Здравей Гост

да пробваме Венерите

• 69 Отговора
  • 9038 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: да пробваме Венерите
« Отговор #20 -: Юли 24, 2012, 07:02:10 pm »
За Венера на мъжа ли става въпрос?

Опаа, стана грешка значи.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Юли 24, 2012, 07:07:44 pm »
Не бе, за вашите Венери става дума. :blink:
There's a little witch in every woman...

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #22 -: Юли 24, 2012, 08:14:00 pm »
 :rolf: кьорав карти не играе ама на ....
Ще си поправя поста  :-[
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

« Отговор #23 -: Юли 24, 2012, 09:12:29 pm »
Интересно :)
Той:
-виж сега, моето момиче, така стоят нещата-чао
Тя:
-чакай да вкарам малко драма, да видим дали ще мине
Картината ми харесва, но не ме трогва.
Венера в дева или козирог, или в аспекти със съответните

Папи, абсолютно същото си мислех докато гледах картината:) И на мен ми харесва, картината е изразителна, носи емоция, има заряд, има противоречие. Погледната само като предмет на изкуството ме впечатлява.
Но някаква дълбока драма не виждам.
Учудва ме малко угриженото изражение на мъжа. Би могло да се тълкува и като досада. Жената преиграва в безпомощността си и това ме отблъсква.

Офф, сега прочетох, че ставало въпрос за Венерата на всеки от нас. Моята е в трети дом, в Овен, в съвпад с Луна и Юпитер. Другите й аспекти са секстил с Меркурий и квадрат с Нептун.

След много напъни обаче се сетих за художника - Алмейда. Май беше французин. Националността може и да я бъркам. От изкуство се интересувам и за него знам доста пак по Венера в Овен, третодомната Луна и Юпитер на ИЦ:)
« Последна редакция: Юли 24, 2012, 09:25:56 pm от The_One »
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Юли 24, 2012, 09:57:00 pm »
Той има паралелна връзка с Нея, която решава да прекрати и като един истински Желтънмен, това изясняване на отношенията е съпроводено и с 1 цвете. Тя- съвсем по женски истирясва и мята китката за Сбогом, на земята. Вероятно е хвърляла  възглавници и предмети по него- инериорът е леко съсипан. След като вълната на силни емоции е поотминала, Тя безпомощно се е тръшнала в краката му кротко ридаейки. В този момент Той решава да изпуши една лула, за да тушира напрежението, а и да му придаде повече мъдрост и смисленост на решенията.
Точно  този миг на осъзнаване на безисходността за Нея и облекчението за Него е уловен.  ;D

Венера в овен-9 дом. :)
« Последна редакция: Юли 25, 2012, 09:39:21 pm от Uran »

*

911

• *
  • 137
« Отговор #25 -: Юли 24, 2012, 11:36:25 pm »
Според мен картината внушава "невъзможна  любов". Пречките двамата да бъдат заедно са очевидни- егоизъм, гордост ,самозаблуди.
Цветето на пода може да символизира идеалната ,недостижимата любов или надеждата за такава.
От картината лъха болка-но ,докато жената  изразява тази болка  видимо,мъжът я тай в себе си, под маската на хладния разум.

Венера в Скорпион 7д

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #26 -: Юли 25, 2012, 12:11:18 am »
1. Тя определено е наскърбена, съкрушена и тъжна, пропиляни надежди и мечти. Сърцето й е разбито, но не знам дали става въпрос за тяхната връзка или за нещо друго, което й/им е отнето, забранено.
Той е по-безпристрастен, но може би не може да направи нищо по въпроса. Не зависи от него не е имал избор, нещо го е принудило. Той е отговорен за нещо, и не по негова пряка вина, но е причината за ситуацията - която е края на нещо, дали връзката им... може би нещо друго. Но той е безпомощен и няма какво да направи, като мъж е не реагира толкова емоционално, колкото нея. Но е тъжен, замислен. Тя знае, че той не може да й помогне.

2. Не бих казала че ми харесва картината
3. Картината има тягостно състояние..
4. Венера в Скорпион в 10ти дом в съвпад с Плутон, секстил с Нептун, тригон с Юпитер. (Венера е упр. на 5ти и 10ти дом)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #27 -: Юли 25, 2012, 08:54:40 am »
много готина задача :25:

неговата венера ще да е във въздушен знак,  луна лош аспект сатурн, може водолейско слънце
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #28 -: Юли 25, 2012, 10:07:45 am »
 ;D :P

Картината е на Бразилски художник - Belmiro de Almeida, завършена през 1887,
заглавието е "Arrufos (Spat)," - скарване, (малко скарване с отенъци на истерия  :P), няма точна дума
на български или аз не се сещам на английски е tiffs.

Мислех да направя един разбор, кой е най-близко до истината (по Козирожки), но това му е хубавото на изкуството - всеки е свободен да вижда каквото си иска.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #29 -: Юли 25, 2012, 10:13:53 am »
Ако трябва аз да анализирам мъжа - като костна структура прилича на Водолей/Везни, по - изящен е от жената... въздушен ми е. Но челото му, и скулите - напомня ми Ботев, възможно е да има силен Сатурн в натала и нещо Лунно, заради очите.

Дамата - Венера, Меркурий, и Лъв с тези дантелки по роклята, има нещо лъвско, а може би светлият цвят (който обаче ми е топъл, не е Лунното студено бяло...).  ;)

« Отговор #30 -: Юли 25, 2012, 10:24:06 am »
Добре, значи са само скарани. :blink: На мен мъжа ми прилича на Соломон Паси. ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #31 -: Юли 25, 2012, 10:33:47 am »
3. Не съм усетила да има определено внушение.Странното е, че първия път, когато я видях, страшно много ми хареса образа на мъжа, не знам защо(може би просто съм го сметнала за красив)
Ако трябва аз да анализирам мъжа - като костна структура прилича на Водолей/Везни, по - изящен е от жената... въздушен ми е.

Ето ми го и отговора  ;D ;D ;D

:P, носи някакъв европейски идеал за красота от 19 век. Но челото му може да се спори дали не е подвластно и на Юпитер с тази широчина.  ;)

Лично на мен с моята Венера в Риби не ми допада.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #32 -: Юли 25, 2012, 10:38:04 am »
Добре, значи са само скарани. :blink: На мен мъжа ми прилича на Соломон Паси. ;D

Роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив.
Сатурн-Юпитер

*

elfidka

• 3129
« Отговор #33 -: Юли 25, 2012, 11:05:28 am »
Вчера, когато погледнах картината, отначало ми се стори, че мъжът държи термометър в ръката си и е лекар.
Ха ха ... а жената има някакво неразположение
После видях димът от пурата   ;D  ама нали съм си кьорчо  :P
Картината не ми харесва и не ме впечетлява с нищо ...
Де да знам....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

petchen

• *
  • 66
  • Слънце - Везни, Асц. - Козирог, Луна - Везни
« Отговор #34 -: Юли 25, 2012, 12:07:42 pm »
1.Mъжът се разделя с жената. Казва й, че всичко е приключило , но иска да бъдат приятели. Той не я вижда като негова любима, любовта я няма вече. Жената не може да приеме този факт и неговото равнодушие и емоциите й ескалират. Не може да го трогне дори, категоричен е в решението си - пурата, прекръстените крака и най-вече погледът му, незаинтересован от нейните чувства. Според мен той си казва, ще й мине много по-бързо отколкото тя предполага.
2. Не бих казала, че ми харесва.
3. Определено е наситена с емоция. Усеща се емоцията на мъжа.
4. Венера в Стрелец, 10 дом,съвпад с Уран, секстил Луна. Венера управлява 9ти и 4 ти дом.

« Отговор #35 -: Юли 25, 2012, 01:37:12 pm »
Често си пишем за Венерите ни, предлагам Ви да направим един експеримент
качвам една картина, класическо произведение на изкуството (която в едно друго
интернет пространство предизвика сериозна дискусия относно внушението си), картина изобразяваща
класическа любовна сцена и всеки да напиша според него:

1. какво се случва- човек не носи цвете,когато иска да скъса с някой,по-скоро разхвърляното легло ,показва,че са се срещанали тайно,за да правят секс,но са се скарали за нещо,жената се цупи ,а мъжа се успокоява,пушейки и чакайки да й премине за да се сдобрят ,а най-добрият начин за сдобряване е сплотяване под завивките
2. картината харесва ли му-той знае,че е победител и изчаква емоционалният изблик да премине ,сълзите на жените са най-силното им оръжие и слобост на мъжа,с непокизъм,печели той-не тя,значи му харесва
3. картината има ли внушение (кара ли го да чувства/усеща нещо)нищо не го кара да чувства,той този филм го преживявал доста пъти,факт е  правилният ход да не бъде манипулиран чрез сълзи
4. в кой знак му е наталната Венера и основните и аспекти.  ;) неговата Венера е Водолейска,съвпад с Марс в каре с Плутон или Сатурн- гранит
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #36 -: Юли 25, 2012, 01:56:30 pm »
Мъжът и жената са любовници.Това май всички го предполагат.И жената е наскърбена внезапно.Цветето е небрежно паднало.С това художникът загатва за "разразилата се буря"-имало е емоционална схватка и жената не случайно плаче скришом и коленичила-признак на огорчение и оскърбление.Тя не плаче в скута на мъжа не е и на пода-конвулсно е искала да се скрие сякаш от него и да зарови очи и глава.Казали са се силни думи,може да е нанесена обида,съкрушително признание,възможно е да става въпрос на изневяра или друго възмутително отношение,заради което жената да захвърли цветето в смесицата от гняв и безпомощност.Докато са се карали са били изправени.После мъжът е запушил,а това ,че е съсредоточен в пурата не показва абсолютно безразличие,напровтив -той сякаш е съсредоточен в себе си и е замислен-не е отишъл да я прегръща не непременно от сдържаност и обноски или козирожка студенина,а вероятно от вина-ако я е наранил с нещо-точно в най-първия момент не може да я утеши,тя иска да е сама в този момент,но той може би ще остане до нея.Интересни са предположенията за техните Венери и усещането за "Бел ами" и западноевропейските буржоа.

Моята Венера е в Рак,рецепция и квадрат Луна, квадрат Марс,опозиция Нептун
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #37 -: Юли 25, 2012, 02:06:18 pm »
Край на една любовна история,сложен от мъжа.
Жената е била сигурна ,че може да си го върти както си иска и като гръм от ясно небе и идва неговото решение за раздяла.
Тя се паникьосва и се тръшка и драматизира с надеждата да промени решението му и да събуди чуствата му.
Мъжът ми се вижда объркан,има доза съжаление в изражението,но е убеден,че иска да продължи сам напред..Има нещо козирожко в него.Съчуствам му  ;)
Цветето не мисля,че е от него,а явно украса в стаята,което тя е използвала за съблазняване и умилкване с цел флирт.
Картината хич не ми харесва,щот тоя кадър съм го изживявала в подобен вариант ;D
Венера Козирог,опозе Сатурн ;) е моята,неговата също би могла да е такава или друга земна,виждам го на границата на търпението му ;D

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #38 -: Юли 25, 2012, 02:31:29 pm »
Много гадно и сурово.Добре,че нищо не е толкова просто.Ти съчустваш на козирожката студенина,имайки предвид нещо в себе си.Но те -мъжът и жената в този миг,изобразен така красиво са сами,макар и в една стая и единственото,което се предполага да ги свързва е болката,от която жената спонтанно и истински е изживяла,а мъжът е потиснал,но засега.Това е момент на мълчание между тях.И трябва да бъде такъв,защото още кънтят думите казани преди това.
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #39 -: Юли 25, 2012, 02:45:37 pm »
На мен ми изглежда на семейна драма.... :-\
Брат казва на сестра си,че ще я омъжи за някого, когото тя не харесва/ и или си има друг/.
Изражението на лицето на мъжа е особено-търпеливо изчаква и все едно иска да каже: като мине време ще си промениш мнението.....
2. картината не му харесва, но не е ядосан
3. знае,че това настроение е временно и нещата ще се променят
4. Козирожка или Водолейска Венера в земен дом.
 А и жената ако се чувства заплашена или наранена, не би стовяла с гръб към него.....е поне аз не бих го направила  ;D
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"