Здравей Гост

Чувството за собствена значимост - ЧСЗ

• 35 Отговора
  • 4385 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Чувството за собствена значимост - ЧСЗ
« Отговор #20 -: Март 31, 2012, 04:14:27 pm »
Най-обичам размисли за духовно просветление...
Колко духовно просвет(л)ени биха си признали, че това е житейски път, а не състояние, статукво, което веднъж като постигнеш-край-много си як
Въпросът ми е сериозен, не се заяждам

Накъде е насочен този въпрос и за каква якост става дума? :) И защо считаш, че е път? Изобщо, какво разбираш под "просветление"? :)

Марая, в дълбока медитация - да. Само че с постоянно медитиране се постига и траен ефект на постепенно успокояване на ума във всекидневието, почва да прозира през облаците. Има и други предписания обаче. А източните биха казали, че медитацията не се прави, тя ти се случва в даден момент. А ти тези мисли, спомени и чувства ли си? :)

Какво всъщност дълбаете в момента? :) Без тези аспекти на Марс и Юпитер няма ЧСЗ ли? :)

Нее...не съм казала подобно нещо... ;D :P.
Човек живее с тях..Мислите са най-могъщото оръжие на вселената... и онова..чрез което творим...

Търся причините...провокира ме аспекта...и както казах вече заключението на АН..по повод същия.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #21 -: Март 31, 2012, 04:18:22 pm »
По-важното в конкретиката на разговора е да поговорим ,кога и при какви условия ЧСЗ влиза в действие? И...обяснения от рода на когато е застрашено егото..не биха удовлетворили любопитството ми ..не само женското ;D..,а и астрологичното...от там и духОвното... :P ;D

Нима ЧСЗ изобщо излиза от действие? Или това е по-скоро заблуда?  ;D

Аз мисля, че при определени ситуации и обстоятелства излиза от употреба...Особено при среща със смъртта. :blink: или в кризисни ситуации..,а това е 8-ми дом с древния управител Марс и съвременния Плутон...
Илюзия е по-точната дума според мен ;)..
Не ми отговори на недуховния въпрос  ;D имаш ли нещо в стрелец и /или/ водолей..А защо не и в двете съзвездия... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #22 -: Март 31, 2012, 04:23:51 pm »
Илюзия, да.  :blink: По време на екстремни изживявания, както и по време на дълбока медитация изчезва, но после пак се появява. Имах предвид, че в общия случай си е все там през всекидневието, просто се зъби различно. :)

А за другото - пак да. :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Март 31, 2012, 04:32:42 pm »
Илюзия, да.  :blink: По време на екстремни изживявания, както и по време на дълбока медитация изчезва, но после пак се появява. Имах предвид, че в общия случай си е все там през всекидневието, просто се зъби различно. :)

А за другото - пак да. :)

Или...транзит на планета през 8-ми дом...дирекция ,която провокира куспидата на к8..в това число и управителя на куспидата и /или/ планета в 8-ми...би могъл да "заключи" ЧСЗ за определен период от време... ;D .
Но ..кое отключва свбодата му? :unsure: :rolleyes:

Кое е в знака на Юпитер? ;D ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Март 31, 2012, 04:41:26 pm »
Чисто астрологически аз бих интерпретирала аспекта квадратура Марс - Юпитер като ипулсивност, лесна раздразнителност...опасни ситуации провокирани от недообмислени и неправилно преценени възможности...съдебни процеси..спорове....
Много често този аспект показва един обикновен живот на амбициозен и деен човек ...но без съществени резултати... :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #25 -: Март 31, 2012, 04:51:08 pm »
Чисто астрологически аз бих интерпретирала аспекта квадратура Марс - Юпитер като ипулсивност, лесна раздразнителност...опасни ситуации провокирани от недообмислени и неправилно преценени възможности...съдебни процеси..спорове....
Много често този аспект показва един обикновен живот на амбициозен и деен човек ...но без съществени резултати... :blink:

интересно е, какви други интерпретации на този аспект бихте дали ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Март 31, 2012, 05:26:38 pm »
 ;D...Тази не ти ли хареса? :rolleyes: ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #27 -: Март 31, 2012, 05:44:19 pm »
Имаше една друга подобна тема за ниската или висока
" самооценка ", е аз не виждам особена разлика и в това
"ЧЗС" - всичко е свързано със социалната ни оценка или
със социалните домове   :mellow:

Особено в последните десетилетия, когато пазарните отношения
" завзеха " всички възможни територии вкл. и на социалните отношения
и изместиха моралните ценности с мотото " всичко за продан "
" ЧЗС" се измерва с материалните възможности и социалното положение
в обществото.
За справка  Форбс " Първите 10 в класацията на най-влиятелните българи са:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4681231

P.S. Относно Марс/Юпитер аспект съм срещала в картите на много бизнесмени,
шефове на големи компании но предимно съвпад...това е доста по-благоприятно
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #28 -: Март 31, 2012, 05:53:28 pm »
;D   ;D  супер е поста на АН от архивите.

но на мен ми се струва, че чувството за собствена значимост ще да е свързано повече със Слънцето и Венера и техните аспекти в натала. и особено Сатурн към тях.
иначе квадрата Марс/Юпитер може и да дава желание за реализация и най-вече действие, но наистина трябва да е подкрепен.

Марс в квадрат с Юпитер съм наблюдавала в картите на хора със "синя кръв"- с благороднически потекло и високопоставени личности.

Аз си харесвам този аспект - много. Без него нямаше да бъда предприемчива. Верно, че дава нетърпеливост и преразход на енергия, но точно той ме изкарва от руслото на големия воден тригон и ме кара да действам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Март 31, 2012, 05:56:28 pm »
;D   ;D  супер е поста на АН от архивите.

но на мен ми се струва, че чувството за собствена значимост ще да е свързано повече със Слънцето и Венера и техните аспекти в натала. и особено Сатурн към тях.
иначе квадрата Марс/Юпитер може и да дава желание за реализация и най-вече действие, но наистина трябва да е подкрепен.

Марс в квадрат с Юпитер съм наблюдавала в картите на хора със "синя кръв"- с благороднически потекло и високопоставени личности.

СПОДЕЛИ НАБЛЮДЕНИЯТА СИ С НАС... ;D. И на мен ми се иска да ги видя тези благородници..По този начин ще оборим твърдението на АН... :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #30 -: Март 31, 2012, 06:01:56 pm »
;D...Тази не ти ли хареса? :rolleyes: ;D

все още чакам да прочета нещо в което да се припозная  ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #31 -: Март 31, 2012, 06:03:43 pm »
Steve Jobs
Има Марс-Овен в широка квадратура с Юпитер в Рак
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Март 31, 2012, 06:38:45 pm »
Steve Jobs
Има Марс-Овен в широка квадратура с Юпитер в Рак

Той ми е един от любимците, на които се възхищавам.
Ето тези личности, всичките имат Марс в квадрат с Юпитер :
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3316.0.html

Наблюдавала съм връзката между този аспект и успеха и постигането на високо място в обществото в картите на мъже. За жените, нямам наблюдения.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Март 31, 2012, 07:07:42 pm »

Няма как да има лесна раздразнителност по Юпитер, по-скоро вдъхновение и позитивни очаквания. Всички знаем как Стив Джобс е вдъхновявал хората си и отдавал всичките си сили за реализацията на своите идеи. "Да бъда най-богатият човек в гробищата, не е от значение за мен … Да заспя през нощта с мисълта, че сме направили нещо прекрасно … ето това има значение."

Този аспект дава страст.
« Последна редакция: Март 31, 2012, 07:11:51 pm от Stella »

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #34 -: Март 31, 2012, 07:22:25 pm »
ЧСЗ - като уважение към съществуването - ОГНЕНАТА стихия.  ;)

Семпло и повърхностно звучи...

синтез, бе Марайче, огънят е онова вътрешно усещане за божественост, вдъхновение, мисия и значимост. Това е.

Все пак плановете на материализация винаги са протичали в третото измерение по следния ред - огън-въздух-вода-земя, това е еволюцията на материализиране на енергията (огън=плазма).  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Март 31, 2012, 07:46:27 pm »

Няма как да има лесна раздразнителност по Юпитер, по-скоро вдъхновение и позитивни очаквания. Всички знаем как Стив Джобс е вдъхновявал хората си и отдавал всичките си сили за реализацията на своите идеи. "Да бъда най-богатият човек в гробищата, не е от значение за мен … Да заспя през нощта с мисълта, че сме направили нещо прекрасно … ето това има значение."

Този аспект дава страст.

Ти пак бъркаш нещо... ;)..Позитивни добре...НО очаквания...Юпитер изобщо не е по чаканията...Марс също. Защото Марс = действие , импулс, агресия...цел...Юпитер = експанзия , идеализъм ...разширяване...Дори мога да кажа..,че това е аспекта на пожара...