Здравей Гост

Приятелството - обзор.

• 159 Отговора
  • 20519 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Приятелството - обзор.
« Отговор #20 -: Септември 04, 2012, 04:51:11 pm »
Подкрепата я свързвам с 8-ми дом... :-\

Ако е финансова, с чужди средства - да. :)

По 8 дом е и способността ни да създаваме дълбоки връзки, затова в инд. астрология той е един от факторите, определящи трайността на брака.

Не само финансовата подкрепа е по 8-ми дом. Ако 2-ри е нашата ценностна система то в 8-ми е чуждата...Тук е и емоционалната и материалната подкрепа...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Септември 04, 2012, 04:54:29 pm »
Не само финансовата подкрепа е по 8-ми дом. Ако 2-ри е нашата ценностна система то в 8-ми е чуждата...Тук е и емоционалната и материалната подкрепа...

Звучи логично за подкрепата, но емоциите на "другите" по 2 дом от 7ми ли са, т.е. 8ми в нашата карта?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #22 -: Септември 04, 2012, 05:00:37 pm »

Звучи логично за подкрепата, но емоциите на "другите" по 2 дом от 7ми ли са, т.е. 8ми в нашата карта?

2-ри от 7-ми или 8-ми е емоционален дом. Той е триплицитета на емоционалните и скрити домове 4-ти 8-ми и 12-ти. Водни домове , а водната стихия свързвам с емоцията...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Септември 04, 2012, 05:01:56 pm »
От гледна точка на инд. астрология ще е интересно да се разгледа, аз лично не съм се запознавала с тяхната астрологична концепция за приятелството. Със сигурност обаче то се простира далеч отвъд 11 дом и У11.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Септември 04, 2012, 05:10:29 pm »
От гледна точка на инд. астрология ще е интересно да се разгледа, аз лично не съм се запознавала с тяхната астрологична концепция за приятелството. Със сигурност обаче то се простира далеч отвъд 11 дом и У11.

Аз мисля, че и по западната то не се събира само в 11-ти...Но и на мен ще ми бъде интересно от гледната точка на ведите как изглежда...

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Септември 04, 2012, 05:21:39 pm »
Интересна тема по интересен повод
Странно нещо е животът

Понеже от астрология не разбирам много, ще се изкажа по човешки.
В съседната тема някой може и да си е изтървал нервите, но когато същият този човек дава знания-няма как аз лично да му се разсърдя трайно, нищо, че е имало конфликт, и нищо, че няма да сме приятели-очевидно. Форумът е астрологичен-това търся, и като се размие фокусът, се дразня.
 Това дали някой тук ще създаде приятелства-си е неговия 2,3,5,7,1,11 домове. Ха, те много станали :)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #26 -: Септември 04, 2012, 05:43:55 pm »

Това дали някой тук ще създаде приятелства-си е неговия 2,3,5,7,1,11 домове. Ха, те много станали :)

хайде като търсиш толкова информация  ;) представи си следната ситуация - трябва да наемеш някой на работа, или
много искаш да осъществи някакъв проект (от бил той пътуване по работа до съседния град или създаване на нова държава  :P). Как ще си избереш хората, с които да работиш?

Ще избереш ли човек с Венера в падение, в упр на 11 дом изгорен, тежко аспектиран (там са общите цели и постигнатите мечти). Предателството, падението са част от живота, няма как да се отрече и хората с определени аспекти в натала го проявяват. Това ще е изключително конфликтна личност, която ще пречи на целия екип.

Можеш да го направиш - свободна воля, но не се чуди, ако проектът ти се провали. 7 дом е партьорство също, не е толкова свързан с групата, колкото с теб лично. По 7 дом не можеш да осъществиш нещо по - мащабно.  ;)

И Марая е права -  остта 2-8 относно даването, ценностите и придобивките.  ;) Венера също тук.  ;)
« Последна редакция: Септември 04, 2012, 05:56:46 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #27 -: Септември 04, 2012, 05:46:14 pm »
Въпросът е там, че като не са стигнали на ниво Венера (и по 2 дом и по 7) как ще стигнат до ниво Уран? ;D :P
Задължително ли е да минем през Венерата,за стигнем до Уран?
Никога не съм одобрявала паралелния любовен живот на приятелка преди брака й,но не съм се и замисляла да й откажа подкрепа( под форма на приютяване с любовник) по онова време,а не да я наставлявам.
Не пречи да си толерантен към другия само защото не споделяте една и съща ценностна система.

По принцип съзнанието се развива от Луна към транссатурнови, няма как да я прескочиш Венера - това имам в предвид. Това, че си толерантна към чуждия избор без да наставляваш е по Уран.  ;) :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Септември 04, 2012, 05:49:58 pm »

Аз мисля, че и по западната то не се събира само в 11-ти...Но и на мен ще ми бъде интересно от гледната точка на ведите как изглежда...

Аз не съм се задълбавала да чета по тази тема при ведите, но дори на най-основно ниво - нивото, с което се започва - задълбочена информация за социалните ни умения дават накшатрите.

Има накшатри, които предполагат по-хуманистична насоченост и по-добри социални умения, вкл. умение да се градят приятелства /социални връзки/.

Това са Свати, Ревати, Шравана, Читра, Анурадха и вероятно Рохини. Сигурно има и някои, които съм пропуснала.

Има и накшатри, които преполагат по-изразена самодостатъчност, по-слабо изразена емпатия или просто жлъчен характер. Тях няма да ги изброявам, но имам наблюдения в тази насока. :)

Наред с Асцендента и Луната следва да се разгледа и планетата атмакарака - тя доста прецизно описва качествата на духа (както самата планета по естествена сигнификация, така и накшатрата, в която попада).

Меркурий и Венера отговарят за нашата социализация, затова също е важно в кои накшатри попадат.

В този смисъл Меркурий се взема под внимание и при анализа на партньорските/брачни връзки, не само Венера като естествен сигнификатор. Знакът и накшатрата, в които е разположен, са от голямо значение - тук виждаме начина на комуникация с другите, не само способностите на интелекта. Разположен в някоя по-остра накшатра, той ще е жлъчен и по-трудно ще привлича симпатии, колкото и "видим" да е в небето.  ;D Разбира се, това не пречи на социализацията, но ако търсим приятелски симпатии, а не формално общуване, това ще изиграе своята роля със сигурност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #29 -: Септември 04, 2012, 05:50:27 pm »
Луната има основно значение особено при жените. Мисля, че емоционалния свят е основата в/у която градим ценностната си система. Никак не е случайно , че Луната екзалтира в знака на Венера- Телец...Мунданен 2-ри .

Така е, и всяка екзалтираща планета в натала си е подарък от съдбата. Особено ако има 1-2 хармонични аспекта, които и позволяват още по - лесно да се изяви.
Една такава планета може да ти оправи целия живот.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Септември 04, 2012, 05:59:51 pm »
Интересна тема по интересен повод
Странно нещо е животът

Истински приятелства във форум трудно се създават, макар че не е изключено да си намериш някое другарче.
Намират се и изключения, не като съвсем да няма.

Но предпочитам приятелства, в които ни свързва нещо повече и по-човешко от това да участваш в "групички по интереси". Тук не говоря за съмишленици, обединени от обща благородна кауза, принципи, идеи, а за някои по-ниски измерения на виртуалното "приятелство".

Мога да дам пример с друг астрологичен форум - нито един от трите, които познаваме.
Навремето бяха първи дружки там, по-приближените дами се сдобиха с модераторски права, защитаваха "кралицата" с пяна на уста, сякаш са лично засегнати. Докато не идва един момент, в който е трябвало да се реализира съвместна идея и се стига да препирни при кого ще отиват парите/клиентите и по колко. Е, познайте дали някои още са приятелки? После една от приятелките отива при "врага" и изведнъж започва да му симпатизира.

Колко банално, нали? Но все пак това е бг форум. Толкова години ги наблюдавам и ми е кристално ясна картинката. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Септември 04, 2012, 06:01:22 pm »

Аз не съм се задълбавала да чета по тази тема при ведите, но дори на най-основно ниво - нивото, с което се започва - задълбочена информация за социалните ни умения дават накшатрите.

Има накшатри, които предполагат по-хуманистична насоченост и по-добри социални умения, вкл. умение да се градят приятелства /социални връзки/.

Това са Свати, Ревати, Шравана, Читра, Анурадха и вероятно Рохини. Сигурно има и някои, които съм пропуснала.

Има и накшатри, които преполагат по-изразена самодостатъчност, по-слабо изразена емпатия или просто жлъчен характер. Тях няма да ги изброявам, но имам наблюдения в тази насока. :)

Наред с Асцендента и Луната следва да се разгледа и планетата атмакарака - тя доста прецизно описва качествата на духа (както самата планета по естествена сигнификация, така и накшатрата, в която попада).

Меркурий и Венера отговарят за нашата социализация, затова също е важно в кои накшатри попадат.

В този смисъл Меркурий се взема под внимание и при анализа на партньорските/брачни връзки, не само Венера като естествен сигнификатор. Знакът и накшатрата, в които е разположен, са от голямо значение - тук виждаме начина на комуникация с другите, не само способностите на интелекта. Разположен в някоя по-остра накшатра, той ще е жлъчен и по-трудно ще привлича симпатии, колкото и "видим" да е в небето.  ;D Разбира се, това не пречи на социализацията, но ако търсим приятелски симпатии, а не формално общуване, това ще изиграе своята роля със сигурност.

Интересно... :rolleyes: при мен атмакарака е Слънце. :rolleyes:
Меркурий и Лагна са в Анурадха... :rolleyes:
Луната е в Бхарани...
Венера се намира в Uttara Ashadha или бъркам.... :rolleyes:
Какво би могло да се каже по отношение на приятелството при мен...според индииците@ :rolleyes:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #32 -: Септември 04, 2012, 06:02:51 pm »
Странно Лили, аз пък се виждам с хора и от форума - all.bg и този, с някой вече 6-7 години.

Може да се каже, че с доста кадърни астролози и ценни личности съм се запознала тук. С някой (няма да издам кой) дори познахме, че волейболистите ни ще се класират на Олимпиадата - Лондон 2012 (отборът се обърна към нас). И това си беше голяма емоция и много хубаво преживяване.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Септември 04, 2012, 06:03:27 pm »
Какво би могло да се каже по отношение на приятелството при мен...според индииците@ :rolleyes:

Не знам наизуст описанията на всички накшатри, но можеш да намериш информация за всяка от тях в нета. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #34 -: Септември 04, 2012, 06:03:48 pm »

Интересно... :rolleyes: при мен атмакарака е Слънце. :rolleyes:
Меркурий и Лагна са в Анурадха... :rolleyes:
Луната е в Бхарани...

аз после може ли според европейците? :)  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Септември 04, 2012, 06:05:40 pm »
Странно Лили, аз пък се виждам с хора и от форума - all.bg и този, с някой вече 6-7 години.

Не визирам тоя форум, с тях съм се виждала и аз, идвали са във Варна.
Тя групата на Филип във ФБ е доста голяма - доколкото разбрах, участват към 700/800 астролози и любители от цялата страна.

От този форум имам приятели, с които се виждаме и на живо, но за мен приятелството не е ширпотреба, бройката няма значение. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #36 -: Септември 04, 2012, 06:06:53 pm »

Не визирам тоя форум, с тях съм се виждала и аз, идвали са във Варна.

От този форум имам приятели, с които се виждаме и на живо, но за мен приятелството не е ширпотреба, бройката няма значение. :)

че кой е говорил за милиони приятели, въпреки, че Уранът и Водолеят откриват ценното във всеки човек! Но все пак това е за наистина широко скроени личности и доста напреднал интелект.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Септември 04, 2012, 06:08:59 pm »
че кой е говорил за милиони приятели, въпреки, че Уранът и Водолея откриват ценното във всеки човек! Но все пак това е за наистина широко скроени личности и доста напреднал интелект.

Със същия успех можем да направим и секта - ще имаме хиляди, а може би дори милиони приятели. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #38 -: Септември 04, 2012, 06:10:14 pm »
че кой е говорил за милиони приятели, въпреки, че Уранът и Водолея откриват ценното във всеки човек! Но все пак това е за наистина широко скроени личности и доста напреднал интелект.

Със същия успех можем да направим и секта - ще имаме хиляди, а може би дори милиони приятели. :)

ти можеш да направиш каквато си желаеш интерпретация, астрологията казва това - всеки човек е ценен и има качества. /По Уран - космическото мислене, все пак Уран, значи небесен от древногръцки, може и на санскрит да има общ корен  :P/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Септември 04, 2012, 06:13:34 pm »

ти можеш да направиш каквато си желаеш интерпретация, астрологията казва това - всеки човек е ценен и има качества.

Кажи го на корпоративните играчи и управляващия елит.
На мен лично няма нужда да ми се повтарят неща, които и без чужда помощ зная. :)

Между другото, по коя планета е управляващият елит? Струва ми се, че надали ще е Уран. Нещо класово съзирам тук, нещо елитарно - Юпитер и Сатурн ще да са, в комбина. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.