MayFlower, сега за да наредиш пъзела виж какво послание носи за теб тази твоя Венера и знака Телец и намиращите се, ако има такива, в него планети в наталната ти карта, т.е. каква е Венерината натална, а и соларна тема.
Профекцията я изчисляваш за случката при навършени към този момент години, съответно разглеждаш този солар, в рамките на който се развива действието. За съвместното разглеждане със солара е от значение само какво става с Венера, защото тя в случая е тази, която задава "звученето" на годината и нейния фон т.е. наталната и соларна Венера показват как ще се развие профекцията в рамките на актуалния за нейния период солар.
И ако искаш сподели дали така получената натална акцентирана тема съответства и как си кореспондира със сферата, в която ти си се чувствала успешна и щастлива.
По същия начин процедираш с Меркурий.
Годините, в които профекционния асцендент е в знака на наталния е момент на започване на нов цикъл. Годините с един и същ профекционен знак носят сходни послания, но и в зависимост от всички съпътстващи фактори.
Asol, благодаря за подробната информация относно профекции!
Проследявам соларната 2009-2010 според насоките по-горе, за да изследвам има ли връзка профекционен АЦ и негов управител, с действителните събития случили се през разглеждания период.
Венера в натална карта: ситуирана в 8-ми дом, управлява АЦ (Везни), 8-ми (Телец) и 12-ти (Везни) домове. Диспозитор на Слънце в Телец (в 7-ми дом), както и на Плутон и СЛВ във Везни (в 12-ти дом). Има секстил към Луна, секстил Марс, тригон Плутон и тригони към Лунни възли.
Венера в соларна карта 2009-2010: ситуирана на куспида на 12-ти дом в знак Овен (12-ти соларен дом, попада в 6-ти натален). В тази карта Венера отново се явява соларен както и профекционен управител на АЦ (в Телец) и У на соларен 6-ти дом (Везни). Слънцето е в съвпад със соларен АЦ, като в солара няма други планети в Телец или във Везни, соларна Венера има секстил към Меркурий, съвпад с Марс, съвпад Уран, квадрта Плутон секстили към Лунни възли и АЦ.
По-конкретно, през 2009-та година имаше:
-перманентна релокация в друга страна (държава мечта за мен), както и много кратки пътувания в съответната страна и в чужбина
-академични успехи и придобиване на научна степен в тамошен университет
-среща и запознанство с моят идол (поп-звезда) от тийнейджърските години
-нова среда/много ползотворни запознанства/активен социален живот
-ръст във финансово отношение
Съотнасям събитията през дискутираната соларна година към традиционните сигнификации на Венера, както и спецификата и в съответствие с домовете които управлява както в натала, така и като профекционен управител на солара. Темите с които я свързвам са финанси и засилената комуникация, но по-скоро смятам че Юпитер, Меркурий и Нептун са доста по-акцентирани през дадения солар, някак Венера не ми изглежда доминираща. Прикачам го за по-голяма яснота.