Здравей Гост

Венера в 12 дом ?

• 86 Отговора
  • 16816 Прегледи
*

did

Венера в 12 дом ?
« Отговор #40 -: Февруари 10, 2006, 12:31:08 pm »
Цитат
Цитат
Близнаци а? :D
Не бе, Дева е  :D  :D   B)
аз като видях свалка и се активирах :rolleyes:
добре и дева е супер

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #41 -: Февруари 10, 2006, 12:59:56 pm »
И какво му харесвате на мъжа Близнаци... "постоянството" му?  :rolleyes:  :D
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Iris

• 31
    • http://
Венера в 12 дом ?
« Отговор #42 -: Февруари 10, 2006, 01:13:32 pm »
Ма начи ужасни сте бе  :D  :D  верно се активира тука форума като стана дума за свалка  B)  
Сега какво значение има дали е дева или близнаци.. то да имаше само слънцето значение.. като че ли не знаете, аааа  :P  
Ще вземе сега да се засегне ДДД и отиде ни единствения готин мъж във форума.. я се спрете че ще го уплашим  :D  Ми така де!  :D  :D

P.S.Макар че с тоз Асц и таз Венера едва ли ще го стреснем де ;)

« Последна редакция: Февруари 10, 2006, 01:47:29 pm от Iris »

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #43 -: Февруари 10, 2006, 01:20:23 pm »
мдам... да не се превръщаме във форум за "вулгарна астрология"  :rolleyes:  ихихихи...  :P  :D  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #44 -: Февруари 10, 2006, 05:10:18 pm »
Цитат
Ма начи ужасни сте бе  :D  :D  верно се активира тука форума като стана дума за свалка  B)  
Сега какво значение има дали е дева или близнаци.. то да имаше само слънцето значение.. като че ли не знаете, аааа  :P  
Ще вземе сега да се засегне ДДД и отиде ни единствения готин мъж във форума.. я се спрете че ще го уплашим  :D  Ми така де!  :D  :D

Ми на венерата ми само либоФ и дай  :D

Към Ани :ще ти направя дирекциите и прогресиите само да ми остане малко време тея  дни,вчера ти погледнах картата и гледам по дирекции миналата година през лятото е имало съвпад на дирекционна венера към натално слънце..Имаше ли някаква голяма либоФ тогава? Искам да проверя дали в женска карта съвпада действа по същия начин.

Всъщност какви ти са данните ? Около 17:25 ли е часа>? София ли>? 8/08?
отивам да ми преинсталират уиндоуса :P  

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #45 -: Февруари 10, 2006, 06:15:04 pm »
Цитат
Цитат
Ма начи ужасни сте бе  :D  :D  верно се активира тука форума като стана дума за свалка  B) 
Сега какво значение има дали е дева или близнаци.. то да имаше само слънцето значение.. като че ли не знаете, аааа  :P 
Ще вземе сега да се засегне ДДД и отиде ни единствения готин мъж във форума.. я се спрете че ще го уплашим  :D  Ми така де!  :D  :D

Ми на венерата ми само либоФ и дай  :D

Към Ани :ще ти направя дирекциите и прогресиите само да ми остане малко време тея  дни,вчера ти погледнах картата и гледам по дирекции миналата година през лятото е имало съвпад на дирекционна венера към натално слънце..Имаше ли някаква голяма либоФ тогава? Искам да проверя дали в женска карта съвпада действа по същия начин.

Всъщност какви ти са данните ? Около 17:25 ли е часа>? София ли>? 8/08?
отивам да ми преинсталират уиндоуса :P
Бургас,14:10 1982 06 август.Не ми каза каква работа искаш.А лятото/август/ голямата ми любов беше мириса на свободата,след като се разделих с тиранина в къщи :lol:  :lol:  :D  

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #46 -: Февруари 10, 2006, 06:40:08 pm »
Цитат

"...по дирекции миналата година през лятото е имало съвпад на дирекционна венера към натално слънце... Имаше ли някаква голяма либоФ тогава? Искам да проверя дали в женска карта съвпада действа по същия начин."

действа...действа и още как  :rolleyes:  :P Мога да ти го подтвърдя от личен опит: съвпад на дир. Слънце с натална Венера /в 5ти дом/ плюс дир. К.8 в съвпад с натална Луна в 8ми - първа любов с всички останали "атрибути"...нали се сещаш  :rolleyes:  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Венера в 12 дом ?
« Отговор #47 -: Февруари 10, 2006, 07:52:10 pm »
Простете невежеството ми, мадам, ма то Слънцето не гори ли Венерката принципно?
Щото аз не разбирам много от прогресии, ма от астрокома забелязвам, че най-накрая слънчо се измъква от мъртвата хватка, в която беше пипнал Венерката и се възрадвах превелико.

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #48 -: Февруари 10, 2006, 08:05:01 pm »
Слънчото "гори" Венерката по транзит  /и в натална карта/, а по прогресия, дирекция и в картата на слънчевата революция  /за последното обаче не съм сигурна/ те са в съвпад, тоест се активират двата планетни принципа и техните аналогии в радикса в рамките на човешкия живот с проявление във вътрешния и външния свят...  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Венера в 12 дом ?
« Отговор #49 -: Февруари 10, 2006, 08:06:30 pm »
хммм...бе от личен опит не съм съвсем склонна да се съглася... :unsure:  

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #50 -: Февруари 10, 2006, 08:14:42 pm »
За кое? Че Венера по дирекция не се води "изгорена" от Слънцето? Или че аспектът действа...? ми да, не е задължително аспектът да "подейства" в смисъла, в който очакваме... а и аналогиите на Венера са повече от една  ;) това, разбира се, са общи приказки...  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Венера в 12 дом ?
« Отговор #51 -: Февруари 10, 2006, 08:55:07 pm »
Прогресивното ми слънце бая лази по наталната ми венерка мила, ма от това на Венерката нещо не и стана по-добре.  

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #52 -: Февруари 10, 2006, 09:09:01 pm »
...ми щото действа или не действа в унисон с останалите статични и динамични фактори в картата, затова може би...  :blink:  По принцип имам наблюдения /макар и доста скромни/, че Венера в съвпад или друг аспект със Слънцето или Луната по дирекция наистина действа, за което действие ще се изискват и други фактори и "пускови механизми". Във вторичната прогресия, където предимно се набляга на аспектите на пр. Луна /и смяната й на домове/ и пр. Слънце, един такъв аспект може да бъде доста дългосрочен и не така *видим*, тоест да не е свързан с конкретно /и разтърсващо/ събитие, а по-скоро с поредица от събития или изживявания... така мисля  :unsure:
Например, по прогресия от доста години вече имам пр. Венера в съвпад с натално Слънце на върха на 5ти дом и...нищо, макар че акцентите сякаш наистина са предимно в емоционалната сфера, ама то се вижда и в радикса де  :huh:
Докато аспектите на Венера /или светилата спрямо натална Венера/ по дирекция /символична дирекция; дирекция на слънчевата дъга/ като че ли са по-видими и осезаеми и бележат по-скоро едно или две конкретни събития/изживявания, отколкото интервал от време с определени акценти и нагласи, както е при вторичната прогресия...  :rolleyes:  :)  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Венера в 12 дом ?
« Отговор #53 -: Февруари 10, 2006, 09:39:20 pm »
Аз тия прогресии и дирекции хич не ги вдявам. Стигнах най-много до това в астрокома да пущам некакви натални карти + прогресия и толкоз.
Зяпам си ги мъдро.

А вторични, третични...китайски йероглифи.  :(  

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #54 -: Февруари 11, 2006, 12:52:37 am »
Цитат
Бургас,14:10 1982 06 август.Не ми каза каква работа
Интересно,сгрешил съм 2 дни. Значи по дирекция съвпада венера /слънце тече точно в момента,от преди около два месеца. Та някакви афери тогава?)))

След преинсталацията на компа не виждам кирилицата във ЗЕТ и много се нервирам нещо :blink: не мога да си отворя никакви данни,трябва да го оправя тия дни иначе нищо не става.

След месец-два при нас ще има 3-та вълна съкращения ,и ако  ме оставят на работа със същата заплата ще ти кажа каква работа търся.Ама много сериозно го даваш нещо това с работата))) B)  

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #55 -: Февруари 11, 2006, 01:04:23 am »
Цитат
Щото аз не разбирам много от прогресии, ма от астрокома забелязвам, че най-накрая слънчо се измъква от мъртвата хватка, в която беше пипнал Венерката и се възрадвах превелико.
Прогресиите казват действали повече на вътрешно ниво отколкото от към реални събития,четох някъде че смяната на знака на лични планети правили изключение и давали реални събития. това е добре да се провери повече  де.

А по горе говорехме за дирекциии ,и съвпада на венера  към слънце също дава реални събития  ,и интересно ми беше дали и в карта на жена действа по същия начин
« Последна редакция: Февруари 11, 2006, 01:05:38 am от DDD »

Венера в 12 дом ?
« Отговор #56 -: Февруари 11, 2006, 10:51:40 am »
Цитат
Цитат
Прогресиите казват действали повече на вътрешно ниво отколкото от към реални събития,четох някъде че смяната на знака на лични планети правили изключение и давали реални събития. това е добре да се провери повече  де.

А по горе говорехме за дирекциии ,и съвпада на венера  към слънце също дава реални събития  ,и интересно ми беше дали и в карта на жена действа по същия начин
Искам и аз нещо да питам,може ли?Съвсем се обърках нещо.Вие гледате Венера за любовта.При мен е в 10 дом в Овен и в опозиция с Луната ми във Везни 4 дом,но си имам други 2 планетки в 7 дом-Марс и Меркурий  в съвпад в знак Козирог в тригон с Луна.Въпроса ми е и трите ли планети трябва да гледам,но нещо не мога да ги свържа ?!:huh: Бихте ли ударили едно рамо моля!

*

kaily

• 5145
Венера в 12 дом ?
« Отговор #57 -: Февруари 11, 2006, 12:37:53 pm »
Цитат
четох някъде че смяната на знака на лични планети правили изключение и давали реални събития. това е добре да се провери повече  де.

Хм, сега пак отворих астрокома и после наложих данните в зета.
Много интересно ми стана това със смяната на знака.
Първо забелязах Марса, който ми е по рождение ретрограден, в рак. Значи от раждането ми допреди 2 години (по прогресия 2 дена) се е движил назад, преди две години е стигнал до началото на близнаци и съвсем леко е закачил близнаците, а след това обръща и сега пак навлиза в рак, но директен.
Става въпрос за времето 5 февруари 1961г.
Това какво може да значи при прогресия, не е сменил знака, но е закачил леко и веднага сее върнал в рак и вече обръща на директен.
хм хм хм

Пък луната току що е сменила (7 февруари) знака и е влязла в скорпион, 12 натален.

А Венерата ми е сменила знак и е влязла в овен преди 5 години...верно имаше драстични любовни стълкновения него време.  :lol: И по същото време Мерка е сменил знак и е влязъл в риби.

Значи в резюме от 2 февруари 61г Венера сменя, Мерка сменя, Луната сменя и Марс е в началото на няколко минути от близнаци.
И ми се случиха ред случки.
Може и да е вярно това за смяната на знаците.
 :D

Аха, и даже и Лилитката е сменила знак един ден (година) по-рано.
Изобщо около 1-2-3 февруари (преди 4-5-6 години) де що имам планета, е било на върха на некой знак. И имаше период от 2-3 години, де ще го запомня и след 10 живота.  :unsure:  
« Последна редакция: Февруари 11, 2006, 12:43:27 pm от kaily »

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #58 -: Февруари 11, 2006, 01:58:08 pm »
Цитат
Искам и аз нещо да питам, може ли? Съвсем се обърках нещо. Вие гледате Венера за любовта. При мен е в 10 дом в Овен и в опозиция с Луната ми във Везни 4 дом, но си имам други 2 планетки в 7 дом - Марс и Меркурий  в съвпад в знак Козирог в тригон с Луна. Въпроса ми е и трите ли планети трябва да гледам, но нещо не мога да ги свържа ?!:huh: Бихте ли ударили едно рамо моля!
Принципно да...може би  :rolleyes:  Ако те интересуват любовта, партньорството и връзките като цяло, би трябвало да проследиш движението на ключовите планети в радикса и техните аспекти, а не само на Венера-Луна  ;) Предполагам, че за теб фазите и движението на Луната през хороскопа би трябвало да са особено важни, имайки предвид, че управлява Асцендента, а опозицията й с Венера може да е един от ключовите аспекти в радикса и от психологическа гледна точка също...
И щом те интересува Любовта, виж това, например:
- ингрес на дирекционна Луна в Скорпион /смяна на знака/ в съвпад с купсидата на 5ти натален дом: какви са аналогиите на 5 дом, какви са аспектите на Луната в наталната карта?  ;)  :)
- дирекционен Нептун приближава се към съвпад с наталния Десцендент /в квадрат с натален Плутон-управител на 5ти дом; квадратът обаче е в стадий на сепарация, т.е. разпадане на точния аспект/.
Да, наистина, аналогиите на 5ти и 7ми дом се свързват с взаимоотношенията ни с другите /5 дом - емоционален, любовен, творчески живот, доказване на Егото; 7 дом - свързване, обвързване, съюзявяне, но и диференциране между стремежите и интересите на Аза и тези на другите/. Съответно и интерпретациите могат да бъдат различни - в зависимост от останалите фактори в картата с използване на неколцина други прогностични методи - творческа/съзидателна активност, любов, романтика; промяна в средата, във взаимоотношенията както с партньора, така и с околните; но наистина стремежът към по-вълнуващ, романтичен и същевременно по-интензивен и творчески начин на живот е налице, ако разглеждаме само тези две планети по дирекция - Луната и Нептун  :rolleyes:  :)

А каква е картинката по вторична прогресия?
Тук се проследява основно движението на прогресивната Луна - смяна на знак/дом и аспекти с натални /и прогресивни/ планети. Особено важна роля играят т.нар. прогресивно новолуние, а въобще точните предизвикателни аспекти между двете светила по прогресия, защото те символично се свързват с фазите на Луната - първа четвърт, втора четвърт, пълнолуние, новолуние... Те бележат циклите на живота наред с други по-важни транзитни и дирекционни аспекти. Прогресията се реализира в унисон със слънчевата революция, която отразява реалната динамика на годишния цикъл...

Та забележи това:
Прогресивна Луна във Везни /все още не е сменила знака/ в края на 4ти натален дом се приближава към точен съвпад с наталния Северен възел; прогресивен Юпитер в квинконкс с прогр. Луна и наталния възел. По принцип Лунните възли се свързват не само с важните срещи в живота ни, те са един от факторите на Съдбата и често бележат нови начинания, промени и въобще цикличността на събитията в живота... Като отбележиш кой дом в радикса управлява Юпитер и в кой дом се намира, а също на какво е сигнификатор, тоест какви са аналогиите на Юпитер в житейската сфера, можеш да речем да предположиш, че може би се очертава период нови възможности или дори евентуална промяна в семейството и  професията...може би пък да реализираш нещо, което отдавна искаш. Всъщност квинкоксът понякога се свързва със скрито напрежение или в някакъв смисъл приспособяване, нагаждане, тъй че не мога да твърдя само въз основа на един-два прогресивни или дирекционни аспекта какви ще са конкретните събития и доколко ще са съществени, тоест как и доколко ще се усетят, ще бъдат почувствани...  :o  :)
Слънчевата ти революция за предстоящата година общо взето предполага някакво развитие във връзките и обществената реализация, нови контакти и творческа активност.... *съвсем накратко и схематично казано  ;)
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #59 -: Февруари 11, 2006, 10:21:38 pm »
Цитат
.Вие гледате Венера за любовта.При мен е в 10 дом в Овен и в опозиция с Луната ми във Везни 4 дом,но си имам други 2 планетки в 7 дом-Марс и Меркурий  в съвпад в знак Козирог в тригон с Луна.Въпроса ми е и трите ли планети трябва да гледам,но нещо не мога да ги свържа ?!:huh: Бихте ли ударили едно рамо моля!
Слънце във водолей вероятно
Венера освен за любовта и други неща  е и показател за брак понеже управлява 7-ми дом по принцип.

7-ми дом в козирог а сатурн вероятно във 2-ри дом. козирог там може да значи късен брак или брак с по възрастен и улегнал партньор.и меркурий там може да е ранен брак с по възрастен партньор или пък късен брак с партньор с които да си говорите ,учите,комуникирате)) венера в 10-ти е козирожки украсена)) може да ти помогне за издигане в кариерата, а управителя на 7-ми във 2-ри -може да търсиш финансова стабилност. марс пък в 7 може да  значи че отделяш много енергия във връзката ,или инициативен и пробивен тип,съвпада с меркурий -общителен ,в козирог -с добро обществено социално положение,тип началник на нещо си.

Пробвай да сглобиш всичко заедно,нещо такова