Здравей Гост

Харизматичните личности

• 113 Отговора
  • 18720 Прегледи
*

Morena

• *
  • 199
Re: Харизматичните личности
« Отговор #40 -: Март 31, 2013, 09:50:44 pm »
Имам чувството, че във форума пишат вече има и имидж мейкъри, а не просто споделящи мнение.

Харизматичният човек би трябвало да е сърдечен, остроумен, като влезе в една стая да имаш чувството че я огрява с присъствието си. И да го прави спонтанно, защото точно това привлича, а не да е тренирана маска.
Като ти прочетох поста се сетих за Барак Обама.   :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Март 31, 2013, 09:53:32 pm »
Обяснения никой не задължава да дава, но е странно че с такава бързина на пилот от Формула едно се регистрира и коментира. Защо ли не си се включила по-рано във връзка с друго нещо, ако четеш отдавна ?  :-\  И излиза така все едно това е целта на занятието регистрация в астрологичен форум.
Повечето се регистрират да им тълкуват картите, да научат нещо, а ти да хвалиш някого.
Да никой не ме е карал да давам обяснения пряко но някак си звучи невъзпитано от Ваша страна да подкопавате съмнения в личното ми мнение и не на последно място обидно. Явно че повечето хора в този форум са консуматори,които само искат, е за ваше голямо учудване аз не съм от този тип хора, затова и съм влезла регистрирала съм се и съм писала точно отностно  тази тема просто защото се различавам от хора които търсят най- кратко казано (под вола теле)

Възхитена съм!

Браво! :clap:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #42 -: Март 31, 2013, 10:16:45 pm »
Харизмата е субективно усещане. Дали сте пример с Талия. За мен не е интересна, а камо ли- харизматична. :) Очевидно е, че не може да се изведе някакво общо правило. Вероятно чуждата "харизма" балансира някакви лични дефицити. Вероятно, тези, които аз намирам за харизматични, на вас ще се сторят обикновени.

п.п.Има жени, които мъжете считат за харизматични, не секси, наблягам точно на  х а р и з м а т и ч н и, а посестримите им- ненавиждат, опитват се да игнорират и това е съвсем искрена и спонтанна реакция- дошла от подсъзнанието и не съвсем рационално осмислена- чист инстинкт. Следователно и по полов белег има някакви разминавания.

« Последна редакция: Март 31, 2013, 10:21:23 pm от Uran »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #43 -: Март 31, 2013, 11:02:45 pm »
Харизмата е субективно усещане. Дали сте пример с Талия. За мен не е интересна, а камо ли- харизматична. :) Очевидно е, че не може да се изведе някакво общо правило. Вероятно чуждата "харизма" балансира някакви лични дефицити. Вероятно, тези, които аз намирам за харизматични, на вас ще се сторят обикновени.

п.п.Има жени, които мъжете считат за харизматични, не секси, наблягам точно на  х а р и з м а т и ч н и, а посестримите им- ненавиждат, опитват се да игнорират и това е съвсем искрена и спонтанна реакция- дошла от подсъзнанието и не съвсем рационално осмислена- чист инстинкт. Следователно и по полов белег има някакви разминавания.

:clap:...
Обективност...,много обективност.
Още едно мнение, което лично мен ме възхити.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #44 -: Април 01, 2013, 12:51:33 am »
 ;D

Да споделя за себе си  ;D

Не твърдя, че притежавам някаква неземна хубост или нещо кой знае какво. Чаровна съм, но не само на външен вид, имам голямо присъствие, дух и енергия. Появявам се с усмивка, достойнство и самочувствие .. дори да си мълча не оставам не забелязана, включвам се с остроумие, винаги пробивам в спорове - много добре се аргументирам, обичам да защитавам слабите, тези които не могат да се защитят, но при условие, че са прави и искрени.. Обичам да зареждам хората с енергия, да ги стимулирам и надъхвам , защото съм родена щастлива - така се чувствам без да има някаква конкретна причина, радвам се на слънцето, на малките неща и искам хората около мен да са щастливи , споделям моето щастие с другите. Винаги съм усмихната и го правя искрено и чистосърдечно , няма човек на който да съм се усмихнала и да не ми е отвърнал със същото - спонтанно :)))) всичко ме зарежда , дори трудностите ме прераждат и ми дават сили..
Може би за това винаги съм привличала слаби хора, нуждаещи се от някаква помощ, търсещи съвети, много отчаяни хора... колкото и странно да Ви звучи винаги са си тръгвали с усмивка :))) а и аз самата се чувствам добре като заредя някой човек положително:))))/тука малко се отклоних и прекалих/
Излъчвам респект и без да се доказвам хората го усещат това инстинктивно , винаги съм била с положителна репутация ...
А и може да им харесва това, че каквото ми е на душата/сърцето си го казвам без да се кривя, без срам, без страх.. винаги съм била вярна на принципите си и съм се държала коректно с хората..

И това не е лека съдба да си харизматичен, да си харесван и добър.. не е за всеки  ;)

асц. стрелец, луна и мерк в стрелец съвпад с асц , в тригон с юпитер в лъв 9ти дом , ретро марс в близнаци 7ми опозиция на луна и мерк, секстил юпитер / плутон, слънце и венера в скорпион 12ти дом, венера е на асц

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Април 01, 2013, 10:07:39 am »
но някак си звучи невъзпитано

Да съм казвала, че имам претенции за английско възпитание ?  :-\ ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #46 -: Април 01, 2013, 10:13:18 am »
Харизматичният човек би трябвало да е сърдечен, остроумен, като влезе в една стая да имаш чувството че я огрява с присъствието си. И да го прави спонтанно, защото точно това привлича, а не да е тренирана маска.

Аз пък се сещам за Милица Гладнишка, Драгомир Симеонов, Виктор Николаев.

*

Asol

• 4140
« Отговор #47 -: Април 01, 2013, 10:47:31 am »

Това е напълно естествено, допадат ни различни типажи, но все пак има такива, които се харесват на по-голям кръг от хора. Смятам че конкретния профил, който за нас и от наша гледна точка наричаме и определяме като харизматичен човек, по-скоро отразява и е в някаква степен част и от нас самите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Април 01, 2013, 12:03:26 pm »
Хитлер също е притежавал харизма, това не може да му се отрече.  ;D

Всеки може да бъде харизматичен по своему, но при някои хора е по-силно изразено, зависи как тяхната харизма резонира с целевата аудитория.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #49 -: Април 01, 2013, 02:20:56 pm »

Аз пък се сещам за Милица Гладнишка, Драгомир Симеонов, Виктор Николаев.

А аз за Мария Силвестър ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #50 -: Април 01, 2013, 07:16:24 pm »
Хитлер също е притежавал харизма, това не може да му се отрече.  ;D

Всеки може да бъде харизматичен по своему, но при някои хора е по-силно изразено, зависи как тяхната харизма резонира с целевата аудитория.  :blink:

Харизмата може да е в резултат на личен непринуден чар, докато манипулирането на общественото мнение, че отразяваш, споделяш и защитаваш нечии интереси и вярвания, едва ли може да се нарече харизма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Април 01, 2013, 07:24:33 pm »
Мисля, че добрият манипулатор също би трябвало да има някаква харизма, не може един нищо и никакъв успешно да поведе след себе си тълпи последователи и да създава фен клубове.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #52 -: Април 01, 2013, 07:54:46 pm »
Азис в едно интервю при Карбовски, който го беше попитал защо прави точно такъв тип музика, не влияе ли по този начин на изграждането на ценностите на тези, които го слушат, на което той отговори нещо от сорта, че отразява публиката.
Та на Азис каква му е харизмата според вас ?  ;)
« Последна редакция: Април 01, 2013, 08:00:26 pm от Asol »

*

Papy

• 4343
« Отговор #53 -: Април 01, 2013, 07:57:39 pm »
Азис има глас, не е глупав, умее да поддържа интереса към себе си, дори и с цената на скандални прояви, спазва простия принцип "хляб и зрелища"
В този смисъл-не е харизматичен, а хитър певец

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Април 01, 2013, 08:03:04 pm »
Доколко е харизматичен Азис не мога да кажа, но има забавно и нестандартно сценично присъствие, знае как да прави шоу, макар и да скандализира общественото мнение. Не че на някой му пука, да прави каквото си иска. Избрал е определен публичен имидж и го играе пред хората.

А този, който слуша опера, няма да отиде на концерт на Азис или на някоя силиконова попфолк дива. За всеки образ има целева аудитория, те не въздействат масово върху съзнанието на хората, а само на онези, които откликват. С други думи, определянето на някой като харизматичен зависи от резонанса, който поражда у нас.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #55 -: Април 01, 2013, 08:13:05 pm »
Има, има, но понякога явно не си преценява добре гласовите възможности.
кавър на Азис - http://www.youtube.com/watch?v=JAdns48TL7Q
оригинал на Steel heart

Идеята ми беше дали отразява или манипулира. По-скоро е хитрец.

*

abroad

• 2187
« Отговор #56 -: Април 01, 2013, 08:15:02 pm »
дотук, в тази тема, съвсем изчерпателно, кратко и ясно е посоченото от Асол за харизматичността

точно
затова харизмата се свързва с "лекота", а намесените планети Венера, Юпитер, Меркурий около и със светилата, Нептун, в този смисъл харизмата не е "интересен" или "талантлив", нито "сексуален", още по-малко е някой, който пише с огромни черни букви, удебелени и подчертани до крайност, питам се какво ли е в реалността

Харизмата може да е в резултат на личен непринуден чар, докато манипулирането на общественото мнение, че отразяваш, споделяш и защитаваш нечии интереси и вярвания, едва ли може да се нарече харизма.

да, Хитлер може да се определи като всичко друго, но не и харизматичен - тук вече може да говорим за Плутон
Плутон поражда зависимости, усеща се тежък, нещо от което искаш да се освободиш, но не можеш, до гроб

Азис си е харизматичен като присъствие откъдето и да го гледаш, ако решиш да си обективен, без оглед обсега в който се изявява
хитростта или ума е друго съчетание, което може и да му помага, но това е друга тема

« Последна редакция: Април 01, 2013, 08:48:40 pm от abroad »

*

abroad

• 2187
« Отговор #57 -: Април 01, 2013, 08:40:40 pm »
в продължение на горното, ето карта на харизматична личност (непопулярна, нищо особено като външност и кой знае какви способности), но харизматичен - като Слънце огрява като се появи, усеща се лекота и жива енергия, чиста

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Април 01, 2013, 08:42:10 pm »
Ицо Хазарта за мен е харизматичен-никаква емоция на лицето, мълчи като пън, не е красив
Обаче...всички го харесват

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #59 -: Април 01, 2013, 09:05:35 pm »
харизматичен=човек с присъствие
какво ще е присъствието - зависи от контекст

дали хитлер е бил харизматичен - разбира се, че е бил.

както и наполеон, петър 1, и десетки други - успели да поведат цели народи на гола вяра на някъде. някъдето дали е рай/ад или друго историографски е дискусионен въпрос.
« Последна редакция: Април 01, 2013, 09:11:12 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!