Здравей Гост

Пак Юпитер

• 222 Отговора
  • 33508 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Пак Юпитер
« Отговор #60 -: Юни 01, 2006, 09:23:01 pm »
Цитат
Мъдрият и отговорен - към себе си и към другите - човек, избира самотата...
Това го минахме в първо отделение, нехващането на хорото е хубаво нещо, обаче народът казва, че който клечи извън хорото, седи на земята...или за столове беше май.  :D

Сега етапът е друг и не е лошо да помислиш и върху тоя вариант-идваме на тая земя да си научим уроците, т.е. да се научим да играем хората.
Ако бог искаше да сме самотни, щяхме да си играем на Малкият принц.
Не е ли така? :P  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #61 -: Юни 02, 2006, 08:22:54 am »
Цитат
A la guerre comme a la guerre - на война като на война -
останалите вариации са ясни, нали ?  :rolleyes:
Интересни въпроси повдигат вариациите.

Общото между любовта и войната е, че имаме взаимодействие между хора и в двата случая.

Според прапринципите на астрологията, това взаимодействие бива:
- стремеж към господство над другите.
- стремеж към подчиняване на другите чрез пълното им поглъщане.
- стремеж към активно проникване в другите и сливане.
- стремеж към пасивно отстъпление пред другите и стопяване.

Та тия прапринципи подсказват кой как води войните и любовете в живота си :)  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #62 -: Юни 02, 2006, 08:25:27 am »
Цитат
Цитат
Мъдрият и отговорен - към себе си и към другите - човек, избира самотата...
Това го минахме в първо отделение, нехващането на хорото е хубаво нещо, обаче народът казва, че който клечи извън хорото, седи на земята...или за столове беше май.  :D

Сега етапът е друг и не е лошо да помислиш и върху тоя вариант-идваме на тая земя да си научим уроците, т.е. да се научим да играем хората.
Ако бог искаше да сме самотни, щяхме да си играем на Малкият принц.
Не е ли така? :P
ти, според Слънцето си, все гледаш да подчиниш другите :D

Е, то има и други планети в хороскопа :D  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #63 -: Юни 02, 2006, 10:04:07 am »
Цитат
"A la guerre comme a la guerre - на война като на война"

Та на мен лично този прапринцип като че ли най ми допада - с оглед слънцето и асц, предполагам:

- "стремеж към активно проникване в другите и сливане"  :rolleyes:  ;)  :ph34r:

P.S. Стига, разбира се, и 'другите' да го искат/желаят... *за конструктивно взаимодействие става въпрос  :)

« Последна редакция: Юни 02, 2006, 10:07:11 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #64 -: Юни 02, 2006, 11:28:14 am »
Цитат

Та на мен лично този прапринцип като че ли най ми допада - с оглед слънцето и асц, предполагам:

- "стремеж към активно проникване в другите и сливане"  :rolleyes:  ;)  :ph34r:

P.S. Стига, разбира се, и 'другите' да го искат/желаят... *за конструктивно взаимодействие става въпрос  :)
като съдим по табличките, добре си избираш прапринципа :)  - избра ли си го или си го определи ?

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #65 -: Юни 02, 2006, 11:42:27 am »
Това дето сме идвали на земята, за да си научим уроците:
Звучи добре, но нищо не казва. Какви уроци ? Защо точно тези уроци ?
Може пък нечий урок да е свързан тъкмо с това - този път да не се хваща на хорото...или въдицата...зависи от гледната точка...Що се отнася до самотата -
ами човек изначално и по дефиниция и нино и присне и во веки веков си е самотен - самотен се ражда и самотен умира. И с никого не може да се слее - в този смисъл максималното, към което може да се стреми, е "близост", а не сливане с друг индивид. Дори в даден момент да се появи усещането за сливане, това е много кратък момент - при мъжете дори още по-кратък  B)
Което не изключва, разбира се, да има и такива, които в непостижимия си стремеж към "пълно сливане" са готови да бъдат тотално  "проникнати", "подчинени", "погълнати" и пр. подложени на всякакви подобни скорпионски специалитети  :ph34r:  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #66 -: Юни 02, 2006, 11:55:11 am »
Цитат
Цитат

- "стремеж към активно проникване в другите и сливане"  :rolleyes:  ;)  :ph34r:

P.S. Стига, разбира се, и 'другите' да го искат/желаят... *за конструктивно взаимодействие става въпрос  :)
като съдим по табличките, добре си избираш прапринципа :)  - избра ли си го или си го определи ?
Ми май обърках кое да рамкирам с табличка  :P  :D  :rolleyes:

Имах предвид активното проникване с цел ползотворно взаимодействие в името на всеобщото благо  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #67 -: Юни 02, 2006, 11:56:15 am »
Цитат
Може пък нечий урок да е свързан тъкмо с това - този път да не се хваща на хорото...или въдицата...зависи от гледната точка...Що се отнася до самотата -
ами човек изначално и по дефиниция и нино и присне и во веки веков си е самотен - самотен се ражда и самотен умира. И с никого не може да се слее - в този смисъл максималното, към което може да се стреми, е "близост", а не сливане с друг индивид. Дори в даден момент да се появи усещането за сливане, това е много кратък момент - при мъжете дори още по-кратък  B)
Което не изключва, разбира се, да има и такива, които в непостижимия си стремеж към "пълно сливане" са готови да бъдат тотално  "проникнати", "подчинени", "погълнати" и пр. подложени на всякакви подобни скорпионски специалитети  :ph34r:
а така :D

Ти да нямаш лично отношение към скорпионските специалитети и да не можеш да се разграничиш от личното си отношение :D

Ако я караш така, направо си просиш някой специалитет :D  - нали се сещаш за онова окултно правило - отречи нещо и то ще ти се яви в пълна сила :D

После, за отрицателно време успя да отречеш и цялата кармична астрология :D

Защо смяташ, че си се родил? Игра на природата или игра на Боговете? :)  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #68 -: Юни 02, 2006, 12:06:12 pm »
Цитат
Може пък нечий урок да е свързан тъкмо с това - този път да не се хваща на хорото...или въдицата...зависи от гледната точка...

Що се отнася до самотата -
ами човек изначално и по дефиниция и нино и присне и во веки веков си е самотен - самотен се ражда и самотен умира. И с никого не може да се слее - в този смисъл максималното, към което може да се стреми, е "близост", а не сливане с друг индивид. Дори в даден момент да се появи усещането за сливане, това е много кратък момент - при мъжете дори още по-кратък  B)
Разсъжденията ти са мъдри, но не всеки от нас обаче е на необходимата висота на познание (и осъзнатост), за да успява винаги да си научава уроците правилно и да разбере кое всъщност е 'урок', а кое - 'уловка' на Съдбата. Съдбата е хитруша и ни поставя какви ли не капани, накрая пак като шарани захапваме 'въдицата', все се лутаме и стигаме по заобиколни пътища до Целта... :unsure:  :ph34r:

Та в интерес на истината е верно де, че пълното сливане е един вечен и нереализиран копнеж на всяко човешко същество - с него се раждаме, с него и си отиваме от този свят.

"Сливане" и "мъже"... нещо не ми се връзва наистина  :P  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #69 -: Юни 02, 2006, 12:07:05 pm »
Yessss baby ! :D  

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #70 -: Юни 02, 2006, 12:10:02 pm »
Предишният ми постинг бе отговор на питането на АН, но сега виждам, че става и за Lillie  ;)  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #71 -: Юни 02, 2006, 12:22:25 pm »
"С един изстрел два заека", м?  :rolleyes:  :P  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #72 -: Юни 02, 2006, 12:37:45 pm »
Цитат

Ми май обърках кое да рамкирам с табличка  :P  :D  :rolleyes:

Имах предвид активното проникване с цел ползотворно взаимодействие в името на всеобщото благо  ;)  :)
Съставът на Слънцето в Овен имах предвид - "топло" и "сухо" :)

Но може пък за жени да е по-подходящо да се гледа знака на Луната или пък за всички да се гледа знака на прогресивното Слънце или пък на планетата, която управлява житейския цикъл - вариации, с една дума :D  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #73 -: Юни 02, 2006, 12:40:25 pm »
Цитат
Yessss baby ! :D
ами що тогава Боговете или Природата са създали двата пола? :)

Ако кажеш, че е заради играта, бих попитала, защо, играейки си, не са създали повечко :D
Или е случайност :D Ако кажеш, че е случайност, бих ти припомнила един закон за т.н. "нормално разпределение", хвърляйки заровете :D  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #74 -: Юни 02, 2006, 01:07:15 pm »
Цитат
ами що тогава Боговете или Природата са създали двата пола? :)

Ако кажеш, че е заради играта, бих попитала, защо, играейки си, не са създали повечко :D
Или е случайност :D
Именно защото Боговете не са се 'постарали' да създадат повечко /полове/, някои от нас се опитват да го правят - в смисъл на различни 'вариации' де... нали се сещате, за Любовта граници няма  /онази, нептуновата/, и "ролите" и "правилата" също в някои случаи не важат  :rolleyes:  :P  :lol:

Невинна шегичка  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #75 -: Юни 02, 2006, 01:22:44 pm »
Absolutely ! То при тия два пола, дето ги има, на какво многообразие на любов и роли сме свидетели, пък представям си какво щеше да бъде при повече от два пола !!! :o  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #76 -: Юни 02, 2006, 01:27:20 pm »
А може би тогава напротив щяха да се стремят към единство/сливане на многото полове в едно?
Ooopsss, май е по-добре да не продължавам, че така ми се развихри фантазията... веднага разни листенца и тичинки си представих (или как стоеше въпросът с размножаването при безполовите, че вече не си спомням какво сме учили по биология/ботаника в училище?)...  :rolleyes:  :D  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #77 -: Юни 02, 2006, 02:07:38 pm »
Цитат
Общото между любовта и войната е, че имаме взаимодействие между хора и в двата случая.

Според прапринципите на астрологията, това взаимодействие бива:
- стремеж към господство над другите.
- стремеж към подчиняване на другите чрез пълното им поглъщане.
- стремеж към активно проникване в другите и сливане.
- стремеж към пасивно отстъпление пред другите и стопяване.

Пък аз четох, че любовта бива два вида - или даваш любов, или плачеш за любов.
И понеже дотогава все бях ревала за любов, започнах да опитвам да давам любов.
И колкото повече успявах да дам любов, толкова по-малко плачех за нея.
Та тезата е вярна.  ;)  

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #78 -: Юни 02, 2006, 02:09:24 pm »
Цитат
ти, според Слънцето си, все гледаш да подчиниш другите :D

Е, то има и други планети в хороскопа :D
Е, ама за тяхно добро.  :P
Аз виждам повече и по-надалеко.  :D  

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #79 -: Юни 02, 2006, 02:14:31 pm »
Цитат
...зависи от гледната точка...
Ние уроците си учим според както е рекъл господ, а нашата гледна точка на него му е през...като поживееш повече, ще го осъзнаеш   :)

"Ние предполагаме, господ разполага" може да се перефразира и така-"Уроците са това, което ни се случва, докато ние градим гледните си точки за тях."
 ;)