Здравей Гост

Лъжците

• 135 Отговора
  • 16718 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
Re: Лъжците
« Отговор #80 -: Март 14, 2013, 10:06:09 am »
И аз съм с Венера везни

А аз съм с тронова Луна  ;D - заменям я за всяка друга.
Може да ти дам назаем малко моето скорпи,ама гаранция няма да ти хареса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Март 14, 2013, 10:06:46 am »
Изглежда, че при него съвпадът на Венера и Юпитер в Телец се е проявил буквално.

Ето, още една тронова Венера, между другото.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Март 14, 2013, 10:08:30 am »

Благодаря, но в тия дълбоки води и аз цял живот се давя - моята е осмодомница, има и квадрат с Плутон.  ;D

Все си мисля, че в тия тежки времена по би ми паснала Луна в Близнаци, Лъв или Козирог...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #83 -: Март 14, 2013, 10:10:00 am »
О да ако говорим за проявлението на венера ,като стил и вкус за обличане и присъствие ,няма равен или равна ,щото е под въпрос в буквалния смисъл къв пол сме в крайна сметка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Март 14, 2013, 10:13:24 am »
гледаш не където трябва, Лили
няма нищо общо с измамите една тронова Венера, казвам ти го от 1-во лице

А къде съм казала, че има нещо общо с измамите?
Отплеснахме се да говорим за жени и пари, при въпросния тип в тази насока е проявлението.

А тарикатлъкът е ясно, че няма да е по Венера. :)

Може би същата карта, но при човек, расъл в друга среда, би се проявила в друга насока, по-градивна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #85 -: Март 14, 2013, 10:13:45 am »

Благодаря, но в тия дълбоки води и аз цял живот се давя - моята е осмодомница, има и квадрат с Плутон.  ;D

Все си мисля, че в тия тежки времена по би ми паснала Луна в Близнаци, Лъв или Козирог...
Е моята е 5то домница и мога барабар с нея да ти дам и съвпадчетата от едната страна с плутон от другата с юпитер. :wink2: :wink2:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Март 14, 2013, 10:32:00 am »
Никъде не съм казала, че при такъв тип мъже Венера трябва да има есенциални достойнства - тронова или екзалтирала.

Мисълта ми беше, че често се случва в такава позиция Венера да не се изявява по начина, по който я описват или се предполага. Важна е цялата карта. И не по-малко важна е средата, в която нативът изявява потенциала си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #87 -: Март 14, 2013, 10:32:16 am »
E щом почнахте така добре и аз заменям водолейска венера за няква друга по топла и привързваща се.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #88 -: Март 14, 2013, 10:36:09 am »
Никъде не съм казала, че при такъв тип мъже Венера трябва да има есенциални достойнства - тронова или екзалтирала.

Мисълта ми беше, че често се случва в такава позиция Венера да не се изявява по начина, по който я описват или се предполага. Важна е цялата карта. И не по-малко важна е средата, в която нативът изявява потенциала си.
То ясно ,че се гледа цялата карта ,просто аз като съвсем начинаещ коментирах нещата, направили ми на мен лично впечатление конкретно и в двете карти.Защото и в другата карта мерк е надарен с абсолютно същите асекти към нептун и юпитер.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Март 14, 2013, 10:41:17 am »
Ретро Меркурий във Водолей квадрат Уран, опозиция Луна и Сатурн, тригон Плутон

Значи има опозиция на Меркурий с Луната и Сатурн, така ли да го разбираме?

В кой градус на знака е Луната? Предполагам, че е някъде след 11ия...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Март 14, 2013, 10:46:29 am »
в 12' градус е Луната

Ашлеша, така и предположих. :)

Вероятно е и доста прагматична или най-малкото пресметлива, предвид тази опозиция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Март 14, 2013, 11:38:55 am »
в 12' градус е Луната

Ашлеша, така и предположих. :)

Вероятно е и доста прагматична или най-малкото пресметлива, предвид тази опозиция.

Да, а също е и доста хитра и минава винаги между капките.

А опозицията Луна/Меркурий сходяща ли е или разходяща?

Продължавам да изследвам влиянието на накшатрите - Меркурий в кой градус на знака е разположен, преди или след 18 гр. Водолей?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Март 14, 2013, 11:53:52 am »
Аха, значи е разходяща опозицията, но те си работят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #93 -: Март 14, 2013, 12:49:28 pm »
Другото което забелязах в тези карти,с които разполагам е ,че и при двамата има хармоничен аспект на мерк с плутон.
Ами да.ти си го казала в първия пост.
Мерк-нептун логика и въображение. Нептун е склонен да бяга от грубата материя, затова е добър в изкуства, кино ...знаеш. Човекът избягва ясни позици, да, може да се каже лъжец. Идеята е да разберем защо  прави това, едва ли се кефи да лъже,както 1 нееволюирал близнак ще се забавлява да скача от тема на тема,за да обърка другия, защото примерно мрази бавномислещи, или глупави според него хора.Нептун е бягство д р. свят, място, или скриване в нищото-без позиция.
 А добри ли са тези люде, които визираш в нептуновите сфери?

Ей, момичета, вкарахте ме в размисъл...

Имам опозиция Меркурий - Нептун, 7-1, като Мерка е тронов. От друга страна - Луна тригон Марс, Луна квадрат Сатурн. :(
Фактите - не понасям лъжата, изопачаването и най-вече - Липсата на позиция! Да, творческа личност съм /поне в съзнанието си/, имам богато въображение и богат речник, мога да "омайвам" хората, ако имам това за цел.

Но.. много държа на точното поднасяне на фактите. Когато разказвам нещо, се опитвам дори да повторя дословно думите от самия разговор. Винаги разделям фактите от интерпретацията. Чувствам се длъжна да го правя.
Та...

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #94 -: Март 14, 2013, 12:56:07 pm »
Другото което забелязах в тези карти,с които разполагам е ,че и при двамата има хармоничен аспект на мерк с плутон.
Мерк-нептун логика и въображение. Нептун е склонен да бяга от грубата материя, затова е добър в изкуства, кино ...знаеш. Човекът избягва ясни позици, да, може да се каже лъжец. Идеята е да разберем защо  прави това, едва ли се кефи да лъже,както 1 нееволюирал близнак ще се забавлява да скача от тема на тема,за да обърка другия, защото примерно мрази бавномислещи, или глупави според него хора.Нептун е бягство д р. свят, място, или скриване в нищото-без позиция.

Имам опозиция Меркурий - Нептун, 7-1, като Мерка е тронов. От друга страна - Луна тригон Марс, Луна квадрат Сатурн. :(
Фактите - не понасям лъжата, изопачаването и най-вече - Липсата на позиция! Да, творческа личност съм /поне в съзнанието си/, имам богато въображение и богат речник, мога да "омайвам" хората, ако имам това за цел.

Но.. много държа на точното поднасяне на фактите. Когато разказвам нещо, се опитвам дори да повторя дословно думите от самия разговор. Винаги разделям фактите от интерпретацията. Чувствам се длъжна да го правя.
Та...
Забележи обаче,че и двата мерка имат положителен аспект с плутон, освен опозето с нептун.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Март 14, 2013, 12:56:35 pm »
Тук ще разбием на пух и прах митовете за прословутия аспект Меркурий/Нептун (имам си тригонче  :P).

Опашати лъжи съм чувала и от хора с аспект Меркурий/Юпитер, и с аспект Меркурий/Марс/Сатурн. Всичко си е до човека.

При един може да е лъжа, при друг - творческо въображение. Стига да можем да разграничаваме желаното от реалното, въображаемото от обективните факти.  :blink:

Пример за лъжец на дребно (винаги извърта нещата в своя полза, често на 180 градуса) - съвпад Меркурий/Кету (в Козирог), Меркурий в точен с квадрат с Юпитер, Меркурий в точен тригон с Плутон.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #96 -: Март 14, 2013, 01:04:46 pm »
Лили имах напредвит ,че и в двете карти присъстват и двата аспекта на мерк и то са едни и същи. :blink: :blink:

« Отговор #97 -: Март 14, 2013, 01:08:03 pm »

Та...
Забележи обаче,че и двата мерка имат положителен аспект с плутон, освен опозето с нептун.

:blink:
така е, при мен - Мерка ТОЧЕН тригон Плутон!!! Е, чак лъжи на дребно.. :angry:

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #98 -: Март 14, 2013, 01:17:05 pm »
Сигурно си права, ами дай една тема със смисъл ти, щом е стойностна ще се включат много и аз също.

Enigma, отговарям ти, по Луна без курс ;D
Каква полза има изобщо от една такава тема, в която се пише за другите, колко големи лъжци са, а никой например не написа кога е изрекъл лъжа при кои астро. фактори и какво го е провокирало да го направи?

Нямам желание да пиша теми тук. За мен лично цялото знание е вече дадено. Сега само се правят обобщения и се пускат уж нови теми (не се ползва търсачката!), а те всъщност са добре забравените стари.
Днешния век, не е за нови открития, а за осмисляне на вече казаното до тук.
А и астрология от форум не се учи.

Предпочитам да си подготвя семената на кореноплодните и да използвам Луната в Телец, за да ги засадя, и да се радвам на добра реколта :blink:
Ами, хубаво-успех! :blink:
Просто изказът ти там беше далеч от "бон тон" и няма общо с курса на луната,нито с друго. Като нямаш желание да пишеш в темата-недей. С втория ти абзац съм съгласна,макар че с него не откриваш топлата вода. Форумът не е за учене на основите на астрологията, а-за практика, или упражнение-който както му харесва.
Ще следя за твоя смислен пост, имам какво още да уча. ;)
И друго-без да съм Холмс-усещат се определени взаимоотношения между отделни потребители-това си е тяхна работа, но фактът,че можем да разберем-кой-с кого-как значи,че някои постове не са организирани в материята на астрологията, а на личните отношения. Такива постове аз намирам за несмислени. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Март 14, 2013, 01:17:56 pm »
Потвърждавам и за гореспоменатия козирожки Меркурий в тригон с Плутон - държи на максимално точно представяне на фактите, когато него го касае лично, засяга неговите интереси по някакъв начин. Но наред с това самият той е склонен към преднамерено изопачаване на фактите спрямо други хора, отново в своя полза и интерес. Това го отдавам на съвпада с ЮЛВ и квадрата с Юпитер. Лъже, маже, лицемерничи и малко хора успяват да прозрат истинската му същност, за фалшивия "положителен" имидж допринася и екзалтирала Венера близо до МС. Нептун е в тригон с Венера и квадрат с Луната, управляваща изгряващия знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.