Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33234 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: За унижението
« Отговор #40 -: Декември 08, 2012, 06:53:35 pm »
Мимс, с кой аспект в картата ти свързваш ученическите неволи?

Луна кв плутон е дълга тема-да го оставим настрани за момента

Акрукс, слънце и венера в 1-ви, в опозиция на луна и юпитер-в седми-така ли са?
Искам да разбера причината да попадаш в такива заплетени ситуации. Които и при транзит се задействат и пак са странни

*

Papy

• 4343
« Отговор #41 -: Декември 08, 2012, 07:14:17 pm »
Значи по някакъв начин винаги има намесени пари?

Както и да е-мерси за инфото :)

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #42 -: Декември 08, 2012, 11:33:13 pm »

Има едни други хора, които заради скромния си и неконфликтен характер, или заради нещо друго, наистина стават жертви на сплетни, обиди и унижения
Говориш за мен, не съм конфликтна личност, никога не влизам в спорове първа, а точно обратното винаги ме въвличат в интриги и кавги без най-малко да ме вълнуват засегнатите страни, още от училище взе някой гледа се заяде с мен за нещо чак до сега в университета продължава, не съм злопаметна, но тези  хапливи скорошни коментари по мой адрес ги помня.. що за човек трябва да си , за да изпъкнеш сред тълпата  с ''хумор'' прилагайки го на чужд гръб, ако искаш да си забавен разкажи някой виц, история от личен опит.. това за мен не са хора, които може да ти се притекат на помощ затова не контактувам с тях  заради интриги вече не съм в тяхната компания.
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 06:32:16 pm от Morena »

*

Papy

• 4343
« Отговор #43 -: Декември 08, 2012, 11:40:51 pm »
Най-накрая :)
Морена, може ли да си сложиш картата  :blink:

А-намерих я-воден марс в 12-ти и луна там, марс у1, сатурн,уран в опозиция на венера-у7, слв и той в 12-ти
« Последна редакция: Декември 08, 2012, 11:56:42 pm от Papy »

*

neo

• *
  • 72
« Отговор #44 -: Декември 09, 2012, 02:18:21 am »
Тъп въпрос. Тъпа дефиниция на "истинска жертва". "неконфликтен характер" може да е примерно скорпионски, може да е рибешки. Ако този неконфликтен характер после потайно ти отмъсти, пак ли ще го наречеш "жертва"? Просто ми е интересно, как повечето хора очакват всичко да им е написано в нещо. Дали ще библията, корана, астрологията или дори науката, ако човек е научил два трика, иска всичко да си обясни чрез тях... В "неговата" книга, трябва да пише всичко. Защото си мисли, самият той струва точно толкова, колкото тя... Всъщност разбира се не е така - струва по-малко, и именно това му по-големият страх...

Иначе всеки с малко житейски опит ще ти каже че ако някой може да се нарече жертва на унижението, това са неконформистите, различните. По какъвто и показател да си по-различен, стадото му идва отвътре да се насъска срещу теб. Различността може да идва както от по-голяма чувствителност, така и от проява на сила и лидерски качества. Стадото не обича нито слабите, нито силните. Със слабите се забавлява заради извратеното удоволствие което получава, а силните подлага на тест - или да се покажат като негови лидери, или да бъдат унищожени. Не могат да ги търпят някъде по средата...

*

Papy

• 4343
« Отговор #45 -: Декември 09, 2012, 02:28:35 am »
И ти си прав, различните са жертви
Кои са аспектите на различните? Не очаквам да ми ги изброиш всички, дай 2-3 примера. Различното за теб може да не е различно за мен

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #46 -: Декември 09, 2012, 02:51:13 am »
Не съм съгласна с вас, различните не са жертви. :) Ако някой различен е жертва, то това е поради други причини.
Повечето хора искат да бъдат различни, има хора които са различни и ценят себе си, такива каквито са.

Жертвата сама си избира да бъде жертва.
Както се пееше в една песничка: "Some of them want to abuse you, Some of them want to be abused."

Също и не може да се каже, че неконфликтните характери са жертви и се злоупотребява с тях. Не мисля, че конфликтът е единствения начин да си отстояваш своето и да не си жертвата. Просто някои хора постигат нещата в живота с лекота и вадят душичката на човека с памук..

Хората, които предизвикват конфликти обикновено опират до този подход, защото не могат да се справят със ситуацията и губят контрол. В същият ред на мисли, възможно е неконфликтният да знае как да се възползва и да обърне нещата в своя полза. Тоест конфликтните хора са слаби, обикновенно слаба е жертвата.   :lol: ;D

Като цяло искам да кажа, че жертвата не се определя от това дали е неконфликтна, агресивна или различна.
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 02:58:30 am от Freya »

*

Papy

• 4343
« Отговор #47 -: Декември 09, 2012, 03:08:10 am »
Фрея, аз съм от агресивните, и мога да ти кажа, че съм такава, защото ми е по-лесно :)
Какво да си губя 2 часа да ти вадя душата с памук, като мога да се развикам и след 2 мин да има резултат
Жертвите не си избират да са жертви
Може някога-в небитието преди да се родят, да са избрали такъв живот, може да попадат в ситуации заради характера си, но съзнателен избор-не мисля

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #48 -: Декември 09, 2012, 03:24:56 am »
Цитат
Фрея, аз съм от агресивните, и мога да ти кажа, че съм такава, защото ми е по-лесно :)
Какво да си губя 2 часа да ти вадя душата с памук, като мога да се развикам и след 2 мин да има резултат
Така е, но друг би постигнал същото по друг начин. Точно това, казвам, че според мен агресия/пасивност не е определящо. И двата случая ги има. Аз също съм от агресивните(сигурно от екз. марс в първи), но съм била и в двете ситуации като такава.

Цитат
Жертвите не си избират да са жертви
Може някога-в небитието преди да се родят, да са избрали такъв живот, може да попадат в ситуации заради характера си, но съзнателен избор-не мисля

Това е което имах в предвид:
Цитат
"Никой не може да ви унижи ако не му позволите" Елинор Рузвелд
както писа акрукс, не бях прочела темата, а и не мисля че е съзнателно

« Отговор #49 -: Декември 09, 2012, 09:27:02 am »
"Унижението е накърняване и оскърбяване на човешката гордост и достойнство, което води до огорчение и примирение, или с други думи принизява гордостта до смиреност или покорност.

Човек може да бъде доведен до състояние на унижение чрез побой, заплахи, изнудване, мошеничество, или други форми на физическо и душевно малтретиране, или пък чрез изпадане в неловко и неудобно положение след залавяне при извършаване на незаконно действие.

Унижението е свързано винаги с други хора, макар и индиректно или неволно. Самоунижението може да е свързано с лични убеждения (като бичуване на плътта в някои религии) или да е част от еротичното унижение, когато подчинението от една страна и насилието от друга създават емоционална и/или сексуална възбуда и повишена чувственост.

Унижението е средство за постигане на власт над определена личност или личности. Едни от методите са изнасилване или изтезание. Възможни последици от унижението са желанието за отмъщение."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

т.е нарушаване на човешките права води до унижаване,и дали ще позволиш или не,няма значение ако живее в диктатура,в затвора или във война
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #50 -: Декември 09, 2012, 11:24:26 am »
При мен Сев. възел в 1-ви дом, Плутон на трон в седми дом в съвпад с Луна в падение ранена от Марс в овен 1-ви дом, Луна/Плутон квадрат Юпитер, слабо аспектирано Слънце в 12-ти дом. Не съм била унижавана, като цяло получавам уважение от хората. Избягвам да влизам в безсмислени спорове и кавги, но като се случи гледам да ги оправя с добро. Ако не стане с добро тогава си показвам рогата и рядко някой ми застава в опозиция, нападам с думи и почти винаги знам слабите места на хората и как да ги срина с две изречения.

Марс в 1дом е боец, трудно се дава без бой и най - добрата защита е атаката,елемента на изненада,да не те изненадат теб,а знака показва какво е бойното снаражение на подобен марс,при мен е съвпад с уран и плутон/ невидимите оръжия за масово поражение/,опитите за унижение са еднократна употреба, никой не повтаря, атаката  не е директна физическа ,а словестна от девата,дума дупка прави и път проправя

*

Papy

• 4343
« Отговор #51 -: Декември 09, 2012, 11:29:36 am »
Въйй, стреличка, ти си била опасна-повече няма дума на въпреки да ти кажа  :P

*

Papy

• 4343
« Отговор #52 -: Декември 09, 2012, 11:41:21 am »
Силен марс те прави агресивен, но ако имаш ранено слънце-да кажем от сатурн, какъв ще е резултатът? Вероятно ще попада ту в едната, ту в другата роля?

*

Papy

• 4343
« Отговор #53 -: Декември 09, 2012, 11:55:57 am »
Този цитат за лилит за кое положение по знак и дом е?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #54 -: Декември 09, 2012, 11:57:25 am »
Марс в 1дом е боец, трудно се дава без бой и най - добрата защита е атаката,елемента на изненада,да не те изненадат теб,а знака показва какво е бойното снаражение на подобен марс,при мен е съвпад с уран и плутон/ невидимите оръжия за масово поражение/,опитите за унижение са еднократна употреба, никой не повтаря, атаката  не е директна физическа ,а словестна от девата,дума дупка прави и път проправя

Аха, съгласна съм с това, и аз с Марс в първи съм така, и атаката не ми е чужда. За знака - Козирог, не знам. Има секстил Юпитер, тригон Слънце.
Силен марс те прави агресивен, но ако имаш ранено слънце-да кажем от сатурн, какъв ще е резултатът? Вероятно ще попада ту в едната, ту в другата роля?
На мен Слънцето ми е ранено от Уран и Луна, а съм играла и другата роля.. но обикновено след като съм изгубила битката веднъж

*

Papy

• 4343
« Отговор #55 -: Декември 09, 2012, 12:04:09 pm »
Фрея, ти повече ми приличаш на някой, който би предизвикал конфликт, ако смята, че егото/позициите му са застрашени
А със слънце ранено от уран-може да е и заради импулс да си различна от тълпата

Интересно как взеха да изскачат силните марсове, марс воюва ли и заради другите, или само заради себе си?

« Отговор #56 -: Декември 09, 2012, 12:39:28 pm »
на силно поставен марс е много важно кой му дърпа конците,т.е до колко е овладяна енергията и на къде е насочена,в дева е овладян боец/както каза Гали/ и диспозитора му е в козирог,в моя случай, знае кога,как и защо,не си пилее енергията заради спорта да скача и не реагира импулсивно,самоконтрола идва по линия на плутон и сатурн,влияещи му

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #57 -: Декември 09, 2012, 01:03:17 pm »
Фрея, ти повече ми приличаш на някой, който би предизвикал конфликт, ако смята, че егото/позициите му са застрашени
А със слънце ранено от уран-може да е и заради импулс да си различна от тълпата

Интересно как взеха да изскачат силните марсове, марс воюва ли и заради другите, или само заради себе си?

Ами да, права си, когато се налага да отстоявам себе си.

"А със слънце ранено от уран-може да е и заради импулс да си различна от тълпата"-не понасям да бъда шаблонна, винаги съм била различна. Много силна индивидуалност, без да ме е грижа другите какво ще кажат. Правя си каквото искам, когато поискам, ако съм преценила, че е правилно.
Моят Марс воюва и за останалите-слабите и онеправданите. Винаги ще защитя онзи, който е уязвим. Слънце в Риби, Нептун на MC-ако може да спася, ако не целият свят, то поне половината  ;D

О да, напълно съм съгласна с теб, и аз съм така, никой не може да ми каже какво да правя и как да го правя, съвети приемам, но в крайна сметка си правя каквото аз си наумя  ;D Също и за слабите и онеправданите се боря, аз пък с Луна в Риби и Нептун на АЦ, че и Юпитер в Риби.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #58 -: Декември 09, 2012, 01:47:38 pm »

Марс,дори и не толкова силен в картата,би воювал заради другите и справедливостта при хубави аспекти със Слънцето и Юпитер най- вече.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #59 -: Декември 09, 2012, 01:59:25 pm »

Марс,дори и не толкова силен в картата,би воювал заради другите и справедливостта при хубави аспекти със Слънцето и Юпитер най- вече.

Хм, да! При мен има два аспекта, тригон със Слънцето и секстил с Юпитер :)