Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33258 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За унижението
« Отговор #80 -: Декември 10, 2012, 04:43:47 pm »
В живота съм научила едно (лична опитност) - на преднамерено унижение да отговарям с унижение, но го правя по интелигентен и фин начин, такива хора първо наблюдавам и проучвам, а след това ги кова с аргументи и факти. С техните камъни по тяхната глава. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #81 -: Декември 10, 2012, 04:54:46 pm »
В живота съм научила едно (лична опитност) - на преднамерено унижение да отговарям с унижение, но го правя по интелигентен и фин начин, такива хора първо наблюдавам и проучвам, а след това ги кова с аргументи и факти. С техните камъни по тяхната глава. :))
И аз съм на същото мнение  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #82 -: Декември 10, 2012, 05:03:08 pm »

Това на обикновен език му викам отмъстителност. Търся аспекти на меркурий и луна.
Аз също мога да съм отмъстителна, но е много рядко и доста по-гадно от използване на факти.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #83 -: Декември 10, 2012, 05:15:00 pm »
И аз мислих преди като вас Лили и Каризма. Мога да измисля прекрасен пъклен план за неговото унищожение, но вече имам други разбирания и вярвания. Ще потърся начин да стана неуязвима. :) А с него има кой да се оправя за думи и постъпки. :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #84 -: Декември 10, 2012, 05:18:30 pm »

Това на обикновен език му викам отмъстителност. Търся аспекти на меркурий и луна.
Аз също мога да съм отмъстителна, но е много рядко и доста по-гадно от използване на факти.
Мда,и аз съм такава.
Типично е за водните Луни,аспектирани от Плутон.
А с Мерк на К 8 винаги издебвам подходящия момент да си го върна тъпкано.
Обмислено и преднамерено.Защото в самия момент ми е трудно да реагирам адекватно,но като се успокоя и започна да мисля трезво,веднага намирам слабото място на противника и съответно - времето да изплюя отровата. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Декември 10, 2012, 05:25:17 pm »
Предпочитам да "убивам" с думи, а не с дела - в тоя смисъл не търся отмъщение (да предприемеш определени действия).
Просто, ако реша, излагам фактите такива каквито са, не понасям опити за замазване и шикалкавене. И оставям човека да живее с грозната истина, негов проблем е дали ще я приеме. На някои и да им се изплюеш, ще кажат, че дъжд вали. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #86 -: Декември 10, 2012, 05:27:07 pm »
Е, да, за "убийство" с думи не се ходи в затвора. ;D

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #87 -: Декември 10, 2012, 05:32:41 pm »
Да,но "Лоша рана заздравява,лоша дума на се забравя"

« Отговор #88 -: Декември 10, 2012, 05:34:37 pm »
Често ми се случва да попадам на обожатели-комплексари, които се опитвам да ме унижат и които аз, естествено, режа при първия такъв опит, след което те продължават още повече да се опитват да ме унижават и да стават все по-жалки. Чувала съм обиди, на които съм отговаряла подобаващо на една дама, но все пак цинично-иронично. Опитвали са да ме "превъзпитават" по техен модел на поведение, но аз не се поддавам на дресировка. Дали ги привличам с моя осмодомен стелиум Марс/Сатурн/Плутон в квадрат с Венера в 12-ти (стелиумът е във Везни, а Венера - в Козирог)? Признавам, че съм прекалено горда и за мен достойнството на един човек е много важно (както моето, така гледам и да не накърнявам чужното). Не търся отмъщение. Само се защитавам, когато ме нападат.

« Отговор #89 -: Декември 10, 2012, 05:34:58 pm »
Да,но "Лоша рана заздравява,лоша дума на се забравя"

Съгласна. ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #90 -: Декември 10, 2012, 05:35:07 pm »
Предпочитам да "убивам" с думи, а не с дела - в тоя смисъл не търся отмъщение (да предприемеш определени действия).

Да потърсиш слабите места на противника и да намериш факти, с които словесно да го цапнеш си е стратегия и си е действие
Някои си го просят
И на мен не ми идват в момента точните думи, но се успокоявам, че това е защото не съм злобна :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #91 -: Декември 10, 2012, 05:39:58 pm »
Изхождайки от факта,че всяко действие поражда противодействие,когато съм засегната,не оставам длъжна.
Изключения- само за родата,и то не винаги. ;D
Освен това вярвам във възмездието,но все пак и аз помагам за осъществяването му.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #92 -: Декември 10, 2012, 06:15:49 pm »
Както някой е писал по-назад - нещо може да те унизи - само ако ти го приемеш така - конкретното нещо, от конкретния човек

Няма унизени по природа, нито унижения по природа. Познавам жени, за които е унижение да изхвърлят собствения си боклук до уличната кофа  за боклук.

Познавам други, за които е унижение нещо, което смятат за под нивото си - да се качат в градски транспорт, да си купят немаркови обувки, немаркова козметика.

За същите тези жени - неща, които правят някои мъже в животите им - които за други - пътуващи ежедневно в градския транспорт биха били унижение един път - са съвсем приемливи и редовни.

И така - какво търсите всъщност зад това унижение?
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #93 -: Декември 10, 2012, 06:46:44 pm »
За хора, които са склонни сами да погазват честта и гордостта си, или да "позволяват" на други да ги "принуждават" да вършат неща против достойнството им:

Светилата
Сатурн
4ти дом
10ти дом

т.е. - нещата си имат корени - тези корени обичайно идват от първите 7 години, мама и тате. А не от другите по принцип.

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #94 -: Декември 10, 2012, 07:18:34 pm »
Най-накрая :)
Морена, може ли да си сложиш картата  :blink:
Часът ми на раждане не е точен, не знам дали ще ти е от полза приблизителен час, но ако искаш мога да я публикувам, само кажи.
Намерих я в стар пост, мерси :) Но можеш пак да я сложиш, да потърсим кое те прави кротка :)
Видях противопоставяне по мц/иц, и населен 12-ти дом
Което все още не ми обяснява напълно ситуацията
http://www.astro.com/tmpd/cg2nfileWXj6gT-u1355159878/astro_2gw_01_t_t.62279.25440.gif       :blink:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #95 -: Декември 10, 2012, 07:35:05 pm »
...
С този Плутон на Ац-то, досега винаги става така, че "куче, което ме залае, все е побесняло."  :mellow:

Или просто кучето още с първата захапка е прихващало частица от бесовете на захапвания... :-\

Въпрос на съзнание и лични разбирания са такива неща...

« Отговор #96 -: Декември 10, 2012, 08:21:17 pm »

Това според мен не е отмъстителност,а "поставяне на място",един вид защитна реакция,солидно обоснована с разумни доводи и факти.Самата аз съм била жертва най-вече на клевети и злословия,но когато фактите говорят.....  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Декември 10, 2012, 09:05:18 pm »

Да потърсиш слабите места на противника и да намериш факти, с които словесно да го цапнеш си е стратегия и си е действие
Някои си го просят
И на мен не ми идват в момента точните думи, но се успокоявам, че това е защото не съм злобна :)

Точно така - някои не само си го просят, а и го заслужават. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Декември 10, 2012, 09:11:02 pm »
И така - какво търсите всъщност зад това унижение?

Щях да кажа "накърняване на честта и достойнството", колкото и изтъркано да звучи, но веднага ще изникне друг въпрос - да дефинираме какво е "чест" и "достойнство".  ;D За различните хора те имат различно значение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Декември 10, 2012, 09:15:41 pm »
Самата аз съм била жертва най-вече на клевети и злословия,но когато фактите говорят.....  ;)

И когато фактите говорят, някои пак успяват да ги усукват около интересите си, а това си е цяло изкуство. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.