Здравей Гост

Възгордяването

• 183 Отговора
  • 26183 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Възгордяването
« Отговор #120 -: Септември 29, 2012, 03:12:57 pm »
Само псевдонимът й ... кърти отвсякъде. ;D ;D ;D

И обяснява причината за "професионалната" й завист към моята скромна особа. :))

Цитат
Казват, че арабите харесвали пълни мадами.

Те и други работи харесват  ;D, ама не е за тук (още не е свършил квадратът между Венера и Марс, та да се изкажа).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #121 -: Септември 29, 2012, 03:33:32 pm »
У10 Юпитер е екзалтиран в квадрат с У1 Луна (диспозитор) - има амбиция да гони цели, кариера, но не е силно аспектиран - може би това показва, че фокусът й е само в едно направление. И това направление е личната изява и трупане на средства.

По ведическата Луната е в победоносна и даваща просперитет накшатра Ашвини. У1 Меркурий е с У10 Юпитер във 2-рия дом, потвърждавайки материалния й интерес и целеустременост в кариерата. Юпитер аспектира собствения си 10-ти дом, така че силното му положение в Рак би трябвало да подпомага кариерното развитие. А дали Юпитер в Рак във 2-рия дом може да говори и за висока самооценка?
Комбинацията от Слънце в Лъв и Сатурн (У8, У9) в 3-тия дом мисля, че може да направи човек страшно целеустремен, но и действащ изключително под влияние на собственото си его. Сатурн е в знак на враг (не съм проверявала накшатрата му), аспектирайки два кона дома - 5-ти и 9-ти плюс 12-ти. Бих подложила на съмнение морала на тази личност. Колкото до интелектуалните способности, съвпадът Меркурий/Юпитер във 2-ри дом би трябвало да свидетелства за такива и за добри ораторски способности. У3 Слънце е силно поставено по знак, но У5 Венера е дебилитирана. Добри езикови способности с възможност за анализиране на ситуацията, но не виждам широта на ума, сори (е, аз не съм експерт, а и картата ми е ръчна, без градуси).
Венера (У5, У12) заедно с Марс и Раху в ъглов дом е като аспекта на Венера в западната карта - силен секс драйв. Обаче тук Венера е дебилитира. Някакви тайни любовни афери, с обвързани мъже, няма ли?
Ведическата карта я драснах на ръка, дано не съм сбъркала нещо съществено.

*

Papy

• 4343
« Отговор #122 -: Септември 29, 2012, 03:38:27 pm »
Юпитер в рак във втори ще й даде парииички
И после ще си направи една липосукция-и глей как ще стане вървежна

А меркурий/луна какво дава?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Септември 29, 2012, 03:39:42 pm »
Добър анализ.  :blink:

Слънцето и Сатурн са в Магха - за тази накшатра съм чела, че тук дори Сатурн се изявява по-благоприятно, макар че е в знак на неприятел (в сравнение с останалите накшатри, попадащи в знака Лъв и Рак).

Да, целите са свързани основно с успешна кариера, лично признание и финансов просперитет, демонстрации на лъскав стандарт и кич.

Отличава се с добри интелектуални качества, но и те са свързани основно с професията, която упражнява. Не е всестранно развита личност. Между другото, работата й е свързана с пътувания (накшатра Ашвини  ;)), но заема мениджърска позиция.

И разбира се с тази специфично поставена Венера я интересуват любовни връзки и пари. :))

Цитат
Някакви тайни любовни афери, с обвързани мъже, няма ли?

Нямам никаква представа - познавах я за кратко и отдавна.
Тогава страдаше по някакъв баровец софиянец - в офиса се беше похвалила, че му е поискала къща в Лозенец с чистачка и готвачка... :)) Миналата година, когато бях за кратко в София, дори поисках да го видя тоя Лозенец - какво представлява като обект на нейните амбиции. :)) Впоследствие разбрах от един колега, че така и не се е омъжила... Сега не знам как й протича животът, не ме интересува. :)

« Последна редакция: Септември 29, 2012, 03:45:03 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #124 -: Септември 29, 2012, 03:43:00 pm »
Тригон е Луна/Меркурий. Би трябвало да дава хармония между мисли и чувства/емоции. Обаче Меркурий е изгорен от Слънцето. Не знам, да ме прощават всички, които ще засегна с поста си, но като видя лъвско Слънце да изгаря Меркурий, си мисля "леле, колко самовлюбено говори тоз' човек". Не е правило, просто аз така си викам на себе си. Но У1 в тригон с У3 би трябвало да дава множество благоприятни възможности за осъществяване на плановете, инициативите.

« Отговор #125 -: Септември 29, 2012, 03:47:02 pm »
Благодаря ти, Лили, за информацията за Магха.
По западната като гледам, нямаше на акъла да ми дойде, че е кичозна. Венера на трон на К5 и в секстил с Нептун. Щях да кажа, че е надарена с добър вкус и обича произведенията на изкувството (даже може в свободното си време да се занимава с тях).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Септември 29, 2012, 03:49:08 pm »
Обаче Меркурий е изгорен от Слънцето. Не знам, да ме прощават всички, които ще засегна с поста си, но като видя лъвско Слънце да изгаря Меркурий, си мисля "леле, колко самовлюбено говори тоз' човек".

Наблюдения върху други такива случаи нямам, но при нея беше така - говореше предимно за себе си, обожаваше комплименти и похвали, но признание не й липсваше в професионалните среди, както и полезни връзки.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #127 -: Септември 29, 2012, 03:50:12 pm »

По западната като гледам, нямаше на акъла да ми дойде, че е кичозна. Венера на трон на К5 и в секстил с Нептун. Щях да кажа, че е надарена с добър вкус и обича произведенията на изкувството (даже може в свободното си време да се занимава с тях).

Тъй тъй, ама венера съвпад плутон е най-точният аспект в картата
И ето ти крайности

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Септември 29, 2012, 03:50:32 pm »
Благодаря ти, Лили, за информацията за Магха.

В такъв смисъл го пишеше, че в накшатра Магха се смекчава дори неблагоприятното влияние на Сатурн в знак на неприятел.  :blink:

Цитат
По западната като гледам, нямаше на акъла да ми дойде, че е кичозна.

По мои наблюдения (няколко жени) Венера във Везни понякога дава и изключителен кич, просто няма аналог. Но зависи как е аспектирана. Обикновено така се проявява в стелиум заедно с Луна, Марс, Плутон или Уран в същия знак.

При всички положения тя харесва хубавите дрехи и бижута, обича лукса, но малко прекаляваше с демонстрациите си на стандарт. Кой би помислил, нали - тронова Венера и кичозност? Те трябва да са все едни такива нежни и префинени. ;) Познавам и жени с екзалтирала Венера (и по сидерал остава в Риби), които са изключително безвкусни.

В моя случай заточена ретроградна Венера в 5 дом в съвпад с ЮЛВ се проявява "наобратно" - вместо кич и демонстрации дава минимализъм и афинитет към семпла и ненатрапчива елегантност.

« Последна редакция: Септември 29, 2012, 03:59:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #129 -: Септември 29, 2012, 03:51:37 pm »

И ето ти крайности

Правилно!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Септември 29, 2012, 04:33:06 pm »
А с въпросната госпожица случаят бе такъв, че вместо да й завиждам аз за възгордяването  ;D, тя завидя на мен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #131 -: Септември 29, 2012, 04:35:26 pm »
Ами... колежка-връзкарка, чието място е топло-топличко и няма да изстине, и се възкачва в момента по йерархичната стълбичка завижда на мен и се злоби срещу мен, която нямам никакви връзки и съответно разполагам само с намалени шансове за израстване. Човек никога не знае кой и за какво може да му завиди.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Септември 29, 2012, 04:37:16 pm »
Ами... колежка-връзкарка, чието място е топло-топличко и няма да изстине, и се възкачва в момента по йерархичната стълбичка завижда на мен и се злоби срещу мен, която нямам никакви връзки и съответно разполагам само с намалени шансове за израстване. Човек никога не знае кой и за какво може да му завиди.

Тоя тип женска завист никога не съм го разбирала...
И моят случай е такъв - завиждали са ми жени, които са в доста по-успешно и изгодно положение от моето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Септември 29, 2012, 04:42:03 pm »
И ето ти крайности

Всъщност най-точният аспект на Венера е с Нептун, но съвпадът е много по-мощен от секстила. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #134 -: Септември 29, 2012, 05:57:03 pm »
Ич не ти и трябва,убийствено е партньорството с такъв ненормалник.
Тоя,който описах по- горе,минаваше на червено през пешеходните пътеки,светът по всички начини му беше длъжен. ;D
Като се замисля,моя добра приятелка ,Овен ,също имаше период на възгордяване след като се омъжи за баровец.От хвалби и надувки леко  се дистанцирахме от нея,хубаво,че дойдоха децата,грижите,кризата,та се заземи и вече не съм чула изцепки от сорта" банята ми е Рока" ," вкъщи не готвим" и т. н.Има и  силен акцент на Близнаци в натала й и естествено- АЦ Лъв.
Другата ми дружка с АЦ Лъв и Стрелешко Слънце също се изживяваше като недосегаема в по- младите си години,улегна и помъдря и тя.
И кво стана- Лъв,Юпитер и щипка Овен е моята комбинация за надути сапунени мехурчоци.

Aз си имам силен потенциал за възгордяване. За страничен наблюдател вероятно съм надувка, даже си е съвсем така- казвали са ми го, но всъщност съм дистанцирана. Имам и спазъм на тема "Натрапване"- не желая да бъда досадна. Защо го казвам това? Ами, защото си е субективно възприятие "възгордяването". Когато не си в обувките на някого, няма как да знаеш мотивите за поведението му. Имам акцент на лъв и овен, но винаги съм внимавала да не уязвя някого на социално-кастова тема. Не бих коментирала цени, марки и защо някой носи или не носи нещо. Може и да е заради житейските сблъсъци, които съм имала.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #135 -: Септември 29, 2012, 06:16:47 pm »
Уран,позволила  съм си да коментирам хора,които познавам добре- бивш партньор и приятелки,които познавам от 19 години.
В обувките им чак не съм се обувала ;D( в преносен,иначе в пряк смисъл доста пъти),но виждам метаморфозите ,които са претърпели през годините.
Колкото до дистанцията,аз също проявявам такава,особено към непознати.
Така,както аз не желая да ми навлизат в личното пространство,спазвам това правило и за околните.
Минавам за срамежлива,надута,студена,шматка ,завеяна и всякаква там,кой както ме усети,но определено трудно се сближавам в реален контакт.Добронамерена съм,но и много премерена.
Виртуално ми е много по- лесно. ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #136 -: Септември 29, 2012, 06:19:16 pm »
Радвайте се, че ви завиждат! Това означава, че те дълбоко в себе си осъзнават вашето превъзходство. Това са слаби хора.

*

Uran

• 6041
« Отговор #137 -: Септември 29, 2012, 06:21:16 pm »
Всеки някога е завиждал за нещо на някого. Аз съм завиждала. Е, не за парцали и кондури, но все пак съм завиждала. :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #138 -: Септември 29, 2012, 06:33:12 pm »
И ето ти крайности

Всъщност най-точният аспект на Венера е с Нептун, но съвпадът е много по-мощен от секстила. :)

Да

*

Mia21

• 2502
« Отговор #139 -: Септември 29, 2012, 06:35:43 pm »
Всеки някога е завиждал за нещо на някого. Аз съм завиждала. Е, не за парцали и кондури, но все пак съм завиждала. :blink:

Аз не мисля, че съм завиждала на някого за нещо. Според мен всичко е въпрос на качества и съдба на всеки човек. Даденост и предопределеност отгоре. Нищо случайно няма на този свят.