Здравей Гост

Пак Юпитер

• 222 Отговора
  • 33470 Прегледи
*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #140 -: Септември 16, 2006, 06:01:32 am »
Цитат
Щото ми писна естествено.

Нямаше ли някакви съмнения по въпроса?
Не си помисли, че може да е някакво изпитание и това, което си научила теоретично, трябва някак да се материализира в реални житейски и физически ситуации и общуване и взаимоотношения?

Общо взето, квадратурата предполага нов подход, тригонът - естествено развитие на някаква ситуация; съвпадът - неизбежно; опозицията - необходимо.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Пак Юпитер
« Отговор #141 -: Септември 16, 2006, 12:53:50 pm »
Цитат
Не си помисли, че може да е някакво изпитание и това, което си научила теоретично, трябва някак да се материализира в реални житейски и физически ситуации и общуване и взаимоотношения?

Държах се максимално добре през цялото време, вършех си работата и повече от необходимото, независимо че ме товареше с нова и нова работа.
Като почна да вика по мен, както вика по повечето, не ми стана приятно, но продължих да си върша работата и му направих забележка и то не една. Там всички разправят, че това е начинът му на общуване с персонала-вика на принципа на фелдфебела, важното е да се вика, за да си изразходва той заряда, без да се впечатлява от това какво му е на отсрещния. Опитах да му го подметна с добро, после да му го натвърда, после и аз виках-не помага.
А накрая почна и да се гаври.
Бившият ми мъж беше също асцендент лъв-абсолютно еднакви, викат, никога не си сигурен какво ще ги прихване, щото това не зависи от теб и твоите действия, а от тяхното настроение.
И иронизират и се подиграват за всичко, което те считат че могат, а останалите не могат.

Какъв мислиш, че ми е бил урокът? Мъжът ми 20 години опитвах да го изправя и не стана, аз трябваше да се науча да понасям гавра и викове ли?
То има ЧСЗ, ама има и лично достойнство и границата между тях е много тънка, но достойнството човек трябва да си пази.
Просто историята се повтори отпреди 17 години и то преди си тръгнах на 10 септември за сефте, а сега на 14 септември за окончателно.
Колкото повече мълчиш, толкова повече ти се качва на главата и те има за даденост, по която да крещи.

А кажи, как трябваше да реагирам? Научила съм много неща през тия години, но не виждам по какъв друг начин мога да реагирам на самозабравило се нещо с асцендент лъв, което си е навило на пръста да те ползва като боксова круша за освобождаване на напрежението.

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #142 -: Септември 16, 2006, 01:05:19 pm »
Преди две години имах нещастието да работя със замозабравила се колежка със Слънце в Лъв, Луна в Овен и Асц Рак - начинът й на държане в колектива бе абсолютно същият като на човека, когото описваш тук... на всичкото отгоре плетеше интриги, но ги 'сервираше' много показно и театрално с цел назидаване и наказание на "жертвата" пред всички. Между другото, имаше в радикса съвпад на Венера и Марс във Везни с Плутон в широка опозиция с Луната. Проклетия с лъскава фасада. Това, което се криеше зад фасадата обаче, наистина не беше за пред всички, защото... смърдеше  :lol:  :blink:  :ph34r:

Спомени, спомени...
« Последна редакция: Септември 16, 2006, 02:03:58 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #143 -: Септември 16, 2006, 01:43:06 pm »
Тук имаме слънце в скорпион в точен съвпад с Нептун,Меркурий скорпион, Луна също в овен, асцендент лъв.
Само че той е шеф и не плете интриги, за да сваля някой от власт, а за да натрива носове.
Много пъти преди ми е хрумвало, че прилича на краля слънце-държавата това съм аз. С всичките му там дворцови интриги и преврати и изобщо нездрава атмосфера.
В предишни животи няма начин да не е бил някой френски крал от някое по-малко там кралство, ако има такива.

Лично мен повече ме интересува защо след толкова години отново се натресох в същата атмосфера и как трябваше да постъпя тоя път-въпроса, който ми повдигна и АН.И аз нямам друг отговор на него, освен да си вдигна чукалата и да се омета от тая нездрава атмосфера.Ти друга реакция каква можеш да ми предложиш?

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #144 -: Септември 16, 2006, 02:02:55 pm »
Не знам. Но си мисля аз, че може би наистина си направила най-доброто, което би могло да се направи впредвид обстоятелствата и нездравата атмосфера в колектива. Неслучайно казват, че една ситуация има "навика" да се повтаря, докато не осъзнаеш причините или поне докато не намериш адекватно решение.

При мен през целия ми трудов стаж досега тази ситуация непрекъснато се повтаряше, където и да ида, и всеки пък усмихнато навеждах глава, та не дай боже да ме помислят за зла и конфликтна. И в повечето случаи се получаваше всеки път следното - по-лошият наказва по-добрия.
Дойде един момент обаче, и това се случи към края на лято'2005, в който за пръв път в живота си реших и аз да бъда крайна и да си взема чантичката. И за такъв човек като мен - който гледа все на другите да им е добре -  това си е цяло постижение  :blink:  :lol:

Между другото... ситуацията повече не се повтори. Да се надяваме, че съм излязла от омагьосания кръг.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #145 -: Септември 16, 2006, 02:11:45 pm »
Е да, ама аз си тръгнах и тогава, и сега, и винаги, когато е имало нездрава ситуация, на която не мога да повлияя.
Първо правя опит да оправя нещата, после като не става, решавам, че не мога и аз да се пържа в тая воня, и се омитам.
По твоя принцип сега трябваше да остана ли?
Или щото навремето като си тръгнах и после екс мъа ми ме прилъга да се върна. Та сега ако недай боже се сетят да ме прилъгват, аз тая обица да си я имам на ухото и да не се връщам.
Знам ли вече и аз...

И между другото и не искам да те плаша, ама при мен ситуации почнаха да се повтарят през 20 и през 30 години, та твойто нищо не значи просто...

Значи първо рязко си тръгвам, а после много мъчително и дълго се сбогувам, така съм правила. Сега не си тръгнах толкова рязко де, пробвах да оправя нещата уж, ама то сигурно винаги съм пробвала по някакъв начин да ги оправя, помня ли...освен сега да не се обръщам назад по никакъв начин, уф, просто да падладееш....
« Последна редакция: Септември 16, 2006, 02:51:00 pm от kaily »

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #146 -: Септември 16, 2006, 02:55:50 pm »
Не съм казала, че моят принцип е винаги да оставаш във вонящото блато. Няма да отрека обаче, че неведнъж съм повтаряла тази грешка, опитвайки се с привидното си "смирение" да хармонизирам ситуацията. Не става обаче.

Равновесието рано или късно се възстановява, ние обаче сме само пионки, оръдия в ръцете на по-висши сили. Има кой да раздава правосъдие посредством нас или след нас... та това ми беше мисълта  B)
« Последна редакция: Септември 16, 2006, 03:28:47 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #147 -: Септември 16, 2006, 03:01:03 pm »
Впрочем много интересно, сега му мернах хороскопа, то на него пък Сатурн му минава през асцендента или се върти някъде около, интересна вдигната тема за Сатурн през асцендента.  :lol:

Абе добре де, аз само питам как трябваше да реагирам, да си хвана чантичката, както направих, да търпя, да опитвам да поправям непоправимото-щото човек на 45 години, свикнал цял живот да се държи така, няма как да бъде оправен, какво изобщо се искаше от мен в тая ситуация, което аз не свърших...или пък свърших? уф, верно се пошашавих...

Да се надявам че Юпитер на асцендента плюс Уран и възел канещи се да съвпадат с луна ще ми донесат нещо по-добро от объркани любовно-семейно-роднински-заблатясали отношения.

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #148 -: Септември 16, 2006, 03:09:53 pm »
Уф, какво да ти кажа...

А, още нещо се сетих за оная самозабравилата се лъвица, като спомена Сатурн. По онова време Сатурн понеже транзитираше през Рак и ми бе помлял на мене почти всичко в натала, а през въпросния период ми квадратираше мерка, управляващ МЦ в натала. Освен това в годишния солар си имах Сатурн на Асц близо до натална Луна в 8ми. Уфффф.....  :blink:
На онова 'изчадие', сега като гледам, Сатурн му минаваше през Асц, отгоре на това прогресивна Луна в опозиция с Венера/Марс/Плутон на върха на 5ти дом. Та явно не й е било лесно и на нея и си е търсила "отдушник". Само се чудя защо отдушникът все трябва да съм аз  :huh:  :ph34r:

Да видим сега Юпитер каква работа ще свърши, минавайки повторно през асцендентите ни... щото по време на престоя му в 12ти дом хич го няма  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #149 -: Септември 16, 2006, 04:05:02 pm »
А моят свърши чудеса в 12-и, истина си е.  :D
Сега разбрах, че светът е магичен.

Ма за работата верно не разбирам, те повтарящите се събития са най-сигурният белег за карма, аз имам друго обяснение, ама то това не ме грее особено де.
Обаче сега зазяпах и аз хороскопа на моичкия работодател. И пет пари не давам какво пише из библията, с радост ще си позлорадствам.  :D  :lol:

Уран дълга квадратура с Венера, Сатурн на асцендент, Нептун и Сатурн квадрат с Меркурий, Уран зависнал върху южен възел-на мен ми вися наскоро, та не е приятно ич, тоя Меркурий са го смачкали, това квадратура на Уран и Сатурн едновременно, изобщо няма за какво да се чудя що се държи така, малии, аз да бях по-рано погледнала хороскопа му, можеше и да го съжаля даже, честно, на моя ако се натрупат толкоз негативности, няма да изляза от форума и ще рева непрекъснато олеле боже, какво ли ще ми се случи.

И изобщо защо в крайна сметка все пък само нас си виним, не вървим ли от едната крайност в другата, от това все другите да са ти виновни към това все ти да си си виновен, може би понякога се случват и неща, за които ние не сме преките виновници и вместо да почнем да ровичкаме в себе си за вини, по-добре да се отдръпнем и да си живеем живота...
« Последна редакция: Септември 16, 2006, 04:20:26 pm от kaily »

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #150 -: Септември 17, 2006, 06:12:53 am »
Цитат

Какъв мислиш, че ми е бил урокът?
От една страна изглежда /заради квадратурите на Слънцето и Възела към Меркурий/, че е трябвало да търсиш други варианти и да издържиш още известно време. Могла си /заради съвпада на тр.Плутон с наталния Меркурий/ да се впишеш някак в служебната политика.
Да изтърпиш, докато провокиращите действия на другите престанат да те провокират и тогава да решиш какво да правиш. След като престанат да те провокират, са възможни 2 варианта - първият - независимо, че някои неща не ти харесват у колегите/понеже всички сме хора и си имаме недостатъци/, да прецениш, че плюсовете са повече и да ти харесва работата като цяло; вторият - става ти непровокиращо, безинтересно, затваряш тая страница и продължаваш напред, като си тръгваш, не защото някой те дразни, а защото ти така си избрала.

От друга страна, защо пък да търпим разни неща, които не ни харесват, щом можем да ги променим....

Предполагам, че правилният начин за конкретен човек и конкретна ситуация е тоя, който наистина му позволява да затвори страницата, да не умува повече какво е трябвало да направи, кой прав и кой крив, а да е изпълнен с ентусиазъм от новото положение, в което се е поставил.....

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #151 -: Септември 17, 2006, 11:24:11 am »
Цитат
Предполагам, че правилният начин за конкретен човек и конкретна ситуация е тоя, който наистина му позволява да затвори страницата, да не умува повече какво е трябвало да направи, кой прав и кой крив, а да е изпълнен с ентусиазъм от новото положение, в което се е поставил.....
Хе, ти направо ме разби.  :lol:
Как беше-воинът взема решение, каквото и да било там, и после просто спира да го мисли.
А аз таман наопаки-каквото и да направя, непрекъснато го мисля. Ако бях останала, щях още повече да го мисля де...може би така съм си намалила мисленето поне с малко, кой знае.  ;)

При всички положение много неща научих за тия близо три месеца, наистина много, смених и стил на обличане, и стил на поведение до немалка степен, отърках се о друг начин на мислене в определена степен, поработих с хора, бе друга съм, сега си преправям автобиографията и гледам как сръчно боравя с уорда, с който уж преди това бях много на ти, а ексел, а пауер пойнт, а...бе научих много, то вече май не остана какво да се учи откъм работа, остана да го практикувам и да усъвършенствам малко тук и там.
...абе върти ми се от известен брой седмици в главата, че ученичеството ми в основни линии там е приключило-за това, за което отидох още в началото де. А че междувременно се е появило нещо ново, което също не беше лошо да науча-е това не ми влизаше в плановете отначало и подсъзнателно съм го игнорирала. Така или иначе изобщо не съм капо.
А пък може би е трябвало и на него да му отлепя шамар, кой знае... :(  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #152 -: Септември 18, 2006, 01:50:24 pm »
Цитат
Цитат
Хе, ти направо ме разби.  :lol:
Как беше-воинът взема решение, каквото и да било там, и после просто спира да го мисли.
А аз таман наопаки-каквото и да направя, непрекъснато го мисля. Ако бях останала, щях още повече да го мисля де...може би така съм си намалила мисленето поне с малко, кой знае.  ;)

При всички положение много неща научих за тия близо три месеца, наистина много, смених и стил на обличане, и стил на поведение до немалка степен, отърках се о друг начин на мислене в определена степен, поработих с хора, бе друга съм, сега си преправям автобиографията и гледам как сръчно боравя с уорда, с който уж преди това бях много на ти, а ексел, а пауер пойнт, а...бе научих много, то вече май не остана какво да се учи откъм работа, остана да го практикувам и да усъвършенствам малко тук и там.
...абе върти ми се от известен брой седмици в главата, че ученичеството ми в основни линии там е приключило-за това, за което отидох още в началото де. А че междувременно се е появило нещо ново, което също не беше лошо да науча-е това не ми влизаше в плановете отначало и подсъзнателно съм го игнорирала. Така или иначе изобщо не съм капо.
А пък може би е трябвало и на него да му отлепя шамар, кой знае... :(
хубаво :)
Сега си свободна.
Свободата в едно отношение е несвобода в друго :)

Зарязваме всички пътища, за да открием Пътя :)  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #153 -: Септември 23, 2006, 06:07:01 pm »
Чудех се в коя от темите да го цитирам, но мисля, че мястото му е тук. Надявам се, че няма да има проблем с разбирането на езика  B)

"Ты прочёл так много книг
О других
И забыл прочесть одну
Про себя
Голос тот непредсказуем
И тих,
Но слова он произносит
Любя.

Ты прочёл так много книг
О других
И забыл прочесть одну
О себе.
Звёздный код неоднозначен
Как миг,
Звук его — твой уникальный
Напев."

P.S. Посвещава се на Юпитер и неговото другарче Меркурий

:)
« Последна редакция: Септември 23, 2006, 06:09:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #154 -: Декември 08, 2006, 10:19:56 pm »
Абе тук в последните 3 дена получих неколко предложения за допълнителна работа.
Е така, стари познати, които навремето не искаха да чуят за мен като съработник, сега изведнъж почнаха да ме търсят.
Това един сега току що.
Друг от миналата година приблизително нещо уж щяхме да правим, после се затри, днес ми се обади, че оная работа уж напредвала, въпреки че не съвсем, ама да стопли контактите и т.н.
В работата ми преди ден два се очерта един проект, който ако имам акъл и кадърност да изпълня, ще излязат добри пари.
Даже бившият ми шеф, с който се скарахме и напуснах с гръм и трясък, се обади преди два дена да ме кани на коледно парти-преди това си бяхме говорили два три пъти за съвместна работа някаква.
ТА - какво става, нещо по небето ли и тия завръзки ще имат ли плодове? :rolleyes:  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #155 -: Декември 09, 2006, 10:12:30 am »
Цитат
Чудех се в коя от темите да го цитирам, но мисля, че мястото му е тук. Надявам се, че няма да има проблем с разбирането на езика  B)

"Ты прочёл так много книг
О других
И забыл прочесть одну
Про себя
Голос тот непредсказуем
И тих,
Но слова он произносит
Любя.

Ты прочёл так много книг
О других
И забыл прочесть одну
О себе.
Звёздный код неоднозначен
Как миг,
Звук его — твой уникальный
Напев."

P.S. Посвещава се на Юпитер и неговото другарче Меркурий

:)
тъкмо вчера мислех, че ни липсват стихове :) - те, заедно с картините, имат голямо сходство с астрологията, по мое виждане :)  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #156 -: Декември 09, 2006, 10:14:46 am »
Цитат
Абе тук в последните 3 дена получих неколко предложения за допълнителна работа.
Е така, стари познати, които навремето не искаха да чуят за мен като съработник, сега изведнъж почнаха да ме търсят.
Това един сега току що.
Друг от миналата година приблизително нещо уж щяхме да правим, после се затри, днес ми се обади, че оная работа уж напредвала, въпреки че не съвсем, ама да стопли контактите и т.н.
В работата ми преди ден два се очерта един проект, който ако имам акъл и кадърност да изпълня, ще излязат добри пари.
Даже бившият ми шеф, с който се скарахме и напуснах с гръм и трясък, се обади преди два дена да ме кани на коледно парти-преди това си бяхме говорили два три пъти за съвместна работа някаква.
ТА - какво става, нещо по небето ли и тия завръзки ще имат ли плодове? :rolleyes:
Селестичка, сега не пропускай никакви шансове покрай квадратурите на Меркурий, Марс и Юпитер към МС и Плутон :)
И успех :)  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #157 -: Декември 09, 2006, 11:15:06 am »
А при мен дали има шанс за раздвижване и реализация на някои идеи в професионалната сфера покрай мунданния квадрат на Меркурий, Марс и Юпитер към МЦ и Марс на ИЦ, как мислиш, АН?  :unsure: ама с тоя Юпитер засега все така си остават - "идеи" - за реалното им въплъщаване "тук и сега" липсва Сатурн...  :huh:  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Пак Юпитер
« Отговор #158 -: Декември 09, 2006, 12:28:16 pm »
Работа си търся и аз :))
а всички тези планети влязоха в стрелец
и ми щъкат из 7ми и 8ми дом...

Карета с планети лети
пълни кервани с лепти

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #159 -: Декември 09, 2006, 03:27:27 pm »
Цитат
Селестичка, сега не пропускай никакви шансове покрай квадратурите на Меркурий, Марс и Юпитер към МС и Плутон :)
И успех :)
Уау  :rolleyes:

АААААААААААААА
искам и аз да се науча да правя такива цветни букви!  :angry: