Здравей Гост

Никога не се доверявайте на беден гадател

• 47 Отговора
  • 6873 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Никога не се доверявайте на беден гадател
« Отговор #20 -: Август 07, 2013, 10:35:06 am »
ц ц ц. предлагам Марайка да сподели на кого точно скача днес, щото такива прокламации: "жена без мъж не става за жена", "гадател без пари не става да гадае" са малко... плоскички.

конкретно сега за астролозите - има теми във форума, с обсъждани карти на различни модели астролози. но да допълним:

Цитат
Jyotisha career profile

If it's Jyotisha you're interested in as a second career, look for a prominent Ketu and super-strong graha Associated with bhava-12.

Astral information channels through vyaya, and Ketu creates the material detachment necessary to filter out anxiety and see clearly into the etheric/astral worlds.

Ketu makes a person psychic and when Ketu is in a key career house (7 or 10 radix, yuti L-10, and/or associated with 10th navamsha or 10th dashamsha) there will be a "liminal" career for sure.

Liminal careers are by definition not recognized by materially-oriented society. Yet, if one has the correct Jyotisha markers, Shri Ganesha will have His way, and a career dedicated to traveling the clairsentient pathways will evolve.

One of the classic indicators for a non-materially-recognized career is 10th-lord in Ari bhava, 10th-lord in Randhra bhava or 10th-lord in Vyaya bhava.

he 10th-lord may be a gracious and beneficial graha, but L-10's placement in a dusth-amsha creates difficulties(dus) in the process of achieving social recognitionfor the value of one's work (10).

Ketu + Chandra could make you a bit of an emotional outcaste.Chandra-Ketu = a good yoga for practicing intuitive Jyotisha but it also makes the native prone to tremendous mood swings along a continuum between very spiritual vs. depraved. That's Ketu!

IMO, the best indicators of a person's career whether in Jyotisha or any other discipline, are:

lord of the 10th navamsha, observe the characteristics this graha acquires in the radix (kundali, jataka)

lord of Swamsha rashi(navamsha lagna lord) , a major determinant of spiritual direction. Graha in the navamsha first house give an inward thrust that may be partly subconscious but these graha can tell us how the person will behave regardless of who one thinks one "should" be or how one "should" act.

Nakshatra pada of Swamsha, + its Lord - a clear determinant of natural spiritual direction in this life. This item requires a bit of contemplation. Look at the lords and the sublords, but more importantly, study the characteristics of the rising Nakshatra .

lord of the 10th radix: Observe the characteristics this graha acquires in navamsha (inner personality) and dashamsha (professional service).

lord of the 7th radix. 7th = 10th-from-10th, so bhava-7 becomes a reliable career indicator. All careers are built upon advising relationships. The higher the social position, the more advisors one acquires. Thequality of advisers will ultimately determine the native 's success. Of course, one's spouse is the primary adviser, so marriage partner also plays a determining role in professional life. Observe the characteristics of the L-7 within navamsha (inner personality) and within dashamsha (professional service).

All the other radix and navamsha and dashamsha planets play supporting roles. D-9 and D-10 must be consulted in every case for professional identity and actions.

Every individual graha contributes in some way to the professional identity. But radix L-10 and radix Surya are the leading indicators of career.

D-9's L-10 as it behaves in radix will accurately indicate not only the profession, environment or industry in which the person develops their career.

If multiple careers, the careers will be closely related in the logic of the native 's overall character even if not in terms of conventional social categories.

L-10 radix as it behaves in D-10, shows the strength of public success in one's chosen field.

Should radix L-10 be weak in D-10, the profession will be unrecognized, low status, marginal - not famous, not well paid.

Should radix L-10 be neechchain D-10, native is not much respected, even if the income is good.

L-10 radix's role in D-10 will give more information about the total career profile.

Even if the career is weak, it will still exist. Everyone has some sort of leadership role, public responsibilities, and career.

L-10 radix's role in D-10. Provides further details of the weak or strong or conventional or odd character of the profession.

See radix L-10 in D-10 o confirm:

Rashi. E.g., radix L-10 fallen in D-10 for example suggests low confidence overall in public life.

Domain.E.g., radix L-10 in bhava-2 of dashamsha for example would suggest a career in speech+Language, record-keeping, telling stories/history, or exploring aspects of one's family history.)

Insights from D-9 and D-10 are not directly determinative, except for the role of lord of 10th navamsha which is definitive.

Insights from seeing the role of the radix house lords as they take on a different character in the varga, are used to confirm and refine the core evaluations from the radix.

D-9 and D-10 = a confirming view of the career subject area of expertise and the environment. E.g., radix L-10 in D-9 or D-10's 4th house = an affinity for home/classroom. the native might be a professional schoolteacher if the radix indicators all point that way, and lord of 10th navamsha = Budha or Guru.

Yet if radix indicators are not so strong toward professional educator identity+ L-10 in bhava-4 of D-9 or D-10 can indicate a home-based business, or a home-schooling parent, or even a lifelong chronically ill homebound person. The radix indicators are determinative but varga must confirm or the prediction will be off the mark.
======================================================================================

Career factors may be confirmed in navamsha D-9 (higher wisdom) and dashamsha D-10 (higher karma).

However profession is normally understood as a social-material phenomenon, thus all career indicators whether they are first noticed in a varga or via the function of some amsha must be solidly anchored in the social-material functions of the radix D-1.

When a single graha occurs in several important career lagna (e.g., the graha = simultaneously lagnesha, lord of 10th navamsha and lord of dashamsha) then that dominant graha comes to define the visible public career.

If Shani plays several 10th-from roles, particularly if He is lord of the 10th navamsha, then the native will have a Shani-driven professional experience dominated by regulatory activities, rigidly structured step-wise hierarchies, conformism, fear of punishment, bosses and supervisors, a preponderance rules and an absence of creativity. Often also, demanding, heavy, time-driven, and routinized workload. The social focus is on duty.

If Shukra dominates the career pattern, particularly if He is lord of the 10th navamsha, the professional environments feature wealthy, luxurious, artistic, femininized artifacts and the social focus is on diplomacy, trust, and relationships.

Guru-dominated careers feature teaching and guidance in all of their multifarious global expressions. the native retains a wide philosophical perspective no matter the specific work tasks.

And so forth per the karaka labels of the Graha.

Everyone works, but not everyone's work is praised or recognized at the top levels of social importance.

For most nativities, career profile is spread across several radix graha. There are relatively few in the elite. Most careers consist of mixed duty roster and fluctuating visibility, with some periods of obscurity and some periods of relatively high social recognition. However if the graha = obscured, there may unfold a life of unacknowledged, unappreciated effort. Obscurity in public life may be due to an inner fear of visibility, a need for individual freedom from institutional rules, or perhaps a lifestyle which requires intentional hiding.

от тук - и има още за други данни за тълкуване на кариерни и призванчески наклконности в хороскопа:

http://www.barbarapijan.com/bpa/Vocation/bVocation.htm

Интересно ми е...къде прочете това..,което съм болтнала... :rolleyes: :-\
И..още по-интересно ми е какво теле търсиш...бяло,розово,червено? :rolleyes:
НИКЪДЕ не съм казала ГАДАТЕЛ БЕЗ ПАРИ...И...ЖЕНА БЕЗ МЪЖ НЕ СТАВА....НЕ ПРЕИНАЧАВАЙ ДУМИТЕ...НА НИКОГО!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #21 -: Август 07, 2013, 10:39:25 am »
разбира се, че телето трябва да бъде по подразбиране - винаги лилаво и момиче!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LuEU4lWkSFs[/youtube]
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Asol

• 4140
« Отговор #22 -: Август 07, 2013, 10:40:37 am »
Марая, останах с впечатление, че много присърце си го взела.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #23 -: Август 07, 2013, 10:41:13 am »
За съжаление е така.. една казана дума, едно написано изречение.. могат да променят изключително много неща... Малко или много хората вярват на чутото, прочетеното... а повярваш ли в нещо - то се превръща в истина... Наистина много трябва да се внимава кой какво казва и проектира върху другите, защото има хора които материализират думите си.. това може да бъде много опасно..

Целувки , Марайка  :wub:
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #24 -: Август 07, 2013, 10:44:56 am »
За това казвам, че астрологията може да ти служи за съвети, но не трябва на 100% да се водиш по нея. Най-малкото защото всички сме хора и правим грешки, кой неволно, кой с умисъл...
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Август 07, 2013, 10:48:04 am »
Марая, останах с впечатление, че много присърце си го взела.

Навързаха се няколко неща... ;D С още няколко човека ...
Иначе от мнооого време не взимам нищо присърце. Все пак ПР.Луна е в знака на водолей... :P
НО, би било добре да не се доверяваме на гадатели..,които са фанатизирани ...Знаем,ли кой в какъв период попада....
Нещо от рода на енергийни вампири....
А с препоръките отдавна спрях... :blink:, защото астролози за които казвам, че са добри...за други хора/мои близки/ се оказват недобри...
И така...,такива ми ти работи... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Август 07, 2013, 10:51:23 am »
За съжаление е така.. една казана дума, едно написано изречение.. могат да променят изключително много неща... Малко или много хората вярват на чутото, прочетеното... а повярваш ли в нещо - то се превръща в истина... Наистина много трябва да се внимава кой какво казва и проектира върху другите, защото има хора които материализират думите си.. това може да бъде много опасно..

Целувки , Марайка  :wub:

И на теб целувки слънчо :wub:...
Как си?

Аз съм от тези хора... :-[ :P...И за това понякога ме е страх...
Но..,имаш ли обяснение защо и на какви хора се случва?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Август 07, 2013, 11:41:02 am »
Както казахте по-горе, астрологът на първо място е човек и не е без(по)грешен. И най-добрите астролози не винаги познават, дори ако минават за силни в прогностиката. Важното е да си дават сметка за това и да не се самозабравят. Защото в момента, в който се почувстваш велик и много можещ, се отприщват разни енергии. Разбира се, всеки добър астролог трябва да бъде уверен в своите възможности и в това, което казва.

Може би наистина е важен резонансът, а може би и други фактори, които могат да не се вземат под внимание, а да са от значение в конкретния случай... И тук се съгласявам - един и същи астролог може да се окаже добър за един клиент и не толкова добър за някой друг. И за най-добрите астролози съм чувала и чела противоречиви отзиви, някои от тях дори са диаметрално противоположни. Няма астролог, който да е еднакво добър и можещ за всички.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #28 -: Август 07, 2013, 01:37:26 pm »

Как си?

Добре съм:) ти как си:)))

Имам една близка приятелка със същата сила на думите. Много интересно, но картите ви имат много общо  :o

Асц скорпион, нептун У4 в 12ти в скорпион и голям земен тригон:) смятам , че вижданията и усещанията се материализират чрез земния тригон +  специалното участие на Плутон У1 на МЦ в земен знак:)

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Август 07, 2013, 04:38:57 pm »

Как си?

Добре съм:) ти как си:)))

Имам една близка приятелка със същата сила на думите. Много интересно, но картите ви имат много общо  :o

Асц скорпион, нептун У4 в 12ти в скорпион и голям земен тригон:) смятам , че вижданията и усещанията се материализират чрез земния тригон +  специалното участие на Плутон У1 на МЦ в земен знак:)

Много искам да видя картата... :rolleyes:
При мен както знаеш Плутон е на МЦ и е управител на АСЦ и 12-ти...

Иначе по-добре съм..значително от последните няколко тежки и трудни години... :wub:
http://www.youtube.com/watch?v=JBADMYBKIKo

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #30 -: Август 07, 2013, 05:13:08 pm »

Много искам да видя картата... :rolleyes:
При мен както знаеш Плутон е на МЦ и е управител на АСЦ и 12-ти...

Иначе по-добре съм..значително от последните няколко тежки и трудни години... :wub:
http://www.youtube.com/watch?v=JBADMYBKIKo

Качвам картата, жената сънува много и има някакви предусещания за хората и ситуациите. Картата много прилича на твоята, а разликата пак е огромна и го отдавам на луната  :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 07, 2013, 05:17:21 pm »
Двете карти са много различни, единственото общо е позицията на Уран/Плутон и Сатурн. В тази Нептун е много по-близо до АС, може да с брои за съвпад с него. И в тази карта ми прави впечатление слабата аспектация на светилата (говорим за мажорни аспекти).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Август 07, 2013, 05:51:16 pm »
Двете карти са много различни, единственото общо е позицията на Уран/Плутон и Сатурн. В тази Нептун е много по-близо до АС, може да с брои за съвпад с него. И в тази карта ми прави впечатление слабата аспектация на светилата (говорим за мажорни аспекти).

Общото е големия  земен тригон  в домовете...и домофикацията в която се образува.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Август 07, 2013, 05:52:30 pm »
Та какво за бедния гадател или астролог?

Може ли клиент, който не разполага с никакви знания, нито е способен на кой знае какви интуитивни прозрения, да определи какво е нивото на астролога, какъв човек стои насреща в лицето на избрания консултант?

Като човек, който е запознат с астрологията, отчасти с езотерика и психология, не бих казала, че мога безпогрешно и още при първа среща да определя нивото на астролога - не в това, което практикува, а като цяло, макар че има някои, на които елементаризмът толкова им личи, че няма нужда от задълбочен анализ... Но това също го казвам като човек, който се занимава с астрология. Ами ако не бях?

А за проекциите на разни астро(психо)лози имам какво да кажа, навремето имах сблъсък с такава... хм, астроложка. Но впоследствие, след като понавлязох във ведическата астрология и й разгледах картата по тази система, осъзнах, че и нейната не е лесна и че не всичко е злато що блести.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Август 07, 2013, 06:10:00 pm »
Признавам..,че не съм на ти с Джойтиш. Признавам, че са ми слабост Ведите...НО..,чета доста книги..,изумена съм от точността с която борави индийската астрология...
Да..и ти знаеш, че минах през много тежък период. Периода на Раху е силен и градивен..изпълнен е с много противоречиви мигове,срещи. Може би,защото във ведическата ми карта имам силни Кету и Раху.
Факт, че антардашите дават доста щрихи на всеки един Махадаша период. Мда..,тежък е Махадаша Раху с Антардаша Кету. НООО..,такива фатализми ми бяха съобщени..,че 3 дни използвах програмата на Румен и...Солар Файер...и си гледах картата като извънземно... ;D
От 28.08. влизам в 3г.период на Венера . Знам,че при античните и Ведите Венера е бенефик...И,ако гледаме картата по техните системи би следвало глътката въздух да е налице.
НО...Сатурн в 12-ти все е трън в очите на фаталистите...Аз обаче противно на всяка логика си мисля..,че колкото по-скрит толкова по-добре...
И не на последно място..Сатурн по сидерал е на трон в моята карта...Какъвто и алефик да е..,когато е добре поставен е по-добър и от най-великия Бенефик зле поставен...

А иначе Кумата рече с цялата тежест на килограмите... ;D - ти си най-добрата от всички дето ме консултираха...след теб е Митко...,а онзи..как му беше името :-\...май беше зодия Риби...хич не ми позна.

Много е важна средата в която живее астролога, хората с които общува...както и нагласата му да интерпретира. Ако интерпретацията е по дифолт резултата е плачевен...
Не Сатурн е виновен за всички злини..и не Юпитер е най-големия бенефик според древните...
За ведите-незнам...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Август 07, 2013, 06:23:35 pm »
Стандартните интерпретации рядко са с висок процент познаваемост, т.е. ако се следва обща за всички схема, шаблон. Например, как ще кажеш на върл материалист, който се кахъри само за бизнеси и пари, че при активиране на Юпитер и 9 дом в хороскопа го чака добър период за духовно развитие?

Мисля, че не е по-малко важен и резонансът между астролога и консултирания. При липса на резонанс аз дори бих отказала консултация. Астрологът не е съдник, но има хора, които не бих желала да допусна до себе си дори в качеството на консултирани.

Преди доста години една приятелка ме помоли да направя прогноза на нейна позната, проста магазиниерка на средна възраст. Поиска годишна прогноза за сина си, който беше женен и живееше в отделно домакинство. Казах, каквото имах да казвам, и накрая тя ми задава въпрос "Кажи ми, моля те, синът ми кога ще си намери любовница, че хич не мога да трая снаха си - к'во ми се прави на важна, с две висши образования!?". Догади ми се от тази клиентка. Имаше след нея и друга простакеса - казвам й "успехи в социума", тя ме пита "какво е социОм?". Тази също беше дребна търговка.  ;D

Така както астролог се избира, така и астрологът трябва да си подбира клиентите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Август 07, 2013, 07:07:38 pm »
Абсолютно точно Лили.
Има обаче и нещо друго...Сякаш негативно настроените хора търсят като Слънцето позитивните...
Като битка м/у деня и ноща.
Онзи ден бяхме на едно място...Седяхме и говорехме...Хванахме се на бас за зодията на един интересен типаж...
Оказах се права.... ;D
Усет или нещо друго...знам ли..,но знамм,че без Сатурн нищо не става....

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #37 -: Август 08, 2013, 09:10:21 am »
Абсолютно точно Лили.
Има обаче и нещо друго...Сякаш негативно настроените хора търсят като Слънцето позитивните...
Като битка м/у деня и ноща.
Онзи ден бяхме на едно място...Седяхме и говорехме...Хванахме се на бас за зодията на един интересен типаж...
Оказах се права.... ;D
Усет или нещо друго...знам ли..,но знамм,че без Сатурн нищо не става....

Аз съм така, понеже редовно съм между няколко настроения, търся около мен позитивното...най-вече в хората. За това харесвам и Стрелците, понеже те винаги са позитивни, и предполагам затова се влюбих в Стрелец. Така че съм твърдо за това мнение
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #38 -: Август 08, 2013, 09:21:22 am »

Това въобще не е предмет на дискусия... ;) :blink:
Въпроса е..,че астролога...,не винаги е духовно богат. Както и, че астролога не е лишен от дребните и ежедневни необходимости,които в определени моменти...го превръщат по-беден и от най-богатите бездуховници... :P
[/quote]

Да, съгласна съм. Но...всеки получава астролога, който заслужава. /или лекаря, или учителя/. Така или иначе Вселената не би ни срещнала с хора, които не можем да разберем, оценим и т.н.
Аз наистина смятам, че да си астролог /професионален/ е отговорност, не по-малка от това да си лекар. Бидейки един вид духовен наставник на някого /а хората искат винаги да намерят отговор, решение на своите си проблеми/, е много важно какво и как се говори. И това зависи най-вече от човека, който седи срещу теб.
Но... както казах - всеки получава астролога, който заслужава. :blink:

« Отговор #39 -: Август 08, 2013, 10:18:51 am »
Еее как може такова заглавие и такива "проникновения" в зрели хора. Какви гадатели, какви бедни, какви социални етикети, кви отрови, кви богоизбрани...
1. Астролозите не са гадатели и това е направо христоматийна истина.
2. Гадател не се ражда под път и над път, че да имаме избор от кой да избираме, дали да е социално слаб или заможен, дали да е женен с деца или да е ялов и т.н. Гадател също така не е професия, а божа дарба, която не мисля че някой трезво осъзнава какво бреме представлява.
3. Материално богатство и духовно богатство изобщо не е нужно да вървят ръка за ръка.
4. "Знам, че някой ще каже...астролозите са хора, но дали в това клише би могъл да се побере онзи,който разпознава съзвездията...борави с планетарните енергии?"   -риъли?! преди да прочетеш, че съществува астрология ли боравеше с плантетарните енергии?! И да! Родени сме хора и такива ще си отидем - буквално и преносно. Казваш, че астрологът не е Бог, а богоизбран. Астрологът спрямо неастрологът си е точно толкова прост човек, колкото и другия. А богоизбран, по смисъла даден от самия живот, е абсолютно всеки един човек около нас, точно толкова колкото и ние самите. Разликите между хората не идват от търсенията и това че евентуално може да има някои възвишени мисли и цели. Всички имаме божествен порив да търсим и докато ти се възвисяваш духовно като "просветляваш" някой в истината за съдбата му, "гадаейки" хороскопа му и уверявайки го че материално бедния е и духовно беден и "Няма как да си богат духовно и да си беден материално.", някой друг семпъл работник чисти на прости крави в мръсна ферма (примерно), за да можеш да си купиш прясно мляко от магазина и да поддържаш възвишен живот в услуга на духовно и материално бедни работници, миньори, фолкаджии, преподаватели и т.н смешни хора. И най-непросветения за теб, беден или богат задръстен НЕбогоизбран е точно толкова незаменим и важен, колкото теб и върши това, което Господ му е определил и за което му е вдъхнал живот, дори и да е унизително за него или трудно, дори в очите на другите да е маловажен, или каквото и да е, той случва неговия си живот, независимо дали някой изобщо ще го оцени. Всеки от нас е специален не по-малко и не повече от теб и факта, че такива разделения правиш, в най-добрия случай, не ти прави чест и не те прави никаква.
5. Астрологията не е за гадаене на някого, а ако се ползва с такава цел, то в този случай веднага практикуващият се превръща именно в "отровен", както се изразяваш.

И последно, ако не друго, то поне примери за такива хора историята е оставила в изобилие.

Добре, че има и такива като Камен Донев да мога да се изразя и аз най-точно. Заглавието на темата е ей като това клипче:  http://vbox7.com/play:4e3c034f36 
« Последна редакция: Август 08, 2013, 02:16:39 pm от godina2800 »