Здравей Гост

да пробваме Венерите

• 69 Отговора
  • 9002 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
да пробваме Венерите
« -: Юли 24, 2012, 01:07:00 pm »
Често си пишем за Венерите ни, предлагам Ви да направим един експеримент
качвам една картина, класическо произведение на изкуството (която в едно друго
интернет пространство предизвика сериозна дискусия относно внушението си), картина изобразяваща
класическа любовна сцена и всеки да напиша според него:

1. какво се случва
2. картината харесва ли му
3. картината има ли внушение (кара ли го да чувства/усеща нещо)
4. в кой знак му е наталната Венера и основните и аспекти.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
Re: да пробваме Венерите
« Отговор #1 -: Юли 24, 2012, 01:18:41 pm »
аз ще се включа малко по - късно, за да не влияя на отговорите, иначе други хора изразиха основно мнението, че
мъжът е жесток, че се разделят, някой мъже (удивително, но факт) споделиха дори, че картината ги ядосва, защото "той трябва да се грижи за нея!" - точен цитат.  ;)

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #2 -: Юли 24, 2012, 01:37:14 pm »
1. Мъж и жена, които имат любовни взаимоотношения. След секса той й подарява цвете и й казва, че я обича, но не може да бъде с нея ( да се оженят/ да пътуват). Тя се е опитвала да го задържи по всички възможни начини, в момента плаче и е нещастна. Захвърлила е розата и не вижда по-голямото стилизирано цвете зад лявата възглавница.
2. Той не изпитва чувства към ситуацията. Решил и, че това е неговото желание/посока и няма излишни скруполи.
3. Мисли за бъдещите си планове, не е подвластен на чувствата си.
4. Натална Венера в Козирог или в хармоничен аспект със Сатурн

« Отговор #3 -: Юли 24, 2012, 01:42:16 pm »
1. Той заминава далече. Изоставя я.
2. Харесва ми
3.
4. Венера в лъв,  12-ти дом

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Юли 24, 2012, 02:01:40 pm »
Религията или задълженията и отговорностите  му са пречка да бъдат заедно.
Той изпитва отговорност за думите си.
Венера в козирог в тригон към ДСЦ и секстил към АСЦ. Венера 40* Сатурн.
Картината е прекалено силна и чувствена...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #5 -: Юли 24, 2012, 02:05:56 pm »
1.Жената се чуства отхвълена и наранена защото мъжът се отдал на някакъв екзистенциален проблем и е оставил любовта   на заден план.
2.Не му харесва!
3.Чуства се разкъсан на две.
4.Венера в Водолей 12 дом неблагобриятен аспект с марс или уран. :-\

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Юли 24, 2012, 02:18:34 pm »
Интересно :)
Той:
-виж сега, моето момиче, така стоят нещата-чао
Тя:
-чакай да вкарам малко драма, да видим дали ще мине
Картината ми харесва, но не ме трогва.
Венера в дева или козирог, или в аспекти със съответните
« Последна редакция: Юли 24, 2012, 02:26:15 pm от Papy »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #7 -: Юли 24, 2012, 02:23:35 pm »
- той й е съобщил, че заминава някъде по държавни дела, а тя се чувства отхвърлена и наранена
- не ми харесва ролята на жената в картината
- да, усещам една жена, наранена от безизразността на мъжа, от неговата скованост и високомерие.
  тя е емоционална и явно го обича, докато той не е способен на толкова дълбоки чувства
- венерата му е в козирог, квадрат луна и уран
- моята венера е в близнаци, тригон Плутон, опозиция Нептун, квадрат Сатурн
« Последна редакция: Юли 24, 2012, 03:39:29 pm от Рая »

« Отговор #8 -: Юли 24, 2012, 02:35:17 pm »
1. какво се случва

1. Сцена след скандал, той я напуска, но изглежда, че на него дори не му пука. В погледа му има нещо пренебрежително и е по-скоро безразличен към ситуацията.
2. Да, харесва ми.
3. На мен лично не ми влияе особено, но да кажем, че е малко депресираща...
4. Венера във Везни, във 2-ри дом, квадратури към Уран и Нептун, тригон към Медиум Цели.

« Отговор #9 -: Юли 24, 2012, 03:06:20 pm »
- мъжът е взел трудно решение, разделят се заради негови идеали/дела с по-голяма важност;
- тя страда, чувства се безпомощна, той също, но е решено;
- харесва ми картината;
- Венера в 7-ми, съвпад Слънце, тригон Уран, полусекстил Сатурн;

« Отговор #10 -: Юли 24, 2012, 03:07:30 pm »
1. Случва се това, което се случва и в предпоследната сцена от "Жесток романс".  Кликнете на 1:58:18, за да я видите. След любовта идва реалността. Тя разбира, че е женен/сгоден за друга по сметка, реагира бурно и пламенно, а той пали трескаво пурата си. Не бих казала, че той е съвсем безсърдечен. Вероятно изпитва чувства към нея, но е страхливец.

2. Да, харесва ми много, истинска е.

3. Кара ме да се чувствам все едно съм на нейно място.

4. Венерата ми е във Водолей /10 дом/ и прави съвпад с Марс, квадрат с Плутон, съвпад със СЛВ, квадрат с Лилит и съвпад с МЦ. Също още някакви, които не знам какво точно представляват.
« Последна редакция: Юли 25, 2012, 01:10:33 am от Restless »
There's a little witch in every woman...

« Отговор #11 -: Юли 24, 2012, 03:30:49 pm »
Леко разкъсаният и захвърлен божур на пода внушава, че става дума за край на любовна история. Защото иначе не виждам нищо друго, което да свързва двамата, подсказвайки, че някога е имало любов помежду им. То това, в центъра на картината, дори не е легло, а някаква кушетка (за да внушава, че са любовници).
Тя скимти тихо, докато той преспокойно и снизходително пуши пурата си. Позицията, в която той седи - кръстосаните крака и едната ръка на подлакътника, издава, че чувства, че контролира изцяло положението. Дори не е свалил другата си ръкавица. Знак, че не търси близост с дамата или че не са равностойни, той е от по-висока класа. Ветрилото вероятно показва, че действието се развива в нейната стая. Той е десничар, най-вероятно, липсва халка на дясната ръка. Значи не е женен (освен ако халката не е на лявата му ръка - от коя държава е художникът?), т.е. това няма как да е семейната му спалня.
Този леко по-изправен показалец на лявата ръка издава агресия или готовност всеки момент да предприеме действие, да стане от стола и тръгне, например. Очите му по-скоро гледат пурата, а не дамата. Не изглежда поведението й да го трогва.

1. Как е озаглавена картината? Очевидният отговор е, че той къса с нея.
2. Добра е картината, имам предвид техниката на художника. Обръща внимание на детайли, божурът е като истински, завесите са му отнели доста време. Светлината е отлично уловена. Художникът симпатизира на дамата, светлината сякаш сияе около нея, като че ли е ангел. Докато мъжът е набутан в по-тъмен ъгъл.
3. Не, аз започнах да я анализирам и изключих чувствата си. Съжалявам. Друг път, като съм на по-чувствителна вълна, с ПМС, напр., сигурно ще ме разплаче.
4. Ох, горката ми Венера. Венера е в Козирог, 12-ти дом, в квадратури със съвпада Марс/Сатурн/Плутон във Везни и в 8-ми дом.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Юли 24, 2012, 04:10:55 pm »
Ретроградният Меркурий се е проявил  ;) :blink:

не ми беше хрумнало да питам за неговата Венера, имах предвид вашите къде са?  :P
За да се отчете коя Венера какво усеща.

Няма все още да дам отговор какво изобразява картината, за да могат да се включат и други  :blink:

1. какво се случва

1. Той, заминава на някъде, решил е, че ще направи нещо и просто и го е съобщил,
уверен е, знае, че тя ще приеме решението му, но е спокоен, не се разделят, просто
изчаква да и мине. Или се извинява за нещо и пак чака да и мине, знае, че ще и мине.
Усещам бъдеще в картината, увереност в тяхното бъдеще.

2. На мен картината ми харесва, считам я за изкуство.

3. Да, има внушение. Има филми, които казват по-малко от тази картина.

4. Венера ми е в Риби, съвпад Марс, тригон Плутон, секстил Нептун.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #13 -: Юли 24, 2012, 04:17:46 pm »
Cheesy , му казвам аз на това.

1. Тя драматизира, къса божури, хвърля се по диваните, влизат в игра сълзи, сополи, как не си е разкъсала роклята в пристъп на задух, не знам. Той разсъждава над безсмислието на изразходената енергия и с тъга установява, че момичето, което някога е вървяло през живота с усмивка и гордо вдигната глава, се е превърнало в неуверена в себе си истеричка.
2. Не особено, напряга ме, досажда ми, ако я гледам по-дълго. Харесва ми работата на художника, не сюжета.
3. Да, написах го горе.
4. 8ми дом, Дева, взаимна рецепция с Меркурий, безсъвпадна с Юпитер в 3ти  ;D, никакви други мажорни аспекти нямаа с планети, но има с осите - тригон с Асц и секстил с Дсц, тригон на ИЦто и секстил на МЦто.
« Последна редакция: Юли 24, 2012, 06:28:57 pm от Ronia »

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #14 -: Юли 24, 2012, 04:30:57 pm »
Анабел и аз се изненадах от въпросите, но реших да отговоря както са зададени с толкова много "МУ" :)
А ти за какво всъщност мислеше докато ги пишеше? :P

« Отговор #15 -: Юли 24, 2012, 05:38:05 pm »
Допада ми анализа на Мирабелла :blink:

Според мен картината има френски привкус.
(1) Мъжът го свързах веднага с Жорж Дюроа от романа "Бел Ами" на Мопасан, въпреки че на външен вид има разминаване, но като цяло усещането ми е за такава сюжетна линия на картината. Вероятно сте чели романа, затова няма да пиша подробности.
(2) Картината е като истинска, но не ми харесва.
(3) Да, съчувствам на жената.
(4) Венера във водолей 12-ти дом, съвпад Луна/Меркурий/АС, квадрат Марс, секстил Уран.

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #16 -: Юли 24, 2012, 05:54:01 pm »
Първо пиша, после ще ви изчета :)

1. Две асоциации ми нахлуха в главата по едно и също време:
    1.1. Те са двойка, той не вижда и не чете емоциите й, не я усеща. Нещо я мъчи. Той и подарява цвете, защото така трябва. Тя има нужда да говори с него, да му разкрие нещо и страда от това, че той е обсебен само от себе си. Тя се чувства неразбрана, той вижда само обвивката и, не разбира болката и, емоциите й...
    1.2. Сцена между терапевт и пациент с момент на симулация някаква...
2. Харесва ми, заради начина по- който са изобразени персонажите. Различават се емоции, чувства
3. Усещам момента между тях. Усещам неговото безразличие и нейното отчаяние и безпомощност...
4. Венера на асцендент в Лъв 1 дом; тригон Нептун, секстил Плутон, Мерк, опозиция Луна

:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #17 -: Юли 24, 2012, 06:06:12 pm »
1
Цитат
. какво се случва
4. в кой знак му е наталната Венера и основните и аспекти. 

1. спокоен, безразличен и самодоволен мъж; любовница, която е научила неприятна новина или по скоро проявява някакъв каприз; мъжа знае, че скоро ще и мине и не се трогва особено.
2. не е лоша картината
3. дава ми усещане за яд - от самодоволството и властта на мъжа над жената; и от унижението на което тя се е подложила  :blink:
4. Венера в Телец - положителни аспекти с Плутон, Уран, Меркурий, Луна

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юли 24, 2012, 06:27:23 pm »
Тя плаче безутешно, а той изглежда спокоен, безметежен, запазил привидно самообладание. Някак ми се струва по-концентриран върху пурата си – опипва я с пръсти, вдишва аромата й, безмълвно съзерцава... Проявява привидна незаинтересованост към реакцията на жената.

Кадифено спокойствие и безразличие са изписани върху лицето му, нито един мускул от което не потръпва. Изглежда самодоволен. Според мен е човек, който не се впечатлява особено от такива гледки и определено не му се случва за първи път да наранява (и да изоставя).

Галантен джентълмен с изискани маниери, влече го светският живот, изглежда презадоволен и същевременно някак отегчен. Отегчен от празния живот, който е водил... Покорител на женски сърца – на пръв поглед изглежда непроницаем, за повечето жени остава загадка, а вътре – кухо яйце. Малцина се жените, които са успявали да се докоснат до истинската му същност, но тези, които все пак са успели, са останали смразени от вътрешната му празнота.... Завършен егоист, той се страхува да допусне някоя жена близо до сърцето си, да разкрие пред нея душевността си, неуязвимостта му обаче е привидна.

Ще се съглася с Рая – фигурата на мъжа и според мен излъчва скованост, безизразност и високомерие. Или по-скоро не чак толкова високомерие, колкото незаинтересованост.

Ретроградна Венера в Овен, Вечерница
Венера в съвпад с Меркурий и ЮЛВ в 5 дом
Венера в тригон с Нептун
Венера в полуквадрат с Марс в Риби

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #19 -: Юли 24, 2012, 06:47:11 pm »
 1. Според мен този мъж повече прилича на адвокат или далечен роднина съобщаващ лоша новина. Цветето ми идва като разбитите надежди на жената, може да и съобщава за нещастие сполетяло родителите и примерно.
 2. Картината не е по моя вкус.
 3. ....
 4 Венера в Скорпион, съвпад с Луна във втори дом, квадрат и половина със Сатурн.
« Последна редакция: Юли 24, 2012, 08:28:42 pm от Deter »
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...