Писнало ми е от хора, които мрънкат и драматизират това и си бият главата в стената. Сатурн няма да мръдне, човек е този, който трябва да се нагоди.
Нямам аспекти на Сатурн с лични планети, за което благодаря на Бог. Но понасям много добре сатурновата енергия и се справям с нея. А между другото именно сатурновите са най-големите мрънкала, черногледи, песимисти и тесногръди хора, които не виждат по-далеч от собствената си защитна черупка. Всеки ден утешавам Козирози покрай себе си. Сатурн се свързва с депресиите. Но, аз го уважавам, щото Бог ме е пощадил от негативни аспекти на рождения сатурн, а транзитите са преходни и ме каляват.
Марс не ми ранява нищо. Светилата го тригонират. Има само един квадрат с Юпитер, който аз приемам като стимулиращ. нали двете планети се "харесват", според древните.
Честно казано, Козирозите може да мрънкат и да са черногледи, но накрая работата им все пак е свършена. Не е като някой надибичен воден знак - аре, за моя съм субективна, но сигурно и той влиза в това число - но като ги гледам скорпионите и рибите... обривам се от тях ... Седи и реве, реве и седи седи и реве, реве и се оплаква, оплакава се и реве, не може, прекалено много го боли сърцето. Не може това, не може онова, когато сърцето го боли и накрая нищо не се свършва. Сатурновите хора могат да казват, че света е крив, грозен, смотан, а хората са ужасни, но на следващия ден, след като са мрънкали ще направят това, което трябва да се направи. Накрая е важно работата да е свършена. Всички вършим неща, които не ни харесват. ТРЯБВА да вършим неща, които не ни харесват, дори да не са целия ни живот, налага се да превъзмогнем себе си понякога. Това, че някой ми се хили насреща като зелка, току-що огряна от слънчевите лъчи и ми казва колко е хубав света, какво ме топло, ако накрая този човек не може да си свърши работата? Аз може да не съм слънчев Козирог, но мисля, че имам достатъчно, за да заява, че преспокойно можеш да се оттеглиш и да не утешаваш никого със силно влияние от този знак

Козирога накрая ще се оправи и сам. :blink: За разлика от водните знаци, които на всяка стъпка трябва да им бършеш сълзите с някаква кърпичка, да им духаш нослето от сополчетата и накрая може и да стигнат до някакъв прогрес. Това включва и Скорпионите. Ако си мислите, е не ги включва, просто не са ви дали да ги познавате. Могат всичко, могат да преживеят всичко, но не и, ако недай си боже сърцето им е истински ангажирано... Тогава ... вадете си не пакетчето с кърпички, ами някой промишлен топ хартия ...