове - Сатурн 12, Марс 6. Ако речем че 12 е кармата, 6-ти там където се отработва....И Сатурн държи почти всичките ми планети в шах.....Малка грешка и бивам наказана...матирана тъй да речем...А Венера и Юпитер уж бенефици, са в съвпад, омекотява ги само съвпада с Нептун..Защото Венерата ми е наранена, заточена, паднала, мноооого кармична, съвпада й с Юпитер по-скоро се отразява в негативна светлина, Юпитер за мен е катализатор, независимо дали процесите са добри или лоши, съответно си вадя изводите, че катализира лошите прояви на Венера...Имам много качества, поради мързел и инат да го речем съм ги оставила да се пропилеят...Нооо, явно всичко си преработвам на максимални обороти, макар че мъдростта идва след много години, въпреки че съм я имала от детство, но е била неосъзната мъдрост. Избор, кво да правиш...А и винаги съм била със завидно чувство за хумор....за голяма изненада на много мои някогашни познати  ;D

*

Марая

• 28287

Честно казано, Козирозите може да мрънкат и да са черногледи, но накрая работата им все пак е свършена. Не е като някой надибичен воден знак - аре, за моя съм субективна, но сигурно и той влиза в това число - но като ги гледам скорпионите и рибите... обривам се от тях ...  Седи и реве, реве и седи седи и реве, реве и се оплаква, оплакава се и реве, не може, прекалено много го боли сърцето. Не може това, не може онова, когато сърцето го боли и накрая нищо не се свършва. Сатурновите хора могат да казват, че света е крив, грозен, смотан, а хората са ужасни, но на следващия ден, след като са мрънкали ще направят това, което трябва да се направи. Накрая е важно работата да е свършена. Всички вършим неща, които не ни харесват. ТРЯБВА да вършим неща, които не ни харесват, дори да не са целия ни живот, налага се да превъзмогнем себе си понякога. Това, че някой ми се хили насреща като зелка, току-що огряна от слънчевите лъчи и ми казва колко е хубав света, какво ме топло, ако накрая този човек не може да си свърши работата? Аз може да не съм слънчев Козирог, но мисля, че имам достатъчно, за да заява, че преспокойно можеш да се оттеглиш и да не утешаваш никого.  :o Козирога накрая ще се оправи и сам.  :blink: За разлика от водните знаци, които на всяка стъпка трябва да им бършеш сълзите с някаква кърпичка, да им духаш нослето от сополчетата и накрая може и да стигнат до някакъв прогрес. Това включва и Скорпионите. Ако си мислите, е не ги включва, просто не са ви дали да ги познавате. Могат всичко, могат да преживеят всичко, но не и, ако недай си боже сърцето им е истински ангажирано. Вадете си не пакетчето с кърпички, ами някой промишлен топ ...

А обривите...по коя планета бяха... ;D?

Днес падам от смях...,но ми харесва дискусията...и обичам смислените отговори в които има парченца от 5-ти дом... ;D ;)

А обривите...по коя планета бяха... ;D?

Днес падам от смях...,но ми харесва дискусията...и обичам смислените отговори в които има парченца от 5-ти дом... ;D ;)

Еми моя Сатурн в 5 дом да си каже ...  ;D ;D ;D

А между другото именно сатурновите са най-големите мрънкала, черногледи, песимисти и тесногръди хора, които не виждат по-далеч от собствената си защитна черупка.

Хмм, надали един Водолей, чийто управител Сатурн е добре поставен и действа позитивно и градивно на индивида е тесногръд или пък вижда само до защитната си черупка.. Хахаха, не мисля така.. никак даже.. ;)

:)

*

Ronia

• **
  • 1557
О, ама тя темата е взела неочакван обрат. Аз съм Скорпион с Асц Козирог, по-издръжливи от тези двата вида не познавам. И психически, и физически. Това по темата - Сатурн ми е У на Асц и доскоро го приемах като благодетел, баща. Само че последният му транзит квадрат с натална Луна някак нечестно и не по Сатурновски достойно ме уязвява там, където съм най-слаба - детето ми. Болести, неприятности. И сега очаквам да кацне на Слънцето ми в началото на октомври, но не съм загубила съвсем вяра в него. Мисля, че като цяло е изпитание с определена цел и тя носи дивиденти. атурновият възврат беше много ползотворен период за мен, и професионално, и в личен план. Осбен това мисля вторият ми брак да е с изявен Сатурнианец.  ;D

Квадрата с Луната винаги разкъртва много яко. Опозето също не е цвете за мирисане, но мисля, че това е най-лошото, което може да направи, но и то се преживява, минава се.  ;)

Мони,Марая съгласна съм с вас. Поне при мен Сатурн играе много голяма,да не казвам цялата роля на моето израстване като човек.Именно при Сатурн върху Луната се научавам да не мрънкам,да не си отварям устата излишно и да расъждавам преди да говоря. Доста го обвинявах,но мога да кажа,че ме учи да съм по-сдържана, да степенувам нещата и да не мисля само за собствените си чувства.Поне така го усещам и наистина мисля,че много се промених последните месеци.Наистина по едно време едно като депресивно състояние ме беше налегнало, върна ме назад и ме хвърли в размисли за живота ми, но конструктивно бих казала :)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Ronia

• **
  • 1557
Квадрата с Луната винаги разкъртва много яко. Опозето също не е цвете за мирисане, но мисля, че това е най-лошото, което може да направи, но и то се преживява, минава се.  ;)

То всичко се преживява, но да не се налага. Неприятно, че като обърне посоката пак ще ме целне, но... И после върху Слънцето и мисля да влиза вече Сатурнианеца.  ;D

*

Марая

• 28287

Какво ще кажеш за секстила Луна/Сатурн? :-\ :rolleyes:

Ronia, Пази си самооценката, самочувствието и си припомняй стойността си редовно през този период. Мен ми седна на Слънцето като бях някъде на 12 ли, нещо такова, и направо ме погроми, но аз тогава не бях подготвена и ме свари по долни гащи.  ;D Но вече знам да държа здраво и те съветвам и ти така да правиш.  ;D ;D

Иначе Марая, ако имаш предвид транзитен Сатурн с натална Луна, нямам наблюдения, или поне не помня, за да мога да кажа. Предстои ми след известно време, тогава ще мога и от личен опит да споделя.  :P

*

Марая

• 28287
Ronia, Пази си самооценката, самочувствието и си припомняй стойността си редовно през този период. Мен ми седна на Слънцето като бях някъде на 12 ли, нещо такова, и направо ме погроми, но аз тогава не бях подготвена и ме свари по долни гащи.  ;D Но вече знам да държа здраво и те съветвам и ти така да правиш.  ;D ;D

Иначе Марая, ако имаш предвид транзитен Сатурн с натална Луна, нямам наблюдения, или поне не помня, за да мога да кажа. Предстои ми след известно време, тогава ще мога и от личен опит да споделя.  :P

Дай в натала...тогава ;)..,ако имаш наблюдения...или предположения.