Здравей Гост

.

• 126 Отговора
  • 19210 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
Re: Чехльовците
« Отговор #20 -: Август 05, 2013, 11:14:03 am »
Гаури - а не мислиш ли, че подобни конфликти и техните качествени и количествени натрупвания, и неизбежните изменения, идващи след тях, са именно заради наличието в тях на мъже не на място? ;)

и да - мнението ми е, че в такива ситуаци намеса на мъжа е не само нужна - но единствен възможен изход.  и изобщо не е ситуация - да избере мама или жената, а е: коя е права и коя не в конкретния случай.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #21 -: Август 05, 2013, 11:19:59 am »
Благодаря ти, Нова.
И мен ме дразнят такива мъже, които не могат да заявят гласно какво искат всъщност.

« Отговор #22 -: Август 05, 2013, 11:20:10 am »
Чехльото, чиято карта е поставила Нова. По сидерал почти всяка планета е екзалтирана или тронова. Хм... толкова ли му е удобен животът или има нереализиран потенциал поради... мързел? С този час на раждане във ведическата си карта има три малефика в ъглите (тронов Марс плюс нодалната ос). На пръв поглед не бих го взела за неамбициозен. На втори, има тронов Юпитер във 2-ри дом и екзалтирана Венера в 5-ти. Може пък животът все пак да е бил благосклонен към него и да го е дарил с необходимото му, така че да не му се налага да се бори за нищо.
Нова, в какъв смисъл е чехльо този индивид? Разбира се, ако желаеш да разкажеш нещо за него. Сменял ли е често местожителството си? Че гледам, че има У3 и У4 Сатурн в 12-ти дом и Раху в 7-ми.

Не съм виждала досега  такава карта с толкова много благотворно разположени планети. Този човек е дошъл на З,емята с много благочестива карма (пурна пунйа)...На хората които го познават и са му близки  много им е провървяло в живота... :blink:
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Нова

• 3491
« Отговор #23 -: Август 05, 2013, 11:22:38 am »
Чехльото, чиято карта е поставила Нова. По сидерал почти всяка планета е екзалтирана или тронова. Хм... толкова ли му е удобен животът или има нереализиран потенциал поради... мързел? С този час на раждане във ведическата си карта има три малефика в ъглите (тронов Марс плюс нодалната ос). На пръв поглед не бих го взела за неамбициозен. На втори, има тронов Юпитер във 2-ри дом и екзалтирана Венера в 5-ти. Може пък животът все пак да е бил благосклонен към него и да го е дарил с необходимото му, така че да не му се налага да се бори за нищо.
Нова, в какъв смисъл е чехльо този индивид? Разбира се, ако желаеш да разкажеш нещо за него. Сменял ли е често местожителството си? Че гледам, че има У3 и У4 Сатурн в 12-ти дом и Раху в 7-ми.

Не съм виждала досега  такава карта с толкова много благотворно разположени планети. Този човек е дошъл на З,емята с много благочестива карма (пурна пунйа)...На хората които го познават и са му близки  много им е провървяло в живота... :blink:

Наистина ме учудвате чак с такова тълкуване. Нищо особено наистина като визия, характер, темперамент, ум. Но аз не съм негативно настроена към него и бих се радвала, ако се прояви пълния му потенциал според картата.

« Отговор #24 -: Август 05, 2013, 11:22:42 am »
Викаш, неговото чехълстване може да се окаже висша форма на благородство или нещо такова? А, дано! Не, съвсем сериозно, надявам се момчето да бъде щастливо, както и хората около него.

*

Нова

• 3491
« Отговор #25 -: Август 05, 2013, 11:25:20 am »
Добре де, можеш ли да прибереш жена, която недолюбваш, поради комплекси и други, да я търпиш години да ти скача на главата /поне да я обожаваше!/, а накрая да кандисаш на подпис, щото тя ти поставила ултиматум.

Ще го отчетем "грешка" на младостта и ще се надяваме, че транзитите през годините ще го направят супермъж за завиждане.

« Отговор #26 -: Август 05, 2013, 11:32:40 am »
Като му гледам картата, е кандидат за повече от един брак - У7 Венера в мутабелен знак, екзалтирана, аспектирана от Кету; Раху в 7-ми дом, Марс аспектира 7-мия дом. Ама да не му развалям кармата с моите недоучени приказки.
Извън картата му. Може би жена му го обожава и на него му харесва да вижда това обожание в очите ѝ.

« Отговор #27 -: Август 05, 2013, 11:35:55 am »
Гаури - а не мислиш ли, че подобни конфликти и техните качествени и количествени натрупвания, и неизбежните изменения, идващи след тях, са именно заради наличието в тях на мъже не на място? ;)

и да - мнението ми е, че в такива ситуаци намеса на мъжа е не само нужна - но единствен възможен изход.  и изобщо не е ситуация - да избере мама или жената, а е: коя е права и коя не в конкретния случай.

И какво като МЪЖЪТ каже коя е права, коя не...Това за него е равнозначно на ТАЗИ ОБИЧАМ, ТАЗИ НЕ . А той обича и двете... От друга страна конфликтът ще се изостри още повече. Отхвърлената ще иска да се реваншира. Ще натрупа в себе си обида и гняв. Ще търси поводи да си върне..А когато хората живеят заедно, не бива да има такива  отношения помежду им.
Знам, че има хора, които ясно поставят границата и са готови с лекота да отрежат квитанциите на мама или на партньора, без да се замислят за това как той (тя) се чувства... Но дали така е по-добре? Така причиняваме страдание на близките си хора, на тези които ни обичат...
Знам още, че взаимоотношенията свекърва-снаха не са никога лесни, дори когато не живеят,  под един покрив, но... Да виниш трети човек, че не се намесва в конфликта между  други двама, защото е "путьо маринкин"... е според мен неконструктивно и неефективно.
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Нова

• 3491
« Отговор #28 -: Август 05, 2013, 11:39:05 am »
Като му гледам картата, е кандидат за повече от един брак - У7 Венера в мутабелен знак, екзалтирана, аспектирана от Кету; Раху в 7-ми дом, Марс аспектира 7-мия дом. Ама да не му развалям кармата с моите недоучени приказки.
Извън картата му. Може би жена му го обожава и на него му харесва да вижда това обожание в очите ѝ.

Ами може, не я познавам по-отблизо, освен изводите, които си правя, за дата на раждане абсурд.
Но и тя е на първо четене е такъв един типаж, че наистина явно се чувства така, все едно е ударила джакпота с него.

Пък ако се прояви потенциалът, за който говорите, може да се кандидатирам за мутабелната... )))) Човекът има хубаво куче от години, което обожава като живота си, поне в любовта към "ближния" ще си паднем.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #29 -: Август 05, 2013, 11:46:07 am »
Чехльото на Нова - този със скорпионския марс? Марс е неаспектиран, ретрограден и е диспозитор на слънцето.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #30 -: Август 05, 2013, 11:46:44 am »
Гаури - това е въпрос на поведенчески модели. аз съм от квадратните - обичам да разграфявам, и - когато все пак се оказвам в ситуация, когато в друг е молива - да ми разграфява квадратчетата адекватно и всеки да си следва начертаните правила и граници. така съм свикнала, и вярвам в правилата.

От твоят анализ ми лъха повече подвижност или водолейско :blink:
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #31 -: Август 05, 2013, 11:47:57 am »

Но аз не съм негативно настроена към него и бих се радвала, ако се прояви пълния му потенциал според картата.

Точно така... Това е потенциал, а дали ще бъде реализиран е друг въпрос... Но човекът е имал в предишното си превълъщение много благочестив живот...Тук на  Земята  е дошъл с големи бонуси, което ще му спести много видове земно страдание...Планетите много  ще му помагат и ще го пазят. Как ще се прояви точно благочестивата му карма ми е трудно  да кажа без да го познавам и без да знам  факти от живота му.  Все още е млад и има време да се осъзнае като душа и да постигне напредък в израстването си нататък. Това, че е обикновено момче, дето се вика от народа, не значи, че нещата не се връзват. Защото всеки от нас е един микрокосмос и какво е добре или зле, какво е успех или неуспех е субективен въпрос.  Ние мерим с аршина на нашите  обществено-културни предрасъдъци. А има и  други мерки и теглилки... Вселенски. И по тях той е  много високо оценен...
Платон

*

Нова

• 3491
« Отговор #32 -: Август 05, 2013, 11:50:46 am »
Чехльото на Нова - този със скорпионския марс? Марс е неаспектиран, ретрограден и е диспозитор на слънцето.

Слънцето е вече на една идея телешко. Но ако го питаш, той много държи да каже, че  е зодия Овен. Кво да му обяснявам, че е теле, ама хайде. Датата е на кантар и много хора, родени тогава са овни. И характерът му е телешки. Няма овенски нрав.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Август 05, 2013, 11:51:12 am »
скандал между снаха и свекърва. обективно едната е много по-права от другата. идва си чехльто - и вместо да постави разделителна линия - не между жените, а между кое е право и кое криво - той - хък, мък - вие си се оправете, то си е между вас ;D.

Някои го наричат дипломация или просто ненамеса.  ;D (шегувам се)

В интерес на истината, и аз нямам ясна дефиниция за подчехлен мъж.
Този, кйто не може да взема самостоятелни решения? Който се съгласява с всичко, защото така му е удобно или просто го е страх да изрази мнение, което е по-различно от очакваното? Това не е ли вид конформизъм?

А по горепосочения пример - в такива ситуации все още не съм попадала.
Не е обаче по-неприятен случаят, когато мъжът в подобна ситуация заема необективна позиция и, ръководейки се от съображения за удобство, започва неоснователно да защитава едната страна и да клейми другата, обръщайки палачинката както на него му е удобно и изгодно, понякога дори с ясното съзнание, че не е прав. Ей от такива ми се повдига направо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #34 -: Август 05, 2013, 11:53:00 am »

Но аз не съм негативно настроена към него и бих се радвала, ако се прояви пълния му потенциал според картата.

Точно така... Това е потенциал, а дали ще бъде реализиран е друг въпрос... Но човекът е имал в предишното си превълъщение много благочестив живот...Тук на  Земята  е дошъл с големи бонуси, което ще му спести много видове земно страдание...Планетите много  ще му помагат и ще го пазят. Как ще се прояви точно благочестивата му карма ми е трудно  да кажа без да го познавам и без да знам  факти от живота му.  Все още е млад и има време да се осъзнае като душа и да постигне напредък в израстването си нататък. Това, че е обикновено момче, дето се вика от народа, не значи, че нещата не се връзват. Защото всеки от нас е един микрокосмос и какво е добре или зле, какво е успех или неуспех е субективен въпрос.  Ние мерим с аршина на нашите  обществено-културни предрасъдъци. А има и  други мерки и теглилки... Вселенски. И по тях той е  много високо оценен...

Може само да ме радва това. И ме радва. И ме изненадва приятно. Може и аз да се пречупя към него така.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Август 05, 2013, 11:57:08 am »

Точно така... Това е потенциал, а дали ще бъде реализиран е друг въпрос... Но човекът е имал в предишното си превълъщение много благочестив живот...Тук на  Земята  е дошъл с големи бонуси, което ще му спести много видове земно страдание...

И аз съм виждала такова противоречие в някои карти.
Гледаш - дошъл е с бонуси и благочестива карма от минала инкарнация, в настоящия живот съответно му върви, спестяват му се някои трудности или просто винаги се оказва на точното място в точното време, но избира друга програма - да злоупотреби с бонусите, които са му дадени, и да не води толкова благочестив живот в настоящата си инкарнация, да постъпва егоистично и неетично. Между другото, виждала съм такива указания в картите на хора, които може да се нарекат късметлии, но не и добри хора (колкото и да е относително второто). Възможно ли е това - зъл човек с добра карма от минала инкарнация? Къде в хороскопа е отразен изборът на душата каква роля да избере в настоящия си живот?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #36 -: Август 05, 2013, 11:58:55 am »
Само да вметна, не че не сте го видели, но за непросветените, моят чехльо е наистина добър и благ. Със сигурност не е зъл.

« Отговор #37 -: Август 05, 2013, 12:01:02 pm »
Мирабелка, при мене домофикацията излиза малко по иначе във Ведическата карта... Вероятно нещо съм объркала сметките, затова не се наемам  да коментирам подробно... Но Венера, според мене   е разположена превъзходно...По мои сметки се пада в 2-ри дом..А за Кету съм склонна да следвам школта, която твърди, че  тази  сенчеста планета  няма очи, няма аспекти. Следвайки мита, Кету е  само тяло...
Платон

« Отговор #38 -: Август 05, 2013, 12:04:31 pm »
Гаури - това е въпрос на поведенчески модели. аз съм от квадратните - обичам да разграфявам, и - когато все пак се оказвам в ситуация, когато в друг е молива - да ми разграфява квадратчетата адекватно и всеки да си следва начертаните правила и граници. така съм свикнала, и вярвам в правилата.

От твоят анализ ми лъха повече подвижност или водолейско :blink:
Хванала си полъха, Прийа! ;DСлънцето ми е заедно с Меркюри във Водолей (во Ведическия модел, обаче...)
« Последна редакция: Август 05, 2013, 02:11:41 pm от Gauri GanDevi »
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Август 05, 2013, 12:04:44 pm »
А за Кету съм склонна да следвам школта, която твърди, че  тази  сенчеста планета  няма очи, няма аспекти. Следвайки мита, Кету е  само тяло...

Да, има такова разминаване в тълкуванията.
Според едни школи Кету има същите аспекти като Раху и Юпитер.
Според други не хвърля аспект (поглед), защото е само тяло без глава и очи, затова не вижда.

От практическа гледна точка мога само да споделя, че съм наблюдавала силно влияние при съвпад с Кету, за останалите аспекти не мога да кажа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.