Здравей Гост

Транзити на Лилит?

• 360 Отговора
  • 93704 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Транзити на Лилит?
« Отговор #140 -: Януари 08, 2007, 11:30:32 am »
Да, но Венера ми е в 8 дом, Лилит е в седми ... Да не говорим за хард-аспекта между Венера и Плутон  ;) Така, че незнам дали Рак може да се пребори с цялата тази ситуация и да наложи класиката  :lol:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #141 -: Януари 08, 2007, 11:52:13 am »
Ммм... хмм... всеки дърпа чергата към себе си, нали съм ти казвала вече - "плутонясала" Венера в Рак копнее за едно, а огнената ти лъвска Луна в квадрат с Уран - за друго  :huh:

Но "ключът" тук е, че и двете трябва да бъдат интегрирани като част от едно свързано цяло, в противен случай рискуваме да пренебрегнем и ощетим едното за сметка на преекспонация на другото  B)
Засега като че ли оставам с впечатлението, че на този етап Луната е захапала по-голямото парче от баницата... но може и да греша  :ph34r:

Аз пък се чувствам като разпъната на кръст между Плутон и Нептун  :unsure:

« Последна редакция: Януари 08, 2007, 02:55:37 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #142 -: Януари 10, 2007, 01:45:35 pm »
здравейте и от мен!

От много време на сам Лилит ми е сред любимите теми, може би това е така, защото в момента ми циркулира в 12-тия отправила се към асц. да видим тогава какви "красоти" ще ги натворя... изкуших се, много се изкушавам да пусна нещо като разказче, нищо, че още не е довършено.. като стигна до края пак ще го пусна... а защо пък да не стане "общ" разказ, в които всеки да сподели своето преживяване...

"Някога далеч, много далеч, там, където луната няма образ и слънцето не свети, там където ветровете почиват прегърнали зелените тревици, там, където нищо и никой няма значение и всичко е безкрайно в нищото се родих аз. Казват, че моето име е Лилит – нека така да бъде. Моята родна майка е божествено красивата Венера, родена от най-чистата морска пяна, моят татко е могъщия и разрушителен Плутон. Имам и брат близнак, но не помня неговото име, понякога си мисля, че е онзи светъл, бузестия Месец, а друг път се замислям да не би да е онзи болезнено страдащия Хирон. Потеклото ми едва ли е от голямо значение...
За мен се разказват стотици легенди, коя от коя по-жестока, коя от коя по-свирепа. Може и да са верни, но едва ли съм чудовището, което и мъже, и жени казват, че съм. Едва ли съм онази паст, която сама изяжда децата си, която прелъстявала и превръщала в роби и мъжките, и женските сърца, едва ли съм виновна за човешката поквара и разврат. Виновна ли съм?! Разбира се, че във всяка една от онези ужасни, вледеняващи и най-горещата кръв истории се крие макар и бледа искрица истина, но и тя не винаги е тази, която ни се иска да е. Да вярно е, че аз съм Лилит и част от мен живее във всяко едно живо същество – и в женски и в мъжки сърца, и в животни и птици, във времето и в безвремието. Вярно е, че аз съм любовта и омразата, болката и насладата, щастието и отчаянието, надеждата и мрака, провала и успеха, възторга и отчаянието, смъртта и живота, всичко и нищо... едва ли има точна човешка дума, която би могла да ме опише.
За мен разказват, че съм красива, може би е вярно. Със сигурност съм наследила част от майка ми Венера, от нейната красивата и мекота, изящните и женствени форми, гальовната й белота, но нека не забравяме наследството от моя баща Плутон. Да той също е много красив, но неговото изящество се описва с сила, могъщество, студеност, ярост, но в същото време и той има от онази вледеняващо-изгаряща страст, на която малцина могат да устоят. Венера и Плутон? Как ви звучат събрани на едно място? Царицата на живота и господарят на смъртта събрани в едно цяло? Да това съм аз. Мечтателите ме описват като разтапящо се парченце натурален шоколад, с онова тръпчиво-сладко усещане, когато докосва сетивата ти, сладката болка от неговият вкус, които оставя трайна следа в съзнанието ти, срещу, което се бориш нощем, сънувайки своите тайни желания. Описвали са ме като нежен пролетен бриз, като меко слънчево зайче, което закачливо си играе с кожата ти, което нежно те докосва сутрин, потънал в най-блажено настроение. Сравняват ме и с най-нежното цветче, която като плаха девица се усмихва и наивно очаква да го отнесеш там, където само ти знаеш. Описват ме и като свиреп ураган, коитo се появява изневиделица и гневно разкъсва синьото небе, прибирайки в пазвата си последното бяло облаче от твоята душа. Описват ме като снежна виелица, която унищожава всичко топло след себе си оставяйки само мрак и болка след себе си. Напомняла съм им на горд меч, който безмилостно се забива в горещото сърце, което освобождава огнената горещина, след която няма нищо повече само мрак и мекота.
Както вече казах, красива съм, но красотата е най-субективното и измамно нещо, за което в момента мога да се сетя. Тя е толкова нетрайна и посредствена, толкова илюзорна. За влюбения най-красиво е неговото момиче, за малкото дете най-красива е неговата майка, за поета най-красив е морският бриз, за самотника най-красива е гордата планина, за гладния най-красив е хляба, за тежко болния – смъртта... а аз, аз съм красива за всички, защото всеки намира онова, което очаква и си мисли, че има нужда. За едни съм висока с черни като нощта коси, за други очите ми са звездни огънчета, за други съм нежна като бяло конче препускащо из заросената полянка, за трети съм русо невинно дете, виждали са ме и като тигрица, като жертва и хищник, като ловец и плячка... ти каква искаш да съм?
За мен още казват, че съм жестока? Това не мога да го разбера? Жестоко ли е когато са влюбени в теб? Жестоко ли е да си единствен? Жестоко ли е да оживиш нощта и да оставиш дълбоки белези? Ако е да, то значи наистина съм жестока. А да не би вие да не сте? Знаете ли колко сърца сте разбили до днес? Ако знаете сте жестоки, но ако не знаете, то тогава сте още по-жестоки. Със сигурност сте били жестоки точно толкова пъти, колкото към вас са били такива.
Израснах далеч от своите родители. Може би това е причината вечно да търся своето минало и своите корени, ако имам такива, може би от където и да мина, на където и да тръгна все него намирам, него, моето минало, което е частица от мен самата. И може би точно за това, колкото и да се променям, подобно на есенното листенце побутвано от нетърпеливия ветрец, все намирам частица от забравеното ми “аз”. Да непрекъснато изживявам онова поетичното и изгубено чувство, което вие хората описвате като Де жаву, то е част от мен, от моята реалност.  Израснах далеч от всичко близко. Попадах от едно приключение в друго. Опитвах и бури и пек, бях неописуемо щастлива, от което свирепо ме болеше, бях безумно влюбена, ненавиждах и обичах, дишах с пълни гърди, всяка една емоция ме понасяше на своя вихър, понякога те ме сгромолясваха като тежък камък в мръсният прахуляк. Всяко едно усещане ново или старо се вписваше в душата ми, която разкъсвана или помилвана будуваше дълги дни и нищо.
... следва, защото не е довършено...:)"

Транзити на Лилит?
« Отговор #143 -: Януари 10, 2007, 01:49:26 pm »
всъщност какво ви е мнението за една Лилитка огреяна от стрелечешко слънчице и мекрурии и макар и разтеглен съвпад и с уран?

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #144 -: Януари 10, 2007, 08:47:52 pm »
О, ама ти си ни зарадвала и с една вълнуваща приказка тук?  Прекрасна е.

Днес цял ден бях като препарирана на работа, чак сега имам възможност да се включа в темата  :huh: Сигурно само един вироглав Овен би изсумтял  "днес цял ден шефът /също Овен!/ ми вися на главата" :lol: така де, басма не цепим никому, но дотук с шегичките :P  :rolleyes:

Преди да отговоря каквото и да било на въпроса ти,  дълго си мислех какво точно да отговоря, защото за мен Лилит все още продължава да остава "зона Х". Иначе локуми за нея могат да се разтягат всякакви надълго и нашироко, но като опрем до конкретните й проявления в хороскопа, в повечето случаи си гълтаме азбуката  :huh:
В интерес на истината, на практика никога досега не ми се е случвало да наблюдавам въздействието на Лилит, включена в стелиум, в който участват и лични планети.
Ако се придържаме към шаблона, бихме могли да кажем, че Лилит ще се "захранва" енергийно от планетите, с които е в съвпад, особено с онези, с които е в по-точен аспект. Но веднага ще си зададем въпроса в какъв смисъл се "захранва" и какво ще е проявлението на това взаимодействие в конкретика. Тук единственото, което ми минава през ума, е да свържем принципа на "захранващата" планета с този на Лилит, за което вече бяхме писали в неколцина обзорни теми.
Класически, като по учебник пример и най-лесен за интерпретация според мен ще е съвпадът /или друг силен мажорен аспект/ на Лилит с Луна или Венера, като тук вероятно бихме могли да го свържем с някакъв начин на отхвърляне или неприемане на традиционната лунна или венерина "роля". Друг вариант е ролите да се манифестират по доста своеобразен и "извъншаблонен" начин. Да не забравяме все пак, че според редица астролози Лилит съчетава някои от характеристиките на знаците Скорпион и Водолей, която комбинация не се свързва много с традиционните представи за "перфектната жена=кухненски робот"  :lol: Да, Лилит затова е предпочела да бъде "изхвърлена" от уютната и спретната колибка в Рая, като доброволно предава ролята на "домакиня" на по-хрисимата и хитра Ева. И затова Лилит става олицетворение на "жената-кучка" - била е много подходяща за ролята на "изкупителна жертва" (но тя не е и не се чувства като такава), за да може впоследствие евентуалните Евини прегрешения да бъдат проектирани върху този образ - Змията със "забранения" плод. Лилит е тази, която ни въвежда в изкушението да опознаем себе си и и да се опием, макар и за съвсем кратък миг, от извора на Знанието и Истината за света такъв, какъвто е бил в най-непокварения си и първичен вид. Но тази истина е отдавна потънала в реката на забравата...

Но да не се отклоняваме от първоначалния въпрос. Лично аз възприемам Лилит в съвпад с планета като своеобразна "вратичка" към огледалния свят, в който биват проектирани и съживени всички наши "сенки". И "сенките" тук не са изцяло негативни, те просто са изтласкани от съзнанието, но въпреки това остават жадни за живот. Това е техният дом - отвъд "огледалото" на Лилит. Или може би цял лабиринт от огледала...

В тази връзка се сетих за един "прийом" с огледала, използван и в по-старите гадания, и дори от учени-парапсихолози и метафизици.
Казват, че ако две и повече огледала се поставят едно срещу друго под определен ъгъл, се отваря "коридор" или "вратичка" отвъд нашия триизмерен свят. Отвъд тази "врата" в огледалото на Лилит ни чака друга "реалност"... не се знае каква е тя, но има безброй хипотези. А може би огледалото пречупва  и изкривява сенките и ги превръща в анти-проекция? Къде ли се крие загадката на "задогледалния" свят?
 И в този смисъл планета в близък съвпад с Лилит има възможност да се докосне до най-чистите си, творчески и първични, като силата на Ерос,  характеристики - нито "добри", нито "зли" по природа. Това е моето интуитивно виждане, което няма нищо общо с това, което пише в книжките.

Вие как мислите, дали е възможно?
 :)
« Последна редакция: Януари 10, 2007, 08:54:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #145 -: Януари 10, 2007, 09:21:20 pm »
Цитат

Лично аз възприемам Лилит в съвпад с планета като своеобразна "вратичка" към огледалния свят, в който биват проектирани и съживени всички наши "сенки". И "сенките" тук не са изцяло негативни, те просто са изтласкани от съзнанието, но въпреки това остават жадни за живот. Това е техният дом - отвъд "огледалото" на Лилит. Или може би цял лабиринт от огледала...

В тази връзка се сетих за един "прийом" с огледала, използван и в по-старите гадания, и дори от учени-парапсихолози и метафизици.
Казват, че ако две и повече огледала се поставят едно срещу друго под определен ъгъл, се отваря "коридор" или "вратичка" отвъд нашия триизмерен свят. Отвъд тази "врата" в огледалото на Лилит ни чака друга "реалност"... не се знае каква е тя, но има безброй хипотези. А може би огледалото пречупва  и изкривява сенките и ги превръща в анти-проекция? Къде ли се крие загадката на "задогледалния" свят?
 И в този смисъл планета в близък съвпад с Лилит има възможност да се докосне до най-чистите си, творчески и първични, като силата на Ерос,  характеристики - нито "добри", нито "зли" по природа. Това е моето интуитивно виждане, което няма нищо общо с това, което пише в книжките.

Вие как мислите, дали е възможно?
 :rolleyes: 4uvala sam za versiyata 4e sa6estvuva paralelen svyat  na na6iyat tuk na Zemyata, no nie ne sme sposobni da go vidim.Moje bi ogledaloto na  Lilit pokazva tozi svyat.Sviknali sme da pripisvame lo6i haraktestiki na vsi4ko nepoznato i za tova Lilit e opisana negativno :(  :unsure:  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #146 -: Януари 10, 2007, 10:14:03 pm »
Да, за паралелните светове има най-различни теории и хипотези, да не говорим за това колко много са йерархиите.
Най-нисшият от тъй наречените "тънки" светове е астралният. Възможно е "огледалото" на Лилит да ни отвори "вратичка" към този свят, за по-висшите йерархии малко се съмнявам...
Впрочем, Луната в астрологията се свързва не само с "душа", а и с астралното ни тяло. Лилит е Апогеят на Луната - онази пресечна точка на елиптичната лунна орбита с еклиптиката, която е най-отдалечена от Земята. И затова нейно олицетворение е Сянката - онази "невидима" страна на нашата психика, която остава забулена и недостъпна за нашето съзнание. И това, че не я "виждаме", все още не означава, че тя не съществува. И Лилит е тази, която ни дава знание и истина за Сянката.

А това намерих по въпроса за Черна и Бяла Луни в един руски астропортал, цитирам:
"Ну, про Чёрную Луну уже много говорено, и не хочется повторяться. Лишь ещё раз скажу, что согласен с теми, кто Лилит как апогей рассматривает как единую ось с её оппозицией, перигеем. В перигее Луна максимально близка к Земле, и в этой точке мы наименее обособлены от окружащих, растворяемся в мире, для любителей теории эгрегоров — максимально подчинены ведущему эгрегору. В апогее же мы чувствуем свою наибольшую обособленность от большинства, имеем своё ОСОБОЕ мнение, чувствуем свою наибольшую уникальность в чём-либо, наши мысли и поступки в наименьшей степени диктуются эгрегором. Другое дело, что поскольку эти точки — фиктивны, наши ощущения могут расходиться с реальностью. И жёсткие удары реальности по тем местам, где мы МНИМ себя уникальными или, напротив, СЧИТАЕМ себя растворёнными в мире (НО РЕАЛЬНО таковыми НЕ являемся) — и дают основания Глобе и Ко. выводить все те жуткие трактовки Чёрной Луны, которые всем нам хорошо известны. Однако далеко не всегда реальность расходится с нашей уверенностью/неуверенностью в своих качествах — и потому ось Лилит бывает и весьма позитивна".
Копирах го от тук:
http://astrologic.ru/wtboard/6135.shtml

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #147 -: Януари 11, 2007, 05:18:08 pm »
Lillie, а ти така ме очарова с написаното за Лилит, че омагьоса и без това развихрилия се нептун (благодарение на марс...).
В горния си пост вече написах, че Лили е доста ключова в един от стелиумите в натала ми. Намира се на едва 0,14 градуса преди меркурия, на 3,5 преди слънцето и на 6,5 от уран (последното го приемам за съвпад с малко условности – най-вече, защото в стелиума е бъкано от разни астероиди, като юнона, веста, виктория....  Може би заради концентрирането на много планети често ми е трудно да усетя всяка една поотделно, но това не прези да се правят опити. Подобно на не малко наблюдаващи и аз възприемам Лилит като образ на една съвременна независима жена. Жената-вамп, кучката, прелъстителката, че и кариеристката – жена, която всеки мъж иска за любовница, но малко прибират у дома си. Много от “подвластните” на Лилит съзнателно зарязват много женски “задължения” и “превилегии” в името на някаква своя си свобода-кауза, нещо, което преследват, за което активно се борят. Сякаш такива жени заемат и имат много мъжки качества, но не такива, които марс би им дал.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #148 -: Януари 11, 2007, 06:31:08 pm »
Да, такива могат да бъдат и плутоновите жени, но не са като марсовите.
Мен марсовата първосигналност при жените, честно казано, доста ме дразни. Вярвам, че всеки Марс във всяка натална карта си е точно на мястото, но тук е важен начинът, по който ще налагаме марса си на отсрещния в междуличностните си отношения и на целия заобикалящ свят по принцип.

Наистина, би ми било интересно да разгледам картите на "вечните любовници" и да потърся евентуално нещо общо, което ги свързва. Надали едната Лилит ще играе ключова роля в случая. А и тук има безброй нюанси.

- "Вечната любовница" може да бъде жена, идеализираща любовта, влюбена в любовта, склонна към самозаблуди и нереална оценка на ситуацията. Тук търсим силно влияние на Нептун, а при силно идентифициране с "любовта като смисъл на живота" е налице и акцент върху 5 дом /макар че думичката "смисъл" е една от любимите на Юпитер/.

- "Вечната любовница" може да бъде жена с повишени очаквания към любовта и партньорите, с висока "летва". Силното влияние на Юпитер ще я кара вечно да търси "по-добрия" вариант. Тук също присътства елемент на идеализирана представа, но юпитеровите индивиди просто *вярват*, че ще получат /и заслужават/ най-доброто и дори едната им вяра е напълно достатъчна, стига да не се превръща в самоцел.

- "Вечната любовница" може да бъде жена, която съзнателно или несъзнателно е приела да преекспонира венерината си "роля", с риск от евентуално ощетяване и засенчване на лунната. Тук може да има или конфликтни "отношения" между принципите на Луна и Венера в хороскопа, или доминация на Венера и отхвърляне на Луната.

- "Вечната любовница" може да бъде една зависима, материално или емоционално, жена - често в такива случаи има фиксиране и вкопчване в статуквото и нежелание да осъзнае, че може и има силата да се промени стига само да го пожелае. Тук често срещаме доминантен Плутон и/или 8 дом, доминантна афлектирана Луна и слаб Марс /=слаба воля/ . Плутоновият принцип в случая е слабо интегриран - желанията предоминират волята.

- "Вечната любовница" може да бъде жена, която в името на кариерата, материални и други придобивки и статуса в обществото *доброволно* е приела тази роля. В този случай виновни няма, тя не е "бедната жертва". Тук важи 'принципът' "целта оправдава средствата". Този тип е най-труден за астрологическа диагностика. Често я наричат и "жената-кучка", но може да бъде и просто..."жената-сянка". И тук ще се въздържа да определям евентуалните астрологични доминанти.
Последният тип може да бъде съчетание от два и повече гореизброени типа, а може да въплъщава в себе си и всички тях. Но тук според мен няма доминация на Лилит, защото Лилит е независима и честна - както спрямо себе си, така и спрямо другите. Лилит не се продава. Тя ни кара да спрем да се самозалъгваме и да погледнем истината в очите - такава, каквато е.
« Последна редакция: Януари 11, 2007, 06:56:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #149 -: Януари 11, 2007, 06:40:08 pm »
Цитат
Много от “подвластните” на Лилит съзнателно зарязват много женски “задължения” и “привилегии” в името на някаква своя си свобода-кауза, нещо, което преследват, за което активно се борят.
Безкрайно си права  :unsure:

Отказ от мнозина женски "привилегии" в името на кауза с неясни перспективи, а понякога и заради самоналожено "наказание" да бъдеш до болка честна спрямо себе си.
« Последна редакция: Януари 12, 2007, 01:48:53 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #150 -: Януари 11, 2007, 07:56:32 pm »
Информация за Лилит и нейните аналогии
от "Encyclopedic Theosophical Glossary"
* * *
Lilin (Chaldean) In the Hebrew Qabbalah, a name for those general classes of astral and semi-astral entities who in the early times of the human race, notably during the third root-race, were the offspring of unconscious sorcery arising in intercourse between the unconscious mankind of those times and astral or semi-astral entities lower than man. For this reason in the Qabbalah they are inaccurately but graphically called demons. Referred to as children of Lilith and their descendants.

Lilith (Hebrew), Lilatu [from layil night] In popular Jewish legend a female demon, commonly but erroneously supposed to be nocturnal, counterpart of the Babylo-Assyrian Lilit or Lilu. In Rabbinical writings Lilith is the first consort or wife of the mindless Adam, and it was from the snares of Eve-Lilith that the second Eve, the woman, become his savior (IU 2:445).

"The numberless traditions about Satyrs are no fables, but represent an extinct race of animal men. The animal 'Eves' were their foremothers, and the human 'Adams' their forefathers; hence the Kabalistic allegory of Lilith or Lilatu, Adam's first wife, whom the Talmud describes as a charming woman, with long wavy hair, i.e., -- a female hairy animal of a character now unknown, still a female animal, who in the Kabalistic and Talmudic allegories is called the female reflection of Samael, Samael-Lilith, or man-animal united, a being called Hayoh Bishah, the Beast or Evil Beast. (Zohar, ii, 255, 259). It is from this unnatural union that the present apes descended" (SD 2:262).

Lilith or the Liliths in the common Talmudic idea are nocturnal specters or female creatures usually appearing at night and haunting human beings. The Rabbis describe these entities as having the female form, as being elegantly dressed, and as lying in wait for children by night. These Jewish fables,which have direct reference to female elementaries and other denizens of the astral light, and correspond to the Roman and Greek empusas, stringes, and lamiae; the Arabian ghulah (masculine ghul), entities of monstrous character dwelling in the sandy deserts, awaiting men and destroying them if possible; and to the Hindu pramlocha, khados, and dakinis.

Khado Lilith - Khadomas - mkha' 'gro ma (kha-do-ma) (Tibetan) [from mkha' sky + 'gro going + ma female] Equivalent of Sanskrit dakini; in popular Tibetan folklore, deities having feminine characteristics, and hence often styled mothers, although regarded as demons. Blavatsky states that they are elementals, "occult and evil Forces of Nature," and that Lilith is the Jewish equivalent: "Allegorical legends call the chief of these Liliths, Sangye Khado (Buddha Dakini, in Sanskrit); all are credited with the art of 'walking in the air,' and the greatest kindness to mortals; but no mind -- only animal instinct" (TG 177; SD 2:285). Thus the khado or khadoma are equivalent to one of the classes of nature spirits recognized by the medieval Fire-philosophers.
* * *
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #151 -: Януари 12, 2007, 10:08:55 am »

Look in the mirror
what do you see?
Is anything clearer
in your reverie?

Look in the mirror,
look within your eyes,
the lies form clearer
held in your disguise...

Look in the mirror
glare upon
the reflection you hate
Look in the mirror
it depicts your fate...

Look in the mirror,
see your whole life
in your mind the end is approaching
with the blade of the knife...
Look in the mirror
can you see the light?

Look in the mirror
it threatens to crack
as you stare at yourself
all the pain is flooding back...

Look in the mirror
watch the tears falling
Look in the mirror
hear the inner voice calling..

Look in the mirror
Do you see the evidence
of what you’ve done?
Is it all coming clearer?
You’re coming undone...

In the mirror
it’s crystal clear
you don’t want to be here...

* * *
"Crystal" by Terri Weaver

« Последна редакция: Януари 12, 2007, 01:45:18 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #152 -: Януари 12, 2007, 02:27:10 pm »
Цитат
В горния си пост вече написах, че Лилит е доста ключова в един от стелиумите в натала ми. Намира се на едва 0,14 градуса преди меркурия, на 3,5 преди слънцето и на 6,5 от уран (последното го приемам за съвпад с малко условности) – най-вече, защото в стелиума е бъкано от разни астероиди, като юнона, веста, виктория....  Може би заради концентрирането на много планети често ми е трудно да усетя всяка една поотделно, но това не прези да се правят опити...
Не знам на какво всъщност се дължи, но след снощния прилив на вдъхновение ми мина нещо през ума и за твоя "лилитен" стелиум... и, по-точно, за най-точния аспект на Лилит. Например, че тя би могла по някакъв интересен или специфичен начин да пробуди меркуриевите характеристики, а и мнозина автори придават на оста Апогей-Перигей (Лилит-Приап) подчертано творчески характеристики. В твоя случай  Меркурий, в качеството си на "посланик на Боговете", се намира на една ръка разстояние от "вратичката" на Лилит - онази врата, която би могла да го отведе в "задогледалния" свят... как си с интуицията? Но ми се струва, че съвпад на Слънцето и Меркурий с Уран в Стрелец също би трябвало да я предполага  B)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #153 -: Януари 12, 2007, 06:59:26 pm »
всъщност нищо чудно това да е една от причините за интереса ми към астрология и митологият.. относно интуиция, хъм определено, непрекъснато се уча да я комбинирам с мисленето и логиката, нещо което в много отношения ми е помагало. Наистина съвпада с мерка е доста точен, (мисля, че там е и юнона - според астролози тя описва предпочитания партньор). Всъщност интуицията винаги съм мислила, че идва от луната риби и от плутона на асц.
Може би интервюто по-горе е дало ключа за опознаване на Лилит, трябва първо да я усетим как действа при самите нас.. за да можем да видим как действа и при другите. Все пак според мен това е една доста лична планета, която може би ни дава по-голяма "свободна" воля казано по-друг начин ни дава избор как точно да я използваме - опознавайки нейните най-мрачни прояви и издигането и до висшото? Незнайно от къде ми е хрумнало, но някак си чувствам Лилит и Хирон много близки дори ми е трудно да обясня точно защо, някак си и при двете има нещо болезнено, което ни учи, което сякаш ни приближава към по-божественото?  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #154 -: Януари 12, 2007, 08:21:12 pm »
Лилит и Хирон не са планети.
Хирон е астероид с локализация между орбитата на Сатурн и Уран, затова ролята му в астрологията е с преобладаващо двояк характер на "балансьор".
Лилит е фиктивна точка или, ако трябва да сме по-точни, това е ос (като Лунните възли), свързваща Апогея и Перигея на лунната орбита.
Но дотук с теорията  B)

Всъщност с Лилит или без нея (същият принцип важи и при Хирон) в картата има достатъчно първостепенни фактори, заслужаващи анализ и от които можем да набавим необходимата ни информация.
За интуицията и факторите, които я обуславят, може да се говори надълго и нашироко.
Сигурно сте чували да се казва "уранова интуиция", а също и "нептунова интуитивност", "плутонова проницателност", "юпитерово виждане". Но всички тези типове "интуиция" се предопределят от цял сбор различни качества и характеристики.

Няма да сгрешим, ако кажем за Нептун и акцентирани Риби, че са интуитивни. Но тяхната интуиция се дължи на емпатия и устрем към сливане не само с отсрещния, а и с Цялото, с Абсолюта. Затова Риби и 12 дом според юнгианците се свързват с "колективното несъзнателно". Силно повлияните от Нептун индивиди просто се сливат с хората и заобикалящия ги свят, усещайки по-фини вибрации, мисли и чувства.

Урановата интуиция прилича на светкавица в тъмна нощ, тя идва изневиделица, като има периоди на внезапни и неочаквани "проблясъци". Уран/Водолей и "емпатия" някак си не се връзват много заедно, виждането на Уран е твърде имперсонално, емоционално неангажирано.

Плутоновата интуиция, или по-точно ще е да я наречем "проницателност", се дължи на интензивността и страстта, с която повлияните от Плутон и Скорпион индивиди са устремени да се спуснат в "отвъдното" не само на собствените си мисли, чувства и мотиви, а и тези на заобикалящите ги. На Плутон му дай да изследва и да дълбае все по-навътре и все по-надълбоко. И болката не го плаши, напротив - тя го провокира. За Плутон няма загадки и тайни, защото той владее най-тъмните и тайни кътчета на нашата душа, а от астрономическа гледна точка Плутон е една от най-отдалечените планети в Слънчевата система, с малки размери ("джудже"), но с мощно влияние.

Юпитеровата интуиция... тук според мен е по-подходящо да употребим думата "виждане". Юпитер управлява сферата на идеите и абстрактния ум (Меркурий и Сатурн - конкретния ум), на него му е присъщ тъй нареченият "птичи поглед". Не в дълбочина като при Плутон, не чрез сливане и загуба на идентичност като при Нептун, не толкова трансперсонално и с поглед в бъдещето напредничаво и изпреварващо епохата си виждане като при Уран. Юпитер ни предлага широки хоризонти, далечни и абстрактни, докато "другарчето" му Меркурий ни донася идеите "тук и сега", а Сатурн ги конкретизира и им придава форма и съдържание, като разграничава същественото от ненужното, излишното.

А пък за Лилит и "ключа", който /евентуално/ ни дава... хмм... не знам, дано да има какво да отключим с него  :rolleyes: наистина, усещам я по начина, по който си я описала в предишния си постинг... но тук има едно "но" - и да я няма Лилит, пак ще усещам същото, най-вероятно се дължащо на акцентирания Плутон и ретроградна Венера в хороскопа ми  :ph34r: на някакво по-висше ниво (може би още преди да се роди) душата се е отказала от някои важни за нея неща, за да опознае истинската им стойност като ги добива и изживява по косвен път...  :unsure: Да, мисля, че усещам съвпада на Лилит с Юпитер - и не само в тесния смисъл на "партньорския" 7-ми дом. Някак си ме кара да усещам юпитеровия принцип по много особен и чист начин, но за да го материализирам и осъзная, се нуждая от отсрещна реакция - на онези, които периодично влизат и излизат в и от живота ми през юпитеровата "вратичка".  :)
« Последна редакция: Януари 12, 2007, 08:26:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #155 -: Януари 13, 2007, 09:40:51 am »
Привет отново,

не си спомням да съм писала, че Хирон и Лилит са планети (май на едно място писах астероиди, сори за грешката). всъщност хубаво е да се уточни..

Отнсно съвшада на лилит с юпитера ти. Определено Юпитер е разширяване - независимо дали е в положителна или отрицателна, срещала съм карти, при които юпчо играе ролята на зла планета. (това вече си е съвсем отделна тема - кога и кои планети биха могли да са зли - аз лично съм на мнение, например, че не винаги сатурн е такъв). Юпитер засилва лилитката, а литли му отвръща с по-чисто и силно действие. Седми дом е партньорския да, това означава ли, че привличаш хора и допускаш, които имат мистично-философски (лилит-юпитер) мироглед? може би нуждата от структуриране на идеите е сред причините да те "намират" сатурнови типове?

А за интуицията - всъщност може да се пусне нова тема...  ;)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #156 -: Януари 13, 2007, 10:32:21 am »
Да, сещам се как навремето в някой руски астропортал случайно бях прочела статия за "Черен Юпитер", дори я пазя някъде в компа, но не посмях да го споделя тук, а и никъде другаде. Старая се да преценявам кое 'върви' за пред широка аудитория и кое не, защото винаги съществува риск някой, който да речем прави първите си стъпки /или среднонапреднал/ в астрологията, да разбере смисъла на написаното твърде буквално. Всъщност затова се въздържам да коментирам тук всякакви "Глоба и сие"-истории, разделящи факторите в хороскопа на само "негативни" и само "позитивни" и спекулиращи с думата "кармичност" и "кармичен". Това е причината.

А за съвпада на Лилит с Юпитер - звучи интересно, а и в интерес на истината и аз така си го интерпретирам. Но най-учудващото в случая е, че в реалния живот обкръжението ми бъка от бездуховни хора, лишени от каквито и да било интереси. Възможно това да е едно от негативните проявления на слабоаспектирания Юпитер в Телец, знам ли...  :blink: Тоест се получава следното - това, което търсиш, не го срещаш в живота, а привличаш като магнит абсолютната му противоположност. Е, случват се и изключения.

Но си права, нуждая се от комуникация с хора с мистично-философски мироглед. Добре, че в нета ги има и не спирам да ги срещам като своеобразна "компенсация" на липсата им в близкото ми обкръжение в реалния живот. Някъде бях чела за неаспектираните планети и силното чувство на /психологическа/ "липса" - според принципа на планетата, което често дават.
 :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #157 -: Януари 13, 2007, 10:44:55 am »
Абе аз какво се тръшкам с лилитно-юпитеровата си "вратичка" :lol: Док цяла плутонова "порта" си има в партньорския дом и скромно си мълчи  :P  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #158 -: Януари 13, 2007, 11:34:55 am »
ооо относно някои интерпретации със сигурност бихме могли да шашнем много от начинаещите. Преди време бях чела за Лилит в стрелец, че едва ли не давала усещането за ярка личност, но в последствие се оказва, че човека с такъв лилит е един вид лъжи-учител??? А конкретно за съвпада с мерка, че говорил умни неща, но никой не го разбирал - всички тези интерпретации ми се сториха малко повърхностни и през пръсти. Винаги съм била на мнение, че всяко едно нещо в хороскопа има и добра и лоша страна дори и в най-страшния квадрат може да се открият много положителни неща. Все пак живота си е хармония и подобно на много от билките, които лекуват, но и могат да ни натровят - трябва просто да се намери къде е границата. А да не се забравя, че на всяко действие има противодействие.

охо но да се върнем към темата ;)
Относно бездуховните хора нищо чудно, че има такива, все пак те са база за сравнение - демек усещаш какво не ти харесва в тях и съответно, кое търсиш, кое качество "отключва" седмия ти дом, кои ще бъде допуснат и кои не. Та нали седмия е вратата към нас, все пак в живота може да имаме много познати, но колко от тях наистина сме допуснали близко? Бих казала, че с марса на к12 (все пак си мисля, че си работи и в 11) имам голям контингент от познати, от най-различни среди, но напрактика се броят на пръсти, тези, които допускам по-интимно до себе си, тези на които им позволявам да ме познават (разбира се това става доста трудничко, имайки напредвид планетите от асц.).

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #159 -: Януари 13, 2007, 12:37:41 pm »
Цитат
охо но да се върнем към темата ;)
Относно бездуховните хора нищо чудно, че има такива, все пак те са база за сравнение - демек усещаш какво не ти харесва в тях и съответно, кое търсиш, кое качество "отключва" седмия ти дом, кои ще бъде допуснат и кои не. Та нали седмия е вратата към нас, все пак в живота може да имаме много познати, но колко от тях наистина сме допуснали близко?
Както каза колегата Док, темата за Лилит вече е с тенденция да стане "многотомна"  :D

Между другото, дискусията за седми дом и планетите в него вече ми 'намирисва' леко на опит да му определим "летвата". Дори се сещам, че някой някъде беше писал, че Сатурн и Юпитер в 7 дом (а лично за мен също и в аспект с Венера или с владетеля на Дсц) са по-склонни да повдигат "летвата". Но всъщност двата принципа - на Сатурн и Юпитер - са доста различни и дори бих казала с противоположно, но същевременно и взаимнодопълващо се действие. Дори в една немска статия за партньорска астрология бях чела, че Юпитер в 7 дом се нуждае от границите на Сатурн, тоест има тенденция да срещаме често сатурнови хора в живота си.

Специално за Сатурн в 7 дом (и в по-слаба степен Сатурн в аспект с Венера) действително имам наблюдения, че склонността на такива индивиди да спазват дистанция и да имат нужда от такава в отношенията си с хората е по-силно изразена. Дори в една карта съм виждала къде свършва на пръв поглед приятелската и дружелюбна нагласа на един близнашки мини стелиум (Марс + Луна/Юпитер в 5 дом) и къде започва да лъха на студ и дистанцираност (Слънце/Сатурн в 7 дом). Наистина, разликата между първоначалната нагласа и последвалата я направо бе фрапираща.

А Тао-квадратът и Yod-ът на Венера със Сатурн и Нептун според мен са доста трудни за интеграция, като се имат предвид два толкова различни принципа - на Сатурн и Нептун - и необходимостта Венера да ги съчетае "2 в 1". Тук въпросът за високата "летва" понякога може да бъде доста спорен, ако го разглеждаме в абстракция.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.