Здравей Гост

Страх

• 42 Отговора
  • 5844 Прегледи
Re: Страх
« Отговор #20 -: Май 24, 2012, 08:05:00 pm »
Пропуснах да кажа- тревожност или по-скоро истински вледеняващ  страх от само от мисълта за евентуална  смърт и то на най- скъпото ми същество..( Даже не мога да го напиша...)
Скоро имах проблеми с детето ми сега с баща ми .И винаги съм си мислела че нямам страхове но сега осъзнах,че споделям същия страх.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Stella

• 7765
« Отговор #21 -: Май 24, 2012, 08:08:57 pm »
Когато майка умираше и трябваше да "спим" при нея последната нощ (то не беше спане изобщо), след това развих някаква психоза и приятелката ми ме води да ми лее куршум една туркиня. Тя каза няколко неща: "болест, смърт, катастрофа, грабеж". Оказа се, че съм имала и стари, потиснати страхове, които последният стрес е извадил на повърхността. Жената ги изкара от подсъзнанието ми и с нейна помощ успях да се пречистя.

Болестта и смъртта бяха съвсем пресни, но грабежът и катастрофата ги бях забравила.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #22 -: Май 24, 2012, 08:42:39 pm »
Аз имам Сатурн в 11 дом, прави полусекстил със Нептун. Възможно ли е това да дава психози, лабилна нервна система? Аз лично често се притеснявам за здравето си, което от няколко години е доста разклатено и изпадам в депресии, тревожности и натрапчивости. Винаги когато някой ми е гледал картата ми е казвал че там здравето ми е не е сериозно засегнато, но това което съм преживявала и продължавам да преживявам за мен е много сериозно!

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Май 24, 2012, 09:42:07 pm »
Аз имам Сатурн в 11 дом, прави полусекстил със Нептун. Възможно ли е това да дава психози, лабилна нервна система? Аз лично често се притеснявам за здравето си, което от няколко години е доста разклатено и изпадам в депресии, тревожности и натрапчивости. Винаги когато някой ми е гледал картата ми е казвал че там здравето ми е не е сериозно засегнато, но това което съм преживявала и продължавам да преживявам за мен е много сериозно!

От един полусектил? - не е възможно. Освен това 11-ти дом не се свързва със здравето по никакъв начин.
Трябва да си видиш транзитите в 6-ти, 8-ми и 12-ти дом. Доколкото зная ти си стелиумен Стрелец, а нодалната ос транзитира по оста стрелец-близнаци и затъмненията се случват по тази ос. Това може да отслаби жизнените сили.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #24 -: Май 24, 2012, 10:08:24 pm »
Сатурн 7 Лъв У1
Луна 7 Рак У7
Лилит 2 Риби

От паяци имам фобия. Хлебарки мразя неистово.
Страх ме е от смъртта, защото няма да мога да съм с детето си. И за него е най-големият ми страх също.

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Май 24, 2012, 10:42:54 pm »
Когато майка умираше и трябваше да "спим" при нея последната нощ (то не беше спане изобщо), след това развих някаква психоза и приятелката ми ме води да ми лее куршум една туркиня. Тя каза няколко неща: "болест, смърт, катастрофа, грабеж". Оказа се, че съм имала и стари, потиснати страхове, които последният стрес е извадил на повърхността. Жената ги изкара от подсъзнанието ми и с нейна помощ успях да се пречистя.

Болестта и смъртта бяха съвсем пресни, но грабежът и катастрофата ги бях забравила.

Това, което споменах са страхове, свързани с реални събития в живота. Тези събития остават потиснати в подсъзнанието и остават само стреса, паниката и безспокойството без обяснима причина.
Има и т.нар. необосновани страхове. Аз имам страх от публични изяви, който не мога да си обясня и до ден днешен - вероятно, заради Сатурн в 3-ти дом и склонността му да борави перфектно със словото. Не съм ги избягвала, но винаги треска ме тресе преди това. А в един кратък период от живота си имах страх от това да не получа задух и да припадна, особено, когато пресичах големи площади, затова търсех винаги стени на сгради, за да мога да се подпра в случай, че изведнъж ми прилошее.Това беше периода, в който правех спастични бронхити. Но и това отшумя.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Май 24, 2012, 10:53:05 pm »
Сатурн се свързва със страховете и според мен трябва да се разглежда предимно той.

Луната също. Ако не са задоволени лунните ни потребности, изпитваме несигурност и стрес.
Там, където е луната в картата ни показва къде се чувстваме най-несигурни.

« Отговор #27 -: Май 25, 2012, 08:14:53 am »
Сатурн се свързва със страховете и според мен трябва да се разглежда предимно той.

Луната също. Ако не са задоволени лунните ни потребности, изпитваме несигурност и стрес.
Там, където е луната в картата ни показва къде се чувстваме най-несигурни.
Може,може :blink:  Аз се опитах да разсъждавам от моята гледна точка,защто като че ли при мене това правило не важи. Като не са ми задоволени лунните потребности аз се чувствам незадоволена и не съм щастлива но не свързвам като цяло страховете си с Луната.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #28 -: Май 25, 2012, 08:51:42 am »
Няма нормално човешко същество, което да не изпитва страх от загуба на близки и любими хора. Тук според мен е по-важно как се справяме с този страх , дали го овладяваме  и до колко и да не позволим да се превърне в похлупак и ограничение за тези, които най-много обичаме. По тази причина не го включвам като нещо строго индивидуално.
 По темата. Правя разлика между страх и изпитване на неприятно чувство.
Студенокръвните животни ми създават такова особенно чувсто, първоначално,  но не ме е страх от тях.
 Половин година гледахме в къщи игуаната на приятел на сина ми, че хазайката не даваше да го вкарат в квартирата. ;D
Други страхове и фибии нямам. Не ме е страх от високо, дълбоко, висока скорост, буболечки и др................ ;)
Сатурн в Риби/12д/У 10 и 11 и съуправител 12 д, опозиция Уран, Плутон
Луна на Дсц/опозиция Лилит

"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #29 -: Май 25, 2012, 12:51:55 pm »
айде с риск всички да ме намразите само едно нещо ще Ви кажа - ако имам достатъчно пари и съм независима, няма да искам да виждам половината от рода и най-вече майка си. Може и това да е от земната зодия, но емоционалната самота не ме плаши, може и от квадрата на Сатурн към Луна да е, но съм се научила да бъда сама и самостоятелна. 

При мен Венера и Марс са в 4 дом - риби - разпад на семейството и Плутон упр асц на трон в скорпион в 12 дом.

Най-тежките моменти в живота си - психически тормоз, насилие (пиене на хапчета, които са застрашавали живота ми и т.н.) съм ги изживяла благодарение на майка си. И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ми страх е, че няма да се измъкна от нейната власт. Това съвсем откровено си го признавам. И че ме е психирала така, че да се възприемам като "губещата страна" (КОЕТО е тотално грешен начин на мислене за съвременното общество в постоянно състояние на конкуренция). 

Така, че такива са моите страхове - вътрешни, усещането, че си виновен, че си грешен, че няма изход, че винаги по дефиниция си губещ. Че нямаш власт над БИТИЕТО си, че нямаш право да изразиш волята си.

Страх ме е от всякакъв вид насилие - било физическо, психическо, емоционално. Пълно е с насилие около нас. И този модел на поведение се пренася. Лично аз съм отчела, че най-големите насилници в моя живот са били хора със силна Луна - в Рак, Телец. Може би обективният ми Сатурн, с който аз се отъждествявам, има непоносимост, към хора, които с цупене и мрънкане ме заставят да се чувствам виновна и да правя нещо (ПАК насилие).   

Ако трябва да съм коректна с времето нещата се пооправят, но само, защото се научих на такива душевадци да казвам НЕ. А познайте кой ме не е учил цял живот да търпя и да не изисквам. ;) :-[

When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #30 -: Май 25, 2012, 12:57:27 pm »
От вода, високо, буболечки, земетресения, смърт и т.н. не ме е страх. Приемам ги, не ме плашат, ядосват и т.н. за мен те са естествени, част от живота. Насилието не е. Някак в природата има баланс, няма неоправдано насилие. Дори хищниците не убиват за "удоволствие", да демонстрират власт и т.н. 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #31 -: Май 25, 2012, 01:30:08 pm »
Аз се измъкнах. И ти можеш.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #32 -: Май 25, 2012, 01:39:47 pm »
Аз се измъкнах. И ти можеш.

Е трябва, нали, всеки има право да живее собствения си живот.  ;)

« Отговор #33 -: Май 25, 2012, 01:53:14 pm »
айде с риск всички да ме намразите само едно нещо ще Ви кажа - ако имам достатъчно пари и съм независима, няма да искам да виждам половината от рода и най-вече майка си. Може и това да е от земната зодия, но емоционалната самота не ме плаши, може и от квадрата на Сатурн към Луна да е, но съм се научила да бъда сама и самостоятелна. 

При мен Венера и Марс са в 4 дом - риби - разпад на семейството и Плутон упр асц на трон в скорпион в 12 дом.

Най-тежките моменти в живота си - психически тормоз, насилие (пиене на хапчета, които са застрашавали живота ми и т.н.) съм ги изживяла благодарение на майка си. И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ми страх е, че няма да се измъкна от нейната власт. Това съвсем откровено си го признавам. И че ме е психирала така, че да се възприемам като "губещата страна" (КОЕТО е тотално грешен начин на мислене за съвременното общество в постоянно състояние на конкуренция). 

Така, че такива са моите страхове - вътрешни, усещането, че си виновен, че си грешен, че няма изход, че винаги по дефиниция си губещ. Че нямаш власт над БИТИЕТО си, че нямаш право да изразиш волята си.

Страх ме е от всякакъв вид насилие - било физическо, психическо, емоционално. Пълно е с насилие около нас. И този модел на поведение се пренася. Лично аз съм отчела, че най-големите насилници в моя живот са били хора със силна Луна - в Рак, Телец. Може би обективният ми Сатурн, с който аз се отъждествявам, има непоносимост, към хора, които с цупене и мрънкане ме заставят да се чувствам виновна и да правя нещо (ПАК насилие).   

Ако трябва да съм коректна с времето нещата се пооправят, но само, защото се научих на такива душевадци да казвам НЕ. А познайте кой ме не е учил цял живот да търпя и да не изисквам. ;) :-[

Дон Хуан би ти казал да отидеш при майка си и да и благодариш за всичко на което те е научила   :blink:
Според мен вече си достатъчно в час за да можеш да се "измъкнеш".
Насилието предполагам, че го усещаш толкова лесно заради скорпионският асцендент и рибите, направо всяко насилие го "регистрираш" веднага. Ама това им е работата на скорп. и риби. Според мен трябва да се дистанцираш,
 да не се хвърляш да "оправяш" всяка несправедливост (както с твоята приятелка в кафето  :blink:), така само си хабиш енергията. А може човек сам да е 'решил" да изпита някакво насилие спрямо себе, а ти пък да вземеш да му попречиш  :rolleyes: Такъв ни е света  ;

*

Papy

• 4343
« Отговор #34 -: Май 25, 2012, 02:44:59 pm »
Анабел, изненадва ме това, което пишеш. Мислила съм, че моите подобни проблеми идват от асц везни-винаги гледам първо с добро да се разберем. Твоят е скорпион и пак си си пострадала.
Аз също не понасям психически тормоз, манипулации и изнудване под никаква форма. Сега вече като съм голяма (независима и т.н.) действам по два начина:
или изчезвам на секундата-тръгвам си, затварям телефона или изобщо не го вдигам
или вадя голямата брадва и въобще не ми пука кой се разревал, кой се разсърдил, кой му било мъчно и т.н.
Все пак моят плутон е в първи-трябва да се оцелява  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #35 -: Май 25, 2012, 02:55:11 pm »
Цитат на: gogetit
Дон Хуан би ти казал да отидеш при майка си и да и благодариш за всичко на което те е научила   :blink:

Да благодаря, че съм станала експерт по откриването на слабостите на другите и мога ако реша да "стопя лагерите" на всеки? Това наистина е много ценно качество. Добре че имам контрол над себе си в преобладаващата част от случаите.

« Отговор #36 -: Май 25, 2012, 08:47:37 pm »
И аз съм минала през този път от страна на майка ми не защото съм слаба или глупава,а защото не вярвах никога че родители могат така да вредят .Но събрах смелост започнах по най трудния начин живота си от нулата но инстинкта ми за самосъхранение никога не ме е напускал жалко че толкова дълго време съм се борела с вятърни мелници но ще се боря с всички сили и средства.Поставих си за цел оцеляването ни на живот и смърт.Имам Скорп . на к4 и Марс и Венера точно на куспидата на к4
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Май 25, 2012, 10:59:07 pm »

Първата част на изречението е в коренно противоречие с втората част. "Ако имах достатъчно пари" не се връзва с "научила съм се да съм самостоятелна". Ако искаш да си независима, трябва да си и финансово. А щом седиш там само заради парите, значи седиш заради ползата - качество, типично за земните знаци. Но както виждам, вие не си криете потребителската нагласа.

« Отговор #38 -: Май 25, 2012, 11:29:11 pm »
Имам един единствен страх- от гръмотевици, когато съм в дома ми започвам истерично да изключвам всичко включено в мрежата и всички амтени, спущам капаците на прозорците и дори ако има възможност в миша дупка бих се свряла, когато съм сама на път с колата спирам на първото място, което ми попадне пред очите и започвам да си пея нещо докато не отминат светкавици и гръмотевици. Луна в стрелец (4 дом), Сатърн във водолей (6 дом), Лилит в скорпион ( 3 дом)

« Отговор #39 -: Май 26, 2012, 11:26:32 pm »
А мен гръмотевиците ме привличат. Когато гърми ми се иска да изляза на терасата, да ги видя по-отблизо. Обичам лятото, когато е топло да вали силно, да има гръмотевици, а аз да се разхождам без чадър.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.