Здравей Гост

Приятелството - обзор.

• 159 Отговора
  • 20480 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Приятелството - обзор.
« Отговор #40 -: Септември 04, 2012, 06:13:37 pm »
Странно Лили, аз пък се виждам с хора и от форума - all.bg и този, с някой вече 6-7 години.

Не визирам тоя форум, с тях съм се виждала и аз, идвали са във Варна.

От този форум имам приятели, с които се виждаме и на живо, но за мен приятелството не е ширпотреба, бройката няма значение. :)

Лили , чакам да ми кажеш нещо по отношение на темата...и бързам, защото ме чака път.... :rolleyes: А тези накшатри ми взеха ума.... :-[

Имам приятели от този форум и те са мъничко..,но държа на тях!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Септември 04, 2012, 06:15:34 pm »
Лили , чакам да ми кажеш нещо по отношение на темата...и бързам, защото ме чака път.... :rolleyes: А тези накшатри ми взеха ума.... :-[

Лек път тогава  :blink:, мен ме чака работа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Септември 04, 2012, 06:15:39 pm »
От гледна точка на инд. астрология ще е интересно да се разгледа, аз лично не съм се запознавала с тяхната астрологична концепция за приятелството. Със сигурност обаче то се простира далеч отвъд 11 дом и У11.

Аз мисля, че и по западната то не се събира само в 11-ти...Но и на мен ще ми бъде интересно от гледната точка на ведите как изглежда...

Аз не съм се задълбавала да чета по тази тема при ведите, но дори на най-основно ниво - нивото, с което се започва - задълбочена информация за социалните ни умения дават накшатрите.

Има накшатри, които предполагат по-хуманистична насоченост и по-добри социални умения, вкл. умение да се градят приятелства /социални връзки/.

Това са Свати, Ревати, Шравана, Читра, Анурадха и вероятно Рохини. Сигурно има и някои, които съм пропуснала.

Има и накшатри, които преполагат по-изразена самодостатъчност, по-слабо изразена емпатия или просто жлъчен характер. Тях няма да ги изброявам, но имам наблюдения в тази насока. :)

Наред с Асцендента и Луната следва да се разгледа и планетата атмакарака - тя доста прецизно описва качествата на духа (както самата планета по естествена сигнификация, така и накшатрата, в която попада).

Меркурий и Венера отговарят за нашата социализация, затова също е важно в кои накшатри попадат.

В този смисъл Меркурий се взема под внимание и при анализа на партньорските/брачни връзки, не само Венера като естествен сигнификатор. Знакът и накшатрата, в които е разположен, са от голямо значение - тук виждаме начина на комуникация с другите, не само способностите на интелекта. Разположен в някоя по-остра накшатра, той ще е жлъчен и по-трудно ще привлича симпатии, колкото и "видим" да е в небето.  ;D Разбира се, това не пречи на социализацията, но ако търсим приятелски симпатии, а не формално общуване, това ще изиграе своята роля със сигурност.

Интересно... :rolleyes: при мен атмакарака е Слънце. :rolleyes:
Меркурий и Лагна са в Анурадха... :rolleyes:
Луната е в Бхарани...
Венера се намира в Uttara Ashadha или бъркам.... :rolleyes:
Какво би могло да се каже по отношение на приятелството при мен...според индииците@ :rolleyes:

аз после може ли според европейците? :)  :P

Даа...може ;D! И бих се радвала... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #43 -: Септември 04, 2012, 06:17:23 pm »
че кой е говорил за милиони приятели, въпреки, че Уранът и Водолея откриват ценното във всеки човек! Но все пак това е за наистина широко скроени личности и доста напреднал интелект.

Със същия успех можем да направим и секта - ще имаме хиляди, а може би дори милиони приятели. :)

ти можеш да направиш каквато си желаеш интерпретация, астрологията казва това - всеки човек е ценен и има качества.

Кажи го на корпоративните играчи и управляващия елит.
На мен лично няма нужда да ми се повтарят неща, които и без чужда помощ зная. :)

Между другото, по коя планета е управляващият елит? Струва ми се, че надали ще е Уран. Нещо класово съзирам тук, нещо елитарно - Юпитер и Сатурн ще да са, в комбина. :)

Лили да не бягаме от темата - говорим за приятелството, - 11 дом, Уран, Водолей, Венера, 7 дом, Везни - защо някой хора са комуникативни и разбрани, а други не. Какво в един натал показва, че даден човек ще е добър приятел и че ще има "добри" приятели.

Винаги можеш да си направиш отделна тема, по въпросите, които те интересуват. Интернет дава свобода - подвластен е на Уран.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Марая

• 28287
« Отговор #44 -: Септември 04, 2012, 06:17:49 pm »

Лек път тогава  :blink:, мен ме чака работа.

Мерси!
Време за питие другата седмица...и мисля за заслужен релакс.... :P...
В нета намерих едно мн.специално място на което ще отидем.... ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #45 -: Септември 04, 2012, 06:18:14 pm »
От гледна точка на инд. астрология ще е интересно да се разгледа, аз лично не съм се запознавала с тяхната астрологична концепция за приятелството. Със сигурност обаче то се простира далеч отвъд 11 дом и У11.

Аз мисля, че и по западната то не се събира само в 11-ти...Но и на мен ще ми бъде интересно от гледната точка на ведите как изглежда...

Аз не съм се задълбавала да чета по тази тема при ведите, но дори на най-основно ниво - нивото, с което се започва - задълбочена информация за социалните ни умения дават накшатрите.

Има накшатри, които предполагат по-хуманистична насоченост и по-добри социални умения, вкл. умение да се градят приятелства /социални връзки/.

Това са Свати, Ревати, Шравана, Читра, Анурадха и вероятно Рохини. Сигурно има и някои, които съм пропуснала.

Има и накшатри, които преполагат по-изразена самодостатъчност, по-слабо изразена емпатия или просто жлъчен характер. Тях няма да ги изброявам, но имам наблюдения в тази насока. :)

Наред с Асцендента и Луната следва да се разгледа и планетата атмакарака - тя доста прецизно описва качествата на духа (както самата планета по естествена сигнификация, така и накшатрата, в която попада).

Меркурий и Венера отговарят за нашата социализация, затова също е важно в кои накшатри попадат.

В този смисъл Меркурий се взема под внимание и при анализа на партньорските/брачни връзки, не само Венера като естествен сигнификатор. Знакът и накшатрата, в които е разположен, са от голямо значение - тук виждаме начина на комуникация с другите, не само способностите на интелекта. Разположен в някоя по-остра накшатра, той ще е жлъчен и по-трудно ще привлича симпатии, колкото и "видим" да е в небето.  ;D Разбира се, това не пречи на социализацията, но ако търсим приятелски симпатии, а не формално общуване, това ще изиграе своята роля със сигурност.

Интересно... :rolleyes: при мен атмакарака е Слънце. :rolleyes:
Меркурий и Лагна са в Анурадха... :rolleyes:
Луната е в Бхарани...
Венера се намира в Uttara Ashadha или бъркам.... :rolleyes:
Какво би могло да се каже по отношение на приятелството при мен...според индииците@ :rolleyes:

аз после може ли според европейците? :)  :P

Даа...може ;D! И бих се радвала... :blink:

Страхотно тъкмо да видим на практика какво се случва. Марайче нямам ти данните - ако искаш на лични, ако искаш тук. Само си спомням, че Венера ти е в Козирог.  ;)

« Отговор #46 -: Септември 04, 2012, 06:19:14 pm »
Анабел, моята Венера е в заточение, но смея да твърдя, че съм много добър екипен играч. Когато играех футбол на времето, изключително много ме дразнеха незаинтересовани "съекипници". И в работата е така.
Но предполагам това идва по-скоро от квадрата със Сатурн. Няма шест-пет тук.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Септември 04, 2012, 06:21:07 pm »
Анабел,
Чакам да ми кажеш... :blink: ;)

Ще вляза сигурно по-късно или утре...

Моля Ви...не се джавкайте...ПРИЕМАЙТЕ СЕ , ОБИЧАЙТЕ СЕ...МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО!
САМО ТОВА Е НУЖНО...ДРУГОТО Е СУЕТА!

ОБИЧАМ ВИ!
:wub:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #48 -: Септември 04, 2012, 06:22:52 pm »
Анабел, моята Венера е в заточение, но смея да твърдя, че съм много добър екипен играч. Когато играех футбол на времето, изключително много ме дразнеха незаинтересовани "съекипници". И в работата е така.
Но предполагам това идва по-скоро от квадрата със Сатурн. Няма шест-пет тук.  ;)

Айде Марая изчезна, без да пусне карта - ако си съгласен, пускаме твоята? (Не на парче).  ;)

И анализираме и отговаряш на въпроси (в рамките на добрата комуникация, няма да има евтини провокации).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Септември 04, 2012, 06:25:44 pm »

Днес по-рано обещах да представя две карти за целите на астрологичната практика.

Примерът е доста подходящ - тъкмо да видим как се изразява една екзалтирала и една заточена Венера.

Прилагам двете карти по-долу.
Какво бихте казали за приятелствата на тези две жени, имат ли много приятелки и какви?

Експериментът започва. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #50 -: Септември 04, 2012, 06:26:35 pm »
Анабел,

ОБИЧАМ ВИ!

Е какъв е този прилив на емоция  :P ;) тази вечер, - точно когато Луната влезе в Телец.  :yahoo: :58:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #51 -: Септември 04, 2012, 06:28:00 pm »

Днес по-рано обещах да представя две карти за целите на астрологичната практика.

Примерът е доста подходящ - тъкмо да видим как се изразява една екзалтирала и една заточена Венера.

Прилагам двете карти по-долу.
Какво бихте казали за приятелствата на тези две жени, имат ли много приятелки и какви?

Експериментът започва. :)

Лили аз предпочитам да анализирам наталите на  хора, които са тук във форума, не че нямам вяра в теб, ;) но нека са хора, които всички познаваме, и за които всички си имаме мнение.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Септември 04, 2012, 06:30:51 pm »
Анабел,

ОБИЧАМ ВИ!

Е какъв е този прилив на емоция  :P ;) тази вечер, - точно когато Луната влезе в Телец.  :yahoo: :58:

Данните ти пратих... :blink:
Все още имам нет в колата... ;D

Моята религия е Суфизъм...И емоцията е по екзалтираната ми луна в точен секстил със Сатурн... ;D :P

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #53 -: Септември 04, 2012, 06:33:19 pm »
В моя натал Венера и Луна са в тригон...Женските енергии до голяма степен съм ги отработила и в момента ги отработвам....и тези аспекти ги има в картите на майка ми и баба ми.....подкрепа от жени -така го тълкувам този аспект
Луната управлява 11 дом
« Последна редакция: Септември 04, 2012, 06:52:08 pm от samoella »
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Септември 04, 2012, 06:36:25 pm »
но нека са хора, които всички познаваме, и за които всички си имаме мнение.  ;)

А сигурна ли си, че добре познаваш хората от форума? И всички? И как можеш да бъдеш сигурна, че не виждаш "майа" на личността? Аз лично не твърдя, че познавам добре всички потребители във форума. Да вземем например gogetit - от малкото й включвания засега нямам почти никакви впечатления за нея. Ще преценя ли адекватно какъв приятел е и какви приятели "заслужава"? :)

Колкото са потребителите, толкова могат да бъдат и оценките за един конкретен участник. И оценките не винаги ще съвпадат, понякога дори могат да бъдат противоположни. Положителни, отрицателни, неутрални - най-малкото. А колко още оттенъци има, само си представете. :)

Ок, на който му се занимава, нека се включи в анализа на двете карти, да видим дали всички постулати от астрологията работят и дали умеем правилно да ги приложим на практика. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Септември 04, 2012, 06:38:50 pm »
Качете ми картата , но изчистете данните , докато правите анализа...После ще я изтриете ... ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #56 -: Септември 04, 2012, 06:41:33 pm »
Анабел,

ОБИЧАМ ВИ!

Данните ти пратих... :blink:
Все още имам нет в колата... ;D

Моята религия е Суфизъм...И емоцията е по екзалтираната ми луна в точен секстил със Сатурн... ;D :P

Благодаря много, че си сподели даните с нас. Качвам картата.

Венера упр на 11 дом - във 2 дом, анаретен градус, земен знак (материални придобивки), но по-важното - съвпад
с Марс (екзалтиращ и управител на асц - щом управителя на асц е аспектиран от благотворна планета - подсигурен живот). Освен това има още един благотворен момент - Сатурн упр на Венера е в знака на екзалтация на Венера - Риби. Много силна връзка между планетите. Нептун прави тригон с Венера и е подчинен на Марс. Връзката - Венера - Марс - Сатурн - Нептун.

Никога няма да останеш без подкрепа и пари. И винаги ще надушваш правилните хора и "добрата среда" и ще се стремиш към тях. Имаш нюх за светлината и няма да се учудя ако любимия ти цвят е син - лилав, по Венера и Сатурн.

Е дам вярно е, че Луна екзалте много ще помага в целия ти живот.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #57 -: Септември 04, 2012, 06:43:34 pm »
но нека са хора, които всички познаваме, и за които всички си имаме мнение.  ;)

А сигурна ли си, че добре познаваш хората от форума? И всички? И как можеш да бъдеш сигурна, че не виждаш "майа" на личността? Аз лично не твърдя, че познавам добре всички потребители във форума. Да вземем например gogetit - от малкото й включвания засега нямам почти никакви впечатления за нея. Ще преценя ли адекватно какъв приятел е и какви приятели "заслужава"? :)

Колкото са потребителите, толкова могат да бъдат и оценките за един конкретен участник. И оценките не винаги ще съвпадат, понякога дори могат да бъдат противоположни. Положителни, отрицателни, неутрални - най-малкото. А колко още оттенъци има, само си представете. :)

Ок, на който му се занимава, нека се включи в анализа на двете карти, да видим дали всички постулати от астрологията работят и дали умеем правилно да ги приложим на практика. :)

Хората, които са участници във форума, поне могат да кажат правилни ли са ни анализите или не, иначе само на твоя преразказ ли да разчитам.  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Септември 04, 2012, 06:44:36 pm »
За да е пълен анализа...Какви са приятелите и какво отношение има групата към мен /11-ти/ , както и аз към групата?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #59 -: Септември 04, 2012, 06:46:39 pm »
За да е пълен анализа...Какви са приятелите и какво отношение има групата към мен /11-ти/ , както и аз към групата?

Ти си водеща (Марс е по-добре поставен) и ти ще изкарваш пари от тях - ще наложиш ценностната си система (Венера упр 11 в 2 дом). Освен това много силен 10 дом и 4 дом - вертикалната ос, дадено ти е да имаш достъп и до най-дълбоките колективни преживявания и до най светлите - средата на небето.

Освен това имаш голям земен тригон - мн мн благотворно. Да не забравяме, че Венера е един от упр на земните тригони.  ;)