За съжаление ситуацията в днешните у-ща е плачевна...
Преди около две седмици се наложи да посетя гимназията, в която учих, тъй като трябваше да правя един експеримент по една курсова задача, а нямам желание да пиша само суха теория. И помолих г-жата, с която поддържам все още връзка от ученическите си години за съдействие и да ме допусне в часа на класа на 12-ти клас, на който е класен р-л.
Ситуацията е потресаваща - големи момчета на по 17г. през 3-4мин. непрекъснато повтарят: "Пишка ми се, пишка ми се" и се хилят като олигофрени, а няколко момичетата си показваха една на друга сутиените си... Видях една потресаваща картинка за 20 мин.
От клас с присъстващи 23-ма ученика имаше само 5-ма, които знаеха къде се намират, поне имаха такъв вид и поведение.
Учителят е изключителен разбран и стойностен човек с 2 висши образования, от по-старото поколение, но с изключителен млад дух. За съжаление също сподели, че нещата отиват към по-зле...
Но така е и не само там, а и в детските градини. Децата са все по-агресивни, нахални, без всякакво възпитание, а пък родителите с огромни усти, който дори и ТИР не може да затвори, и куп претенции... А никой не поглежда към халтавата семейна среда, която е определящ фактор.