Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29257 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #80 -: Септември 03, 2012, 09:45:41 am »
Историята само зубрене на дати ли е? А биологията?

Няма история има интерпретация на историята от историци. И дати.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Септември 03, 2012, 09:46:36 am »
Има хора, които е по-добре да не мислят. Айнщайн, защо изгаря всичките си разработки преди да умре, защо Александър Македонски толкова укорява Аристотел че започва да записва тайното знание и го прави публично достъпно - профанизира го (нито Сократ, нито Платон пишат). Александрийската библиотека - наистина ли вярвате, че е изгоряла....  ;)

Добавям и картата на Никола Тесла. Сещам се, че и с неговата изследователска лаборатория се случва някакъв инцидент.

Само да уточня, че часът на раждане е ориентировъчен - по биографични данни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Септември 03, 2012, 09:47:51 am »
Историята само зубрене на дати ли е? А биологията?

Няма история има интерпретация на историята от историци. И дати.

Историята се пише от победителите, както е казал някой навремето.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #83 -: Септември 03, 2012, 09:49:49 am »

В химията и физиката също има формули и също се назубрят - от хора, които трудно ги разбират.

Никога не са ми били трудни, просто ми светват веднага нещата в главата а и има справочници. Обаче както в Менделеевата таблица, така и в четиризначната таблица (любимата тригонометрия  :P) има обща логика и тя е "божествена" усещаш, че няма нищо случайно в природата. Навързано е всичко. В един триъгълник, не може 3 ъгъла да са тъпи,  :P, два съседни ъгъла или са по 90 градуса (определят правия ъгъл - най близкото разстояние  ;)) или единият винаги е по-голям - доминиращ, синусоидата винаги има "връх" и "дъно", както и "период", всяка числова редица (линейно множество) си има лимес, дори да клони към безкрайността, защото иначе не можем да оперираме с нея.  и т.н и т.н.

Това е важно, разказва ти какво е триизмерното пространство, в което живеем. Какво като Крум е завзел Сердика през 8-9 век (нейде там). Нищо не ми дава като информация.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 09:58:23 am от Anabell »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Септември 03, 2012, 09:54:52 am »
В един триъгълник, не може 3 ъгъла да са тъпи :P

Представям си, ако бяха - щяхме да пренапишем историята на Сътворението.  ;D

Те с адронния колайдър нещо се поизхвърлиха, но още не е късно да повторм Големия взрив.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #85 -: Септември 03, 2012, 09:57:57 am »
Биологията не е зубрене. За молекулярната биология говоря. Е, таксономията си е живо зубрене, но биологията не се изчерпва с нея. Освен това и в нея си има замисъл, който е учил латински език (аз не съм), ще хване идеята.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #86 -: Септември 03, 2012, 10:00:23 am »
Биологията не е зубрене. За молекулярната биология говоря. Е, таксономията си е живо зубрене, но биологията не се изчерпва с нея. Освен това и в нея си има замисъл, който е учил латински език (аз не съм), ще хване идеята.

Не отричам, особено приятелите ми медици такива неща са ми разказвали - процеси в организма, но за гимназиалния курс говоря... пълна трагедия.

« Отговор #87 -: Септември 03, 2012, 10:03:53 am »
Може би подходът при написването на учебниците за гимназията не е най-правилният. Американските учебници са по-привлекателни, според мен.

Всичко започва от химията - органична химия и биохимия - свойства на елементите и съединенията им, без тях не може да се разбере биологията. И след това почти навсякъде е една и съща идея - от мономери (градивни единици) към полимери (макромолекули). При нуклеиновите киселини (РНК, ДНК) мономерите са нуклеотидите (рибо- или дезоксирибонуклеотиди, съответно), при протеините - амино киселините, при полизахардите - монозахаридите. Е, при липидите е малко по-различно, но и там има градивни елементи, свързани с ковалентни връзки. Например, при глицерофосфолипидите, които изграждат биологичните мембрани, имаме глицерол, с който са свързани 2 мастни киселини и фосфатна група и някакъв остатък към нея. Това имам предвид под идея.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 10:10:52 am от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Септември 03, 2012, 10:03:53 am »
Какво като Крум е завзел Сердика през 8-9 век (нейде там). Нищо не ми дава като информация.

Не съм учила българска история, ще ме извиняваш.  :blink:

Винаги ми е била интересна само Античността - Вавилон, Египет, Гърция...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #89 -: Септември 03, 2012, 10:05:49 am »
както има и стотици милионери, учени и успешни хора с източен Меркурий.   

Да пускаме ли статистика?
Не ги приемайте толкова буквално нещата - шофьор, може да го тълкувате и като водещ, все пак Меркурий е БОЖЕСТВЕНИЯТ вестоносец.  :P

Статистиката да си я беше пуснала ПРЕДИ да изтрополиш изреченията си.

Да речем че би било проява на някакъв разум да внимаваш малко с черните дебели букви и вербалните си заврънтии, че ако си прочетеш назад мненията излиза, че не знаеш нито за какво говориш, нито че имаш някакво мнение. Сменяш си посоките според зависи. Не го приемай буквално, нито пък лично -:))

Цитат
Има хора, които е по-добре да не мислят.

Тук си много права. Винаги съм знаел, че хората в крайна сметка усещат накъде трябва да вървят -:))

« Отговор #90 -: Септември 03, 2012, 10:12:56 am »
И мен ме е привличала само античната история, особено Древен Египет. Исках да бъда археолог. Затова се отказах да следвам история - за да не уча куп други неща, които не ме кефят особено.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #91 -: Септември 03, 2012, 10:14:13 am »

Не ги приемайте толкова буквално нещата - шофьор, може да го тълкувате и като водещ, все пак Меркурий е БОЖЕСТВЕНИЯТ вестоносец.  :P

Да речем че би било проява на някакъв разум да внимаваш малко с черните дебели букви и вербалните си заврънтии, че ако си прочетеш назад мненията излиза, че не знаеш нито за какво говориш, нито че имаш някакво мнение. Сменяш си посоките според зависи. Не го приемай буквално, нито пък лично -:))

Много бих се радвала да се аргументираш, и без елементарни лични обиди, нека фактите да говорят. Някак е много женско, мъж да пада до такова ниво. Но и при теб залагам на водна Луна.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #92 -: Септември 03, 2012, 10:18:12 am »
И мен ме е привличала само античната история, особено Древен Египет. Исках да бъда археолог. Затова се отказах да следвам история - за да не уча куп други неща, които не ме кефят особено.

да и аз съм луд фен на древен Египет, до такава степен, че ценностната ми система е повече базирана на техните митове, от колкото на Християнските разбирания за света (харесвам кръвожадната богиня Бастет, или Изида - която единствена надхитрява Амон - Ра, за да научи имената му  :P

И съм имала щастието да уча с египтяни и с коптски християни и с мюсюлмани и много, много добре ги усещах като хора. По-близки са ми били от немци, швейцарци, австрийци и французи, които иначе уж са като нас европейци.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Септември 03, 2012, 10:28:13 am »
Но и при теб залагам на водна Луна.  ;)

Слънце или Меркурий в аспект със Сатурн може би?  :blink:
Може и силен Сатурн или поне високо в хороскопа.

Методичен Марс, може да е в съвпад с Кету или Меркурий/Марс в един знак с Кету. Кету (ЮЛВ) може да е в акцентирана позиция в хороскопа.

Извинявам се за лиричното отклонение по въображаемата карта на море - загадката на форума.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #94 -: Септември 03, 2012, 10:46:14 am »
Анабел, от теб би станал идеален сценарист на "Дързост и красота".

« Отговор #95 -: Септември 03, 2012, 10:53:59 am »

Много бих се радвала да се аргументираш, и без елементарни лични обиди, нека фактите да говорят. Някак е много женско, мъж да пада до такова ниво. Но и при теб залагам на водна Луна.  ;)

Фактите говорят. Върни се назад и се виж. Няма какво да се аргументирам за неща, които си написала и си стоят. Отбелязах че Меркурий има повече от това дали изгрява пред или след Слънцето. И докато не се отчетат наред с господаря на хороскопа, не може да твърдиш кой ставал за шофьор, кой за кон и каляска.

Дали е женско не знам, може пък да съм неосъзнат гей -:))) Подобно фръцливо поведение е приемливо само в спалнята. За сериозни разговори /за каквито имаш претенции тук/ - не. Ако си правите само лаф моабет кажете че да не ви се меся.

Меркурий при Хенри Форд:
изгрява пред Слънцето
изгорен
в хайз
във фиксиран знак
следващ дом
управлява 2 дом (може и 11 също)
перегрин под владение на Слънцето, което е в собствен знак, хайз и много възможно да управлява Асц предвид рейтинг В
в каква фаза е ти кажи -:)))

« Отговор #96 -: Септември 03, 2012, 10:59:56 am »

Пускам картата на Фенри Форд. Сатурн в 2 дом екзалтиращ и Венера в падение в Дева - контрол над материята (Сатан - Сатурн  ;)) можеше да стане гениален архитект, лекар, музикант, но е изявил Венера по-възможно най-лошия начин.

А ти коя си, че да правиш заключения кой как си изявявал планетите? Форд ще остане в историята на 20 век, която със сигурност има нужда точно от такива хора. Това ли е обективен разум?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #97 -: Септември 03, 2012, 11:06:21 am »

Методичен Марс, може да е в съвпад с Кету или Меркурий/Марс в един знак с Кету. Кету (ЮЛВ) може да е в акцентирана позиция в хороскопа.

Извинявам се за лиричното отклонение по въображаемата карта на море - загадката на форума.  :blink:

Лили, залагам на силна водна стихия, и някой друг тежък аспект (подозирам Плутон) започнат ли нападенията над личността и въпросите ТИ кой си и т.н., а не качването на натали и астрологични цялостни коментари, ми е ясна ситуацията и безинтересна.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Септември 03, 2012, 11:13:25 am »

Лили, залагам на силна водна стихия, и някой друг тежък аспект (подозирам Плутон) започнат ли нападенията над личността и въпросите ТИ кой си и т.н., а не качването на натали и астрологични цялостни коментари, ми е ясна ситуацията и безинтересна.  ;)

А когато човек няма други аргументи в защита на тезата си, започва да атакува отсрещния с откъслечни позиции от хороскопа му, при това неадекватно извадени от контекста.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #99 -: Септември 03, 2012, 11:16:26 am »

А когато човек няма други аргументи в защита на тезата си, започва да атакува отсрещния с откъслечни позиции от хороскопа му, при това неадекватно извадени от контекста.  :blink:

да  :P, нещо, което постоянно се наблюадава в този форум, чудя се кой ли я е започнал тази традиция.  :P
Явно в натала на форума Сатурн е добре поставен, заедно с фиксираните знаци.  ;)

и задължително един бодлив Скорпион  ;).