Здравей Гост

Сатурн и страховете

• 36 Отговора
  • 5066 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Сатурн и страховете
« Отговор #20 -: Август 07, 2013, 10:04:13 pm »
Да,имам големи страхове.
Винаги съм ги имала.
Сега също-тр сатурн 4ти дом.
И ми изплуват много усещания от детството.
Например ходя по улицата и дадена миризма на готвено,ми напомня кухнята на детската градина.Или пък спомени с баба ми/Бог да я прости/,която ме е отгледала.....и разни други неща.И винаги като се сетя за нещо,усещам силна болка по миналото,че нещо си е отишло безвъзвратно ..

Транзита на Сатурн е през 4-ти...Нали така? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Август 07, 2013, 10:07:02 pm »
аз казвам че самия 12-ти дом носи страхове....не ги търсете в самия Сатурн..в него търсете "ключа"

Не знам дали Сатурн е ключ или фактор, който се свързва със страха и задръжките (така съм чела при повечето астропсихолози). Мисля, че Сатурн - според знака, дома и аспектите - показва онези сфери, в които може би се чувстваме най-несигурни и уязвими. Например, аз съм с ретрограден Сатурн в Лъв в 9 дом, който има тригон със Слънцето - когато бях малка, към мен се поставяха завишени изисквания и се чувствах длъжна да ги спазя, а там, където не успявах, се чувствах виновна или ми се вменяваше вина. Всичко това ми коства много години несигурност и лутане в професионален план, защото през цялото време се чувствах неуверена в себе си, не можех да си търся правата и да си отстоявам позициите, късно и трудно си намерих призванието - чак след сатурново завръщане, когато Сатурн влезе в следващия знак и премина през МС.

Цитат
нима не сте виждали Сатурн в 4-ти, свързващ се с трудно семейство, в карти на жертвоготовни за семейството...

Като такъв пример на абсолютна жертвоготовност в името на близките и семейството мога да дам леля ми (по-голямата сестра на майка ми) - в радикса има Сатурн (и Лилит) в съвпад с ИЦ, при това Сатурн е в квадрат със Слънце в 12 дом, а Слънцето управлява изгряващия знак (двоен Лъв).
Рано се разведе и остана сама с две деца, съпругът й с нищо не й е помагал, не е плащал дори минимална издръжка. Цял живот тя изкара, прегърбвайки се от работа и живеейки в една стаичка в общежитие с двете си деца. В името на децата се отказа от личен и интимен живот, а можеше да си намери втори съпруг или любовник. Просто не пожела, постави на първо място децата и техните потребности. Сега е на 59 години, скоро ще се пенсионира - каква е равносметката? Един труден и самотен живот в името на децата и тяхното по-добро бъдеще.

Това се казва силна жена, макар че майка ми пренебрежително я наричаше нерешителна и със слаб характер. Да влизаш в конфликти за щяло и нещяло ли изначава да си със силен характер? Не, за мен силна е жената, която може да носи отговорност и да се справя сама. През целия си съзнателен живот от леля ми не съм чула нито веднъж да се жалва и оплаква. Разплака се само веднъж по телефона, когато стана въпрос за баба ми, която тя гледаше след втори инсулт (обездвижена и изгубила разсъдъка си, на памперси) в продължение на доста време. И не се разплака от самосъжаление, а защото се чувстваше виновна, че не е осигурила достатъчно добър завършек на живота за болната си майка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #22 -: Август 07, 2013, 10:15:30 pm »
Аз съм жив пример в момента за описаното от Лили. Или ще полудея или ще изляза чисто нова  след този период ;D Дано Марсът ми успее да ме спаси :blink:

И аз съм така но от години на друго основание, иначе моят е в 9ти в момента :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #23 -: Август 07, 2013, 10:26:13 pm »
Да,имам големи страхове.
Винаги съм ги имала.
Например ходя по улицата и дадена миризма на готвено,ми напомня кухнята на детската градина.Или пък спомени с баба ми/Бог да я прости/,която ме е отгледала.....и разни други неща.И винаги като се сетя за нещо,усещам силна болка по миналото,че нещо си е отишло безвъзвратно ..
и моят тр. сатурн сега е в 4-ти дом- купих си апартамент! на 1 авг.
през дома, през който минава транзитен сатурн, се сдобиваме с нещо трайно и сигурно по аналогиите на дома.  обичам сатурн!
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Август 07, 2013, 10:33:22 pm »
Ако говорим за подсъзнателни страхове, мисля че трите водни дома би трябвало да се свързват и с тази скрита и често неосъзнавана наша страна. Луната, доколкото се свързва с инстинктивното и подсъзнателното, също може да има отношение. И ако в радикса има аспект между Луната и Марс, Сатурн или Плутон, а понякога и при съвпад на Луна с възлите (Раху или Кету), някои страхове могат да изплуват наяве, особено ако има транзити и прогресии към тези точки. Изявата може да бъде и на психосоматично ниво, и в нашите сънища, неясни предчувствия или фантазии. Луна в аспект с Меркурий също дава по-чувствителна и възбудима психика, така че също може да се вземе под внимание като евентуален фактор - от неврози, мигрени, безсъние до разсеяност и фантазии, творческо въображение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 07, 2013, 10:36:53 pm »
през дома, през който минава транзитен сатурн, се сдобиваме с нещо трайно и сигурно по аналогиите на дома.  обичам сатурн!

Мой близък при транзит на Сатурн през Имум Цели започна да строи къща.

При ингрес на Сатурн в знака на ІС емигрирах, при ингрес в знака на МС окончателно смених професионално поприще и се насочих към сегашната си професия (към него момент дори не си представях, че мога да се занимавам с това - Сатурн ми показа друга алтернатива, при това трайна  :blink:).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Август 07, 2013, 10:39:45 pm »
Ако говорим за подсъзнателни страхове, мисля че трите водни дома би трябвало да се свързват и с тази скрита и често неосъзнавана наша страна. Луната, доколкото се свързва с инстинктивното и подсъзнателното, също може да има отношение. И ако в радикса има аспект между Луната и Марс, Сатурн или Плутон, а понякога и при съвпад на Луна с възлите (Раху или Кету), някои страхове могат да изплуват наяве, особено ако има транзити и прогресии към тези точки. Изявата може да бъде и на психосоматично ниво, и в нашите сънища, неясни предчувствия или фантазии. Луна в аспект с Меркурий също дава по-чувствителна и възбудима психика, така че също може да се вземе под внимание като евентуален фактор - от неврози, мигрени, безсъние до разсеяност и фантазии, творческо въображение.

ДА! И в тази посока наблегнах...При мен Сатурн опозираше Луната...В натала са в секстил.Аз си знам..как го изживях /у 2 свята аспекта. Медицината го нарича синдро- Миниеров..,езотериката го свързва със събирателната точка.
Както и да е...ЛУНАТА НЕ Е ПО-МАЛКО ОТГОВОРНА ОТ САТУРН ЗА СТРАХОВЕТЕ НИ...Защото,ако Сатурн материализира и вади на бял свят страховете ни - съзнателни..,то Луната провокира подсъзнанието ни..и неговите страхове.
Не случайно при Прогресии Луната изминава 27,5г...,а Сатурн 29/ около/...
Истината е ,че без Луната няма как да бъдат отключени страховете ни...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Август 07, 2013, 10:47:47 pm »
Ако говорим за знака на Сатурн (при мен е огнен), има още нещо интересно в тази връзка, но тук има отношение и Марс на ІС в конфигурация с Луната и Уран. Като малка, може би 5-годишна, се сдобих с траен страх, свързан с огън и електричество. Едва към 14-годишна възраст успях да го превъзмогна (транзитен Плутон в съвпад с АС) - дотогава не можех да паля кибрит и да включвам ел. уреди в контакта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Август 07, 2013, 10:58:42 pm »
С две думи домовете на края могат да охарактеризират страховете ни.
Аз имам фобия от водата, дори и във ваната...на нивото на сърцето ми изпадам в паника, е...силно казано паника, но е някакъв дискомфорт.
В домовете на края знаците са водни в натала.
По отношение на огнените навярно ще говорим за страх от огън,оръжие..електричество.
При въздушните- самолети...,вятър...циклони..страх от високо.
При земните фобии от земетръс..,от скални срутвания...

Ужас..,при липсата на време..пак ще има неспане...Е редно е да се изследва това...
И всъщност- ето това е нещото,което ни прави астролози...,а не дифолта...до него има достъп всеки... :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Август 07, 2013, 11:04:15 pm »
По принцип не съм страхлив човек, не ме е страх нито от живота, нито от смъртта. По натал Сатурн ми е в скорпион в 8 дом тригон Венера и секстил Юпитер. Но когато Сатурн ми опозираше Луната по остта 7/1 се побърках на тема външен вид, обзеха ме едни мании, също страх от контактуване с хората, от оценката на хората към мен.
При мъжа ми - най-безстрашния тип, когото познавам. Сатурн му екзалтира във 2, съвпад с Плутон и секстил с Нептун. През 12 му беше хубав период (освен че починаха 5 негови приятели и роднини), но сега на Сатурн съвпад Луна във 2 е ужас - страх от бедност, какво го е обзело, направо се е побъркал на тема пари.
През 12 един близък искаше да се самоубива, но го спряхме и мина, сега една близка и тя. Имам познати, които спортуват или си намерих хоби и така забравят за този период, но не стоят затворени в тях, не се изолират.

И да искам..не мога да се изолирам.
ПР.Луна във водолей си казва думата...Форума отчасти също е място за изолация...Познай как ме гледа съдателя...докато пиша сега... ;D :-[...
Просто пътувания...срещи..,но..навсякъде приятелски приета..,желана...и необходима.
С две думи...трябва да преминем през всички нива...МЕНТАЛНО, КАЗУАЛНО,ФИЗИЧЕСКО,ЕМОЦИОНАЛНО...при всеки транзит...
« Последна редакция: Август 07, 2013, 11:10:12 pm от Марая »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Август 08, 2013, 07:07:40 pm »
Сатурн е отговорна планета...и изисква РЕАЛНИ неща...

Не е много по темата (за страховете), но при Сатурн съм забелязала, че изисква перспектива, да се гради за в бъдеще - там, където не я съзира, оставя горчива утайка и купчина камъни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #31 -: Август 08, 2013, 07:25:56 pm »
Има такава тема, нека не я намесваме тук.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #32 -: Август 08, 2013, 07:36:35 pm »
При мен Сатурн вече транзитира през І-ви дом - през 12-ти си беше доооста ограничителен период: занимавах се с подобряване здравето на детето и работа. И вярно - ми се видя, дооста дълъг тоя преход през 12-тия дом  :blink:

Сега през І-ви - пък моят ред дойде- класическо: проблеми със зъбите и костите  :blink:, направо като по учебник.
Чакам в по-следващите градуси да направи опозиция на наталните Юпитер, Венера и Слънце в Телец. Казват, че това е вододел в житейския цикъл - опозицията на Сатурн със Слънцето...

* имах също страхове през 12-тия дом - опитвах разни неща, които да помогнат - йога, книгите; обаче не ми се споделяше много с другите ...ей така, преживях си го този период някак самостоятелно. Мисля, че станах по-добър родител и това го оценявам  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #33 -: Август 08, 2013, 09:17:46 pm »
Докато си мислех,че АЦ е Везни, Сатурн беше в 12 дом, тъкмо излезе от там и се оказа,че АЦ ми е Скорпион, та сега Сатурна още си е там.
Освен това е и в опозиция на Луна и квадрат на Слънцето. Тегав период ми е. Имам чувството, че целив свят е срещу мен. Нищо не ми се получава лесно. Съответно и се обезверих, и паник-атаки получавам.И се изморих да се боря. Искам да съм слаба и някой да се грижи за мен.
Лили, аз съм като леля ти, което не е най-добрия избор, защото на моменти се чувствам ограбена.Но пък всяко чуждо мъжко присъствие в живота ни, чувствам като натрапено.
Смахната работа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Август 08, 2013, 09:35:56 pm »
Лили, аз съм като леля ти, което не е най-добрия избор, защото на моменти се чувствам ограбена.

Рая, още си много млада и животът е пред теб, за да се чувстваш ограбена.

И без мъж не можем, и с какъв да е мъж също не можем - угодия няма.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #35 -: Август 08, 2013, 10:04:15 pm »
Ооо, аз много добре знам какъв мъж искам, но пусто все се разминаваме. И как да бъда с друг като този е в сърцето ми. Ами опитвам, но не става.Ощетената ми Венера в 8 дом, ми разказва играта на любовния фронт. Но то пълно щастие нямало.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #36 -: Август 08, 2013, 10:21:05 pm »
Да,имам големи страхове.
Винаги съм ги имала.
Аз с нищо не съм се сдобила и надали  ще се сдобия по време на тр сатурн през 4ти.
Сдобих се с нерви,злоба,яд,болка......а все още не е в средата  на градусите на скорпиона.Какво ли още ме чака....много ме е страх.Но е непоносимо съжителството ми.....
Нали казват хората"Нещата трябва силно да се объркат и развалят,за да се оправят"....очаквам не да се оправят , а да се разделя с дразнителя си.