Здравей Гост

Коя е била най-щастливата ви соларна година? Имали ли сте такава? Похвалете се!

• 44 Отговора
  • 7960 Прегледи
MayFlower, сега за да наредиш пъзела виж какво послание носи за теб тази твоя Венера и знака Телец и намиращите се, ако има такива, в него планети в наталната ти карта,  т.е. каква е Венерината натална, а и соларна тема.
Профекцията я изчисляваш за случката при навършени към този момент години, съответно разглеждаш този солар, в рамките на който се развива действието. За съвместното разглеждане със солара е от значение само какво става с Венера, защото тя в случая е тази, която задава "звученето" на годината и нейния фон т.е. наталната и соларна Венера показват как ще се развие профекцията в рамките на актуалния за нейния период солар.
И ако искаш сподели дали така получената натална акцентирана тема съответства и как си кореспондира със сферата, в която ти си се чувствала успешна и щастлива.
По същия начин процедираш с Меркурий.
Годините, в които профекционния асцендент е в знака на наталния е момент на започване на нов цикъл. Годините с един и същ  профекционен знак носят сходни послания, но и в зависимост от всички съпътстващи фактори.

Asol, благодаря за подробната информация относно профекции!

Проследявам соларната 2009-2010 според насоките по-горе, за да изследвам има ли връзка профекционен АЦ и негов управител, с действителните събития случили се през разглеждания период.

Венера в натална карта: ситуирана в 8-ми дом, управлява АЦ (Везни), 8-ми (Телец) и 12-ти (Везни) домове. Диспозитор на Слънце в Телец (в 7-ми дом), както и на Плутон и СЛВ във Везни (в 12-ти дом). Има секстил към Луна, секстил Марс, тригон Плутон и тригони към Лунни възли.

Венера в соларна карта 2009-2010: ситуирана на куспида на 12-ти дом в знак Овен (12-ти соларен дом, попада в 6-ти натален). В тази карта Венера отново се явява соларен както и профекционен управител на АЦ (в Телец) и У на соларен 6-ти дом (Везни). Слънцето е в съвпад със соларен АЦ, като в солара няма други планети в Телец или във Везни, соларна Венера има секстил към Меркурий, съвпад с Марс, съвпад Уран, квадрта Плутон секстили към Лунни възли и АЦ.

По-конкретно, през 2009-та година имаше:
-перманентна релокация в друга страна (държава мечта за мен), както и много кратки пътувания в съответната страна и в чужбина
-академични успехи и придобиване на научна степен в тамошен университет
-среща и запознанство с моят идол (поп-звезда) от тийнейджърските години
-нова среда/много ползотворни запознанства/активен социален живот
-ръст във финансово отношение

Съотнасям събитията през дискутираната соларна година към традиционните сигнификации на Венера, както и спецификата и в съответствие с домовете които управлява както в натала, така и като профекционен управител на солара. Темите с които я свързвам са финанси и засилената комуникация, но по-скоро смятам че Юпитер, Меркурий и Нептун са доста по-акцентирани през дадения солар, някак Венера не ми изглежда доминираща. Прикачам го за по-голяма яснота.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Нова

• 3491
Ми при всички се усеща без изключение, къде повече, къде по-малко. Нещо като опозицията при мъжете. )))) /Просто за мен карето действа по-ярко на жените, нали съзряваме по-бързо, а опозето на мъжете - късния пубертет и мъжки климактериум./

)))) В зависимост от начина на живот дотогава може да има разни проявления - обикновено жените тогава се усещаме много вече пораснали ))) Ако дотогава си била цвете в саксия на мама и тати, тогава може да се отпуши ярко ищах за живот - обикновено каките са вече студентки в друг град и уруууш, от всичко по много. Някои пък бързат да се женят, за да се доказват или освободят от родителско тяло, пък се нашиват на друг стан.

Може нещо друго, разбира се, проявления, колкото и хора.

Какво да ти кажа - уран. И типичното за него разбутване на статуквото, желание за свобода и промяна, да вземеш живота си в свои ръце, да докажеш колко си независим и могъщ..
Значи спокойно мога да кажа, че съм станала вече жертва на Уран. Преди няколко месеца реших, че не искам да уча вече това, което учех досега( 2 година в университета- Класическо пеене хаха). Някак си, осъзнах, че от мен певица няма да стане, че това, за което съм се борила със зъби и нокти 5 години, е безсмислено. Операта не е това, което си представях, че ще е...Много се разочаровах от всичко. Сега не знам какво искам да правя с живота си - някакво безвремие ме е погълнало. Знам, че отговорите ще дойдат и всичко ще се нареди, но силният Сатурн в картата ми в момента ме кара да се чувствам като абсолютния боклук, защото съм се провалила(приемам разочарованието си като провал). Цялата ми житейска философия се обърна с главата надолу - а аз обичам реда и структурата и този хаос ме побърква.

Е, чак пък жертва))) И по-страшно може да е. Но, да, провлението е по уран и сигурно няма да е единствено )))) Успех и се забавлявай като наблюдаваш връстничките ти как ги трещи.

Значи си имаме и оперна певица! Уау, впечатлена съм. И все пак помисли още веднъж дали не искаш да го довършиш това класическо пеене. Не се креща всеки ден такъв талант.
« Последна редакция: Август 04, 2013, 08:48:06 pm от Нова »

Хм,. установих, че съм имала добри соларни години с козирог на асцендента. :unsure:
На какво го отдавате, момичета?
И моята,която качих тук беше с Козирог на АЦ.И аз не мога да си го обясня.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Asol

• 4140
Посредством профекциите определена тема от хороскопа излиза на дневен ред през годината. Нещо като по-подходящи време и условия да се "изяви" пласт от заложбите на натала в комбинация с нюанса, които дават всички останали съпътстващи фактори.

Та в този ред на мисли ...

MayFlower, значи за управители на годината ти се класират Венера и Слънце. Гледаме и двете и в натал и в солар.
Соларна Венера съвпад Марс - У1 и У7 в солара, Марс и Венера натално ти управляват тази ос. Социално-активна ще ти и още как. Още повече че и натално Слънце ти е седми дом. Натален Марс ако е в десети - срещата и запознанството с известна личност поп-звезда. Венера предвид всичко, което си изброила има отношение ако не пряко то косвено към финансовото ти положение, личната ти изява, взаимоотношенията, чуждите ресурси, деветодомните теми.

Посредством профекциите определена тема от хороскопа излиза на дневен ред през годината. Нещо като по-подходящи време и условия да се "изяви" пласт от заложбите на натала в комбинация с нюанса, които дават всички останали съпътстващи фактори.

Та в този ред на мисли ...

MayFlower, значи за управители на годината ти се класират Венера и Слънце. Гледаме и двете и в натал и в солар.
Соларна Венера съвпад Марс - У1 и У7 в солара, Марс и Венера натално ти управляват тази ос. Социално-активна ще ти и още как. Още повече че и натално Слънце ти е седми дом. Натален Марс ако е в десети - срещата и запознанството с известна личност поп-звезда. Венера предвид всичко, което си изброила има отношение ако не пряко то косвено към финансовото ти положение, личната ти изява, взаимоотношенията, чуждите ресурси, деветодомните теми.

Асол, благодаря за логичната интерпретация, събитията и промените случили се през 2009-та са били показани съвсем ясно в картата, само че аз не съм ги видяла ;)

Да, натален Марс е в 10-ти дом, в съвпад с МЦ.

Намирам изключително голямо сходство и повтаряемост на теми при разглеждане на текущия ми солар, с вече дискутирания по-горе за 2009-та година. Отново Венера е У на соларно АЦ, но този път профекционен управител се явява Меркурий.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!