Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33222 Прегледи
Re: За унижението
« Отговор #200 -: Декември 18, 2012, 11:30:23 pm »
Хъ, романтика, ако нямам химикалка, но имам детски потник, това какво ли означава?

Папи, хайде сега - може ли на интервю без химикалка, все пак знаем къде отиваме, нали :blink:
Всяка една уважаваща себе си дама знае какво трябва да има в дамската си чанта...

Въпросната позната е разказвала за случаи, в които хората не носят със себе си дори личната си карта.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #201 -: Декември 18, 2012, 11:32:24 pm »
Хъ, романтика, ако нямам химикалка, но имам детски потник, това какво ли означава?

Папи, хайде сега - може ли на интервю без химикалка, все пак знаем къде отиваме, нали :blink:
Всяка една уважаваща себе си дама знае какво трябва да има в дамската си чанта...
...

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Това е не само смешно, но и откровено сексистко.

Повечето мъже, с които съм работила не ходят с чанти на работа, а с портфейл и телефон в джоба.

Мъжете къде ще ги джобите на такива интервюта?
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

abroad

• 2187
« Отговор #202 -: Декември 18, 2012, 11:39:51 pm »
извинявам се, но тук и аз ще се засмея
на интервю мога  да не нося дори себе си

не ще ми се да коментирам унижението и страха - съвсем банално очевидно е, та затова - бегачите на къси разстояния са в полза на страха

и нека не бъркаме отговорността със страха и други негови производни, дето аз пък мога съвсем изолирано и безотговорно да асоциирам с Марс в Риби

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #203 -: Декември 18, 2012, 11:49:39 pm »
На мен пък най-смешни на интервюта са ми били точно такива накипрени и напудрени с пълно бойно снаряжение. В джобовете и в чантите :blink:
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #204 -: Декември 18, 2012, 11:52:31 pm »
Повечето мъже, с които съм работила не ходят с чанти на работа, а с портфейл и телефон в джоба.

Мъжете къде ще ги джобите на такива интервюта?
Има си начини и за мъжете-  неволно изпусната химикалка например и гледаш, дали ще скочи да я подаде и как ще го направи- неохотно или с мерак  ;D

Може пък да съзерцава леко смутената интервюираща и "странната" поза в която ще изпадне  ;D .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Papy

• 4343
« Отговор #205 -: Декември 18, 2012, 11:56:05 pm »
Има си начини и за мъжете-  неволно изпусната химикалка например и гледаш, дали ще скочи да я подаде и как ще го направи- неохотно или с мерак  ;D

Олеле, вие с романтика съвсем ми скрихте шапката. Познавам мъже-темерути, който няма да скочат, ако ще и слон да изтървеш. И пак са надеждни, ако са ти приятели
Ако пък е само за работа-мотивация и знания-друго няма.

И как така "всяка уважаваща себе си жена" трябва да има в чантата химикалка - повечето ми колеги химикал не са докосвали с години-освен за подпис някъде.
В ерата на компютрите-химикалка, а сега де.
Ама...тая жена например елементарен сърч в гугъл може ли да си направи-ще намери по-съвременни тестове за работници

« Отговор #206 -: Декември 18, 2012, 11:59:49 pm »
Жената е трудов психолог, знае как да действа в тази сфера. Дори може би най-добре от пишещите в темата :blink:
А колкото до сърч-а, на дали Гугъл е най-надеждното място, където да се търси инфо.

*

Papy

• 4343
« Отговор #207 -: Декември 19, 2012, 12:09:18 am »
Жената е трудов психолог, знае как да действа в тази сфера. Дори може би най-добре от пишещите в темата :blink:
А колкото до сърч-а, на дали Гугъл е най-надеждното място, където да се търси инфо.

Чичко гугъл знае всичко :)
Добре де, ама чак пък по чантата да те оценява...
Аз преди да родя не носех чанти-питай я какво мисли по въпроса

А, да-защо като психолог не може да познае човека с въпроси и наблюдения, ами трябва и малки трикове?
Не знам, дразня се от калъпи
« Последна редакция: Декември 19, 2012, 12:22:11 am от Papy »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #208 -: Декември 19, 2012, 12:34:39 am »
И как така "всяка уважаваща себе си жена" трябва да има в чантата химикалка - повечето ми колеги химикал не са докосвали с години-освен за подпис някъде.
В ерата на компютрите-химикалка, а сега де.

Днес установих, че в цял апартамент един химикал нямам (а ми потрябва изведнъж), а вие искате да нося такъв в дамската си чанта.  ;D

Шегата настрана, но наистина в ерата на компютрите и други модерни джаджи химикалка ползвам само за полагане на подпис, забравих какво е да пиша с писалка, срастнах се с клавиатурата.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #209 -: Декември 19, 2012, 01:16:26 am »
Папи, да - ще я попитам. Дори ще я помоля да се включи и да обясни.

Е, явно аз съм от старомодните, но упорито си използвам химикалки, моливи, маркери... ;D Продължавам да си купувам тефтери, големи тетрадки, органайзери и т.н. Имам си дневник и съновник. Непрекъснато си водя бележки и си правя записки. Така ми харесва. Даже мога да кажа, че съм фен да си купувам такива неща от книжарниците и офис магазините.

Тази мания по техниката, като че ли е само в нашата криворазбрана държавица. Да, живеем в техническа ера, но чак пък толкова ли трябва да затъпяваме, че да забравяме и да пишем и да говорим :rolleyes:?!

ПП. През 2012-та посетих общо 8 семинара на немска ф-ма и 2 бг изложения, продължават да дават химикалки и папки, явно не е повсеместно.
« Последна редакция: Декември 19, 2012, 01:29:27 am от romantica »

*

Papy

• 4343
« Отговор #210 -: Декември 19, 2012, 09:04:37 am »
Изключително много обичам да си купувам химикали, тетрадки и т.н. Не ми трябват и пак си купувам.
Обаче много размазахме темата :)

Та някой евентуално да се сеща за аспекти на смирението, или са същите, които търсихме при унизените?

*

Asol

• 4140
« Отговор #211 -: Декември 19, 2012, 09:35:38 am »
Да поговорим за уважението.

Уважение получава човек, който предизвиква респект (Сатурн - вътрешния авторитет).

Той може да бъде разделен на две категории:

1. Заради отстояване на собствената позиция, защото е човек с такава, достойнство и мнение; сериозност и отговорност към поетите задачи и във взаимоотношенията си. Точен човек.

2. Заради социално положение - някоя жена е хванала в мрежите си успешен мъж, (за мъжете това като че ли не се отнася) престижна работа. Като тук целта може да оправдава средствата и да се използват и външни фактори - важна е победата, а не начина по който се стига до нея.
« Последна редакция: Декември 19, 2012, 09:45:58 am от Asol »

*

Papy

• 4343
« Отговор #212 -: Декември 19, 2012, 11:18:11 am »
Нищо не бъркам-да си имаме уважението
Просто питам какво мислите

« Отговор #213 -: Декември 22, 2012, 11:46:36 am »
унижението е инструмент на психически тормоз - асп.марс-плутон,всичко, с което се унижава личноста, поведението и , мнението и, постъпките или липсата на такива
подсети ме  темата за кармичните връзки
Това е от закона за домашно насилие.

Емоционално насилие/психически тормоз
• Постоянно Ви критикува, крещи и/или Ви обижда (например, казва Ви, че сте много дебела или прекалено кльощава , че сте тъпа и глупава, че сте лоша майка, съпруга, любовница)
• Игнорира Вашите чувства
• Подиграва се на Вашите убеждения
• Забранява Ви да ходите на работа
• Манипулира Ви, използвайки лъжа
• Обижда Вашите роднини и приятели, за да ги отстрани от живота Ви
• Отказва да излиза с Вас и да се срещате с други хора
• Пречи Ви да поддържате отношения с Вашите роднини и приятели
• Не Ви позволява да се обаждате по телефона
• Изцяло контролира семейния бюджет и сам взема финансовите решения
• Присвоява си всички семейни доходи, въобще не дава или дава не достатъчно пари за домакинството; при това самият той не пазарува, но Ви обвинява, че не се грижите за семейството
• Унижава Ви пред хора
• Заплашва да си тръгне или да Ви изгони от къщи
• Заплашва да Ви вземе децата
• Системно и несправедливо наказва децата или не Ви допуска до тях

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #214 -: Декември 22, 2012, 12:08:32 pm »
 тормозът е вид агресивно поведение, което е:

• злонамерено (цели да нарани или унижи);
• от позицията на силата;
• често повтарящо се и продължително във времето.

Не е тормоз:

• незлонамерено агресивно поведение;
• агресивно поведение между равни по сила;
• еднократно или рядко случващо се агресивно поведение
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #215 -: Декември 22, 2012, 12:31:34 pm »
Стреличке, според описанието, което си дала, познавам такива хора и нито един от тях няма аспект Марс/Плутон, нито Марс в Скорпион.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #216 -: Декември 22, 2012, 01:40:53 pm »
Тези примери на Стреличка не са ли за синастрични аспекти Марс/Плутон?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #217 -: Декември 22, 2012, 02:49:32 pm »
но определено той има комплекси за малоценност, което е споделял понякога в разговори, комплексите къде се виждат в натала?

Луната как му е поставена в картата, какви аспекти има?

Отчасти и Венера може да участва, но проблемите по Луна са на много по-дълбоко ниво, коренят се дълбоко в психиката, трудно се осъзнават.

Венера повече се свързва с комплексите в отношенческата сфера, особено когато човек се чувства недооценен/недостоен или има ниска самооценка.

Но колкото и добре да е поставена Венера в хороскопа, една силно афликтирана Луна винаги оставя усещане за вътрешна неудовлетвореност, независимо какви са външните демонстрации.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #218 -: Декември 22, 2012, 03:39:19 pm »
Квадратът с Нептун и Юпитер не е чак толкова труден, не е като да имаш Луна в конфигурация с Марс, Сатурн и възлите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #219 -: Декември 22, 2012, 03:40:43 pm »