Здравей Гост

Алчните

• 224 Отговора
  • 37882 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Алчните
« Отговор #80 -: Април 01, 2012, 09:24:12 pm »
Стела, не искам да съм груба, но няма да се получи. :blink:
Това със Стив Джобс все не ти се получава. Възможен е бил единствено в САЩ. Запиши си го!

преди да дадеш оценка за Стив Джобс, чудя се, дали изобщо си чела биографията му и какво всъщност знаеш за него? защото Стела само е загатнала за какъв човек става въпрос. и мястото му определено не е в темата за алчността. пък и да не бъркаме алчност с бизнес предприемачество.

*

Grace

• 2257
« Отговор #81 -: Април 01, 2012, 09:28:23 pm »
Алчността не е само по Юпитер, струва ми се.
Навремето, преди няколко години, в друг форум бях набедила за алчност Сатурн, добре че една колежка ме поправи.  :blink:

Сатурн е скъперник, свидлив, но не и алчен, той не обича излишъците. Не трупа, а съхранява, не допуска ресурсите да се разхищават, прахосват.

Алчността свързвам с подчертана потребност от притежание. Потребностите са по Луната, желанията са по Венера - всичко, което можем да си осигурим с пари, да го притежаваме и да му се наслаждаваме. Юпитер раздува очакванията, на него му дай от най-доброто и с пълни шепи. В индийската астрология с тази символика е натоварен Раху - Северният лунен възел. По Сатурн са аскезата и бедността, но и умението да се пести също, да се правят тънки сметки за всичко (наблюдавала съм в доста карти). Досега не съм видяла истински щедър човек със Сатурн в конфигурация с двете светила (твърди аспекти). Сигурно има изключения, но аз не ги познавам.  А изключенията могат да имат някой друг "компенсаторен" аспект.  ;)

абсолютно съм съгласна.

*

Uran

• 6041
« Отговор #82 -: Април 01, 2012, 09:28:31 pm »
Това със Стив Джобс все не ти се получава. Възможен е бил единствено в САЩ. Запиши си го!

преди да дадеш оценка за Стив Джобс, чудя се, дали изобщо си чела биографията му и какво всъщност знаеш за него? защото Стела само е загатнала за какъв човек става въпрос. и мястото му определено не е в темата за алчността. пък и да не бъркаме алчност с бизнес предприемачество.
Да, чела съм я и не го приемам еднозначно. Компанията му е от тези, които отказват унификацията.
Разгледайте радикса на създателя на "Линукс". :blink:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #83 -: Април 01, 2012, 09:28:57 pm »
" То и кризата дойде от подобно поведение на масите."
-----------------------------------------------------------------

Много интересно обобщение за връзката на масите и кризата  ;D
Естествени минерали и амулети

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #84 -: Април 01, 2012, 09:32:59 pm »

И вярно.

Грешката е, че не е вкаран целия цитат, да ти помогна:

Ти си с връзки при главния горд собственик на вип гробните места ;D

Не бе, няма да мра в София  ;D... хммм, макар че не се знае...
Именно защото не се знае къде, как и кога, не се ангажирай с такива конкретности. ;D

Аман от хора жадни за ексклузивност някаква. То и кризата дойде от подобно поведение на масите.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Stella

• 7765
« Отговор #85 -: Април 01, 2012, 09:35:18 pm »

Да, чела съм я и не го приемам еднозначно. Компанията му е от тези, които отказват унификацията.

А, щом си я чела, сигурно знаеш, че Джобс и компанията МУ не са тъждествени. защото той е бил само един от основателите и за известно време извън Аplle, защото не е одобрявал много от политиките на компанията. Между впрочем какво общо има въпросът за алчността на отделната личност с политиката относно унификацията на една компания?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Април 01, 2012, 09:37:41 pm »
аз познавам много такива, но и този бум мина- сега каквото ти трябва- има го- и кракнато и хакнато и както го искаш...

И от козел мляко само с едно виртуално намигване.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #87 -: Април 01, 2012, 09:38:10 pm »

как го приемаш е отделен въпрос. тук говорим за алчността. това означава, че основен мотив, цел, стимул за алчния човек са парите. хора като Стив Джобс, Хенри Форд, Ричард Брансън и редица други са имали мечти в които вярват, от които се вдъхновяват и с които вдъхновяват другите и променят/движат света напред. парите са следствие, не мотив.
междудругото, Линда Гудман много добре е формулирала този вселенски закон в " Звездни знаци ".

*

Stella

• 7765
« Отговор #88 -: Април 01, 2012, 09:39:48 pm »
Аз не виждам алчност в тази карта. Слагам картата, защото Рибите бяха набедени за алчни още в началото на темата. Това е само един пример. Първо, нямаме показания за материализъм, пък сетне нека търсим алчност. Само една Венера в Земен знак, при това в квадрат с Нептун, не ни върши работа. Слънцето и то само с един тригон към Нептун. Нептунов голям кръст не ми се връзва с алчност.
« Последна редакция: Април 01, 2012, 09:44:05 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Април 01, 2012, 09:40:42 pm »

Извадено е от контекста, както побърза да те уведоми Прия.

Говорим си за алчността и как ще си я отнесем във "Вип" гроба.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #90 -: Април 01, 2012, 09:40:51 pm »
1/12 част от 7 милиардното население на света е с такава Луна. На който му се смята- да смята колко човечета прави това.
В момента в Северна Корея нечий талант и визионерство (по-големи от тези на Ст.Джобс) биват погубвани. :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #91 -: Април 01, 2012, 09:43:04 pm »
Колко хора познавате в БГ, които си продадоха земята, апартаментите и т.н. и инвестираха в бизнес.

Ако имаш и вродените качества де (трЕбе си интелект - момчето е Близнаци с Луна в Овен и асц Везни - като Стиви Джобс и той и Бил Гейтс са с Луни в Овен - предприемчиви!!!!)
Познавам доста, които отдавна не са в Бг, а на гурбет в други дуржави, защото фалираха с предприемачеството си тук  :blink: И не че са глупави или не са дали всичко от себе си, явно така е трябвало да стане

от всяко дърво свирка не става. и не е нужно всеки да е бизнесмен. ама пусто, в България всеки шеф иска да бъде.

*

Stella

• 7765
« Отговор #92 -: Април 01, 2012, 09:47:11 pm »
Колко хора познавате в БГ, които си продадоха земята, апартаментите и т.н. и инвестираха в бизнес.

Ако имаш и вродените качества де (трЕбе си интелект - момчето е Близнаци с Луна в Овен и асц Везни - като Стиви Джобс и той и Бил Гейтс са с Луни в Овен - предприемчиви!!!!)
Познавам доста, които отдавна не са в Бг, а на гурбет в други дуржави, защото фалираха с предприемачеството си тук  :blink: И не че са глупави или не са дали всичко от себе си, явно така е трябвало да стане

от всяко дърво свирка не става. и не е нужно всеки да е бизнесмен. ама пусто, в България всеки шеф иска да бъде.

Няма лошо да се насърчава дребния и средния бизнес.  Ама не би. :72:
Онзи ден проведох инструктаж на един шИфьор на такси със собствена фирма как се попълва фактура, щото я беше объркал и сетне на мене няма да ми я признаят по проекта. Обясних му, че когато не е регистриран по ДДС не е нужно да пише BG пред ЕИК, както и пред номера на клиента. Също така не е нужно да си пише банковата сметка във фактурата, когато му се разплащат по касов път. Такива ми ти работи.  ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #93 -: Април 01, 2012, 09:47:42 pm »
Един хубав анализ, за това как всички отрасли
на икономиката ни един по един биват " ликвидирани "
по една и съща схема и после " разпродавани" за жълти стотинки,
а милиардите ги плащаме всики ние " масите " за да задоволим "алчността"
( на тезгяха е останала Енергетиката )

Проектът “Белене” е заченат в грях и с много генетични дефекти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1302489
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #94 -: Април 01, 2012, 09:48:48 pm »

Колко консултантски хонорари изсмукаха оттам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Април 01, 2012, 09:50:10 pm »

Да му мислим ние, дето няма отде да крадем, и държавата не дава.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #96 -: Април 01, 2012, 09:50:27 pm »
ей това е- в бг всеки разбира от политика и футбол

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #97 -: Април 01, 2012, 09:52:18 pm »

Ама тук има противоречие - нали и твоята ниша е базирана на едни субсидии за едни ПР обучения, инструктажи и кунсултации по едни програмки? :unsure:
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Stella

• 7765
« Отговор #98 -: Април 01, 2012, 09:53:35 pm »

Ама тук има противоречие - нали и твоята ниша е базирана на едни субсидии за едни ПР обучения, инструктажи и кунсултации по едни програмки? :unsure:

Смесваш ябълки и круши. Аз пишя проект с ясен бюджет и го изпълнявам целево за дейности. Нямаме консултанти. А тези отделяха от държавния бюджет, за да плащат на консултанти, които ги лъгаха, че проектът си струва. И накрая виждаш какво стана.

*

Grace

• 2257
« Отговор #99 -: Април 01, 2012, 09:54:18 pm »
Един хубав анализ, за това как всички отрасли
на икономиката ни един по един биват " ликвидирани "
по една и съща схема и после " разпродавани" за жълти стотинки,
а милиардите ги плащаме всики ние " масите " за да задоволим "алчността"
( на тезгяха е останала Енергетиката )

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1302489

а, да, тук сме на едно мнение. алчността в държавата, влачейки след себе си корупцията и разграбването ни е дошла до гуша.