Искам и аз нещо да питам, може ли? Съвсем се обърках нещо. Вие гледате Венера за любовта. При мен е в 10 дом в Овен и в опозиция с Луната ми във Везни 4 дом, но си имам други 2 планетки в 7 дом - Марс и Меркурий в съвпад в знак Козирог в тригон с Луна. Въпроса ми е и трите ли планети трябва да гледам, но нещо не мога да ги свържа ?!:huh: Бихте ли ударили едно рамо моля!
Принципно да...може би :rolleyes: Ако те интересуват любовта, партньорството и връзките като цяло, би трябвало да проследиш движението на ключовите планети в радикса и техните аспекти, а не само на Венера-Луна

Предполагам, че за теб фазите и движението на Луната през хороскопа би трябвало да са особено важни, имайки предвид, че управлява Асцендента, а опозицията й с Венера може да е един от ключовите аспекти в радикса и от психологическа гледна точка също...
И щом те интересува Любовта, виж това, например:
- ингрес на дирекционна Луна в Скорпион /смяна на знака/ в съвпад с купсидата на 5ти натален дом: какви са аналогиите на 5 дом, какви са аспектите на Луната в наталната карта?
- дирекционен Нептун приближава се към съвпад с наталния Десцендент /в квадрат с натален Плутон-управител на 5ти дом; квадратът обаче е в стадий на сепарация, т.е. разпадане на точния аспект/.
Да, наистина, аналогиите на 5ти и 7ми дом се свързват с взаимоотношенията ни с другите /5 дом - емоционален, любовен, творчески живот, доказване на Егото; 7 дом - свързване, обвързване, съюзявяне, но и диференциране между стремежите и интересите на Аза и тези на другите/. Съответно и интерпретациите могат да бъдат различни - в зависимост от останалите фактори в картата с използване на неколцина други прогностични методи - творческа/съзидателна активност, любов, романтика; промяна в средата, във взаимоотношенията както с партньора, така и с околните; но наистина стремежът към по-вълнуващ, романтичен и същевременно по-интензивен и творчески начин на живот е налице, ако разглеждаме само тези две планети по дирекция - Луната и Нептун :rolleyes:
А каква е картинката по вторична прогресия?
Тук се проследява основно движението на прогресивната Луна - смяна на знак/дом и аспекти с натални /и прогресивни/ планети. Особено важна роля играят т.нар. прогресивно новолуние, а въобще точните предизвикателни аспекти между двете светила по прогресия, защото те символично се свързват с фазите на Луната - първа четвърт, втора четвърт, пълнолуние, новолуние... Те бележат циклите на живота наред с други по-важни транзитни и дирекционни аспекти. Прогресията се реализира в унисон със слънчевата революция, която отразява реалната динамика на годишния цикъл...
Та забележи това:
Прогресивна Луна във Везни /все още не е сменила знака/ в края на 4ти натален дом се приближава към точен съвпад с наталния Северен възел; прогресивен Юпитер в квинконкс с прогр. Луна и наталния възел. По принцип Лунните възли се свързват не само с важните срещи в живота ни, те са един от факторите на Съдбата и често бележат нови начинания, промени и въобще цикличността на събитията в живота... Като отбележиш кой дом в радикса управлява Юпитер и в кой дом се намира, а също на какво е сигнификатор, тоест какви са аналогиите на Юпитер в житейската сфера, можеш да речем да предположиш, че може би се очертава период нови възможности или дори евентуална промяна в семейството и професията...може би пък да реализираш нещо, което отдавна искаш. Всъщност квинкоксът понякога се свързва със скрито напрежение или в някакъв смисъл приспособяване, нагаждане, тъй че не мога да твърдя само въз основа на един-два прогресивни или дирекционни аспекта какви ще са конкретните събития и доколко ще са съществени, тоест как и доколко ще се усетят, ще бъдат почувствани...
Слънчевата ти революция за предстоящата година общо взето предполага някакво развитие във връзките и обществената реализация, нови контакти и творческа активност.... *съвсем накратко и схематично казано