Здравей Гост

ниво на преработка

• 89 Отговора
  • 9960 Прегледи
*

Papy

• 4343
ниво на преработка
« -: Май 14, 2012, 10:22:01 pm »
четох по старите теми...пък и по новите

защо на боно опозицията луна-венера не му носи безразборни любовни авантюри, пък на пешо- да?
защо на тесла меркурий-нептун му дава гениалност, пък на минка - лудост?

ако не знаете чий е хороскопът, как ще направите разликата?

има ли изобщо т.н. преработка- или всичко е ...алабала

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: ниво на преработка
« Отговор #1 -: Май 14, 2012, 11:03:02 pm »
1. целият хороскоп е важен - естествено, че Боно, с всичката земя в хороскопа си, ще изневерява много по-рядко (при успешна осъществена кариера).

2. хората са на различно духовно ниво. Следователно дори при два напълно еднакви хороскопа, проявленията ще са МНОГО различни. 

3. има преработка - нарича се осъзнаване. Всеки модел може да бъде "препрограмиран", когато се проумеят/рационализират реакциите на Луната и се започне включването на Слънцето, Меркурий, Сатурн, Юпитер, като съзнателни проявления на характера ни, а не да чакаме външни събития да ги привнесат в живота ни.

Пример по точка 3 - на мунданно ниво в България, хората не поемат отговорност, желаят, но не искат да платят цената за материалното проявление на желанията си и Сатурн по всякакъв начин си отмъщава - политиката, институциите, бюрокрацията,.... в Западна Европа (нека да кажем на Запад от Чехия), това е осъзнато още преди повече от 2-3 века, и Сатурн е преработен конструктивно и то на ниво съзнание на цялата нация. Общественият ред зададен от институциите е приет, Сатурн е доволен, получава си "данък" осъзнаване и разрешава по-добър живот (право на бъдеще, право на спокойствие, право да контролираш живота си, в рамките на обществото, правото да си човек, както го разбира Водолеят). 
When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Май 14, 2012, 11:05:49 pm »

Изваждаш от" по-голямото" ,"по-малкото" и получения резултат ,ще ти покаже на кой е хороскопа. ;) И според това какви са стойносттите на умаляемото и умалителя се определя кой е "гениален" и кой "луд". ;D

Например:
234 -230=4 
9-5=4

Резултатът е един и същ,но "участващите" са с различни "стойности". ;)

на теория е много лесно - или постфактум
наскоро пуснах в една тема картата на тайгър уудс- и никой не предположи, че е богат и известен с това, което умее

ако искаш дай пример как става- реален имам предвид

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Май 14, 2012, 11:08:02 pm »

2. хората са на различно духовно ниво. Следователно дори при два напълно еднакви хороскопа, проявленията ще са МНОГО различни. 

именно- как ще разбереш като са еднакви каква е духовната разлика- иначе предсказанието отива в коша

по точка 3- има нещо такова, но как америка с кратката си история/съществуване преработи сатурн

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4 -: Май 14, 2012, 11:25:09 pm »

именно- как ще разбереш като са еднакви каква е духовната разлика- иначе предсказанието отива в коша

по точка 3- има нещо такова, но как америка с кратката си история/съществуване преработи сатурн

духовността се разпознава, но не по хороскопа - по темата на изток са писали, писали, и аз не се наемам да коментирам. Има много информация в нета.

САЩ е прототип (надграждане) на европейският начин на мислене и модел на живот - там са замесени и идеите на френската революция (Уран), и индустриалната революция (пак Сатурн, Уран), в САЩ Уран се проявява най- ясно - фабриките на Форд (тотално нов тип производство), компютърната революция и интернет са осъществени там, включително и Холивуд (Нептун) и масовата "поп" музика (пак Нептун, Уран).

Те направо почват там от Уран. И земеделието им (Сатурн от всякъде) винаги е било организирано по Уран - "промишлено земеделие", му викат. ;)

Проблемите по Сатурн в САЩ не важат. Нали е държавата на "personal freedom" - Уранчо....

« Последна редакция: Май 14, 2012, 11:47:33 pm от Anabell »

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Май 14, 2012, 11:28:34 pm »
Не е въпроса от 10 кладенеца вода да донесем-тук за астрология си говорим
То по едни очи духовността можеш да я видиш, ама нали натални карти гледаме...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #6 -: Май 15, 2012, 12:00:45 am »
Не е въпроса от 10 кладенеца вода да донесем-тук за астрология си говорим
То по едни очи духовността можеш да я видиш, ама нали натални карти гледаме...

аз ти отговорих - не е възможно да се види по наталната карта духовността на един човек. Абсолютно категорично го твърдя това.

И си права - по яснотата на погледа можеш да разбереш за чистотата на съзнанието на един човек. Това е един от начините. Но при положение, че и твоето съзнание е достатъчно чисто. Е, направи си експеримент снимки на бебета - примерно на Далай Лама като бебе и някакви случайни бебета от нета - вижда се. Махатма Ганди има много силно съзнание и не случайно са го кръстили МАХАТМА (голяма/зряла душа) - неговият поглед е пронизващ, концентриран и свети.

Например Брат Пит е на много ниско духовно ниво - и Дженифър Анистън и тя, личи им колко са "слаби", Анджелина Джоли, като се снима до него, просто той "пада".

Друг начин е като се поставят "определени задачи" на дадена личност и се види нивото на успеваемост - това го правят и тук, ИЗПИТИ за у-ще, ВУЗ и т.н. и т.н.   ;)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #7 -: Май 15, 2012, 08:56:09 am »
много интересен въпрос Папи!

аз си разсъждавах по моят хороскоп, как така при три индикатора за смърт на баща в ранна възраст такова нещо няма. казват, че чрез осъзнаване и преработка не се проявяват на физическо ниво нещата - но какво можеш да осъзнаеш като си дете? и осъзнаването може да преработи един показател за дадено нещо в натала, но ако са три?

относно холивудските знаменитости, повечето за мен са марионетки, манипулирани задкулисно и плащащи жестока цена за известността си. Джоли конкретно не мисля, че е духовно извисена, има много сериозни проблеми тази жена.
Пит е само средство за известността и на Джоли, и на Анистън.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #8 -: Май 15, 2012, 12:35:20 pm »
марионетки са естествено,  :blink:, нали публиката трябва да следи някой, и да не се бърка в работата на "контролиращите".

Няма да коментирам повече по темата за духовността, много пъти сме я засягали и е конфликтна тема, без точни индикатори за "оценяване" на верността на мненията. Изказах си мнението, всеки е свободен да го приеме или отхвърли. И най-добре да го провери сам.  ;)

« Отговор #9 -: Май 15, 2012, 06:32:23 pm »
Между гения и лудия, казват, че разликата е малка, тъй че за Тесла не бих била толкова сигурна. ;D ;) Всеки аспект има множество проявления. Някои от тях са като астро клишета, но не винаги клишето върши работа. Ти защо мислиш, че аз греша като правя анализ на натална карта? ;D ;D ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Май 15, 2012, 06:37:05 pm »
Ти защо мислиш, че аз греша като правя анализ на натална карта? ;D ;D ;D

Не съм видяла такова нещо, време е да придобиеш малко повече самочуствие  :blink:

С удоволствие бих ти дала моята за анализ и бих прочела внимателно всяка дума

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Май 15, 2012, 06:53:45 pm »
Имаше някъде една тема за пеработката на нивата, но тя така се измени във времето, че накрая не отговаряше на заглавието си.
Аз все още не съм толкова напред с астрологията, но това не ми пречи да не съм съгласна с твърдението, че духовността не се вижда в картата. Спорд мен би трябвало - няма начина да не може - просто още не съм го открила.
Явно ще трябва да се разглеждат аспетите в друга светлина .....
Духовността има многло лица и проявления.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #12 -: Май 16, 2012, 08:54:40 am »
Аз за сега нямам и най-малка идея как да познаем-боно има уран в седми-в заточение-в квадрат с всички управители на седми, ама май няма развод. Колко астролози биха познали това?

« Отговор #13 -: Май 16, 2012, 12:13:55 pm »
В хороскопа на Боно има толкова много "земя" (шест планети+асц.), която изобщо не предполага човекът да е някакъв тип, който лесно би зарязал семейство и жена с 4 деца.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #14 -: Май 16, 2012, 01:15:22 pm »
Мисля,че има такова нещо.
Например навсякъде четох,че транзитен юпитер съвпад луна и марс давало пълнеене.Но аз 3-4градуса преди точният аспект си наложих хранителен режим и даже поотслабнах.
Така,че просто трябва контрол -психически и физически за справяне с аспектите.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #15 -: Май 16, 2012, 01:56:22 pm »
Не, че нещо, но с риск да разбия представите на някои хора Марс има пряко отношение до дисциплината, и при него тя е на много по-дневен ред от Сатурн.

« Отговор #16 -: Май 17, 2012, 12:33:06 am »
четох по старите теми...пък и по новите

защо на боно опозицията луна-венера не му носи безразборни любовни авантюри, пък на пешо- да?
защо на тесла меркурий-нептун му дава гениалност, пък на минка - лудост?

ако не знаете чий е хороскопът, как ще направите разликата?

има ли изобщо т.н. преработка- или всичко е ...алабала

При един може да има опозиция Луна-Венера, но има и други аспекти. Например телешко Слънце в съвпад СЛВ - това предполага моногамност. Не може да се гледа картата на парче. Планетите при всеки са различно разположени и се влияят една от друга по различен начин. Това е първото обяснение, което ми идва на ум.
Второто е, че вярвам в осъзнаването. Не в преработката. Ще ти дам реален пример.
Като малка почти се разтрепервах, ако трябва да говоря с непознати. Вътрешното ми напрежение беше огромно. Все едно ще правя мозъчна трансплантация. Имах някакви непреодолими стени, които трябваше да разрушавам при всеки опит да общувам. Абе, темерут пълен. ;D
След 16-тата си година започнах да усещам, че с нещо превъзхождам връстниците си, но не бях сигурна. Имах много ниско самочувствие и бях страшно неуверена (Сатурн на асц. в Козирог). После като почнах да получавам награди в състезанията по математика и учителката ми да ми дава да решавам за време геометрични задачи започнах малко да си вярвам.
4-5 години по-късно станах съвсем различен човек. Нищо, ама нищо общо с предишния. Колкото повече неща ми се случваха, с колкото повече хора се срещах, толкова по-добра преценка добивах за себе си. Не мога да отрека, че голяма доза от увереността и личното ми спокойствие се дължи на интереса на мъжете. Виждах, че съм по-харесвана, по-интересна, по-забавна от приятелките си. Никоя от тях не са я спирали по улиците или в магазините, за да се запознават с нея и да й правят налудничави предложения. По време на екскурзия в Италия влизаме с майка ми в супермаркет - нещо като Била. И докато пазаруваме някой ме гледа през рафтовете. После вървеше след нас в магазина и ми се усмихваше. Накрая на касата се нареди зад нас и ми бутна бележка Bella с телефонен номер. Аз цялата бях червена и засрамена, щото някой ме сваля пред майка ми. А като не отреагирах той почна да обяснява на майка ми колко съм 'убава  ;D И аз пак - сраааам, срааам....  ;D ;D ;D Пълна съм с такива истории. Преди две седмици момиче, което работи до моя офис ме спря, за да ми каже, че съм изглеждала страхотно и всеки път, когато минавам тя се "набирала" на витрината, за да ме гледа. Е, каквото и да си дърво след такива неща няма как да не се успокоиш и да ти се подобри самочувствието.
Преди смятах, че такива неща се случват на всички жени. Идеята ми е, че няма как да разбереш къде си и какво си докато не огледаш какво има край теб. Ето това е осъзнаването.
 Мисля, че е нормален процес, който се случва при всеки след пубертета.
Сега мога да общувам свободно и смятам, че наистина съм имала шанса да контактувам с всякакъв вид хора. Не само, че не се притеснявам, а ми доставя удоволствие да комуникирам. Това ми е работата, по цял ден го правя и не спира да ми е интересно. Речта ми стана изключително подредена, систематизирана, правилна и звуча доста авторитетно. Просто при осъзнаването ми се проявиха по-силно Луната и Мерка. Преди 2-3 години ме налегнаха и големите амбиции. Преди нямах такива.

Това, което написах показва едно: човек първо проявява по-ниските октави на най-акцентираните планети в картата. И с годините се получава нещо като разлистване - проработват и тази, и следващата планета и техните аспекти. След още години проработват и по-висшите и най-висшите октави. Това, че имаш определен потенциал според наталната карта не означава, че той се проявява сега и веднага. Идва на порции.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #17 -: Май 17, 2012, 02:48:18 am »
Нивото на проработка се определя от монадичната карта и ето тук....
http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,702.msg9801.html#msg9801
съм писала за това...Папи. ;)
« Последна редакция: Май 17, 2012, 02:53:21 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #18 -: Май 17, 2012, 07:10:10 am »

с робство и диктатура не се проработва конструктивно-осъзнато Сатурн/справка историята на България/,но пък се контролира успешно и дълготрайно- властта да бъде в ръцете на определилите себе си за това - Сатурн в картата на България е УАсц. в 7 в заточение/Рак/, активното начало ни е пасивно по рождение,зависещо отвън :mellow: дори и независимостта си я очакваме все отвън някой да ни я извоюва,т.е  Уран ни е проблем, Уран в картата е У2 в 3,в падение/Телец/,комуникацията на всички нива е тупик,не носи активи,празни приказки и бездействие народ не хранят :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #19 -: Май 17, 2012, 08:32:09 am »
Луна/СЛВ,дава известност , но каква светец или престъпник,дава непредвидими хора

луна/слв +сатурн или марс - жестокост ,егоизъм,

при Ескобар е налице жестокостта- луна/слв с упр.марс съвпад сатурн дева
при Майка Тереза  липсва -луна/слв +сатурн в същият знак-телец
« Последна редакция: Май 17, 2012, 10:43:55 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...