Кои точно
посредствени хора имаш предвид? Мен ли?
Първо: аз писах за случката в СДС. Не че ДСБ се различава много! Новият шеф е аватар на Костов, както Местан на Доган в ДПС.
Второ: Посредствените хора не са тук, а в ръководството на тези две тъпи малки партийки от кариеристи? Какви идеи имат? Колко гласа събират на избори? Кого си избират в ръководството, а? Този Кабаиванов например не става за селски кръчмар, те го избрали за шеф на партия. Вашите Кънев, Москов и особено онзи надут паяк Малинов, не са по-добри. Айде моля те, не ме предизвиквай да си отварям устата.
Сега ще им гледам сеира на сините как ще правят "десен блок" с червената Кунева (подкрепяща червения кандидат-кмет на Варна). Просто се чудя колко може да изкукуригат уж интелигентни хора, които вярват на
приказки и си затварят очите за
делата на разни свои кумири! Положението е безнадеждно с такива хора. Затова не говори нищо за СДС или ДСБ, че ще изпаднеш в неловко положение... Особено след 2-3 месеца, като дойдат изборите!
Запиши си го някъде:
СИНЯТА ИДЕЯ Е МЪРТВА ОТДАВНА. ВСЯКА ПАРТИЯ, КОЯТО СЕ ОПИТВА ДА Я РЕАНИМИРА, НА БАЗАТА НА НОСТАЛГИЯ, Е ЖАЛКА! ВСЕКИ ПОЛИТИК, КОЙТО СЕ ВРЕ В ТАКАВА ПАРТИЯ, Е ИЛИ КАРИЕРИСТ, ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕГРАМОТЕН. ВСЕКИ ИЗБИРАТЕЛ, КОЙТО ПОДКРЕПЯ ТАЗИ ПАРТИЯ, Е ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕГРАМОТЕН, ИЛИ ПРОСТО ЗАБЛУДЕН. ОТ 6-7 ГОДИНИ И В БЪДЕЩЕ СДС и ДСБ МОГАТ ДА СЛУЖАТ САМО КАТО ПАТЕРИЦИ ЗА ДРУГИ "ПРОЕКТИ" С ЦЕЛ МАНИПУЛАЦИЯ. ТЕ НЕ СА АВТЕНТИЧНИ ПАРТИИ ... ОТДАВНА! ДАЛИ СА БИЛИ ТАКАВА ПРЕДИ - Е ДРУГ ВЪПРОС[/size]
Неслучайно и двете партии се опитват да правят съюз с Кунева, или да подкрепят Бойко. Костов пък изсмука електората на СДС с разни хватки - първо с Мартин Димитров, после чрез Надежда Михайлова и разцепването на СДС преди изборите. Сега ще видим какво още ще измислят, за да не потънат окончателно на дъното.
Освен това ДСБ е типична лидерска партия. Сянката на Костов ще тегне доста дълго върху нея. Докато Костов е жив,... а може и след това.
Що се отнася
до моите оценки - те не са мои. Тях ги дава
реалността на фактите:
Избори 2013: "Съюз на Демократичните Сили" - 48 681 гласа - 1.374%
"Демократи за Силна България и Български Демократически Форум (ДСБ, БДФ)" - 103 638 гласа - 2.926%
Или общо
152 000 гласаИзбори 2009: "Синята коалиция" (СДС и ДСБ) -
285 662 гласа - 6.76%
Двете партии са изгубили половината си симпатизанти за 4 години!
Как да им дам 6, като животът им е писал 2-ка!?
?Последно: Новите лидери са като старите: говорят демагогски... и предпочитат "идеологемите" и "клишетата" си пред истината и фактите. Имам силен съпротивителен рефлекс спрямо такова поведение, възпитан от ерата на "социализма", когато се опитваха целодневно да ме накарат да вярвам, че черното е бяло и обратно. Е, аз предпочитам да вярвам на очите си, а не на думите на този или онзи партиен лидер, независимо дали се казва костов или кънев.