Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33207 Прегледи
Re: За унижението
« Отговор #220 -: Декември 22, 2012, 06:36:22 pm »
Стреличке, според описанието, което си дала, познавам такива хора и нито един от тях няма аспект Марс/Плутон, нито Марс в Скорпион.
За синастричен асп
 Измъчи ме пиша от таблет
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #221 -: Декември 22, 2012, 11:50:19 pm »
Стреличке, според описанието, което си дала, познавам такива хора и нито един от тях няма аспект Марс/Плутон, нито Марс в Скорпион.
а аз познвам двойка, при които беше налице почти всичко от изброеното (от страна на мъжа)- той има марс в дева в съвпад с нейния плутон, а тя марс в скорпион в секстил с негов плутон

но определено той има комплекси за малоценност, което е споделял понякога в разговори, комплексите къде се виждат в натала?
Акрукс, ами точно това е-като у-ли на скорпиона-марс е грубата сила ,по-скоро на овена, а плутон-на подсъзнанието .Още като те четях си викам-жената го е превзела психологически-нема шанс този мъж,докато не стане силен като характер и псхиика в синастрията им.Тя е по-силна в случая и то там където се очкава по принцип мъжа да е силния пол.Нищо лично-ама така са се "насинастрили".
Плутон е таткото не марс, който е влязъл в такъв филм и не го е разбрал-горко му, ще си поплаче макар и тайно. :(

« Отговор #222 -: Декември 23, 2012, 08:55:51 am »
ами аз познавам мъж с асц.овен и марс в близнаци в 3 дом опозе нептун и той прилага същата схема на психологически тормоз,дали е марс на асц.,или негов диспозитор връзка има, вече тук нивото на самоконтрол и собств.ценностна система е от значение дали тази огромна енергия ще я превърне в полезни и градивни действия или в разрушителна агресия,жалко е ,че не осъзнава,че мачкайки жена си ,мачка и децата си,а твърди,че ги обича,нанасяна неповторими вреди на собствената си кръв,на това което е сътворил :mellow:
добре,че и Бог не е такъв към чадата си :rolleyes:

*

Papy

• 4343
« Отговор #223 -: Декември 23, 2012, 09:50:32 am »
Марс в близнаци тормози вербално, че и в трети
Психологическият тормоз го владеят водните, поне аз така го разбирам

*

Lillie

• 30532
« Отговор #224 -: Декември 23, 2012, 09:53:59 am »
Познавам два такива случая (мъже) - и при двамата Луната е в конфигурация с Марс (по сидерал).

При единия - Слънце, Меркурий, екзалтирал Марс в съвпад с Кету и в опозиция с Луна.
При другия - Слънце и екзалтирал Марс в опозиция с Луна, Меркурий в съвпад с Кету.

И в двата случая имаме Марс + Луна + Кету в съчетание с т.нар. Ручака йога.

Става въпрос за вербална и психологическа агресия. При първия има и изблици на гняв, при втория - склонност към фин садизъм и унижение. При втория има чувствителна струна - унижение срещу унижение, т.е. най-чувствително реагира, когато в отговор се унижават неговите близки и хората, на които най-много държи (но трябва да се прави много фино и интелигентно).

По западната имат следните конфигурации:

№ 1 - Слънце, Меркурий и Марс в един знак с Кету, Луна в квадрат с Плутон, екзалтирал Сатурн.

№ 2 - Слънце, Марс и Сатурн в един знак (съвпад Слънце/Марс) в опозиция с Луна, Сатурн в собствен знак.

И при двамата Сатурн има и есенциални, и акцидентални достойнства. Плутон не играе толкова силна роля.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #225 -: Декември 23, 2012, 11:28:43 am »
ами аз познавам мъж с асц.овен и марс в близнаци в 3 дом опозе нептун и той прилага същата схема на психологически тормоз

въпросните предпостаки за вербална агресия у мъжа- неговият марс У1 в 3 близнаци са в квадратура към сатурн/слв дева на съпругата му ,както и с  девешката й луна имат синаст.каре по знаци марс/луна,  :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #226 -: Декември 23, 2012, 11:39:26 am »
Ето карта на човек, който у дома с половинката си е изключително агресивен (№ 1 от горепосочения пример).

За пред хората е най-милият, усмихнат и любезен човек, вкъщи сякаш се преобразява.
Вика, крещи, обижда, унижава, постоянно й мели на главата, вдига скандали за най-дребните неща (битовизми), цепи стотинката на две и постоянно се кара за пари, контролира всеки разход, забранява й да общува и се среща с родителите си и с приятелки.

Всеки път когато тя го напуска с детето, започва да я манипулира - циври, хленчи, рони крокодилски сълзи, кълне се във вечна любов.

Винаги съм се чудила как след всички тия унижения тя си ляга с него, хем вече не е сигурна, че има чувства към него.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #227 -: Декември 23, 2012, 11:50:04 am »
Изкусен манипулатор е - АСЦ Риби, Луна каре Плутон, който е и в 8 дом т.е 1-ви от седми,което дава описание и в/у отношението му във връзките с хората . Поне това ми прави впечатление на първо четене .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #228 -: Декември 23, 2012, 11:52:19 am »
Да, манипулира доста добре - чрез жалост, вменяване вина и чувство за малоценност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #229 -: Декември 23, 2012, 11:59:14 am »
Да, манипулира доста добре - чрез жалост, вменяване вина и чувство за малоценност.

Което пък произлиза от опозицията Слънце/Луна 12/6 дом .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #230 -: Декември 23, 2012, 12:07:44 pm »
Интересно, на двамата мъже от горния ми пример им се родиха момченца. Чудя се дали някой ден порасналите синове няма да повторят модела, с който са били закърмени още от невръстна възраст. Все някъде веригата трябва да бъде прекъсната, не може да се повтаря до безкрай...

Мъжът № 1 е израстнал със същия модел в семейството, сега го преповтаря със своята съпруга. А детето им попива всичко като гъба и вече е започнало да ги имитира.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #231 -: Декември 24, 2012, 09:06:11 am »
За синастричен асп
 Измъчи ме пиша от таблет
Ето един човек, който ме разбира :)
Няма нищо по-хубаво то добрата стара клавиатура  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #232 -: Декември 24, 2012, 09:40:30 am »

Няма нищо по-хубаво то добрата стара клавиатура  ;)
амин ;D

*

neo

• *
  • 72
« Отговор #233 -: Декември 27, 2012, 05:57:43 pm »
И ти си прав, различните са жертви
Кои са аспектите на различните? Не очаквам да ми ги изброиш всички, дай 2-3 примера. Различното за теб може да не е различно за мен

Ако искаш и аспекти, ще ти кажа един от моите - уран в първи дом :). Естествено това са подробности, които най-добре се "анализират" след като вече нещата са пределно ясни. Аз от известно време се опитвам да се занимавам с икономика. Като е минало събитието да знаеш колко добре го анализират и обясняват после :)... Но преди да е станало, показателите за нещо, не винаги сочат за наличеието на това нещо.

Иначе примери бол - нетипичен външен вид - разбирай грозота, очила, ръст, тегло, цвят на кожата; нетипично поведение - липса на агресивност, или точно обратното - агресивност, свитост, нежелание за колективизъм. Всички качества са неутрални, докато не се появи "другата страна". Когато става дума за един човек, има шанс да се постигне баланс. На чисто лично ниво, различието е винаги губаво нещо. Когато другата страна е колектива обаче, който се образува винаги поради липса на лични качества, тогава битката е неравностойно. Тогава се появява огромен дисбаланс, между силно изразени лични качества от една страна, и тяхната липса от другата. Както и дисбаланс на брой и физическа сила. Това поведение не е типично човешко, то е част от генетичната програма на всеки животински вид да защитава гена си. Виждала ли си мравки да избутват от мравуняка си бели мравки? Да не би да ти трябва датата на раждане на мравката? Просто се е родила по-различна, видът е решил, че е замърсител на гена и нямат нужда от нея.  Във всеки вид има няколко групи - малка част доминитащи генетично "индивиди", преобладаваща част "средна работа", и малка част - ненужни. Тези от втората група се опитват да подражават на първата. Третата или не могат, или не искат да го правят и видът няма нужда от тях. Затова може да се твърди, че това е най-голямото унижение - да си определен като ненужен от себеподобните си. Естествено, просто един от многото варианти на унижение...

*

neo

• *
  • 72
« Отговор #234 -: Декември 27, 2012, 06:44:00 pm »
Не съм съгласна с вас, различните не са жертви. :) Ако някой различен е жертва, то това е поради други причини.
Повечето хора искат да бъдат различни, има хора които са различни и ценят себе си, такива каквито са.

Жертвата сама си избира да бъде жертва.
Както се пееше в една песничка: "Some of them want to abuse you, Some of them want to be abused."

Също и не може да се каже, че неконфликтните характери са жертви и се злоупотребява с тях. Не мисля, че конфликтът е единствения начин да си отстояваш своето и да не си жертвата. Просто някои хора постигат нещата в живота с лекота и вадят душичката на човека с памук..

Хората, които предизвикват конфликти обикновено опират до този подход, защото не могат да се справят със ситуацията и губят контрол. В същият ред на мисли, възможно е неконфликтният да знае как да се възползва и да обърне нещата в своя полза. Тоест конфликтните хора са слаби, обикновенно слаба е жертвата.   :lol: ;D

Като цяло искам да кажа, че жертвата не се определя от това дали е неконфликтна, агресивна или различна.

Много или некачествени книжки четеш...

Това че повечето хора искат да бъдат различни, да притежават лични качества, не значи че наистина са такива :). Представи си че искаш да разбираш математика, но те мързи и се усещаш, че си по-назад. В твоя клас имаш съученик който наистина разбира от математика. Какво ще ти е отношението към него? Ще го уважаваш защото и ти се стремите към същото нещо :). Ще се цениш заради това което си :)? Това са приказки за залъгване на малки деца... Естествено става дума за его, и става дума за съревнование...

Жертвата, от какъвто и род да е, е такава, на първо място защото животът я е превърнал в такава. Може на някакво друго си ниво това да е било избор. Няма как да знаем, но на житейско ниво (което можем да видим), никой не избира наистина да бъде жертва. Подобно нещо твърдят арогантни хора, които не им пука обикновено за другите ако нямат полза от тях, и са възприели такъв подход щото им е по-лесно. Други са на тая вълна защото са се опитвали да "помогнат" и са получили удар по егото си защото са се провалили. Пак форма на арогантност... Човек е това което е, не е негов избор. Особено хора които се занимават с астрология поне трябва да го разбират. Не че свободният избор може съвсем да се отпише, но е обикновено той е нещо много тънко и се проявява в определени ситуации. Когато има определен баланс на мотивите. Ако няма баланс, няма избор. Това се отнася и като отидеш да купуваш нещо от магазина примерно. Ако нещо ти направи впечатление като хубаво и евтино, ще се чудиш ли какво да избереш?

Иначе аз затова писах, че темата е глупава. Всеки в някакъв смисъл може да е жертва и може да е унижаван. Дори да се пробваш да помогнеш на някого, може да те превърне на свой ред в жертва, а в стремежът си да го преодолееш - да се превърнеш дори в насилник. Затова и самият насилник, в същото време е и жертва. Всичко е до субективна гледна точка. И въпреки това, за мен най-жестокото поведение у човек се отключва, когато той е част от масата и действа от името на колектива срещу всичко различно. Това поражда в голям мащаб войните и религиозните конфликти.

*

Papy

• 4343
« Отговор #235 -: Декември 27, 2012, 06:46:23 pm »
Нео, доста посредствени примери като за уран в първи, трябваше повече да се постараеш
Но..нали са празници...от мен да мине :)

Та дебелата лелка от 2-я етаж може всички да я обичат, защото е усмихната, дружелюбна
А красавицата без очила от 4-я-всички да мразят, понеже е кучка (имаш мнение по въпроса за кучките-затова и направо така го пиша - да си я представиш)

И ето конкретен въпрос-уранът аспектиран ли е по-интересно, или просто си стои в 1-ви и мъти водата?
Не всеки нео е за заешката дупка :)

« Отговор #236 -: Декември 28, 2012, 10:05:13 am »
уран в 1дом  се бори за жълта книжка и често получава жълт картон за абсурдно и обществено неприемливо поведение към тези по 7 ,ма не му пука,астрологията е голям помощник в случая да играеш "шут" и в този си роля да казваш неща ,който не искат да бъдат чути,но веднъж изречени да променят към добро,той е групов,мисли за енергията на общото,не само за своята да е в посока позитив  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #237 -: Декември 28, 2012, 11:00:05 am »
Груповите планети обикновено трудно докосват индивида по позитивен начин и в тая връзка-хич не мислят групово, даже напротив
И мислите, които другите не искали да чуят, са мисли на един човек, дето си е на въпреки ей така, заради принципа
Та тази въпросна позиция може да даде (и често дава) един егоцентрик, движещ се против нормите, но не защото има гениални новаторски идеи, а защото си е егоцентрик и всякакви ограничения му пречат да диша
Трансатурновите на асц...да не ги величаем ненужно

*

Grace

• 2257
« Отговор #238 -: Декември 28, 2012, 12:22:10 pm »
Груповите планети обикновено трудно докосват индивида по позитивен начин и в тая връзка-хич не мислят групово, даже напротивИ мислите, които другите не искали да чуят, са мисли на един човек, дето си е на въпреки ей така, заради принципа
Та тази въпросна позиция може да даде (и често дава) един егоцентрик, движещ се против нормите, но не защото има гениални новаторски идеи, а защото си е егоцентрик и всякакви ограничения му пречат да дишаТрансатурновите на асц...да не ги величаем ненужно

съгласна съм. имам наблюдения върху Уран съвпад АСЦ - наистина забележителен егоцентризъм и всичко гореописано + непостоянство, непрекъснато търсене на промяна. В положителен аспект - имат обаяние и могат да бъдат доста убедителни. Нещо подобно на Стив Джобс  :blink: 

« Отговор #239 -: Декември 28, 2012, 03:43:25 pm »
ами вие Папи,Грейс какво имате на асц.  :rolleyes:

за егоцентризма - тежкарите не ги нарочвайте ,слънцето е заподозряно