Здравей Гост

Профекции

• 52 Отговора
  • 8639 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Профекции
« Отговор #40 -: Август 10, 2013, 10:04:00 am »
А според теб по-надежден метод ли са от дирекциите? Струва ми се, че тия дирекции са доста прехвалени, но не винаги са подходящи за прогнозиране и при ректификация?

*

Asol

• 4140
« Отговор #41 -: Август 10, 2013, 10:09:30 am »
Двете се допълват, когато става въпрос за прогнозиране. Ректификация се прави със съвкупност от методи, а не само с това или онова.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #42 -: Август 10, 2013, 10:17:17 am »
Добре, ще опитам и с двете. Благодаря, Asol!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #43 -: Август 10, 2013, 12:25:42 pm »
Профекцията е термин въведен от Прометеевата астрология.
Те са бързи дирекции свързани с възхода на знаците по прост метод за прогресиране на картата с темп един знак за година.
Градуса на определен сигниикатор се движи с 30* за всяка година...,без оглед на ширината.
В модерната астрология профекциите служат за изследване на вътрешното израстване на натива и кристализация на идеите му.
Метода е доразвит в няколко подсистеми с различна скорост и посока на прогресиране.
КЛАСИЧЕСКА ПРОФЕКЦИЯ , ОБРАТНА ПРОФЕКЦИЯ , ДОМОВА ПРОФЕКЦИЯ ,ОБРАТНА ДОМОВА ПРОФЕКЦИЯ, НОНАГОННА ПРОФЕКЦИЯ, СЕПТИЛНА ПРОФЕКЦИЯ, ДЕЦИЛНА ПРОФЕКЦИЯ.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #44 -: Август 10, 2013, 09:28:33 pm »
Намерих една картинка за по-лесно смятане, която може да се ползва както за Асцендент, така и за планета. Взета оттук: http://tribes.tribe.net/astrologytoday/thread/e8ff8dbd-e6c9-4192-b3c7-2b90160b8ea2

« Отговор #45 -: Август 10, 2013, 11:10:23 pm »
Най-сетне някой проявява интерес към профекциите ми  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #46 -: Август 10, 2013, 11:14:13 pm »
Профекции
Много интересно! Профекционния ми АЦ за годината е Стрелец  :blink: Стрелеца ми е У4,а вие знаете вече,че ме очаква местене  :blink:

« Отговор #47 -: Август 11, 2013, 06:42:14 pm »
А според теб по-надежден метод ли са от дирекциите? Струва ми се, че тия дирекции са доста прехвалени, но не винаги са подходящи за прогнозиране и при ректификация?
Не са прехвалени! Профекциите са потресаващо точни.Когато майка ме е родила Профекционния и МЦ е правил абсолютно точен аспект с Луната и,за брат ми се отнася същото...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #48 -: Август 11, 2013, 06:56:22 pm »
Имах предвид, че дирекциите са прехвалени, а не профекциите.

« Отговор #49 -: Август 11, 2013, 07:36:57 pm »
Имах предвид, че дирекциите са прехвалени, а не профекциите.
Оу,да!  :-[ Нещо съм разсеяна...

« Отговор #50 -: Август 14, 2013, 08:31:31 pm »
Здравейте , как се изчисляват профекции в астрокома, някъде четох , че се наричат още третични прогресии, вярно ли е?
Всичко е възможно. Невъзможното просто отнема по-дълго време.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #51 -: Август 14, 2013, 09:18:02 pm »
Здравейте , как се изчисляват профекции в астрокома, някъде четох , че се наричат още третични прогресии, вярно ли е?

В астрокома няма опция за профекции, смяташ на ръка. Третичните са свързани с луната: едните са лунарен месец за 1 ден  след раждането, другите лунарен месец за всяка година след раждането. Тях ги има в астрокома.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #52 -: Август 15, 2013, 08:34:32 pm »
Понеже не разбирам от профекции, това, което сте написали + което прочетох, направих едно изчисление за датата ми на брак и се оказа следното: МЦ в деня на брака ми се намира в съвпад с управителя на ДЦ с орбис 3,5-4 градуса. По-интересното е, че в момента на точния съвпад с 0* орбис малко по-късно се случиха далеч по-интересни и притеснителни неща, свързани със 7 дом. То е срамота да се каже, но 2 седмици след сватбата разбрах, че връзката ми с мъжа ми е била приключила още преди 2-3 години. Само че никой не е разбрал и нямаше и да се разбере, докато не се бяха случили други неща, а те можеха да се случат едва след сватбата. И понеже тя беше малко ей така, за да се "отчетем", аз не го преживях зле, защото си помислих, че какво като връзката е приключила, не е лошо, че съм се оженила, нали с него ще живея. Обаче на точния съвпад срещнах един друг човек, с когото се разделихме преди да е станало нещо и много зле го изживях. Та дали МЦ показва само промяна на статуса (официално) или действителното положение по 7 дом? Нещо друго да гледам да ме светнете? И още един въпрос - има ли значение вида на аспекта - дали е напрегнат или лек? Например отрицателен аспект да сочи "лошо" събитие, примерно развод, или само събитие? А, и последно - образованието може ли да се гледа като промяна в статуса - примерно дипломиране (пак по МЦ)?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven: