Здравей Гост

Венера в 12 дом ?

• 86 Отговора
  • 16768 Прегледи
*

ANI

• *
  • 135
    • http://
Венера в 12 дом ?
« Отговор #80 -: Февруари 15, 2006, 09:25:33 am »
Цитат
Не съм професионален астролог, за да определя безпогрешно доминиращия планетен принцип в радикса, но ще си позволя още веднъж да акцентирам вниманието ти на ролята на Сатурн в картата - освен че е в екзалтация по знак, на трон по дом и е високо поставен /в кулминация, елевация/ в съвпад с Плутон в картата  /съвпадът с Плутон още повече интензифицира влиянието на планетата/, той аспектира две важни лични планети в радикса - квадрат с Венера в Рак и сескиквадрат, тоест квадрат и половина с Луна в Риби  /Луната същевременно сключва квадратура с Уран/. Венера е в заточение по дом, Луната обаче се приема, че е в "радост" в 3 дом - и тук има двойно ударение върху мутабелния кръст - Риби + 3 дом/Близнаци, а и Луната по принцип се чувства "в свои води" във водния тригон  :rolleyes:  
Луната и Венера /по знак и аспекти/ се свързват с Анима и корелират с образа на майката, възприет като несъзнателен модел на реакция и приспособяване спрямо условията на заобикалящия свят и неговите изисквания още в ранното детство... впоследствие намира отражение в партньорските връзки на индивида  :o  :)  :ph34r:
Снощи не успях да мигна от размисли за този Сатурн.Винаги съм имала болезнено чувсво за липса на свобода,може ли да се приеме,че Сатурн ме задушава?Такава дисциплинирана,търпелива и постоянна планета ,а аз........!Определено бих я интерпретирала в тази карта като голямо забавяне и дърпане назад ,което ще бъде цял живот.Ужас,аз нали все бързам за всичко! :unsure: Между другото синът ми е Козирог :D .И там Сатурн :lol:  :lol:  

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #81 -: Февруари 15, 2006, 09:34:11 am »
Цитат
Цитат
Северния е това към което трябва да се стремиш,а южния е това през което си минала,с други думи-по интересен е северния.
Това означава ли, че не трябва да обръщаш внимание на южния?

И това, че трябва да се стремиш към областта на северния, означава ли, че в тази област имаш и повече шансове или просто се стремиш, без присъствието на северния възел там да обещава повече успехи?
Мисля,че зависи от планетите,които са в домовете на Възлите,но нека някой по-вещ да каже.И аз искам да разбера :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Венера в 12 дом ?
« Отговор #82 -: Февруари 15, 2006, 12:48:30 pm »
Цитат
Снощи не успях да мигна от размисли за този Сатурн. Винаги съм имала болезнено чувсво за липса на свобода, може ли да се приеме, че Сатурн ме задушава? Такава дисциплинирана, търпелива и постоянна планета, а аз........! Определено бих я интерпретирала в тази карта като голямо забавяне и дърпане назад, което ще бъде цял живот. Ужас, аз нали все бързам за всичко! :unsure: Между другото синът ми е Козирог :D И там Сатурн :lol:  :lol:
Това чувство за ограничена свобода вероятно ти е от изгряващия Уран в 12ти дом на всичкото отгоре в квадрат с Луната  :o  ;)  Но пък като компенсация си имаш силен Марс за разлика от моя рибешки на ИЦ  :rolleyes:  :P  
Не мога да твърдя със сигурност, че Сатурн е този, който те задушава и ограничава свободата ти, но... имайки предвид двата му напрегнати аспекта с Луната и Венера това чувство на "задушаване" може да съществува под някаква форма в емоционалната сфера. Неслучайно казват, че Сатурн блокира, капсулира, огнаничава, но и оформя, структурира, моделира, поставяйки разумни граници, в която връзка астроложката Ерин Съливан казва "Сатурн ни помага да опознаем собствените си граници и да живеем според тях"  :huh:  ;)  Но си права, че този силен Сатурн трудно пасва на свободолюбивия ти и широкоскроен Асц Стрелец, съчетан с емоционална, чувствителна, променлива и донякъде разпиляна Луна в Риби  :ph34r:  
Хммм... имаш вече син?  :blink: честито  :D
 :)
П.С. Сатурн в съвпад с Плутон в 10 дом + Слънце в Лъв/8ми дом... какво би казала за баща си? Трябва да е силна личност  /не е изключено плутонов тип/, предполагам...  :blink:
« Последна редакция: Февруари 15, 2006, 12:51:01 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #83 -: Февруари 15, 2006, 01:09:30 pm »
Баща ми... да..силна личност,човек на изкуството! :D Слънцето му е в Близнаци,но определено Меркурий не го управлява.За съжаление асцедента му ще си остане загадка. :D

А малкото Козирогче/синът ми си е отдавна.От преди 3 години и определено засилва сатурновото влияние около мен :lol:  :lol:  :lol:  
« Последна редакция: Февруари 15, 2006, 01:37:54 pm от ANI »

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #84 -: Февруари 15, 2006, 10:15:15 pm »
Цитат
Цитат
Северния е това към което трябва да се стремиш,а южния е това през което си минала,с други думи-по интересен е северния.
Това означава ли, че не трябва да обръщаш внимание на южния?

И това, че трябва да се стремиш към областта на северния, означава ли, че в тази област имаш и повече шансове или просто се стремиш, без присъствието на северния възел там да обещава повече успехи?
Ами мисля че северния трябва да ни е цел в живота,най лесно е да си стоим на лаврите на южния и да спрем да се развиваме,все едно да повтаряме минал живот който не ни носи радост.
Аз имам южен в телец в 10-ти, и издигането в кариерата не ми носи никаква радост.Като най млад сред колегите имам някаква власт над хора които са по възрастни от мен но какво от това,вече за другите аналогии на телец-а ще си премълча)

*

DDD

• *
  • 286
Венера в 12 дом ?
« Отговор #85 -: Февруари 15, 2006, 11:01:54 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Ще се доверим тогава на астрокома,колкото и да ми неприятно,че оставам без планетки в 7-ми.Само сев.възел си остава там,с надеждата да се науча на сътрудничество в брака. <_< Явно ще си остана без да еволюирам  :D  :D сама и щастлива :lol:  :lol: с това влияние на южния в 1-ви,Козирог :D
Напротив,по добре северен в 7-ми отколкото южен там,северния е това към което трябва да се стремиш,а южния е това през което си минала,с други думи-по интересен е северния. При мен се получава северен на границата на 8-ми.
Да приемем ли тази карта за вярна?
Така като гледам разбираш не по -малко от мен,не знам дали мога да ти кажа нещо което не знаеш)))
Може да съм прочела нещичко,но със сигурност познанията ми не могат да се сравняват с твоите.Това че стрелям на посоки,не е знание.Щом и Lillie твърди,че не е професионален астролог значи въобще не влизам в класациите за познаване на звездите :D  :D .

П.С.Това е картата! :lol:
И докъде бяхме стигнали?)) Значи по дирекции имаш съвпад и на дир. уран с нептун в 1-ви дом.Това са планети на цяло поколение от твоя набор и вероятно съвпада действа на всички от набора и сигурно не е много интересен. Но понеже ти е в 1-ви дом може пък и да значи нещо. Нептун в 1-ви дом може да е расеяност,замечтаност(още повече при луна в риби)а уран там може да донесе някаква оригиналност и нестандартност във външния ти вид или прояви може би. И двете планети имат отношение към 3-ия ти дом и например може да значи изучаване на астрология , и тук там някакви видения и озарения)))

По прогресия меркурий е сменил знака преди около 1 година, и ако наистина смяната на знака дава събития може да значи че е имало смяна на работата.
Прогресивната луна сега е в козирог,нчкъде четох (май от Смарагд) че прогресивната луна показвала с какви хора се срещаме във външния свят -тип козирози и авторитети...И като се замисля за прогресивната луна в  моята карта има много истина в това. А може и да значи търсиш професионален напредък в рамките на около 2 години докато е там.

Нещо май ми я няма музата днес,само това измъдрих ;) И също не съм професионален астролог а любител. То май само А.Апостолов обича да се нарича професионален астролог с дългогодишна практика ,но не знам дали в Бг съществува понятието професионален астролог (поне до тази година) Поне саморекламата не му е жужда))))

*

ANI

• *
  • 135
Венера в 12 дом ?
« Отговор #86 -: Февруари 16, 2006, 09:04:02 am »
Харесва ми тази прогресивна Луна в Козирог,вярно си е!И си имам оправдание за разсеяността и Нептун ,и луната в Риби. :lol: Нестандартен външен вид не бих казала,за другото не знам :rolleyes: Да,и смяна на работата имам :) .И май пак ще имам,но се колебая!! <_<

П.С.Професионализмът не се ли изразява в крайна сметка с реалното тълкуване на нещата!!!!! :D  :D