четох по старите теми...пък и по новите
защо на боно опозицията луна-венера не му носи безразборни любовни авантюри, пък на пешо- да?
защо на тесла меркурий-нептун му дава гениалност, пък на минка - лудост?
ако не знаете чий е хороскопът, как ще направите разликата?
има ли изобщо т.н. преработка- или всичко е ...алабала
При един може да има опозиция Луна-Венера, но има и други аспекти. Например телешко Слънце в съвпад СЛВ - това предполага моногамност. Не може да се гледа картата на парче. Планетите при всеки са различно разположени и се влияят една от друга по различен начин. Това е първото обяснение, което ми идва на ум.
Второто е, че вярвам в осъзнаването. Не в преработката. Ще ти дам реален пример.
Като малка почти се разтрепервах, ако трябва да говоря с непознати. Вътрешното ми напрежение беше огромно. Все едно ще правя мозъчна трансплантация. Имах някакви непреодолими стени, които трябваше да разрушавам при всеки опит да общувам. Абе, темерут пълен.

След 16-тата си година започнах да усещам, че с нещо превъзхождам връстниците си, но не бях сигурна. Имах много ниско самочувствие и бях страшно неуверена (Сатурн на асц. в Козирог). После като почнах да получавам награди в състезанията по математика и учителката ми да ми дава да решавам за време геометрични задачи започнах малко да си вярвам.
4-5 години по-късно станах съвсем различен човек. Нищо, ама нищо общо с предишния. Колкото повече неща ми се случваха, с колкото повече хора се срещах, толкова по-добра преценка добивах за себе си. Не мога да отрека, че голяма доза от увереността и личното ми спокойствие се дължи на интереса на мъжете. Виждах, че съм по-харесвана, по-интересна, по-забавна от приятелките си. Никоя от тях не са я спирали по улиците или в магазините, за да се запознават с нея и да й правят налудничави предложения. По време на екскурзия в Италия влизаме с майка ми в супермаркет - нещо като Била. И докато пазаруваме някой ме гледа през рафтовете. После вървеше след нас в магазина и ми се усмихваше. Накрая на касата се нареди зад нас и ми бутна бележка Bella с телефонен номер. Аз цялата бях червена и засрамена, щото някой ме сваля пред майка ми. А като не отреагирах той почна да обяснява на майка ми колко съм 'убава

И аз пак - сраааам, срааам....

Пълна съм с такива истории. Преди две седмици момиче, което работи до моя офис ме спря, за да ми каже, че съм изглеждала страхотно и всеки път, когато минавам тя се "набирала" на витрината, за да ме гледа. Е, каквото и да си дърво след такива неща няма как да не се успокоиш и да ти се подобри самочувствието.
Преди смятах, че такива неща се случват на всички жени. Идеята ми е, че няма как да разбереш къде си и какво си докато не огледаш какво има край теб. Ето това е осъзнаването.
Мисля, че е нормален процес, който се случва при всеки след пубертета.
Сега мога да общувам свободно и смятам, че наистина съм имала шанса да контактувам с всякакъв вид хора. Не само, че не се притеснявам, а ми доставя удоволствие да комуникирам. Това ми е работата, по цял ден го правя и не спира да ми е интересно. Речта ми стана изключително подредена, систематизирана, правилна и звуча доста авторитетно. Просто при осъзнаването ми се проявиха по-силно Луната и Мерка. Преди 2-3 години ме налегнаха и големите амбиции. Преди нямах такива.
Това, което написах показва едно: човек първо проявява по-ниските октави на най-акцентираните планети в картата. И с годините се получава нещо като разлистване - проработват и тази, и следващата планета и техните аспекти. След още години проработват и по-висшите и най-висшите октави. Това, че имаш определен потенциал според наталната карта не означава, че той се проявява сега и веднага. Идва на порции.