Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22937 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Вечният безработен
« Отговор #140 -: Октомври 28, 2012, 10:35:15 am »
горко на обществото, в което искат да се интегрират :'(, но са пробивни не благодарение на знания,а на конкретни умения

;D ...Още не мога да се разсъня и чета "конкурентни" вместо "конкретни", та се чудя какви са тия умения, дето ние ги нямаме... Ами права си, Стреличке, с едни гърди са по-напред от нас, размерът също има значение.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Октомври 28, 2012, 10:48:25 am »
Добре-така е-но пак да ви питам нещо: колко от вас на 18 знаеха какво им е призванието и никога повече не са се замисляли/разколебавали?
Защото аз не знаех и послушах родителите

Едва на 30 осъзнах какво е моето призвание и че най-сетне съм го открила, но трябваше да мина по доста трънлив път, състоящ се от поредица проби, грешки и разочарования.

Относно родителската воля - ако слушах нашите и конкретно майка ми, сигурно сега щях да съм продавачка някъде. Първата специалност сама я избрах, поради липса на друг избор, така се случи и с втората впоследствие. Въобще не ги интересуваше къде и какво ще уча. При други обстоятелства бих могла да избера други специалности и друг ВУЗ, но просто така се случи. В условията, в които бях поставена, избрах единствения достъпен вариант.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #142 -: Октомври 28, 2012, 10:56:14 am »
горко на обществото, в което искат да се интегрират :'(, но са пробивни не благодарение на знания,а на конкретни умения

;D ...Още не мога да се разсъня и чета "конкурентни" вместо "конкретни", та се чудя какви са тия умения, дето ние ги нямаме... Ами права си, Стреличке, с едни гърди са по-напред от нас, размерът също има значение.  :P
че то не е грешка, става въпрос за конкуренция интелект- силикон,което няма никаква връзка със силиконовата долина
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Grace

• 2257
« Отговор #143 -: Октомври 28, 2012, 11:00:19 am »
Има напоследък една мода да се учи само заради идеята да си образован. Ако на 28-30 караш поредна магистратура, а нямаш и един ден трудов стаж, това си е бягство от отговорността да поемеш контрол над живота си. Колкото повече сертифициран ставаш, толкова по-малко имаш желание да се влееш в морето от трудещи се. В следващото десетилетие ще трябва да се промени предствата ни за образованост и професионализъм.

По-вярно няма как да бъде казано !  :clap:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #144 -: Октомври 28, 2012, 11:45:56 am »
Има напоследък една мода да се учи само заради идеята да си образован. Ако на 28-30 караш поредна магистратура, а нямаш и един ден трудов стаж, това си е бягство от отговорността да поемеш контрол над живота си. Колкото повече сертифициран ставаш, толкова по-малко имаш желание да се влееш в морето от трудещи се. В следващото десетилетие ще трябва да се промени предствата ни за образованост и професионализъм.

По-вярно няма как да бъде казано !  :clap:

И аз подкрепям.
Да не се обиждат тия с по една-две магистратури и следдипломни квалификации, но полезноста им се потвърждава, ако намери приложение в живота (/професията), а не само да са кичиш с тях. :) Магистърската степен може да те направи по-образован в очите на обществото, но нито те прави по-умен, нито по-добър специалист/професионалист, ако липсват практически умения и способности.

Навремето един познат замина в Германия да кара мастърска (магистърска) степен, след като беше завършил КСТ в български ВУЗ, нямаше един ден стаж по специалността, а беше на 26 години. Замина, за да не му се налага да търси работа в България. Но и оттатък не го приеха с отворени обятия и вместо магистърска степен се наложи да кара всичко отначало, второ висше по същата специалност.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #145 -: Октомври 28, 2012, 11:54:17 am »
Още по-добре за него - 4 години (или е 3 бакалавърската в Германия?) вместо само една далеч от пазара на труда. ;D
Имам приятелка, която направи същото в друга централно европейска държава и там изкара 2-ра магистратура.

Ето, давам картата й, но трябва да подчертая, че часът на раждане не е непълно сигурен и трябваше да затрия данните й.
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 12:05:14 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #146 -: Октомври 28, 2012, 12:03:32 pm »
Имам приятелка, която направи същото в друга централно европейска държава и там изкара 2-ра магистратура.

Сега е на 30 години... В нейния случай за магистратури ли говорим или дотук не е работила изобщо?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #147 -: Октомври 28, 2012, 12:09:05 pm »
Тъй като от няколко години не поддържаме връзка, не знам дали към момента не работи. Но докато беше в България, нямаше стаж повече от половин година общо. След това, като излезе в чужбина да учи втора магистратура (паралелно заедно с тази в Бг), гледаше деца и чистеше малко на разни хора. Така че тя е не е вечната безработна и не е искала да бъде такава, но намираше начин да й е по-удобно. Например, приятелят й предложи да я издържа, докато следва в чужбина, за да може да се концентрира върху ученето, а една приятелка в България й даваше лекциите си за тукашната магистратура, на които тя отсъстваше, защото беше в чужбина.
Преди 2-3 години казваше, че не иска да се върне в България за нищо на света. Сега не знам как е положението при нея. Тя много ме използваше и аз се отдръпнах. Иначе не е лош човек - сърдечна, забавна, умна. Голям плюс за нея е, че умее да се нагажда добре към обстоятелствата, да е със силните на деня. Преди години се опита да пробие в младежката организация към една политическа партия, но не се получи, трябваше да избяга от тях в чужбина. Това беше една от причините за заминаването й, доколкото знам.
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 12:16:59 pm от Mirabella »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #148 -: Октомври 28, 2012, 12:09:46 pm »

Да не се обиждат тия с по една-две магистратури и следдипломни квалификации, но полезноста им се потвърждава, ако намери приложение в живота (/професията), а не само да са кичиш с тях. :) Магистърската степен може да те направи по-образован в очите на обществото, но нито те прави по-умен, нито по-добър специалист/професионалист, ако липсват практически умения и способности.

Принципно е така,но няма как да претендираш да те вземат на работа,ако не притежаваш заветната хартийка.
Във всяка сфера работят хора,които просто не са за там,но поради факта,че притежават съответния документ,лесно се уреждат.
Малко хора работят това,което наистина им е на сърце.
В условията на БГ ( а вече и не само тук) всеки си прави сметката,че заплащането е по - важно от личното удовлетворение.И работиш най - малкото  зло от всички съществуващи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #149 -: Октомври 28, 2012, 12:12:01 pm »
Така че тя е не е вечната безработна и не е искала да бъде такава, но намираше начин да й е по-удобно. Например, приятелят й предложи да я издържа, докато следва в чужбина, за да може да се концентрира върху ученето, а една приятелка в България й даваше лекциите си за тукашната магистратура, на които тя отсъстваше, защото беше в чужбина.

Възможно ли е да е родена малко по-късно и да е АС Везни, така екзалтиралата й Венера става господар на изгряващия знак. Но всъщност подвижните оси по се връзват с престоя в чужбина, а и предполагам, че още като малка се е преместила от родната си държава в България.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #150 -: Октомври 28, 2012, 12:15:08 pm »
Да, тя не е родена в България и се мести тук като тинейджър и завършва средното си образование в България.
Да, напълно възможно е Венера да е У1. Когато поддържах контакт с нея, не се интересувах от астрология, колкото сега, та не съм се занимавала да й уточнявам часа на раждане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #151 -: Октомври 28, 2012, 12:15:25 pm »
Принципно е така,но няма как да претендираш да те вземат на работа,ако не притежаваш заветната хартийка.
Във всяка сфера работят хора,които просто не са за там,но поради факта,че притежават съответния документ,лесно се уреждат.

Така е... Например в банка в България, за да те вземат дори на най-ниската длъжност (без връзки), искат магистратура. Навремето се явявах на интервю в една от най-смотаните банки, където условията на заплащане не бяха никак добри, но ми искаха магистратура - при все това, че съм учила 8 години висше, втората ми специалност е икономическа. Второто го изкарах задочно, между другото, за да не съм вечна безработна, а и нямаше кой да ме издържа по време на второто ми следване, първото също го изкарах с разведена и ту работеща, ту неработеща майка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #152 -: Октомври 28, 2012, 07:24:07 pm »
Преди 2-3 години казваше, че не иска да се върне в България за нищо на света. Сега не знам как е положението при нея.

И как да иска да се връща? Навярно всеки, който е видял малко по-цивилизован живот оттатък, реве на терминала с пристигащи пътници, когато се завръща в България. Но и в чужбина важи принципът "кой както се уреди". Въпросният компютърен специалист, за който споменах по-горе, впоследствие се завърна в България, а първоначално мислеше там да остава...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #153 -: Март 21, 2013, 01:20:57 pm »
Цитат

Депутати масово на борсата

Доскорошните депутати масово се регистрират като безработни на борсата. Засега най-много са от ГЕРБ, показа проверка на "Труд".

Всички те ще получават максималното обезщетение - 1200 лв. месечно, тъй като са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата. Държавата ще ги подпомага между 6 месеца и 1 година в зависимост от трудовия им стаж.

http://www.moreto.net/novini.php?n=205101&p=1

Няма такава държава!  :91:  ;D

Държавата ли ще ги подпомага? Ние ще ги подпомагаме!!!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #154 -: Март 21, 2013, 01:54:39 pm »
Много обича да пие,затова се чудя ,да ни би АСто да и е риби :unsure:Или нептун на АС.....няма да се разбере...
има квадрат на Нептун с Венера, затова си посръбва
Дааа,и аз наскоро четох за този аспект,че дава влечение към алкохола.
Съжалявам за спама,но и моята нова любов е с такъв аспект и казва,че навремето доста си е пийвал :unsure:

и аз имам потвърждение на този аспект в личното обкръжение.
а нептун-марс квадрат пак ли е склонност към зависимости?

*

Нова

• 3491
« Отговор #155 -: Март 22, 2013, 09:36:43 am »
Цитат

Доскорошните депутати масово се регистрират като безработни на борсата. Засега най-много са от ГЕРБ, показа проверка на "Труд".

Всички те ще получават максималното обезщетение - 1200 лв. месечно, тъй като са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата. Държавата ще ги подпомага между 6 месеца и 1 година в зависимост от трудовия им стаж.

Божее, потресена съм и аз, живи да ги оплачеш направо, горките те. Направо място не мога да си намеря. И по тел се изказваха как и те били обикнов хора и нямало нищо неестествено, все "имена" и хора , дето веднъж не съм чула и видяла за 4 год, абсолютни хрантутници, ужаст. Едната щяла цитирам "да си почива" на борсата поне едни месец, боклуци, ще си почива тя с 1200 лв, другите на борсата щели да се подготвят за предизборната кампания. Ееее, "Не сме народ, а..."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #156 -: Март 22, 2013, 09:54:23 am »
Вчера по съвпад на тр. Марс и Уран с нат. Слънце попаднах на тая новина, тъкмо се чудех какво толкова трябва да се случи, че поне малко да ме ядоса.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #157 -: Март 22, 2013, 10:12:49 am »
Цитат

просълзих се ей, освен да им посъберем и малко благотворителност докато пак влязат в парламента,че и те ток плащат и пеша ще ходят,обувките ще им се напрашат до бюрото по труда,няма ли милостиви работодатели да ги вземат на работа на минимална заплата,без осигуровки и да си загубят правото на помощ за  безработни ако откажат :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Март 22, 2013, 12:15:42 pm »
То стана като в един виц  ;D

Двама депутати си говорят:
- Аз веднъж изкарах 20 бона за месец! - Е, да, аз също съм имал лоши дни…
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #159 -: Март 22, 2013, 12:35:59 pm »
много мъка по тоя свят,ей......