Здравей Гост

България ще пламне .С нея и Евросъюза.

• 125 Отговора
  • 16706 Прегледи
*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
Re: България ще пламне .С нея и Евросъюза.
« Отговор #60 -: Юли 24, 2013, 06:36:19 pm »
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Uran

• 6041
« Отговор #61 -: Юли 24, 2013, 06:45:06 pm »
Как за какво - да ни построят Белене за 20 милиарда лева и да си прокарат тръбите - Южни потоци, Бургас- Александруполос и да продължим да купуваме от тях най-скъпия газ в цяла Европа. Натиснаха азерите да не строят Набуко, че случайно да не се отскубнем от опеката и да си купуваме евтин газ..

Това е причината, че иначе ще има отстрел сред бсп редиците. Такава наглост не бях наблюдавала. Изгубили са всякакво чувство за мяра.

*

Uran

• 6041
« Отговор #62 -: Юли 24, 2013, 06:46:59 pm »
Калоян, по какви науки се явяваш специалист? :blink:

п.п. В тази тема съм на твоя страна.

« Отговор #63 -: Юли 24, 2013, 06:53:05 pm »
Калоян, по какви науки се явяваш специалист? :blink:

п.п. В тази тема съм на твоя страна.

по различни!!! )))

Санти, тук нещо е объркано, но ми е трудно да разбера какво точно. Говори се за цена 43.3 euros/MWh. Няма такива цени на газта. Тя се мери в тонове или кубометри. Това явно е някаква цена на енергията (Мегаватчас) от газ. Правило номер 1 - вярвай не на статии, а на учените от Евростат.. защото колкото и да са манипулируеми статистиките, все пак се пишат от професионалисти, а не от журналисти (мамка им журналистическа! ... ето че си казах репликата!!!  ;D

хахаха... открих къде е проблема.
Сравняват цената на газта у нас за домакинства (48 евро) с цената на газта за пром.сектор в Англия (23 евро). Виж тази схема:
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/images/e/e7/Half-yearly_electricity_and_gas_prices_2012s2.png

Стар изтъркан журналистически номер!
« Последна редакция: Юли 24, 2013, 07:12:16 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #64 -: Юли 24, 2013, 09:53:28 pm »
Калояне, едва ли трябва да не вярвам на доклад от Европейската комисия  :mellow: .

http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/energy2_en.pdf

Последно време чувам едни тревожни новини, че Газпром масово изкупува бензиностанции и ще монополизира пазара.

« Последна редакция: Юли 24, 2013, 10:07:17 pm от г-н Santi »

« Отговор #65 -: Юли 24, 2013, 10:01:59 pm »
Всеки който не е доволен от нещо има право на протест и не само, ами е задължен да си каже отношението, ако малко уважава себе си.
Аз лично не искам да плащам заеми и сметките на български и руски олигарси, групировки, комунисти или на типове като Бат Сали мангала, това е. 
И то протест е най-малкото, по принцип трябва да се изритат направо... 
Пък вие си се възмущавайте колкото си искате, това е ваше право.  :blink:

« Отговор #66 -: Юли 24, 2013, 10:35:13 pm »
Току-що гледах предавенто на Слави. Придърпваха хора, биеха паднали, биха момиче с палка. Изроди! Това е патология. Това е болест. Искам да си ходят!!!! Веднага.  Между другото една гледачка ми се кълне и вери, че наесен ще има гражданска война.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #67 -: Юли 24, 2013, 10:36:35 pm »
Цитат
Пък вие си се възмущавайте колкото си искате, това е ваше право.

Възмущават се тези които имат определен комфорт при управлението на Тройната коалиция, тези които си мислят че подхвърлените им 5 стотинки във вид на "социални" придобивки ще им подобрят живота и няма да им ги измъкнат от ръцете по един или друг начин, разните измити мозъчета, които се катерят на връх Бузлуджа и си мечтаят за някогашното ТКЗС, целувайки ръка на Станишев,а други истински социалисти берат срам на слогана "Червени боклуци".
Други пък разправят, че протестират разни платени безделници - егати безделниците, колеги/ИТ специалисти, умни, образовани, креативни/ с по над 1500 лв. месечна заплата, плащащи данъците си редовно, пълнят джобчетата на некадърниците, заседаващи в парламента.

И за да не съм голословен .. подобни недоразумения "взимат" решения, решават съдбата на държавата и гражданите. Хора, които са некомпетентни и некадърни, недоказали се професионално и без каквато и да е репутация/различна от корумпиран дебелокож послушко/.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fWcghKknzL8[/youtube]

« Отговор #68 -: Юли 24, 2013, 10:53:50 pm »
Калояне, едва ли трябва да не вярвам на доклад от Европейската комисия  :mellow: .
Последно време чувам едни тревожни новини, че Газпром масово изкупува бензиностанции и ще монополизира пазара.

1. Освен да му вярваш - първо трябва да го прочетеш внимателно и да вникнеш в написаното.
Аз ти дадох диференцирана таблица - отделно цена за домакинства и отделно цена за промишлеността.
ти пак ми показваш картинка със Средна цена! .. Обикновено истината е малко по-сложна отколкото пише в популярните четива!
Виж и таблицата за тока - там сме с най-ниска цена в Европа. Дали е точно така и дали така го "усещаме" ние?

2. Това за бензиностанциите го чух още преди доста време, може година - имало сделка американците да се оттеглят от нашия пазар на горива и да продадат всичко на руснаците. (Ако това е вярно - няма да се спасим от сергей дори да излезем с пушки на улицата. Това е Ялта 3 ... ако разбираш намека!)
Обаче проблема със шистовия газ и лобирането на америк.посолство тук показва, че май този слух е силно преувеличен.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #69 -: Юли 24, 2013, 11:01:52 pm »
Току-що гледах предавенто на Слави. Придърпваха хора, биеха паднали, биха момиче с палка. Изроди! Това е патология. Това е болест. Искам да си ходят!!!! Веднага.  Между другото една гледачка ми се кълне и вери, че наесен ще има гражданска война.
И на мен друга ми каза за наесен, но каза:"Чистката почна..." :mellow: :mellow:
Виж, не оправдавам полицай и др., но когато се нагнети общият бяс, тогава егрегорът на групата говори-8дом, най-слабите и податливи са най-повлияни....между полицаите, и тях ги е страх-понякога, адреналинът казва-"Бори се, или бягай", няма логика, човещина ,или хуманизъм...има инстинкти...

« Отговор #70 -: Юли 24, 2013, 11:11:53 pm »
... Между другото една гледачка ми се кълне и вери, че наесен ще има гражданска война.

Моята прогноза пък беше, че голямата криза/война тук ще бъде в 2015 година (термини: есента на 2014 - юни 2015). Не си помня прогнозата точно, но е публикувана в темата ми за "Прогнози до 2020". Така че гражданската война май няма да е точно тази есен.. освен ако врачките не познават повече де.... което никой не може да знае предварително.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #71 -: Юли 24, 2013, 11:27:33 pm »
о.к. Но знае ли някой какъв е реда? Например..,ако ....падне правителството..на избори ли отиваме... ;D Реда е следния...
Пада правителството..и мандат получава следващата парламентарна сила..,след нея,ако тя не състави правителство идва ред на 4-та...Има конституция...и ПОДОБНИ ИНСПИРИРАНИ ИСКАНИЯ ОТ СТРАНА НА КОЙТО И ДА БИЛО ГРАНИЧАТ С АНАРХИЯ...ЛИПСА НА КОМПЕТЕНТНОСТ...И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПОДКЛАЖДАНЕ НА ПРОБЛЕМИ У ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ...
Идея нямам срещу какво се стачкува в момента..ЗНАМ СЪС СИГУРНОСТ , ЧЕ ВАРНА СТАЧКУВАШЕ С/У КИРО...И В МОМЕНТА Е МИРНА...НО СЯКАШ РАБОТЕЩИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ МОГАТ ДА ИСКАТ И ДА ЗАЩИТЯТ ИСКАНИЯТА СИ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #72 -: Юли 24, 2013, 11:40:24 pm »
... Между другото една гледачка ми се кълне и вери, че наесен ще има гражданска война.

Моята прогноза пък беше, че голямата криза/война тук ще бъде в 2015 година (термини: есента на 2014 - юни 2015). Не си помня прогнозата точно, но е публикувана в темата ми за "Прогнози до 2020". Така че гражданската война май няма да е точно тази есен.. освен ако врачките не познават повече де.... което никой не може да знае предварително.
НЕ ВРЪЗВАЙ ЗВЪНЦИ НА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ СИ..
 разбрах те, ако това изобщо са добродетели...ВЕЛИК СИ :'( :'( :lol:
да не помниш постовете  си е проблем, да не кажа друго...избягах те от другата тема, що ми пишеш тук, индиректно...дай ,БОЖЕ прав да си-обратен словоред,
за разлика от теб имам с.онска памет, помня кво ,къде, и кога съм казала

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #73 -: Юли 24, 2013, 11:44:21 pm »

1. Освен да му вярваш - първо трябва да го прочетеш внимателно и да вникнеш в написаното.
Аз ти дадох диференцирана таблица - отделно цена за домакинства и отделно цена за промишлеността.
ти пак ми показваш картинка със Средна цена! .. Обикновено истината е малко по-сложна отколкото пише в популярните четива!
Виж и таблицата за тока - там сме с най-ниска цена в Европа. Дали е точно така и дали така го "усещаме" ние?

Продължавам да не се съгласявам - според Евростат, ако цената се разглежда по алтернативния метод PPS, то потвърждава диаграмата от доклада или че купуваме най-скъп газ.  В докладът се взимат впредвид фактора конкуренция - свободен и монополизиран пазар, какъвто е нашия и съм сигурен че този фактор не е взет впредвид. Мисля, че си забелязъл и че цената на газът за промишлеността в България бележи най-висок ръст след Турция.
Обикновено не си правя труда да говоря в/у нещо, което не съм проверил  :mellow: .

*

astro

• 475
« Отговор #74 -: Юли 24, 2013, 11:48:17 pm »
 ;D

И тук виждам ,че има хора ревниво защитаващи протеста...и плюещи *червените бабички* ;D..А дали бабите им не идват от кралския двор...или от Шанзе-бЛизе... ;D
И що..не митингуват..,а пишат тук ...ето това не разбирам...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Юли 25, 2013, 07:01:01 am »
Изглежда, че е дошъл моментът, в който българинът стачкува срещу всичко, ако ще и срещу лошото време.

Колкото и да са некадърни управляващите, няма смисъл да виним за личните си неуспехи тях.

А това, че са ограбили държавата, е вярно. Но това не се случва от вчера и по време на последното управление, а през целия тъй наречен преход. И липсва адекватна социална политика, както и много други неща.

Но съм говорила с хора, дошли да живеят тук от други държави - не са олигарси, не са богаташи и нямат нищо общо с руската газ.  ;D И казват, че в много отношения тук животът е по-добър, не само заради топлия климат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #76 -: Юли 25, 2013, 08:30:05 am »
Но съм говорила с хора, дошли да живеят тук от други държави - не са олигарси, не са богаташи и нямат нищо общо с руската газ.  ;D И казват, че в много отношения тук животът е по-добър, не само заради топлия климат.

Да, добър, но добър за тези, които имат значителни банкови сметки и не обръщат внимание на тинята, в която е затънал народа. Да, вярно е също така, че сме в това положение, защото това сме заслужили. Както не веднъж съм казвала, тези, които са в парламента и ни управляват, са огледалният образ на самите нас. Не сме по-добри, морални, честни и т.н. от тях. И докато нашето съзнание не се промени и държавата няма да се промени.
Не съм сигурна, че заслужаваме повече, но животът в България не е добър за 90% от населението. Най-големият проблем според мен не е липсата на пари и бедността в страната. Най-големият проблем е че хората не виждат нищо хубаво в бъдещето си. Липсата на средства, които са нужни за да покриват всекидневните си нужди ги прави озлобени, дребнави, егоистични и глупави. Очите на хората са празни.
Ако нямаш нужните връзки, колкото и кадърен да си трябва да положиш къртовски усилия, за да постигнеш нещо. И погледнато от страни това нещо не е нищо. Хората си мислят, че живеят добре щом могат да си позволят да си платят битовите сметки, да отидат два пъти в годината на почивка, да имат приличен дом, хубава кола, свястна работа с прилична заплата и т.н. До толкова им стигат мечтите и за това се борят през целия си живот. Някои го получават, по голямата част не. Мечтите на хората в България са толкова мънички.
Виждам... бабите и дядовците, на които пенсията едва им стига да си купят лекарствата. Зимата стоят на студено, защото нямат пари за парно или дърва. Да си купят салам, който и кучето ми не иска да го яде, за тях е лукс. Децата, които са лишени от нормална семейна и социална среда и от сносно образование. Самотните майки, които с мъки успяват да осигурят най-нужното на детето им. Средната работна заплата за страната не е достатъчна за да се осигурят дори елементарните човешки нужди. Ако случайно човек направи грешката да се разболее, господ да му е на помощ, защото здравната сфера всички знаем на какво ниво е. Нормално ли е, човек в 21 век да няма възможност да получи адекватна медицинска помощ, лечение и т.н., освен ако не си плати за това. Образователната система, въобще няма да я коментирам. И така нататък, и така нататък.
Та животът в България погледнат от различни ъгли може да изглежда различно, но истината е, че не е никак добър.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Юли 25, 2013, 08:41:22 am »
Мислите ли, че в останалите държави от бившия соцблок е много по-различно? Има шепа олигарси, малцина заможни хора, останалите също живеят на ръба. Общо взето положението на бедните навсякъде (в тези страни) е едно и също. За съжаление в България помощи не вземат тези, които реално се нуждаят, а тези, които живеят с нихилистична и консуматорска нагласа. Но така не е само тук, а и в някои по-цивилизовани държави, например в Англия.

Например, в Украйна средната заплата на зам. директор в училище, опитен счетоводител с дългогодишен стаж или зам. началник отдел в държавна организация е около 200 евро, говорим за големите градове - със софийски мащаб или дори по-големи. И също нямат евтин газ, а цените им не са по-ниски от тукашните. Тази информация е от първа ръка - наскоро се срещнах с една украинска група и останах изумена. Все си мислех, че там живеят вече по-добре от нас. Още по-ниски доходи, но в пъти по-малко негативизъм.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #78 -: Юли 25, 2013, 09:00:04 am »

Продължавам да не се съгласявам - според Евростат, ако цената се разглежда по алтернативния метод PPS, то потвърждава диаграмата от доклада или че купуваме най-скъп газ.  В докладът се взимат впредвид фактора конкуренция - свободен и монополизиран пазар, какъвто е нашия и съм сигурен че този фактор не е взет впредвид. Мисля, че си забелязъл и че цената на газът за промишлеността в България бележи най-висок ръст след Турция.
Обикновено не си правя труда да говоря в/у нещо, което не съм проверил  :mellow: .

Ами провери това в таблицата на Евростат и ми кажи аз как да се съглася с теб и с доклада???
Цена за бита у нас 56 евро, за промишлеността - 40 евро ----- средна цена според доклада 43 евро (изглежда логично)
Англия - за бита 58, за промишлеността - 33 евро ---- средна цена според доклада 22.9 ?????? (как става това от гл.т. на математиката?)
Германия - за бита 65, за промишлеността - 49 евро ---- средна цена според доклада 24 евро (как става това от гл.т. на математиката?)
Дания - за бита 108, за промишлеността - 70 евро ---- колко ли е средно? (сигурно по-малко от 43 евро)
Швеция - за бита 127, за промишлеността - 55 евро --- колко ли е средно? (сигурно по-малко от 43 евро)

« Последна редакция: Юли 25, 2013, 09:04:32 am от Калоян Иванов »

« Отговор #79 -: Юли 25, 2013, 09:27:31 am »
Подозирам, че в някои черноморски градове нямат вестници и телевизия - затова ще им препредам новините от последните 5-6 месеца...
Щото виждам, че хората там живеят с нагласата, че всичко е мирно и тихо... и нашите протести ще подпалят Европа и света!

Цитат
25 април 2013 -  Испанската полиция разпръсна с палки около хиляда протестиращи близо до парламента в Мадрид, предаде Франс прес. Най-малко 29 души са пострадали, сред ранените има 14 полицаи. Задържани са 15 души. В протеста участваха предимно младежи под лозунга "Окупирай Конгреса". Няколко десетки протестиращи замеряха полицаите с бутилки, фишеци и бенгалски огън, добавя АФП, цитирана от БТА. Протестиращите призоваха за оставка на правителството. Сградата на народното събрание беше оградена от плътен полицейски кордон.

Цитат
19 юли 2013  Около хиляда души, според АФП, демонстрираха в четвъртък вечерта в Мадрид срещу корупцията с викове "оставка". Те се опитаха да стигнат до централата на управляващата дясна партия..... "Оставка", "Да отиват в затвора", викаше тълпата от хора, събрали се чрез социалните мрежи в интернет по призива на кръга около Движението на възмутените.

Цитат
17 май 2013 - Италия - Хиляди демонстранти вземат участие в протестна демонстрация срещу политиката на новосформираното италианско правителство в Рим, предаде Би Би Си. Демонстрантите искат промяна на избрания от премиера Енрико Лета курс, ...Популярността на сформираното преди месец правителство в страната значително намалява, като към момента рейтинга на одобрение е 30%.

Цитат
22 юни 2013 - Италия - Хиляди души заляха римските улици днес, като се обявиха против рекордно високата безработица и липсата на адекватна реакция от страна на упрявляващите. Протестиращите подканиха оглавенето от Енрико Лета правителство да вземе мерки срещу проблема, съобщи „Ройтерс”. По данни на организаторите, в демонстрациите са участвали повече от 100 хиляди души.

Цитат
Вече седмици наред Хърватия е разтърсвана от антиправителствени протести, които подобно на арабските туитър революции се организират в интернет и свикват под знамената си букет от обществени групи. ... демонстрантите обвиняват коалиционния кабинет на Ядранка Косор, воден от Демократичния хърватски съюз, в корупция и некомпетентност, искат предсрочни парламентарни избори и намаляване на безработицата. Недоволството от управляващите изведе по улиците на по-големите градове поне 100 000 души в национален мащаб. През февруари и март в сблъсъци с полицията имаше ранени сред гражданите и сред униформените, бяха арестувани десетки протестиращи.
Цитат
24 октомври 2012 - Унгария - Между 50 и 100 000 души протестираха снощи в унгарската столица Будапеща срещу политиката на премиера консерватор Виктор Орбан...

Цитат
7 март 2013 - Протести срещу управляващата партия в Унгария. Десетки демонстранти окупираха днес двора на щаб-квартирата на унгарската управляваща партия ФИДЕС, но не се опитаха да проникват в самата сграда, като протестираха срещу предстоящите промени в новата конституция на страната.

Цитат
02.03.2013  Протести в 40 града в Португалия - Българска национална телевизия...bnt.bg › Новини › Общество‎

За Гърция няма нужда да казвам нищо... това се знае. За Турция - също.

Цитат
В Бразилия избухнаха най-големите от 20 години протести... Поне 200 хиляди демонстранти преминаха по улиците на големите бразилски градове в понеделник в нарастваща вълна от недоволство...Епицентърът на демонстрациите бе от Сао Паоло, където около 65 хиляди души заляха улиците късно в следобед, до Рио де Жанейро, където вечерта се събра тълпа от около 100 хил. души, по данни на местната полиция. В Бело Оризонте в протестите са се включили около 20 хил. души.
До сблъсъци с полицията се стигна в бразилския град Бело Оризонти по време на протест, в който участваха над 100 хиляди души. Стотици хиляди демонстрираха и в други градове , въпреки вчерашния призив на президента Дилма Русеф за прекратяване на уличните демонстрации и вандализма..

« Последна редакция: Юли 25, 2013, 10:04:26 am от Калоян Иванов »