Здравей Гост

Брак и връзки?

• 70 Отговора
  • 12720 Прегледи
*

didi4

Брак и връзки?
« -: Февруари 08, 2006, 01:56:55 pm »
Какво определя дали една връзка или брак ще е успешна?Знам,че за брак се гледа 7 дом,а за връзките 5 дом но....!При мен 7 дом е в Риби.Няма планета в дома.Нептун е в Стрелец в 3 дом и няма благоприятни аспекти освен секстил с Плутон ,което не го броя,защото това е поколенчески аспект.Означава ли това,че всеки брак би бил несполучлив,защото първия го определям като такъв.И не е ли по добре да живея с някой без брак

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2006, 02:05:04 pm »
Доколкото знам, знакът на Дсц е индикация за качества и характеристики, които се търсят или се проектират върху отсрещната страна, вкл. и патньора... Венера е сигнификатор на връзките и на 7 дом - гледа се нейната позиция по знак, дом, аспекти, а за евентуална проблематика в изявата й - дали е изгорена, ретроградна, в заточение, падение и прочие "екстри"  :blink:

В твоя случай се разглеждат позициите на двата управителя на Дсц - Нептун и Юпитер щом няма планета в 7 дом... Но не забравяй за Венера!  :)
А също Слънцето, Марс, Сатурн като индикация за желания тип брачен партньор/любовник, които са нашият вътрешен Анимус  ;)  :ph34r:
За връзките и срещите ни в този живот отговарят и Лунните възли също  :rolleyes:  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2006, 02:17:44 pm »
Цитат
Какво определя дали една връзка или брак ще е успешна?Знам,че за брак се гледа 7 дом,а за връзките 5 дом но....!
Смея да твърдя, че всички *партньорски* връзки  /брак, връзка, обществени изяви, заобикаляща среда, приятели и дори врагове/ са по 7ми дом, защото този дом и планетите в него /ако има/ са един вид "порта", през която другите навлизат в живота ни; тук се "филтрира" и "пречупва" събирателният образ на търсения партньор/съдружник/половинка/"другите"  и често дори в приятелството проектираме планетата или знака на дсц... По 5ти дом са любовните, интимни връзки, в които акцентът е върху романтиката, страстта, ухажването, флирта... по 12 дом са тайните, платонични, идеалистични връзки... по 8ми - връзки тип "табу", "да се вкуси от забранения плод" и т.н.  ;)
По принцип *връзка* е събирателно понятие, тоест мисля, че тя не се свързва само с един-единствен конкретен дом в хороскопа, макар че наистина в повечето връзки има акценти /синастрични/ върху определени домове...  :o  :rolleyes:
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2006, 02:32:34 pm »
Напоследък забелязвам, че форумът ни като че ли е под преобладаващо венерино влияние... тъкмо транзитната Венера се обърна директно и цъфнаха нови теми за бракове/безбрачие, връзки, венери...  :rolleyes:  :D  :P
« Последна редакция: Февруари 08, 2006, 02:35:12 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

didi4

Брак и връзки?
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2006, 04:18:34 pm »
Може и така да е,но по принцип цял живот се интересуваме от връзките си.Може би защото някои хора цял живот търсят идеала,а и на всички ни се иска да имаме човек до себе си ,който да те подкрепя и разбира.Венера ми е в 10 дом в Рак.Няма благоприятни аспекти,освен ако изключа съвпада с Мерка и е в куинконс с Нептун,който е упр. на 7 дом.Е не бива да изключвам факта че Венера е във взаимна рецепция с Луната в Телец,но мисля ,че това е повлияло в избора на професия.Добре,след като всички дълги връзки се гледат от 7 дом,как да разбера коя ще е успешна?Това не разбирам.Четох някъде статия за жена ,която в хороскопа й имало данни за вдовство.Женила се два пъти ,и двата пъти мъжете й умирали.С третия живяла години и когато решили да се оженят ,мъжът пак починал.Това също не мога да разбера,кога е по-добре да не се жениш?

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2006, 04:31:39 pm »
По принцип казват, че  транзитното ретроградие на Венера не е особено благоприятно за започване на връзка или сключване на брак... Но пък кои транзити и аспекти не благоприятстват брака не знам дали има еднозначен отговор, понеже при всеки /и при всяка двойка/ тези аспекти ще действат по различен начин, тоест влиянието им е строго индивидуално в картата. Някои се женят/обвързват, да речем, при Нептун на Дсц в тригон с Венера, или прогресивна Луна в съвпад с Дсц или МЦ, а други - при опозиция Марс-Сатурн, квадрат Венера-Уран или прогресивна Луна, да речем, в 8ми дом - защо пък не, всичко е възможно!  :D
Сещам се, че на титулната страница на сайта имаше тема "Брак и транзити"... и сега само остава да питаме АН кои транзитни, прогресивни и други конфигурации не благоприятстват брака и вземането на сериозни решения във връзка с партньорства и поемане на отговорности...  ;)  :o
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

didi4

Брак и връзки?
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2006, 04:55:32 pm »
Пропуснах да кажа,че Венера,Юпитер/който също нама благоприятни аспекти/ и Нептун са ретроградни.Куинконса м/у Венера и Нептун го споменах,Юпи и Венера са в опозиция.Както виждате чудесна картинка.Направо съм за завиждане.Как човек да не си помисли ,че е карък.Иначе знам горе-долу кои планети да гледам,но си оставам само с гледането.Гледам..и мигам...и после пак .Не мога да разбера как точно да свържа нещата.Искам да питам Lillie ако е все още във форума ,от колко време се интересува по задълбочено от астрология и как се учи

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2006, 05:11:13 pm »
Ако те интересува "видимо" развитие във връзките ти, виж например кога натална ретро Венера се обръща директно по прогресия. Гледаш в ефемеридите като след рождената дата се брои за "ден-година"  :)
Твоите данни ли бяха разгледани във форума от DDD? Да им хвърля и аз едно око...  ;)  :rolleyes:
В отговор на въпроса ти: на Lillie  напоследък хич не й се учи... голям мързел, голяма апатия покрай сатурновото завръщане  :huh:  :lol:  Ако не ме лъже паметта, в края на 1999 или началото на 2000г. трябва да съм започнала съвсем спонтанно да изучавам астрология...  ;)  Естествено, че по форумите астрология не се научава, но поне има дискусия и споделяне на опит и различни виждания и позиции, а това също е от полза. Иначе книги мисля, че има *почти* достатъчно на астрологическа тематика - и по книжарниците, и гратис из нета... Съгласна съм с тези, които казват, че "истинска астрология" не се само-научава, а се учи в астрологическа школа с традиции, само че не ми е ясно в коя бг астрошкола /или на кой курс/ се продава тази "истинска астрология"... Точно така, "продава се", защото всичко е много комерсиализирано, а знанията, които се дават срещу заплащане, често са сравнително оскъдни... надявам се, че има и изключения  :huh:   :ph34r:
И всъщност що е то и каква е истинската Астрология?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Брак и връзки?
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2006, 06:51:48 pm »
Цитат
Напоследък забелязвам, че форумът ни като че ли е под преобладаващо венерино влияние... тъкмо транзитната Венера се обърна директно и цъфнаха нови теми за бракове/безбрачие, връзки, венери...  :rolleyes:  :D  :P
вярно :D

Венера директна в Козирог и в секстил с Юпитер - колкото и да е скрита като чувства в Козирог, подхожда практично и позитивно :D  

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #9 -: Февруари 08, 2006, 07:07:15 pm »
Цитат
Пропуснах да кажа, че Венера, Юпитер /който също няма благоприятни аспекти/ и Нептун са ретроградни...
хммм... странно, и на мен програмата Zet ги отбелязва като ретроградни /нали за юни 1978г. става въпрос?/, но в Ефемеридите не са... директни са  :blink:
А Нептун си е ретро, да  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

didi4

Брак и връзки?
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2006, 05:49:02 pm »
Не съм Did,Lillie аз съм друг човек.Данните на друго момиче бяха разглеждани от DDD.Въпреки всичко ако искаш мога да си пусна данните да ги обсъдим.Наистина това му е хубавото на форума,че могат да се обсъждат нещата и човек да си изясни много работи.Аз за съжаление се занимавам само от около 1 год. и то с много ограничено време,но се надявам да дойдат и по-добри времена

*

didi4

Брак и връзки?
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2006, 06:00:30 pm »
По м/у другото спомням си че гледах кога Венера се обръща от ретро и мисля ,че беше веднага на следващия ден след раждането ми  

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2006, 07:17:31 pm »
Ами да приемем тогава, че наталната ти Венера най-вероятно е SR, т.е. стационарно-директна, което може да даде някаква специфика в изявата й в радикса, а и в житейски план също... но без да се види картата нищо конкретно не може да се каже  :blink:  :ph34r:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

didi4

Брак и връзки?
« Отговор #13 -: Февруари 18, 2006, 01:37:16 pm »
Родена съм на 9 юни 1972г 12.15 гр.София

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Брак и връзки?
« Отговор #14 -: Февруари 18, 2006, 05:53:13 pm »
Дидич, верно имаш много квадратурки из картата, хубави опозицийки и прочие щуротийки.
Ама да ти кажа, картата се използва не за сведение, а за начален етап на транформацията.
Вместо човек сам да се лута и да мисли ли мисли какво да направи в тоя пусни живот, че да му потръгне и да върви опипом съобразно тряскащите го тухли по главата, по-добре да си види картата, да си оправи скритите "дефекти" преди да са се проявили и да избегне поне максимален брой тухли.

Та ти поне си добре в това отношение-на теб са ти написани ясно и четливо дефектите и веднага можеш да пристъпиш към работа.
Мен питаш ли ме, де седми ми е празен в телец, Венерка ми е без аспекти и изобщо всичко е скрито покрито дълбоко, та цял живот се почесвам по главата да диря инфо, заключено зад девет врати.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Брак и връзки?
« Отговор #15 -: Февруари 18, 2006, 06:51:39 pm »
Цитат
Родена съм на 9 юни 1972г 12.15 гр.София
от 2002г насам венера вече не ти е ретроградна,имаше ли някакви събития тогава?По прогресии е имало доста съвпади на лични планети. По дирекции също от 2001г
« Последна редакция: Февруари 18, 2006, 06:52:43 pm от DDD »

*

Ани

Брак и връзки?
« Отговор #16 -: Февруари 18, 2006, 08:49:59 pm »
Здравейте, аз не съм много в час с астрологията, но имам желание да понауча повече. Мога ли отнякъде да си сваля програма за изчисляване на планети, домове и прочие? И после да ми помогнете за тълкуването, че съм малко сложна Дева с луна в Близнаци и асцендент Скорпион.

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #17 -: Февруари 18, 2006, 08:55:38 pm »
На титулната страница на сайта във "Връзки" /астрософтуер/ ще намериш линкове към няколко безплатни астропрограми. Руския Zet можеш да изтеглиш и от сайта на astrologer.ru  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

didi4

Брак и връзки?
« Отговор #18 -: Февруари 18, 2006, 09:35:34 pm »
През 2001 се омъжих,а 2002 родих

*

Lillie

• 30532
Брак и връзки?
« Отговор #19 -: Февруари 18, 2006, 10:36:34 pm »
ахам... та значи същото или нещо в този дух да чакам и аз след около 2-3 години като ми се обърне венерата директно  :o  :)  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.