Здравей Гост

Какво Ви липсва?

• 265 Отговора
  • 24635 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Какво Ви липсва?
« Отговор #240 -: Април 07, 2012, 09:35:04 pm »
Аз имам светила в квадрат с Нептун, но не съм лъжкиня и не се смятам за чаровница.

Ти знаеш най-добре каква си  :blink:, аз не споря.

О, нямах предвид, че спориш.
Един аспект със Сатурн приземява родения.
В случая, който аз посочих, човекът няма аспект на Сатурн, който да му придава реалистична преценка и той си фантазира неограничено, без капка самокритичност. В моя случай Нептун има рожден тригон със Сатурн.

Stella,имаш предвид ,че когато в картата има силен акцент на Нептун/Риби е добре Сатурн да има лек/и аспекти към Нептун,лични планети? А при твърди такива на Сатурн?

При твърд аспект Сатурн задълбочава нещата. В смисъл може да има някакви необосновани страхове.

Въпроса ми беше при какви аспекти и към  кои планети Сатурн приземява Нептун/Риби и дали винаги е така?

Когато имаме аспекти на Нептун и Юпитер към лични планети и светила, може да са налице фантазиране, розови очила и прекален оптимизъм. Един положителен аспект на Сатурн към засегнатите планети приземява и дава реалистичен поглед. Човек пак може да си мечтае и да си фантазира, но мечтите му са по-реалистични, а оптимизмът е по-умерен.

Негативният аспект на Сатурн към замесените планети може да даде черногледство и необосновани страхове.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #241 -: Април 07, 2012, 09:37:51 pm »
Какво говориш, моля те!? Ти идея си нямаш за какво става въпрос!
Значи, започва се така: "Смъртта е моят най-добър приятел! Имам тумор в мозъка, който се намира на такова място, че не може да се оперира. В момента е спрял да расте, но не се знае като започне да расте кой център ще ми засегне. така, че в един момент, ако не мога да те разпознавам, да не се чудиш какво става. Получих го при едно падане, като летях с парапланер в Алпите. Лежал съм цял ден, но за късмет са ме намерили и са ме транспортирали със самолет на българското посолство до България..и т.н"

Съмнявам се, че ти се слушат подобни истории. Минават години, човекът си е жив, нищо му няма. Хората около него малко по малко се оттеглят, защото, никой не обича да го правят на глупак. Отначало го съжаляваш, защото мислиш, че е болен, след това вече спираш и да го съжалявам, просто се дистанцираш.

Ох ,не, разбира се !  ;D Ти написа "фантасмагории", а на мен това ми отключи съвсем друг тип асоциация, красиви фантазии. Разбирам какво казваш, но това си е патология. Дори не знам от ккаъв зор човек би си измислял подобни неща. За красивите е ясно, но за подобни... Обаче аз пък познавам една Близначка, която е болна от всички редки и нелечими заболявания. Патология е и при нея и е изключително енергийно вампирясал човек. След разговор с нея се чувстваш полуумрял, наистина. Гледах сега картата й, няма никакъв Нептун там, неаспектиран, слаба ракия. От нещо друго ще й е развинтеното негативно въображение, но е ужасна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #242 -: Април 07, 2012, 09:40:15 pm »
Историите често са потресаващи и май с годините стават все по-професионални в разказите си.

И аз съм срещала такива нептунианци, но имам имунитет срещу опитите им да представят очевидна лъжа/фантазия за истина. Такива даже са ми "специалитет" - обичам да развенчавам лъжите им.  :blink:

Лично за мен Скорпионите /акцентирани/ са по-висока класа, ако става въпрос за преднамерени лъжи и създаване на заблуди. Много по-фино изпипват детайлите и са много предвидливи, добри стратези. Стратегическия талант го свързвам с Марс и Сатурн, в никакъв случай с Нептун.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #243 -: Април 07, 2012, 09:40:36 pm »
Роня, сложи карта, ако е удобно, тия моите-единия е близнаци, другия-дева. Явно нещо по меркурия ходи

*

Lillie

• 30532
« Отговор #244 -: Април 07, 2012, 09:41:23 pm »
Гледах сега картата й, няма никакъв Нептун там, неаспектиран, слаба ракия. От нещо друго ще й е развинтеното негативно въображение, но е ужасна.

Виж как й е поставена Луната и какви аспекти има.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #245 -: Април 07, 2012, 09:42:07 pm »
Хипохондризъм. В по-модерен вариант - кибер хипохондризъм, т.е. "консултации" с д-р Google. За Близначката на Рония имам предвид.

*

Stella

• 7765
« Отговор #246 -: Април 07, 2012, 09:45:29 pm »

Обаче аз пък познавам една Близначка, която е болна от всички редки и нелечими заболявания. Патология е и при нея и е изключително енергийно вампирясал човек. След разговор с нея се чувстваш полуумрял, наистина. Гледах сега картата й, няма никакъв Нептун там, неаспектиран, слаба ракия. От нещо друго ще й е развинтеното негативно въображение, но е ужасна.

Тя има ли Луна в Дева или Луна в 6-ти дом? Обикновено те са хипохондриците. Имам предвид - ранена или паднала/заточена Луна.

Моя прителка с Луна в Козирог в 6-ти дом си внушава, чее болна от разни болести, но в по-слаб вариант.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #247 -: Април 07, 2012, 09:46:37 pm »
Роня, случайно Луна близо до СЛВ/ЮЛВ да има и ранена от малефици?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #248 -: Април 07, 2012, 10:18:58 pm »
Попитах те ,защото при мен и Нептун ,и Юпитер аспектират Слънцето,но Сатурн не е в аспект с тях ,в падение е -мечтая и фантазирам,но "очилата " ми са червени :blink:,не ползвам розови,в смисъл подхода ми към живота е достатъчно реалистичен.
При мен може би компенсира К2 в Козирог. :blink:

Не мога да кажа, без да погледна картата.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #249 -: Април 07, 2012, 10:19:25 pm »
Не ми е удобно да й сложа картата, но отидох сега пак да я вадя (защото я изтривам от Астрото си и после пак да вкарам наново данните трябва). Има Луна квадрат с СЛВ, на 2 градуса е. Брей, тронова е обаче, в Рак, съвпад с Уран. Квадрат с Юпитер в Овен. В 6ти Венера в последен градус на Рак, Луната е в 5ти съответно. В Дева Сатурн в 7ми. Меркурий в Овен в 3ти.

Изненадана съм от Луна/Уран в 5ти. Това е най-несмеещият се, нерадващият се, неумеещият да живее човек, когото познавам. Освен това тя си измисля добавки, тоест нейните болести са винаги от някакъв по-специален вид. Може за другите да е лечимо, но нейната е по-специална и тотално нелечима. изстисква всички около себе си.

*

Papy

• 4343
« Отговор #250 -: Април 07, 2012, 10:21:33 pm »
Роня, може ли още подробности за меркурий и хирон, моля?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #251 -: Април 07, 2012, 10:28:27 pm »
Чакай сега, тъкмо гледах Меркурия. Изненадващо добри аспекти има тази жена, то почти само тригони, ама айде. Меркурий има: секстил с Венера, тригон със сатурн и ей тук един квадрат с Плутон, ма той Плутон е в 7ми дом... пък и са цели 8 градуса, множко ми се вижда. Хирон е в 11ти (тук дали не са отразени "мечтите" й за редки заболявания? Боже, как звучи само!) на 0 градуса Козирог. На Хирон най-близкият му аспект е 5-градусова квадратура със Сатурн в 7ми в Дева, тук има нещо явно, с девата. От друга страна тя е вдовица (не е страдаща), което мисля има отражение в този аспект.

Нептун има един-единствен аспект - секстил с Плутон, от 8ми към 7ми.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #252 -: Април 07, 2012, 10:30:22 pm »
Хипохондризъм. В по-модерен вариант - кибер хипохондризъм, т.е. "консултации" с д-р Google. За Близначката на Рония имам предвид.

Компютър не пипа, консултира се с вестник Лечител, май беше.  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #253 -: Април 07, 2012, 10:31:31 pm »
Роня, сигурна ли си, че Луната е в съвпад с Уран в Рак? Да не би съвпадът да е в Скорпион?

Питам, защото не ми се връзва с останалите знакови констелации, ако гледаме бавните планети.

ПП. Всъщност сега се сетих, сигурно е от по-старото поколение с Плутон в Лъв и Уран в Рак.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #254 -: Април 07, 2012, 10:34:34 pm »
МИ да, ето я пред мен. Да не съм объркала нещо аспектите, преписвам ги от табличката. Слънце в 4ти в Близнаци, пък Луната в съседния 5ти в съвпад с Уран в Рак...  :-[

« Отговор #255 -: Април 07, 2012, 10:35:23 pm »
Препоръчвам консултации само с д-р Хаус. ;)... Навремето съм прелиствала "Лечител" и доколкото помня, в него преобладаваха материали за природната медицина, билколечение, физически упражнения и т.н., което не ми струва много "опасно" откъм "диагностициране" на "заболявания". А чак пък и редки болести да си открие. Явно вестникът е вдигнал нивото и вече пише в доста по-медицински стил.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #256 -: Април 07, 2012, 10:37:23 pm »
О, да, вече е към 60-годишна.

Да, да, вероятно медиите са напреднали. Но тя винаги си е била такава. Преди я познаваше една цяла болница, беше завързала познанства топли и ходеше почти всеки ден да се преглежда - не с цел излекуване, а усвояване на материята. Ох, само като си мисля за нея и се изморявам.

*

Papy

• 4343
« Отговор #257 -: Април 07, 2012, 10:41:29 pm »
Последен въпрос-негативни аспекти към асц/иц?

« Отговор #258 -: Април 07, 2012, 10:44:11 pm »
Има един господин /да го наречем/ във фейса, който се е кръстил с "болестно" потребителско име, в полето "за мен" е обяснил подробно болежките и страданията си, които и на напълно здрави и на сериозно заболели хора биха се видели еднакво леки и несериозни, но пък самият тон, с който въпросният човек се оплаква и жалва е повече от комичен, въпреки желанието да му съчувстваш. Та той призовава из различните страници други билни и страдащи хора да му станат приятели, за да си споделят мъките и тегобите. :blink: Значи на него по някакъв начин му харесва да е в позицията на жертва и не иска да излиза от нея. Това вече си е болест, но на духа или ума.
There's a little witch in every woman...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #259 -: Април 07, 2012, 10:53:21 pm »
Та той призовава из различните страници други билни и страдащи хора да му станат приятели, за да си споделят мъките и тегобите. :blink: Значи на него по някакъв начин му харесва да е в позицията на жертва и не иска да излиза от нея. Това вече си е болест, но на духа или ума.

Споделената болка е половин болка.  :blink:

Не знам, мен такива масовки никога не са ме привличали.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.