Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33255 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За унижението
« Отговор #160 -: Декември 17, 2012, 10:03:50 pm »
А аспекти към Уран? Водолей и Уран са по хуманното (човечно) отношение.

И с Уран няма никакви мажорни аспекти.

Съвпад Уран/Плутон в Дева в опозиция със Сатурн в Риби, няма аспекти с лични планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #161 -: Декември 17, 2012, 10:13:23 pm »
Крещи и унижава:
- който е слаб
- който са унижавали
- който има склонност

Предпоставки
- марс, слънце-слаби, ранени
- плутон

Ако само крещи-друго щях да кажа

*

Lillie

• 30532
« Отговор #162 -: Декември 17, 2012, 10:31:13 pm »
Предпоставки
- марс, слънце-слаби, ранени

Среща се и друг вариант - силен Марс, слабо /и ранено/ Слънце.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #163 -: Декември 17, 2012, 10:55:36 pm »
Марс в рак ми е достатъчно, за да си имам едно на ум за дадена персона  :mellow:

Защо Акрукс?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #164 -: Декември 17, 2012, 11:00:47 pm »
От много време се каня да споделя нещо и понеже виждам ,че сте разчепкали страха като форма на управление,да се включа и аз.
Първо да уточня,че съм хуманен Водолей ;D и само излагам факти. ;D
Работя с два класа ,с разлика една година във възрастта.Равни като брой,произход,условия и т.н.
С това приключва общото между тях.
Класната на едните е добродушна ,кара се,но й личи,че не й е в природата.Децата са двете крайности- покорни и абсолютно неуправляеми,лигави,своенравни,средна успеваемост,трудно съсредоточаващи се.
Класната на другите е на уважавания от мен напоследък принцип " Бий,за да те уважават",чувам и за раздавани шамари .Нейните деца определено не чакат да им повтори нещо,за да го направят.За пръв път попадам на клас от 99% отличници,организирани и мотивирани деца.Имат изградени всякакви навици.И всичко това е постигнато със страх.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #165 -: Декември 17, 2012, 11:08:21 pm »
Значи изводът какъв е - със страх се управлява стадо. :))

Не искам да обидя никой и го отдавам на това, че вероятно тези деца са още неосъзнати индивиди.
В света на възрастните не всичко се гради на страх и подчинение. Но както казах, всичко зависи от манталитета на управляваната група.

При мен вменяването на страх и вина поражда непоносимост, която може да премине дори в омраза.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #166 -: Декември 17, 2012, 11:11:41 pm »
Да,така е,но тези деца са научени на ред,дисциплина и особено важно - на правопис. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #167 -: Декември 17, 2012, 11:16:53 pm »
Навремето изживях същински ад с първата ми класна (от първи до четвърти клас), голям цербер беше. Избираше си по две-три любимки, една изкупителна жертва, която да назидава за щяло и нещяло, по няколко "дебила", на които да се подиграва пред класа, към останалите беше неутрална... Не мога да кажа, че нашият клас е бил от най-дисциплинираните, но ролята на "изкупителна жертва" изключително силно ми кали характера. Сега мога да кажа, че съм на светлинни години от бившите си другарчета, всички до един.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #168 -: Декември 17, 2012, 11:50:30 pm »
Когато наказанието е справедливо, децата не го приемат за унижение

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #169 -: Декември 18, 2012, 12:21:53 am »

справедливо според мен дали е справедливо според теб?

съразмерно според теб дали е съразмерно според мен?
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #170 -: Декември 18, 2012, 11:04:45 am »
За съжаление ситуацията в днешните у-ща е плачевна...

Преди около две седмици се наложи да посетя гимназията, в която учих, тъй като трябваше да правя един експеримент по една курсова задача, а нямам желание да пиша само суха теория. И помолих г-жата, с която поддържам все още връзка от ученическите си години за съдействие и да ме допусне в часа на класа на 12-ти клас, на който е класен р-л.
Ситуацията е потресаваща - големи момчета на по 17г. през 3-4мин. непрекъснато повтарят: "Пишка ми се, пишка ми се" и се хилят като олигофрени, а няколко момичетата си показваха една на друга сутиените си... Видях една потресаваща картинка за 20 мин.
От клас с присъстващи 23-ма ученика имаше само 5-ма, които знаеха къде се намират, поне имаха такъв вид и поведение.
Учителят е изключителен разбран и стойностен човек с 2 висши образования, от по-старото поколение, но с изключителен млад дух. За съжаление също сподели, че нещата отиват към по-зле...

Но така е и не само там, а и в детските градини. Децата са все по-агресивни, нахални, без всякакво възпитание, а пък родителите с огромни усти, който дори и ТИР не може да затвори, и куп претенции... А никой не поглежда към халтавата семейна среда, която е определящ фактор.

*

Константин

« Отговор #171 -: Декември 18, 2012, 11:39:33 am »
Пак се разводни темата и се започна споделяне на личните мемоари :) В случая децата са чисто и просто отражение на обществото, така че всеки коментар по техен адрес е напълно неоснователен. Още повече, кой от вас ще каже с ръка на сърцето, че е ходил на училище с основното желание да учи, за да може един ден да е реализирал се професионалист :) Повечето хора цял живот не разбират какво всъщност искат от живота, а вие го очаквате от подрастващи :)
По разводнената ни вече тема - наистина със страх се управлява ефективно "стадо", но да не забравяме, че тази дума не е случайна и всъщност охарактеризира по-голямата част от обществото.

*

Papy

• 4343
« Отговор #172 -: Декември 18, 2012, 12:30:03 pm »

Важно е детето как мисли

« Отговор #173 -: Декември 18, 2012, 12:41:03 pm »
...точно ти ли ще говориш за разводняване на тема, където всеки твой втори пост е оффтопик :)

*

Константин

« Отговор #174 -: Декември 18, 2012, 01:05:55 pm »
Мда... хвана ме :) Все пак не съм спирал да говоря, как се чувствам, какво ми се е случвало, как познавам някой, който е казал нещо :) Ако ми намериш 3 поста, които са не на място, ти обещавам, че повече няма да пиша в този форум (но бъди обективна) :)

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #175 -: Декември 18, 2012, 01:28:48 pm »

Важно е детето как мисли

Кое дете, Папи? Аз, ти или съседчето? :unsure:
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Papy

• 4343
« Отговор #176 -: Декември 18, 2012, 02:01:45 pm »
Кое дете, Папи? Аз, ти или съседчето? :unsure:

Хич не внимаваш в разговора
Което дете наказваш-то
Трябва да му е обяснено, после предупредено и накрая-наказано

*

Константин

« Отговор #177 -: Декември 18, 2012, 03:08:28 pm »
Не очаквам разбиране от хора, чиято житейска философия се свежда до пределите на техните възприятия :)

*

Константин

« Отговор #178 -: Декември 18, 2012, 03:19:18 pm »
Значи дори себе си не можеш да разбереш :Х

*

Константин

« Отговор #179 -: Декември 18, 2012, 03:23:10 pm »
Това са относителни констатации :Х На този етап от живота си аз мисля, че съм се намерил :Х Тебе ако са ти трябвали 40 години е друга тема :Х