Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22924 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Вечният безработен
« Отговор #120 -: Октомври 26, 2012, 09:07:11 pm »
Споко, и в София ще гризнат дръвцето така, че свят ще им се завие. Изсмукват ресурсите на провинцията, което води до страхотни дисбаланси. Дреме ми за метрото, което се финансира от РЕПУБЛИКАНСКИЯ бюджет, че щяло да отпуши трафика.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #121 -: Октомври 26, 2012, 09:19:04 pm »
Споко, и в София ще гризнат дръвцето така, че свят ще им се завие. Изсмукват ресурсите на провинцията, което води до страхотни дисбаланси. Дреме ми за метрото, което се финансира от РЕПУБЛИКАНСКИЯ бюджет, че щяло да отпуши трафика.

Това с болд-а и икономически, и статистически не е вярно.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Uran

• 6041
« Отговор #122 -: Октомври 26, 2012, 09:59:08 pm »

Това с болд-а и икономически, и статистически не е вярно.

Всъщност си е вярно.
 От приходите, които Варна реализира по време на бума, съвсем незначителна част останаха в града, останалото бе засмукано от бИджета.
 Каква да бъде икономиката в града се определя от тюфлеците в София и се съблюдава от партийните ИМ назначения- нещо като колониална власт. Успяха да осерат богат индустриален град като Варна.
 Май ще се разделяме на Източна и Западна България и няма да бъдем сънародници.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Октомври 26, 2012, 10:10:04 pm »
Успяха да осерат богат индустриален град като Варна.

Не знам кой е виновен, но преди десетина години Варна беше град с перспектива за динамично развитие и изведнъж започна рязко да запада... През последните няколко години само молове се строят и лъскави бизнес центрове, като половината търговски площи остават незаети, има и незавършени обекти със замразено строителство, чакащи някой да налее свежи пари...

Всеки ден превеждам статистики и макроикономичеки показатели за България, молА ви се. И ми писва да чета колко сме били добре на фона на колабиращата Западна Европа.  :mellow:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #124 -: Октомври 26, 2012, 11:12:32 pm »
На обясненията от представителите на зодия везни и по-специално на мъжката част съм с резерви на 100% ;D

И пламнаха искри  :P... това е да си в опозиция! ;D
Като е опозиция,да е опозиция..
Някой да ми каже защо похвалният труд да не седиш със скъстени ръце и береш ягодите на Англия е приравнен към седенето вкъщи?
Щото т.5 на чичо Бил е комай същата?
Лили,ще ме извиниш за спама,ама имам транзитно афектирана Луна ;D
А и съм от провинцията

« Отговор #125 -: Октомври 27, 2012, 06:28:58 am »
Има ли желание - има начин, няма ли силно желание - има оправдания :)

Самата истина !   :blink:

понякога и желанията и оправданията не важат- никой не е по -голям от Плутон :mellow: в асп.със Слънцето/личната воля/
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #126 -: Октомври 27, 2012, 07:33:05 am »

Ти пък! Това ли са най-волевите хора?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #127 -: Октомври 27, 2012, 09:34:04 am »
Не познавам лично никой от форума. Не знам кой каква заплата взема и не ме интересува. Единственото, което виждам във форума, е начина на мислене на хората. А той определя всичко останало.
и какъв е начинът на мислене? сравняваш тепърва навлизащи в живота с такива, на които им е време да си отдъхнат и радват на плодовете на дългогодишния труд, но не го правят, защото някой "успял" им е изпапкал плодовете  ;D
и ние сме били млади, дейни и с надеждата да променим ако не целия свят, то поне този около нас, но...
поне се научих да приемам нещата, които не мога да променя, макар че си научих урока по трудния начин  :mellow:

akruks, бях приключила с темата, но последно влизане :) Не знам защо, нещо все грешно ме разбираш :) Не правя подобни сравнения. Смятам, че човек, който е работил, заслужено трябва да се радва на плодовете на дългогодишния си труд. Смятам, че е унизително положението на възрастните хора в България, и да, смятам, че младите, които не работят, трябва да се засрамят най-малкото заради родителите си, които изнемогват да ги издържат.
Ако визираш себе си - от твоите постове дотук, не бих те причислила към групата на вечните безработни, пък макар и сега да си без работа. Напротив, впечатленията ми са, че не си от хората, които седят и чакат.

*

Papy

• 4343
« Отговор #128 -: Октомври 27, 2012, 09:51:08 am »

понякога и желанията и оправданията не важат- никой не е по -голям от Плутон :mellow: в асп.със Слънцето/личната воля/

Ах, стреличка, как ме възгордя този коментар :)
Хубаво е да те хвалят, нищо, че е само астрологично

Майтапът настрана-досегашният ми житейски опит показва, че ако искам-става
Както и че знам 2 и 200-и като помощник в кухня съм работила, и като барманка, сервитьорка, и дрехи съм продавала-преоценени, и т.н. и т.н.
И всичко - за да отида на море/ски-бедни студентски години

*

Lillie

• 30532
« Отговор #129 -: Октомври 27, 2012, 02:49:21 pm »
Животът е низ от върхове и падения, понякога е доста ироничен с нас.

Мога да дам пример с моя близка - не е вечна безработна, но почти. Да кажем, на 90%.

Още в средата на 80те започва работа като млад специалист висшист, назначават я "доброзорно" на работа в една от тогавашните дирекции по линията на българо-съветската дружба. Работила е като инспектор, проверявала е обекти за хранене, ресторанти.

Още преди да дойде преходът я съкращават от работа, не успява да се спогоди с началничката, след което остава трайно безработна, издържа я съпругът.

Впоследствие съпругът я напуска, още през първите два месеца парите свършват, но работа не се търси, тъй като след години седене вкъщи беше изгубила трудови навици и никой работодател не искаше да я вземе на работа, бяха и трудни времена тогава (не че сега са много лесни). В крайна сметка какво се случва - случайно среща стар познат, на който някога, през годините на комунизма е била "началничка", т.е. правила е проверки на обекта му. Оказва се, че след прехода доста нейни "подчинени" успяват да открият я собствен ресторант, я друго заведение... Решава да се обърне към тоя човек с молба за работа, очаквайки да й предложат някоя "по-чиста" длъжност. Отива на място, човекът я завежда в кухнята на ресторанта и казва: "Извинявай, но само работа в студена кухня мога да ти предложа на този етап". Шокът беше голям, разбира се не остана да работи. Впоследствие се наложи да потърси друга работа и отново не беше на нивото на образованието й, отиде на интервюто бълвайки огън и жупел, но накрая се оказа доста печеливша работа, макар и в магазин като продавачка - работеха на смени със съкратено работно време и вземаха големи проценти от продажбите (при гърци). Разбира се и там не беше доволна, всички й бяха под нивото... Та мисълта ми е, че никой не те пита какво си учил, а какво можеш да правиш. И всеки скача според въжето, понякога просто се налага. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #130 -: Октомври 27, 2012, 06:55:42 pm »
Те голяма част от младите са доста "засрамени", заради родителите си ;D
Затова нощните клубове са пълни с младежи работещи като сервитьори, бармани, танцьори, на повикване, лягащи с всеки втори чичо/кака; затова и международната програма за обмен на студенти от Еразъм се прекръсти на Оргазъм и т.н...... само за да са в помощ на родителите си и само, за да се каже гордо - "Аз работя"...

Грейс, уважавам те като човек и много знаещ и познаващ астролог, но честно казано не ти разбирам позицията тук. Както и да е  :88:
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 07:01:49 pm от romantica »

*

Grace

• 2257
« Отговор #131 -: Октомври 27, 2012, 07:17:48 pm »
romantica, като натрупаш още малко житейски опит, ще разбереш. :)
Ти си едно от най-милите и възпитани момичета във форума и имаш моите симпатии. Опитвам се дискусиите тук да не вземат личен характер, колкото и разгорещени да стават понякога. :) Ще наблягаме на астрологията  :kissd:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Октомври 27, 2012, 07:18:26 pm »
Затова нощните клубове са пълни с младежи работещи като сервитьори, бармани, танцьори, на повикване, лягащи с всеки втори чичо/кака; затова и международната програма за обмен на студенти от Еразъм се прекръсти на Оргазъм и т.н...... само за да са в помощ на родителите си и само, за да се каже гордо - "Аз работя"...

Права си, но в повечето случаи монетата има две страни. :)
Затова заведенията се пълнят и със студенти, които вместо да учат и се развиват, предпочитат да се дрогират и наливат с алкохол, а младите момичета масово имитират попфолк диви и са готови да се качат в първата минаваща по-скъпа кола... И ако в чужбина студентите учат през цялата година (непрекъснато ги тестират), в Б-я се учи по два пъти в годината - по време на зимната и лятната сесия. :) И после някои се чудят защо с една-две дипломи за виШо не ги вземат никъде на работа по специалносттЪ. :)

Не визирам никой от тук присъстващите - да уточня, че да не стават недоразумения. И аз съм с две дипломи, но така се стекоха обстоятелствата, че се наложи да работя нещо, за което не съм учила, за да мога да се издържам.

Ти си едно от най-милите и възпитани момичета във форума и имаш моите симпатии.

За голяма моя радост и възхищение romantica е наистина едно от малкото изключения от масовата извадка.

Някой ден ако имам дъщеря, бих искала да прилича на теб.  :blink:

« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 07:23:32 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #133 -: Октомври 28, 2012, 08:36:31 am »

И ако в чужбина студентите учат през цялата година (непрекъснато ги тестират), в Б-я се учи по два пъти в годината - по време на зимната и лятната сесия. :) И после някои се чудят защо с една-две дипломи за виШо не ги вземат никъде на работа по специалносттЪ. :)

ами "вишо" без знания си е просто лист хартия, използвана в помещение с двете нули, съчетано с чалга култура от дискотеките ги превръща в "леки момичета с тежък диалект" и огромни претенции за
 "аз съм", горко на обществото, в което искат да се интегрират :'(, но са пробивни не благодарение на знания,а на конкретни умения

*

Papy

• 4343
« Отговор #134 -: Октомври 28, 2012, 08:41:21 am »
Мм-че кое е това висшо в бг, което те прави практически подготвен?

« Отговор #135 -: Октомври 28, 2012, 09:20:43 am »
Мм-че кое е това висшо в бг, което те прави практически подготвен?

ами ако не натрупаш знания,после какво ще прилагаш в практиката,умения да не доказваш знания :mellow:,но всеки се среща с "Биг Брадър = Сатурн" рано или късно,а той вижда всичко :mellow:

*

Uran

• 6041
« Отговор #136 -: Октомври 28, 2012, 09:34:17 am »
Има напоследък една мода да се учи само заради идеята да си образован. Ако на 28-30 караш поредна магистратура, а нямаш и един ден трудов стаж, това си е бягство от отговорността да поемеш контрол над живота си. Колкото повече сертифициран ставаш, толкова по-малко имаш желание да се влееш в морето от трудещи се. В следващото десетилетие ще трябва да се промени предствата ни за образованост и професионализъм.

*

Papy

• 4343
« Отговор #137 -: Октомври 28, 2012, 09:41:31 am »
Добре-така е-но пак да ви питам нещо: колко от вас на 18 знаеха какво им е призванието и никога повече не са се замисляли/разколебавали?
Защото аз не знаех и послушах родителите
Те казаха-нещо, с което винаги ще имаш работа-например лекар, или счетоводител, или адвокат
За лекар отказах категорично
За адвокат нямах памет
А като счетоводител съм работила 1-2 месеца през лятото докато още учех-дори и стаж не беше

*

Uran

• 6041
« Отговор #138 -: Октомври 28, 2012, 09:49:19 am »
 Дори да си знаеш призванието, Бг не е най-доброто място за реализацията му- няма НИКАКВА икономика. В последните години като мазно петно изплуваха  обслужващи професии, а не съзидателни. Докато юристите не отидат на заден план, тук икономика няма да има. Може и да изглежда прекалено императивно изказването ми, но съм абсолютно права.
В Япония да си юрист не е престижно и имат най-малко такива на глава от населението. :)

« Отговор #139 -: Октомври 28, 2012, 10:13:30 am »
Дори да си знаеш призванието, Бг не е най-доброто място за реализацията му- няма НИКАКВА икономика. В последните години като мазно петно изплуваха  обслужващи професии, а не съзидателни. Докато юристите не отидат на заден план, тук икономика няма да има. Може и да изглежда прекалено императивно изказването ми, но съм абсолютно права.
В Япония да си юрист не е престижно и имат най-малко такива на глава от населението. :)

и пак стигаме до неработеща съдебна система и законодателство,щом има двоен стандарт в прилагането му
губи се основен принцип,държащ да не деградира едно общество- този на справедливостта ,с него е свързано и основното грабителство в момента- на труда