Здравей Гост

Прогресиите работещи и не работещи

• 72 Отговора
  • 10781 Прегледи
*

carmen

• *
  • 188
Re: Прогресиите работещи и не работещи
« Отговор #60 -: Февруари 21, 2013, 05:02:43 pm »
Някой преживял ингрес на прогресивен МЦ в козирог? Интересното е и ,че по същото време прогресивния АСЦ ингресира в овен, а тр.Юпитер е на К6..
Аз съм го преживяла преди доста години - имаше смяна на дома и събития свързани с родителите ми. Нептун, който ми управлява Асц-та, е на 0гр. Козирог, та прогресивният МЦ е направил и съвпад с него.
а нещо в професионален план не донесе ли?

« Отговор #61 -: Февруари 21, 2013, 07:14:25 pm »
Ти ме замисли, Марая... значи аспекта на марс става точен миналата есен - новолунието е в опозиция на съвпада пр. марс/слънце и квадрат с луната. Сега март има новолуние в съвпад (пак точен) със съвпада пр. марс/слънце и пак квадрат с луната. Каква би била разликата?

Бих искала да видя картата...При всички положения ще има събитие. :blink:
Прогресия РАБОТЕЩА без Лунация няма... :blink: Опит и изследване на много карти.
От друга страна ОГРОМНОТО ЗНАЧЕНИЕ , което придаваме на транзитите е излишно....Без прогресия и дирекции СЪБИТИЯ НЯМА....
Марая,според теб,лунацията в какъв орбис трябва да е,за да отключи прогресивния аспект?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Февруари 21, 2013, 07:42:10 pm »
Ти ме замисли, Марая... значи аспекта на марс става точен миналата есен - новолунието е в опозиция на съвпада пр. марс/слънце и квадрат с луната. Сега март има новолуние в съвпад (пак точен) със съвпада пр. марс/слънце и пак квадрат с луната. Каква би била разликата?

Бих искала да видя картата...При всички положения ще има събитие. :blink:
Прогресия РАБОТЕЩА без Лунация няма... :blink: Опит и изследване на много карти.
От друга страна ОГРОМНОТО ЗНАЧЕНИЕ , което придаваме на транзитите е излишно....Без прогресия и дирекции СЪБИТИЯ НЯМА....
Марая,според теб,лунацията в какъв орбис трябва да е,за да отключи прогресивния аспект?

Зависи от това колко е силна аспектираната планета или конфиггурация в картата.
Ако една планета не е отработена или "не работи" не е усвоена енергията и , това може да даде събитие на вътрешно ниво.
Ако планетата работи аз  допускам до 3 гр.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #63 -: Февруари 21, 2013, 07:51:49 pm »
Смятате ли ,че има значение минаването на Прогресивна Луна на единия партньор през Прогресивно Слънце на другия срещал ли е някой този аспект ,аз мисля,че има значение

Аз съм наблюдавала в карти, вкл. и  в моята - при среща на партньор, с който ще има сериозна връзка пр. луна на единия е в знака на слънцето на другия.

« Отговор #64 -: Февруари 21, 2013, 09:38:33 pm »
Благодаря ти,Марая,тъй да се каже,прогресивния аспект е в „режим на изчакване” на подходяща лунация,която да го активира.А  дали съвпад на пр.Слънце с нат.планета може да даде събитие при орбис 2*,ако има лунация в точен съвпад с нат.планета(някъде бях чела,че пр.светила действат и при по широк орбис,но нямам наблюдения)?

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Февруари 21, 2013, 09:45:39 pm »
Благодаря ти,Марая,тъй да се каже,прогресивния аспект е в „режим на изчакване” на подходяща лунация,която да го активира.А  дали съвпад на пр.Слънце с нат.планета може да даде събитие при орбис 2*,ако има лунация в точен съвпад с нат.планета(някъде бях чела,че пр.светила действат и при по широк орбис,но нямам наблюдения)?

Ще отключи аспекта...Сигурно е. Събитията обаче могат да бъдат по домовете управлявани от афлектираната планета.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #66 -: Февруари 21, 2013, 10:01:00 pm »
И аз така смятам,още повече,че става въпрос за Слънчево затъмнение,но ще поживеем и ще видим.Благодаря ти  :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Февруари 21, 2013, 10:09:39 pm »
И аз така смятам,още повече,че става въпрос за Слънчево затъмнение,но ще поживеем и ще видим.Благодаря ти  :wub:

За мен е удоволствие...да помогна , когато знам и мога...

цял ден слушам това парче...черпя те... ;) ;D :wub:

http://vbox7.com/play:223563d2

« Отговор #68 -: Февруари 21, 2013, 11:23:30 pm »
Благодаря   :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #69 -: Септември 18, 2013, 04:00:04 pm »
Сетих се сега за два прогресивни аспекта, в картата на двама души и как лунацията ги е отключила, както ти, Марая твърдиш че ги отключва, факт.

В първата опозиция пр. венера 16 водолей - натален сатурн 16 лъв, активира се явно от новолунието през август на 14 лъв. Човекът е бил началник, понижават го.

В другата карта квадратура на прогресивен марс на 11 стрелец с прогресивно слънце на 11 риби, активирано от новолунието на 13 дева. Малка операция, натално марс е в 8ми, но ми се струва, че ще има и друго тъй като пр. марс е върху натален МЦ, а пр. слънце в първи натален.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #70 -: Септември 18, 2013, 04:14:47 pm »
До колко градуса след точния аспект може да се активира отминала прогресия?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Септември 18, 2013, 07:26:50 pm »
До колко градуса след точния аспект може да се активира отминала прогресия?

Зависи дали ефектът на аспекта е удължен.
Например, когато прогресивната Луна прави аспект с една и съща прогресивна и натална планета - тях могат да ги делят няколко градуса, ако става въпрос за бавни планети.

Според мен, ако енергията на дадена планета е усвоена, не е задължително да даде ярко и забележително събитие - обстоятелствата могат да не се променят драстично, но се променя вътрешният фон.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #72 -: Септември 18, 2013, 07:34:26 pm »