Тъкмо изчаквах някой да повдигне тази тема, да взема да се оплача и аз. :angry:
Днес половин ден се занимавам с тъпото ВиК, вече пия чай с валериана, след като от нерви получих пробождаща болка в сърцето.
Честно ви казвам, по-тъпо, неграмотно и мързеливо племе от българските държавни служителки не съм виждала - онези по гишетата! И са толкова нелюбезни!
От няколко месеца ходя и им се моля да ми отчетат показанията на водомерите и да ги внесат в тяхната система, за да мога аз да наредя парите по разпл. сметка или да ги платя на касата. Повечето служителки ги мързи да гледат там, а като тръгнеш да звъниш по телефона, те препращат от номер на номер и навсякъде те разиграват като идиот.
Накрая се оказа, че грешката е в тяхната система и е локална - само на касата на ВиК в моя район не излиза колко пари дължа за консумирана дотук вода, от началото на декември все се натрупва. Звъннах в централата, после на справки и накрая поаднах на по-млада и любезна служителка, за разлика от повечето криви климактерични лелки. Накрая успя да засече дължимата сума и вече мога спокойно да уредя това плащане.
Това е - да настояваш да плащаш и да се държат грубо и нелюбезно! Повечето хора предпочитат някъде нещо, ако мине номерът, да не платят, а аз като луда ходя да се разправям в продължение на няколко месеца, че искам да си погася задължението!
Тъпа държава, искам да емигрирам някъде надалеч! Дойде ми до гуша да ми губят ценното време с глупости и с малоумници да се занимавам - 2/3 от електората са такива, какво да искаме от управляващите!?