Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33283 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: За унижението
« Отговор #120 -: Декември 11, 2012, 03:08:20 pm »
На мен винаги ми е интересен отговорът на въпроса "Защо?". Защо го правят, защо унижават хората, доставя ли им удоволствие или го правят по други причини? Причината е това, което ме вълнува.

Унижават хората с повече комплекси, които имат нужда да стъпят на нечий гръб, за да се чувстват значими чрез противопоставянето посредством сравнение на фона, на което евентуално може да изпъкнат. Ако са облечени с някаква власт още повече. Иначе е неразбираемо защо на някого може да му доставя удоволствие умишлено да тъпче някого т.е влага емоция и не му е безразлично. Все едно по този начин наказва собствените си слабости, които не му харесват.

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #121 -: Декември 11, 2012, 03:18:41 pm »

Но има една особена категория хора, които сякаш се "захранват" унижавайки. При това използват много фини начини да накарат отсрещния да се почувства унизен, но не с просташко-грубиянски маниер.
Попадала съм на доста такива субекти. Обикновено пускат огън, когато  сме сред много хора т.е 1 + и повече. Много точно го каза използват много фини реплики , но които могат да имат много по-голяма сила, отколкото явния просташки маниер. Тогава разбирам, че нещо не е наред спрямо мен и си имам едно наум за тях.Пример: Реплика отправена от мен към    една роднина: ''Трябва да се прибирам''/ било е към 8:00 ч./  Отговор: ''Да не е страх от тъмното?'' Казано пред друг човек. Отговор: ''Имам да уча'' / бях в сесия тогава/ Много добре е й известно, че ако имах някакви страхове по този повод, то аз не бих вървяла сама по малките и безлюдни улички 6: 00 сутринта, за да отида до университета, както и да се прибера вечер по тъмното сама.
Какво се случи с роднината по-късно- направи ми  мръсно и не си говорим вече година и половина, но получавам от време на време злобни смс   :angry:  По същия начин са подхождали и други хора така лекичко изпускат нещо за теб, така невинно, но от това което съм установила, че всъщност таят много по-голяма злоба прикрита зад ''хумор''  и всъщност са по-опасни от явната простащина на Драган и Мара, например. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Декември 11, 2012, 03:41:58 pm »
По същия начин са подхождали и други хора така лекичко изпускат нещо за теб, така невинно, но от това което съм установила, че всъщност таят много по-голяма злоба прикрита зад ''хумор''  и всъщност са по-опасни от явната простащина на Драган и Мара, например.

Определено.

По-опасни са онези, които преструвайки се на доброжелатели, играят двойни игри зад гърба ти. Никога не съм разбирала толкова прикрити хора, вкл. и с какъв мотив го правят. А после, ако някога се случи да им се постави въпросът ребром, ще се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Това е в пъти по-неприятно от очевидната простащина.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #123 -: Декември 11, 2012, 04:21:12 pm »
Много е гадно някой, който познава слабите ти места, да ги използва срещу теб.

*

Stella

• 7765
« Отговор #124 -: Декември 11, 2012, 04:53:36 pm »
Много е гадно някой, който познава слабите ти места, да ги използва срещу теб.

Гадно е. Но обикновено нещата имат две страни. Понякога слабостите могат да се обърнат в сила. Ако човек е достатъчно зрял и осъзнат. както се казва : "Като ти поднесат лимон, направи си лимонада".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #125 -: Декември 11, 2012, 05:14:16 pm »
За мен е в сила правилото: колкото по-скрити са недостатъците на някой, толкова по-гадни са. Не знам дали от плутон в 1-ви, но когато опознавам някой, първо търся всичко скрито в него, не обръщам внимание на думи и демонстрации. И естествено вярвам най-много на първата си впечатление.

« Отговор #126 -: Декември 11, 2012, 05:35:37 pm »
  Нямам спомен да съм била унизена, но опит за унижение е имало. Спомням си един изрод, затворник лежал за изнасилване в затвора, по простата причине че не търпи НЕ за отговор. Агресивен и нямаше страх, всички бараби ги беше страх от него, щото знаеха, че тооо изрод като затвори очи, налита на бой и не гледа...Та със силата си и агресивността си постоянно унижаваше по-слабите от него...Беше се закачил за мене, всеки път търсеше начин публично да ме унизи. Веднъж се прибираше с приятелка /обикновено завалийките като тръгнат с него, докато не го опознаят, след това не могат да се откачат, защото постоянно има заплахи/ и се срещнахме, пътя ни един и същ, в разстояние на не знам си колко метра вървяхме заедно, явно и груби сексуални намеци, в присъствието на приятелката си, само че аз го взимах на майтап, все едно се съгласявам, за да не предизвикам яростта му...Обаче един ден, обедна почивка в едно билярдче при мои познати, дойде Изрода....пак се закачи, кво съм се правила на принцеса, златна ли ми е била, нещо в този сорт....Не знам точно кво съм отговорила, но тоо явно пощуря, щото както си седях на масата, изведнъж масата изхвърча и всичко дето беше отгоре полетя из заведението...В яда си не можа да улучи крака ми и изрита крака на масата  ;D...И всичко в потрес и чакат кво ще стане, щото никой не иска да се заяжда с него....за да не отнесе боя...Пък и мои приятели и ги е страх да се застъпят за мен, щото го знаят че е леке. Аз си останах на стола във все същото положение и най-спокойно и с усмивка му казах "И квооо, кво направи сега?"  запазвайки самообладание. Обаче ми взе ключовете за кантората и изчезна.....2 часа останах там чудейки се какво да правя...дали да ида в полицията...Но, явно тоо изрод нещо му прощракало, единственото което може да го уплаши е пак да влезе в затвор или да си има работа с полицията, пък аз работех при Адвокат. Та само този му страх ме е спасило от грубото му и отмъстително поведение. Та дойде след 2 часа и си ми върна ключовете....със заплахата че рано или късно ще ме....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #127 -: Декември 11, 2012, 05:42:58 pm »
Не знам дали от плутон в 1-ви, но когато опознавам някой, първо търся всичко скрито в него, не обръщам внимание на думи и демонстрации.

И аз го правя, но на повечето хора не им допада такъв подход, все ме питат защо ми е нужно да чопля чужди мотиви.

Просто не обичам недомлъвките, а още повече - изкуствени пози.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #128 -: Декември 11, 2012, 05:49:20 pm »
Не знам дали от плутон в 1-ви, но когато опознавам някой, първо търся всичко скрито в него, не обръщам внимание на думи и демонстрации.

И аз го правя, но на повечето хора не им допада такъв подход, все ме питат защо ми е нужно да чопля чужди мотиви.

Просто не обичам недомлъвките, а още повече - изкуствени пози.
Аз също съм с Плутон в първи дом ,сестра ми също,оказва се ,че откриваме в хората наистина скрити страни които другите не могат да видят и това да ви кажа много помага за да не се заблуждаваш
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #129 -: Декември 11, 2012, 05:56:00 pm »
Я, да се включа отново. ;D
Имам Плутон в 8-ми дом в тригон със Слънце (У7) в 1-ви. Това ми е най-точният аспект в картата - орбисът е под градус. И аз така не преценявам хората по външната им обвивка. Работя по мотото "Совите не са това, което са" и дълбая на дълбоко в тях. ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #130 -: Декември 11, 2012, 06:03:52 pm »
"Совите не са това, което са" и дълбая на дълбоко в тях. ;D

Това ми беше мото години наред, докато бях млада :)

Сега - може би заради опита или пък смяна на приоритетите-гледам дали е опасен, после дали ми допада-слагам го човека в някоя категория и ако ми е харесал, може и да контактуваме. После обаче гледам дали дава колкото мен в отношенията, щото с това козирожко влияние в картата-трябва да сме поравно в даването :)

« Отговор #131 -: Декември 11, 2012, 06:08:13 pm »
И аз имам нещо в Козирог - Венера, плюс везнишки стелиум. И аз гледам импорт-екстпортът да е по равно. ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #132 -: Декември 11, 2012, 06:18:42 pm »
И аз имам нещо в Козирог - Венера, плюс везнишки стелиум. И аз гледам импорт-екстпортът да е по равно. ;D

Ха, да, може и везните да са замесени-при мен асц и плутона
Не знам, в един момент ми писна аз да каня гости, пък нас да не ни канят, щото ги мързи да готвят
Сега каня тези, които канят и нас, макар че ми е доста кофти да отказвам на навлеци - то пак има някаква косвена връзка с агресията. Аз никога не си позволявам да се натреса на някой, а има хора:"ау, много хубаво готвиш, ние сме близо до вас, ще минем за 5 мин да се видим". Ама това все се случва в 12.30 или около 19 часа-какво съвпадение
Ей на такива още ми е трудно да им отказвам

« Отговор #133 -: Декември 11, 2012, 07:49:33 pm »
Offtopic е малко, но ще го постна тук. Горе пише на португалски "добър човек".

« Последна редакция: Декември 11, 2012, 08:02:33 pm от Mirabella »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #134 -: Декември 11, 2012, 08:01:42 pm »

Ха, да, може и везните да са замесени-при мен асц и плутона
Не знам, в един момент ми писна аз да каня гости, пък нас да не ни канят, щото ги мързи да готвят
Сега каня тези, които канят и нас, макар че ми е доста кофти да отказвам на навлеци - то пак има някаква косвена връзка с агресията. Аз никога не си позволявам да се натреса на някой, а има хора:"ау, много хубаво готвиш, ние сме близо до вас, ще минем за 5 мин да се видим". Ама това все се случва в 12.30 или около 19 часа-какво съвпадение
Ей на такива още ми е трудно да им отказвам
Това не мога да допусна да ми се случи,отказвам тактично,че даже и не толкова тактично.
Давам това,което получавам и като цяло изчаквам действие,за да противодействам.
Или пък ако съм направила нещо за някого и той се е направил на " дръж ми шапката", съм до там.
Не оставям неплатени сметки,но никога не плащам и чуждите- това в преносен смисъл.
Ако ли пък я платя,ще му я изкарам през носа.
Използвачеството е нещо много мразено от мен,колкото и да е тънка границата между него и състраданието,взаимопомощта и т н

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Декември 11, 2012, 09:39:50 pm »
Използвачеството е нещо много мразено от мен,колкото и да е тънка границата между него и състраданието,взаимопомощта и т н

Всъщност житейските кризи са много подходящ момент да преброим пилците  ;D - яко дим изчезват всички приятели за софра и неангажиращ лафмоабет.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #136 -: Декември 11, 2012, 10:25:53 pm »
Аз пък съм на противоположното мнение ;D
Пилците,които могат да се зарадват на чуждия успех и щастие ,са ми по - достоверни. ;D

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #137 -: Декември 13, 2012, 02:11:48 pm »

Всъщност житейските кризи са много подходящ момент да преброим пилците  ;D - яко дим изчезват всички приятели за софра и неангажиращ лафмоабет.

Аз преди никога не съм си правила такива сметки - винаги, когато съм имала пари съм черпила и гости съм канила без да търся реванш, просто обичам да се раздавам.
 Но откакто се налага да правя сметка на всеки похарчен лев, много хора ме забравиха или се правят на обидени, че им отказвам излизане и т.н, и така установих кои са истинските ми приятели.
 Така че пилците са преброени  :blink: и оттук нататък не бих се раздавала чак толкова, а бих мислила първо за себе си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Декември 13, 2012, 02:28:32 pm »
Щото от кранчето е спряло да тече, затова си станала "дребна душица". :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #139 -: Декември 13, 2012, 02:31:59 pm »
дааа, чак в един момент започнах да се чувствам виновна.