Здравей Гост

Натална карта...

• 45 Отговора
  • 8317 Прегледи
*

Gaiiia

• *
  • 195
Натална карта...
« -: Май 24, 2012, 01:26:26 pm »
Здравейте хора,

Направих натална карта на моя племенник и останах много изненадана от апсектите му и положението на планетите...

Как разчитате всички тези планети в 12 дом? СПоред мен е много странно...Аз разбира се имам много повърхностни знания, но все пак....Детето има много двойки в рожденната си дата...

И защо според вас 12 дом е по- голям от другите?

Re: Натална карта...
« Отговор #1 -: Май 24, 2012, 01:36:09 pm »
Двумесечно бебе е. Повечето астролози тук не разглеждат карти на толкова малки индивиди.

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #2 -: Май 24, 2012, 01:40:10 pm »
Тримесечно е, аз от любопитство му направих карта, и останах много изненадана....

Мирабела, защо се избягва гледането на карти на малки деца? Аспектите няма как да се променята след раждането нали....?

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Май 24, 2012, 01:46:19 pm »
Здравейте хора,

Направих натална карта на моя племенник и останах много изненадана от апсектите му и положението на планетите...

Как разчитате всички тези планети в 12 дом? СПоред мен е много странно...Аз разбира се имам много повърхностни знания, но все пак....Детето има много двойки в рожденната си дата...

Защото земята е кръгла.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #4 -: Май 24, 2012, 01:51:58 pm »
Здравейте хора,

Защото земята е кръгла.

Да, ясно е, че няма как да са 100% еднакви домовете- имах пред вид това, че разликата е много голяма. Аз сравнявам с моята карта напр и привидно там домовете са си еднакви...няма толкова акцентиран дом.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Май 24, 2012, 01:58:38 pm »
Ето тук можеш да прочетеш накратко как се построява картата и от какво зависи:
http://www.astrobg.net/courses.php?article=2

Едно време смятахме на ръка  :blink:

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #6 -: Май 24, 2012, 02:22:57 pm »

Да живее Интернет и астропрограмите  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Май 24, 2012, 03:49:46 pm »

Мдаа...и точно това е началото на астрологията... :blink: На мен и  сега ми  се налага понякога да смятам на ръка...и да не вярвам на астропрограмките...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #8 -: Май 28, 2012, 08:19:24 pm »
Здравейте... не знам откъде да започна и какво да пиша..  :-X  От известно време един мъж, проявява интерес към мен, но... много ме плаши... адски е обсебващ, настоятелен, държи ми сметка... не приема "не" за отговор, а дефакто между нас нищо няма.. Не знам какво да правя.. По наталната карта може ли да ме насочите що за човек е... просто не знам как да реагирам  :'(

« Отговор #9 -: Май 28, 2012, 09:24:28 pm »
Не знам какво да препоръчам. Няма право да те тормози и да те командва, дори и да имаше нещо помежду ви. Ако си решила да го разкарваш со кротце, со благо, без да рискуваш да предизвикаш евентуална ярост, не бива да нараняваш гордостта му - Лъв е. Тези котки не понасят да изглеждат губещи. Явно многото планети във фиксирани знаци плюс Сатурн близо до МС го карат да се "закотви" на един обект, докато не се докаже пред него. Защото поради квадратурата на Уран към Слънце/Венера бих предположила точно обратното - че обича разнообразието като Лу Бега в Мамбо №5. Пък всъщност едното не пречи на другото.
Марсът му няма напрегнати аспекти със Сатурн, Плутон или Уран, което да ни наведе на мисълта, че е способен да се разгневи и избухне, ако не получи желаното. Всъщност Марсът му е мажорно неаспектиран и в анаретен градус, а такива планети могат да се държат "странно", извън правилата. Като добавим отново квадрата Слънце/Уран, мисля, че умее да показва нерви.
Изглежда ми амбициозен и финансово осигурен или поне със силно желание да бъде последното.
Луната му получава само напрегнати аспекти, така че може би там му е проблемът - в наранената Луна във 2-ри дом, искаща да притежава. Луната е водолейска, така че си мисля, че притежаването при него не е основно физическо, а желае да владее мислите, ума на другия.

Не съм експерт. Не виждам в картата му негативно плутоново влияние, от онова отровното и обсебващото. Плутон участва в доста аспекти - като фокусна точка на два бисекстила, но убий ме, не бих предположила, че тези хармонични конфигурации биха го направили обсебващ. По-скоро щях да предположа, че има хъса и волята да превръща мечтите си, и по-специално тези за финансов успех, в реалност.

Венера в съвпад със Слънце и в опозиция с Луна може да показва, че желае да бъде обожаван, че се чувства несигурен, най-големият му кошмар е да бъде отхвърлен.

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #10 -: Май 28, 2012, 09:47:39 pm »
Благодаря ти, Мирабела.. както винаги се притичваш на помощ.  :-[ Определено се държи "странно" поне по моите разбирания. Опитвам тихо и кротко, ама на моменти не издържам... Хубаво, че няма лошите аспекти, поради които да ме изненада неприятно... Казва, че е финансово осигурен, но не знам дали е истина... Уфф, ще мисля, каква тактика да предприема.. А дали е от мъжете, които сами се отказват да преследват "обекта"?

« Отговор #11 -: Май 28, 2012, 09:56:00 pm »
Лъвско Слънце в съвпад с Юпитер - може да обича да се хвали повечко. Нептун в 1-ви дом в квадрат със Сатурн (У2 и класически У3) - думите му могат да бъдат подбрани, така че да му е угодно на него. Но с тези Плутон и Сатурн, ако все още няма материална стабилност, поне силно се стреми да я постигне.
Един Лъв, за да се откаже, мисля, че трябва сам да достигне до извода, че жената не го заслужава. Аз "разкарах" един супер властен Лъв (новолунен) със съвпад Марс/Плутон точно върху моя Марс - трудно издържах желанието да ме поучава във всичко. Прилича на описаното от теб, с тази разлика, че той не беше прекалено настоятелен и в крайна сметка се оттегли, като разбра, че гордостта му ще бъде наранена, ако продължава да ме търси. Мисля, че при него гордостта надделя в положителния смисъл - предпочете за запази гордостта си пред завоеванието (мен).

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #12 -: Май 29, 2012, 02:02:54 am »
Тази история ми е много позната. Откривам и сходни аспекти. Луна във Водолей в опозиция на Лъвска Венера, както и Марс в анаретен градус на Близнаци. :rolleyes: Като прочетох историята ти dess7 направо настръхнах като се сетих с какъв тип се сблъсках наскоро. И аз като теб подхождах с разбиране и спокойно, а той си беше въобразил сумати глупости (Нептун не прощава), въпреки че постоянно му обяснявах, че не можем да сме нищо повече от приятели - та даже и за това не е сигурно. Но моето мнение не го интересува и за него единствено важно бе САМ да се убеди в това. При което Скорпионското в мен си каза думата :scorpios: и накрая даже ме помоли да не сме си комуникирали повече. ;D Но този тип си е цяла "находка" - чете психо-литература, как да въздейства и влияе на другите; постоянно анализираше поведението ми и се опитваше да го "поправя" и да ми вменява разни неща, които са му угодни :angry:; властен тип...

Съветът ми към теб, dess7, е да покажеш не толкова лицеприятна страна от себе си и вероятно повече да не го видиш и чуеш. Открий кое е онова нещо, което би го отвратило в една жена. ;)
« Последна редакция: Май 29, 2012, 02:16:24 am от Shreya »

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #13 -: Май 29, 2012, 09:56:47 am »
Мирабела, имала си "късмет" с твоя лъвчо.

Лелее Shreya, а аз като чета какво си написала, още повече страх ме хваща  :o Да, има сходни неща и аз се опитвам да обяснявам, но кой ли слуша... Хубаво е, че си открила начин по който да му противодействаш, а това с психо -литературата.. ужас. Не мога да го проумея. Дано да се справя :blink:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #14 -: Май 30, 2012, 09:49:03 pm »
dess7, извинявай, че те натоварих допълнително с моята история. Страхът не винаги е добър съветник. А и става въпрос за съвсем различни хора. Сигурна съм, че ще намериш решение как да подходиш :blink: Дяволът може да се окаже не толкова черен, колкото го изкарват.

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #15 -: Май 30, 2012, 09:53:13 pm »
Моля те, не се извинявай и ни най-малко си ме натоварила. За мен беше полезно. Не знам още от началото имам едно наум към този човек и не мога да му се доверя и това си е.

« Отговор #16 -: Май 31, 2012, 12:28:22 am »
Здравейте... не знам откъде да започна и какво да пиша..  :-X  От известно време един мъж, проявява интерес към мен, но... много ме плаши... адски е обсебващ, настоятелен, държи ми сметка... не приема "не" за отговор, а дефакто между нас нищо няма.. Не знам какво да правя.. По наталната карта може ли да ме насочите що за човек е... просто не знам как да реагирам  :'(

Съжалявам за разводняването на темата, но не се сдържах. Някой из форума тези дни беше писал, че адът за едни е мечта за други. Е, все повече се убеждавам колко е вярно. Аз харесвам точно това, от което dess7 се оплаква. В моята представа пълноценния мъж не приема "не" за отговор и ако трябва ще изрине света, ще обърне остта на Земята, ще накара зебрите да се боядисат оранжеви, а щраусите да гнездят по дърветата, но ще направи това, което иска. Как е възможно хората да сме толкова еднакви и толкова различни? По-скоро сме като отделните части на общ организъм. Това е като сърцето и дроба в едно същество - уж все са негови обаче имат съвсем различни функции и нужди. Много задълбах, но написаното ме провокира към по-генерални размисли за живота и хората.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #17 -: Май 31, 2012, 08:57:09 am »
The One, когато чувствата са споделени, предполагам такова поведение би "поласкало" всяка жена. И аз си мечтая мъжът, в когото съм влюбена да постъпва по същия начин, по който си написала, но за съжаление...не е така..  Как би се почувствала, ако не можеш да откликнеш на нечии чувства, а той настойчиво се опитва да промени това? Не можеш да заповядаш на сърцето.. то само избира.. Чувствам зле, защото наранявам човек, без да има вина  :'(, а обичам този който мен ме наранява... Съжалявам, че и аз изпадам в лирични отклонения...

*

Grace

• 2257
« Отговор #18 -: Май 31, 2012, 09:30:38 am »

Съжалявам за разводняването на темата, но не се сдържах. Някой из форума тези дни беше писал, че адът за едни е мечта за други. Е, все повече се убеждавам колко е вярно. Аз харесвам точно това, от което dess7 се оплаква. В моята представа пълноценния мъж не приема "не" за отговор и ако трябва ще изрине света, ще обърне остта на Земята, ще накара зебрите да се боядисат оранжеви, а щраусите да гнездят по дърветата, но ще направи това, което иска. Как е възможно хората да сме толкова еднакви и толкова различни? По-скоро сме като отделните части на общ организъм. Това е като сърцето и дроба в едно същество - уж все са негови обаче имат съвсем различни функции и нужди. Много задълбах, но написаното ме провокира към по-генерални размисли за живота и хората.

внимавай какво си пожелаваш ... защото може и да ти се сбъдне. но тогава, сигурна съм, ще напишеш друг пост. защото има разлика между "обсебващ, настоятелен и пр. " и пълноценния мъж, който постига целите си.  :blink:
Но аз, мисля, разбирам ти какво имаш впредвид.  ;)

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #19 -: Юни 01, 2012, 01:20:53 pm »
Ми аз не разбирам честно казано жените, които си падат по-обратният вариант - пасивно мекотело, без грам инициатива в себе си, страдащо от всякакви предразсъдъци, да се налага реално жената да го "сваля" и т.н .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен