Здравей Гост

Който има нужда

• 400 Отговора
  • 66712 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Който има нужда
« Отговор #320 -: Юни 23, 2013, 09:41:40 am »
Син камък? Защо не го измиете-напръскате с чиста вода?

*

Uran

• 6041
« Отговор #321 -: Юни 23, 2013, 10:15:32 am »
Светлите очи са мутация и понастоящем основните цветове са 3- кафяв, зелен, син. Доминират в следната последователност: зелен доминира над син, кафян над зелен. Естествено, че малко по-сложен е механизма
на фенотипа. Напоследък имАх възможност и да го наблюдавам по-отблизо- от по-светлооки родители да се пръкне по-тъмнооко хлапе и ..не се усмихвайте, майката не е кръшкала. ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #322 -: Юни 23, 2013, 10:20:45 am »
Син камък? Защо не го измиете-напръскате с чиста вода?
Майка ми казва, че според нея не е син камък. Напръскала е с вода, но пак е останало.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #323 -: Юни 23, 2013, 11:07:10 am »
Светлите очи са мутация и понастоящем основните цветове са 3- кафяв, зелен, син. Доминират в следната последователност: зелен доминира над син, кафян над зелен. Естествено, че малко по-сложен е механизма
на фенотипа. Напоследък имАх възможност и да го наблюдавам по-отблизо- от по-светлооки родители да се пръкне по-тъмнооко хлапе и ..не се усмихвайте, майката не е кръшкала. ;D

Аз съм синеока, мъжът ми с кафеви очи и черна коса, неговите родители също. Дъщеря ни е синеока като мен, цветът на косата е същият като моят и левичарка като мен, което вече е най-изумителното. Много силен ген имам аз явно  :rolleyes:

*

Uran

• 6041
« Отговор #324 -: Юни 23, 2013, 12:40:40 pm »

Аз съм синеока, мъжът ми с кафеви очи и черна коса, неговите родители също. Дъщеря ни е синеока като мен, цветът на косата е същият като моят и левичарка като мен, което вече е най-изумителното. Много силен ген имам аз явно  :rolleyes:

Не, просто и съпругът ти е имал ген за сини очи. :blink:

Моят съпруг също е левичар, но децата ни са десничари.

*

Uran

• 6041
« Отговор #325 -: Юни 23, 2013, 03:29:48 pm »
Аз съм с такъв поглед, но и накшатрата, в която е Луна, предполага това. Впрочем, погледа съм го наследила от баща ми, който има силен скорпи акцент и съм го завещала на сина си, който е с асц. скорпион. :blink:

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #326 -: Юни 23, 2013, 05:06:30 pm »
Луна на асцендента също. Баща ми я има и ту качва, ту сваля, но предимно качва.
Чак сега виждам за луната на асц., абсолютно вярно. Моята е на асц. в квадрат с Юпитер и имах година, в която качих 30кг., след 2 години свалих 20кг., много бързо качвам, но бавно свалям, лошото е, че всяка година купувам дрехи.
Аз също съм с "вещерския поглед" ;D, макар и да не е зелен, наследен от дядо ми, който е с най-красивите зелени очи, които съм виждала - Слънце съвпад Плутон в рак. Мисля, че за светли очи и тъмна коса се нарича винеок човек. На тези като мен, случвало ли ви се е понякога да ви казват, че имате много силни очи и усещат погледа ви, да чупите нещо само с поглед и т.н.?
Силният поглед има и кусури, хората-другите се стягат и се контролират, не са спонтанни и истински. И аз тъй гледам, снощи 1 приятел ми сподели греховете си отскоро и каза ,че сигурно знам, а аз дори не бях в бг каквото и когато и да се е случило, не питам, защото те сами си казват...хората. А този младеж е с двойно скорпионово подчертаване,  луна в козирог и каза, че така съм го изгледала, защото знам.... :mellow:Предполагам,че е от вътрешния плутонов барометър и изследователския дух, опитайте да излъжете плутонов човек, той просто ЗНАЕ кое е истина...Когато някой ми говори го гледам в очите и несъзнателно все едно надниквам, фиксирам го, да разбера истината и това май не е пприятно :blink: :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #327 -: Юни 23, 2013, 05:17:57 pm »
...опитайте да излъжете плутонов човек, той просто ЗНАЕ кое е истина...

Опитвали са се  :blink: - и по-големи тарикати, и по-дребни... Но винаги истината излиза наяве, макар че не е нужно да знаят това, достатъчно е аз да знам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #328 -: Юли 09, 2013, 02:01:06 pm »
Дразни ме 5 годишната племенница на моя приятел. Вече за втори пореден ден е у тях. Всеки път като ни види двамата започва да вика "Обичам те,вуйчо" "Дай да те целуна" и тям подобни като докато прави или казва тези неща гледа мен!? Не разбирам поведението и...Приятеля ми не и обръща никакво внимание, а тя продължава да досажда. Нямам търпение вече майка му и баща му (на моя приятел) да се изнесат на село,за да спрат да мъкнат малката у нас...Какво да направя,за да спре да ни досажда? Дори и моя приятел е възмутен от лиготията и...  :(
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #329 -: Юли 09, 2013, 02:19:49 pm »
Тъкмо изчаквах някой да повдигне тази тема, да взема да се оплача и аз.  :angry:

Днес половин ден се занимавам с тъпото ВиК, вече пия чай с валериана, след като от нерви получих пробождаща болка в сърцето.
Честно ви казвам, по-тъпо, неграмотно и мързеливо племе от българските държавни служителки не съм виждала - онези по гишетата! И са толкова нелюбезни!

От няколко месеца ходя и им се моля да ми отчетат показанията на водомерите и да ги внесат в тяхната система, за да мога аз да наредя парите по разпл. сметка или да ги платя на касата. Повечето служителки ги мързи да гледат там, а като тръгнеш да звъниш по телефона, те препращат от номер на номер и навсякъде те разиграват като идиот.

Накрая се оказа, че грешката е в тяхната система и е локална - само на касата на ВиК в моя район не излиза колко пари дължа за консумирана дотук вода, от началото на декември все се натрупва. Звъннах в централата, после на справки и накрая поаднах на по-млада и любезна служителка, за разлика от повечето криви климактерични лелки. Накрая успя да засече дължимата сума и вече мога спокойно да уредя това плащане.

Това е - да настояваш да плащаш и да се държат грубо и нелюбезно! Повечето хора предпочитат някъде нещо, ако мине номерът, да не платят, а аз като луда ходя да се разправям в продължение на няколко месеца, че искам да си погася задължението!

Тъпа държава, искам да емигрирам някъде надалеч! Дойде ми до гуша да ми губят ценното време с глупости и с малоумници да се занимавам - 2/3 от електората са такива, какво да искаме от управляващите!?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #330 -: Юли 09, 2013, 02:22:10 pm »
"Там, където глупостта е образец, разумът е безумие." - Гьоте - Ти си го написала Лили. И на мен ми идва да се махна от тук...
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #331 -: Юли 09, 2013, 02:26:44 pm »
И докато стоях пред гишето и се опитвах любезно да изясня въпроса с кривата служителка (не изгубих повече от 2-3 минути от нейното време!), един пенсионер зад мен започна да недоволства - при все това, че той беше единствен на опашката. Те по цял ден се чудят какво да правят и за тях в крайна сметка няма никакво значение кога ще си домъкнат задника пред някое гише, а аз трябва да минавам за това преди работа! Казах му първо да се научи на култура, после да си отваря устата. Аман!

Да не говорим колко телефонни разговори трябваше да проведа с разни идиоти от ВиК, на едната по едно време й писна да отговаря и директно ми затвори, а бях толкова любезна! Тъпо племе!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #332 -: Юли 09, 2013, 02:28:01 pm »
Одеве пък отидох да си взема за обяд и тъкмо се бях зарадвала,че имам малко повече време,за да хапна на място в закусвалнята...И в момента,в който сядам на масата,един стар ухажор седна на отсрещната маса и започна да ме зяпа. Аз се изнервих,най-демонстративно станах и си довърших обяда на работното място...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #333 -: Юли 09, 2013, 02:42:13 pm »
Мазните ухажори са особено неприятни, вчера и аз разбрах за такъв таен обожател.  :angry:

Е, ако беше някоя лелка, щеше да е доволна - да отчете, че още се котира.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #334 -: Юли 09, 2013, 02:46:01 pm »
Не знам,Лили...Дразнят ме мазните ухажори дето зяпат нагло и продължително. Има двама такива около мен в момента-единия е женен. Най-нагло ме гледа,а аз като видя това и му давам гръб!
« Последна редакция: Юли 09, 2013, 02:59:04 pm от Just_a_Dream »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #335 -: Юли 09, 2013, 02:54:50 pm »
Наглите ги игнорирам.  ;D

Да се оплача от още нещо, което още преди години ми е направило впечатление. Не знам, може би тук по крайбрежието хората са такива, но е доста неприятно.

Отивам, да речем, в някой супермаркет на шопинг и си пълня количката. Разхождам се, разминавам се с разни хора и първото, което забелязвам, е да стрелнат с поглед към съдържанието на твоята количка. Вчера, когато застанах на лентата в Кауфланда, една такава двойка много ме подразни, стояха преди мен. Гледането беше дълго и продължително, последва и тих коментар, но не го чух.

Случвало се е и на други места. Минавам през агенцията, в която навремето работех, и ако случайно нося торбичка с нещо или от шопинг, първият поглед е към нея - какво ли има там, какво носиш? Една колежка веднъж направо ми бръкна в торбата от Санита, в която носех скъпа козметика - изкара едно по едно и започна да разглежда, на мен ми стана неудобно.

Сякаш са хванати от гората тия хора, все гладни ли стоят?  :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #336 -: Юли 09, 2013, 02:59:10 pm »
Лили работата е следната. Във Варна за разлика от много други градове, парите и финансовото положение на хората се гледа. Аз като ходя по улиците и си държа телефона в ръка, всички ме гледат като БОГ, като се качваш в хубава кола и т.н. Във Варна това е закон! Всички се гледат и се обсъждат, всичко се коментира и се разглежда обстойно... Много и от години ме дразни, но това е така тук.. За съжаление разбира се!!
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #337 -: Юли 09, 2013, 03:01:53 pm »
Българите са такива! Все си гледат в паничките!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #338 -: Юли 09, 2013, 03:05:13 pm »
Винаги съм се чудела защо във Варна преобладаващият манталитет е такъв, докато един по-възрастен колега от офиса, който е запознат малко по-задълбочено с историята на Варна, не разказа някои неща. И за мен тоя град винаги е бил с излъчване на град с търговци и тарикати, за разлика от Бургас или други морски градове. А всъщност навремето тук са изселвали "неудобните" хора, впоследствие градът започва да се развива като търговско средище, имало е много търговци, сарафи и евреи тук. Все тарикати. Затова някак липсва културен полъх тук, не го усещам, независимо колко и какви културни мероприятия и фестивали се провеждат. Всеки ти гледа в ръцете, всеки гледа опаковката. За радост, срещат се и свестни хора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #339 -: Юли 09, 2013, 03:06:04 pm »
Приятели,да ви питам...Може ли някой да ми обясни защо ме дразнят жени,чиито Слънца попадат в 7-мия ми дом?!?