Здравей Гост

.

• 126 Отговора
  • 19217 Прегледи
Re: Чехльовците
« Отговор #40 -: Август 05, 2013, 12:13:23 pm »
Чехльото на Нова - този със скорпионския марс? Марс е неаспектиран, ретрограден и е диспозитор на слънцето.
Интелектуалец определено не е с този ретро Меркурий , който във Ведическата карта дори е изгорен...Но това не означава, че не свестен човек. Определено, едва ли списва Блог, едва ли умее да  омайва масите с дъли и напоителни речи, едва ли  умее дори да си направи  сметка на пазара, когато някоя лея се опита да го тресне в кантря... Но определено има силна воля (екзалтиран Сатурн), макар и ретро, силен ум и разум (Юпитер в собствен знак в съединение с Луна). Марс в Скорпион, дава мъжествност, работоспособност, енергичност, умение да отстоява себе си...
Ако си търсех мъж и ако този беше от моето обкъчжение нямаше в никакъв случай да го подмина с безразличие...Мисля, че такъв  "чехльо" може да направи една жена много  доволна... За щастлива  вече от нея си зависи...
« Последна редакция: Август 05, 2013, 12:17:45 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #41 -: Август 05, 2013, 12:15:22 pm »
А за Кету съм склонна да следвам школта, която твърди, че  тази  сенчеста планета  няма очи, няма аспекти. Следвайки мита, Кету е  само тяло...

Да, има такова разминаване в тълкуванията.
Според едни школи Кету има същите аспекти като Раху и Юпитер.
Според други не хвърля аспект (поглед), защото е само тяло без глава и очи, затова не вижда.

От практическа гледна точка мога само да споделя, че съм наблюдавала силно влияние при съвпад с Кету, за останалите аспекти не мога да кажа.

А как се проявява Кету в съвпад, в какъв знак, дом , с коя планета, би ли могла да споделиш...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Нова

• 3491
« Отговор #42 -: Август 05, 2013, 12:17:02 pm »
Чехльото на Нова - този със скорпионския марс? Марс е неаспектиран, ретрограден и е диспозитор на слънцето.
Интелектуалец определено не е с този ретро Меркурий , който във Ведическата карта дори е изгорен...Но това не означава, че не свестен човек. Определено, едва ли списва Блог, едва ли умее да  омайва масите с дъли и напоителни речи, едва ли  умее дори да си направи  сметка на пазара, когато някоя лея се опита да го тресне в кантря... Но определено има силна воля (екзалтиран Сатурн), макар и ретро, силен ум и разум (Юпитер в собствен знак в съединение с Луна). Марс в Скорпион, дава мъжествност, работоспособност, енергичност, умение да отстоява себе си...

Меркът е както казваш, а и аз вече на 2-3 пъти отбелязах, че красив ум е това, което много не ми достига в него, при все че напоследък има проблясъци. Преди беше много зле.
Марсът към момента е крайно "неаспектиран", нищо, нула.

*

Нова

• 3491
« Отговор #43 -: Август 05, 2013, 12:19:30 pm »
Различни сме.

Твоите венера и мерк къде са? По традиционната западна школа?

Защото на моята водолейска венера този осакатен мерк й идва много ташкън. Казвала съм го много пъти. Красив ум.

А той дори е в съвпад с луната ми, нищо че в знаци се разминават! И пак не ми достига.

« Отговор #44 -: Август 05, 2013, 12:20:42 pm »

Пък ако се прояви потенциалът, за който говорите, може да се кандидатирам за мутабелната... )))) Човекът има хубаво куче от години, което обожава като живота си, поне в любовта към "ближния" ще си паднем.

Нова, сега е монета да пуснеш една синастрия с човека, преди да си сложила шините :blink:.

*

Нова

• 3491
« Отговор #45 -: Август 05, 2013, 12:23:05 pm »

Пък ако се прояви потенциалът, за който говорите, може да се кандидатирам за мутабелната... )))) Човекът има хубаво куче от години, което обожава като живота си, поне в любовта към "ближния" ще си паднем.

Нова, сега е монета да пуснеш една синастрия с човека, преди да си сложила шините :blink:.

Споко, той и без зъби ще ме обожава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Август 05, 2013, 12:24:30 pm »
Доколкото виждам, марсовото влияние в картата на "чехльото" е доста подчертано - не само се намира в знака Скорпион, а и попада заедно с Кету в Лагна. За силна планета в съвпад с Кету съм чела, че влиянието става още по-подчертано - наблюдавала съм го при екзалтирала планета или в мулатрикона в един знак с Кету. Но силна изява не винаги означава положителна, например Венера - просто ще има по много от всички "дарове" на тази планета, но от съзнанието и личната воля на индивида зависи в каква насока и по какъв начин ще ги употреби. Така поставена Венера съм виждала в картите на големи женкари, но наред с това дава или някакъв талант, или късмет с парите (разбира се, зависи и от останалите фактори), в някои случаи може да даде и аморалност.

А как се проявява Кету в съвпад, в какъв знак, дом , с коя планета, би ли могла да споделиш...

Та в случая имаме така поставен Марс и не би трябвало изявата му да е чак толкова слаба и незабележима. Да не би ретроградността му да е някакъв фактор?

Както каза Гаури, има доста благоприятно и силно поставени планети в Раши, повечето са или екзалтирали, или в собствен знак - Марс и Кету в Скорпион, Юпитер и Луна в Стрелец, Венера в Риби, Слънце в Овен, Сатурн във Везни, Раху в Телец. На е ясно обаче как ще бъде употребена тази енергия, евентуално картата Навамша може да даде някаква насока, да бъде ориентир.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #47 -: Август 05, 2013, 12:26:31 pm »
Гаури, не знам какво съм объркала, при мен Лагна попада в 21-вия градус на Скорион.

« Отговор #48 -: Август 05, 2013, 12:35:59 pm »
Гаури, не знам какво съм объркала, при мен Лагна попада в 21-вия градус на Скорион.

Бях забравила да цъкна "на изток от Гринуич", както често ми се случва :blink: :-[, Но пак...имаме разминаване,  Ас ми попада в Стрелец... Часовото време за лятно или зимно го смяташ, Мирабелка, в края на април 84? Нямам идея! :-[
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Август 05, 2013, 12:40:49 pm »
Ако часът е верен, Лагна в картата на мъжа е в накшатра Джиештха, т.е. сидерален Скорпион.

В такъв случай екзалтирала Венера попада в 5 дом от Лагна - ето го указанието за пурва пунйя.
Управителят на 9 дом е Луната и има съвпад с Юпитер, който е в собствен знак. Попадат във втори дом и получават аспект от екзалтирал Сатурн - независимо дали и доколко е обективен в оценките си (изгорен ретро Меркурий), това влияние може да го направи по-сдържан, ако трябва да даде мнение, макар че Меркурий в съвпад с екзалтирало Слънце в 6 дом има известен афинитет към спорове, но подплатени с аргументи - тук може би се усеща сдържащото влияние на Сатурн, който им дава диретен аспект от отсрещния знак. Същевременно Слънцето и Меркурий получават аспект от Юпитер (у2 и у5). Меркурий в Ашвини дава по-бърз и променлив ум, но повече премереност идва от аспекта му с Юпитер и Сатурн, които са силни есенциално.

В случая Марс е Лагнеш и ретроградността му и близостта до Кету може да го правят по-сдържан в марсовите изяви. Но не може да се каже, че е слабо поставен. Например, ако аспектираше 2 дом или съвпада Слънце/Меркурий, можеше да направи речта по-несдържана, щеше да има по-изявено желание да участва в спорове и дебати, а ако има и аспект с Юпитер - да излиза "прав" от всяка ситуация (последна инстанция  ;D).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Август 05, 2013, 12:42:00 pm »

Бях забравила да цъкна "на изток от Гринуич", както често ми се случва :blink: :-[, Но пак...имаме разминаване,  Ас ми попада в Стрелец... Часовото време за лятно или зимно го смяташ, Мирабелка, в края на април 84? Нямам идея! :-[

Лятно часово време (въведено след 79та година в Б-я) - корекция 3 часа спрямо Гринуич.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #51 -: Август 05, 2013, 12:44:06 pm »
Някой може ли да ми каже защо е тази "навалица" и интерес в чехленската тема, а за профекциите е почти нулев ?  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Август 05, 2013, 12:44:52 pm »
Сигурно защото сме във форум с преобладаващо женско участие.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #53 -: Август 05, 2013, 12:47:23 pm »
Сигурно защото сме във форум с преобладаващо женско участие.  ;D

Я, това ми го разясни, че аз като човек с мъжко мислене, ;D не можах много да схвана отговора ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Август 05, 2013, 12:48:40 pm »
За какво са ни абстрактни профекции, ако можем да обсъдим конкретно някой чехльо?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #55 -: Август 05, 2013, 12:50:25 pm »
За лятно време го смятам, +3 часа от GMT. Извинявам се за забавянето на отговора.

*

Нова

• 3491
« Отговор #56 -: Август 05, 2013, 12:52:36 pm »
Някакси темата за путьовците винаги ще върви, защото поне веднъж всички сме страдали от такива.

За часа на моя, ми така ми е казал, някъде там ще е , може и още по-напред. Не знам, а и той няма кой знае какви събития в живота, за да му го мръднем.

За спорове не го бива. Дори хич. Аргументацията е нулева, по-скоро би квичал нечленоразделно, ако го "сгащиш".
Иначе мамини путьовци... бол. Дори скорпи с луна в козата и марс в дева.
При все че уж не си дава такъв вид, и привидно той е велик, но поставям и татко ми в тази графа /той не е мамин, просто е путьо/ - овен с рибешки марс и неизвестна луна, май скорпионска.
Изобщо трудно е да се съди само по някакви си знаци, но често мъжете овни са путьовци. Това е мъжки знак, но по-добре ляга на жените.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Август 05, 2013, 12:53:58 pm »
Помните ли Давид Качанов от Big Brother Family? Той вървеше като кученце след Елеонора и пръскаше луди пари по нея, само и само да я задържи. Доколкото помня, за голям срам на зодията, беше Стрелец. Мога да издиря рожденните му данни.

Не гледам такива предавания, но на мен по-скоро ще ми е интересно да видя картите на такива жени - как успяват да баламосват и въртят на малкия си пръст мъжете? (е, да, не при всеки мъж ще мине номерът)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #58 -: Август 05, 2013, 12:55:29 pm »
Този от Бай Брадър го помня, да. Като омагьосан беше. Дали беше наистина или само на кино (тв), не мога да кажа, но беше като зомбиран. ;D
Е, да, не при всеки мъж минава тоя номер. И слава Богу.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #59 -: Август 05, 2013, 12:57:19 pm »
Има логика мамините след време да станат чехльовци, те като са свикнали от малки си го търсят после сами  ;D