При диктатурите има най-много забрани. И най-малко щастие.
Не е въпрос на количество, а на качество. Зависи какво ти забраняват!
Още Томас Хобс е писал (по смисъл), че ако няма нито една забрана, обществото няма да е свободно, а хаотично = Тотална война.
Така че да не изпадаме в социалистическо заслепление... ( "Да живеят строителите на капитализма от БСП"!)
сигурно имаме тригон на Меркуриите 
При забраните количеството определено има значение. Освен това никога в живота си не съм изпадала в социалистическо заслепение. А ти?
Този закон си е абсолютна талибанщина, загуба на автономна воля, и се "държи" с част от населението като с престъпници, даже- по-лошо- с презрение. Аз не съм била никога пушач, но съм живяла с такъв. Притежава много повече лични качества от кой да е пурист.
ТРАКТАТ ЗА ЗАСЛЕПЛЕНИЕТО (става дума за понятийното заслепление, тоест неразбиране на понятията)
Никой не ви забранява да пушите! Стига с тази демагогия и лъжи!!!! Пушете си колкото си искате, но... в къщи. Забраната е на обществени места, където се събират много хора. ПРАВИТЕ ЛИ РАЗЛИКА, а??? Няма никаква талибанщина, нито фашизъм. Би имало, ако забранят ИЗОБЩО пушенето и продажбата на цигари. Това би било ЗАБРАНА. Другото си е ограничение! ПРАВИТЕ ЛИ РАЗЛИКА?
? Същата "забрана" важи за секса! Забранено е да се прави секс на публични места! Обаче секса не е забранен изобщо - всеки може да си го прави в къщи или на "тайни" места... но не и на площада, в магазина, в сладкарницата или на работното място. ...Така че укротете малко езика на синия болшевизъм!
Първо, ние не пушим! (Върни се назад и прочети по-внимателно)
Второ, когато някой се обявява за свободата на личността, не можеш да го наречеш болшевик. Това е политически и исторически неграмотно.
Трето, коментираме "забраната на пушенето на публични места", а не за "ограничаването на пушенето на публични места". Защото точно ОГРАНИЧАВАНЕТО означава зали за пушачи и за непушачи, което ние свободомислещите тук, намираме за справедливо и разумно решение. Пушенето не обижда чувствата на другите повече отколкото пиенето да речем. Да не говорим, че пиенето на публични места води до пиянски побоища, в които загиват хора, хич да не споменаваме естетическите си изживявания. И тук стигаме до "здравия разум", за който писах по-рано. Логично щом забраняваме пушенето, трябва да забраним пиенето.
п.п.Колкото до секса, той е интимен акт по вроден инстинкт при човешките същества. Примерът ти е неподходящ.