Здравей Гост

Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца

• 175 Отговора
  • 23939 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца
« Отговор #100 -: Август 13, 2013, 08:35:35 pm »
И Раху, и Кету в 5 дом не изключват възможността нативът да има деца, друг е въпросът какви ще са отношенията с тях, как ще се грижи за тях, каква ще е тяхната съдба...

Важна е цялата картина - прави се синтез на картата, оценяват се много фактори, гледат се и производни карти. И тогава вече можем да направим предположение, но пак има вероятност да да не отсъдим правилно, защото има една сила над нас и замисъл, който можем да не успеем да съзрем в хороскопа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #101 -: Август 13, 2013, 08:38:11 pm »
Като не ти е приятно, не чети, изолирани цитатчета, смешно било. На теб някой гуру в главата директно ли ти влива астрологията ?!
Плюс това става въпрос за жена, не за "оплодител". Пфу, аман от многознайковци.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Август 13, 2013, 08:41:20 pm »
На теб някой гуру в главата директно ли ти влива астрологията ?!

;D
(може да са факсове)

Между другото, някъде четох, че Раху в 5 дом, ако е силен поставен и при силно влияние на други фактори (Луна, Венера, Юпитер), в някои случаи може да даде и плодовитост или раждане на близнаци/тризнаци.

Но, да речем, ако има Раху/Марс/Сатурн в 5 дом, особено в огнен знак, бих се замислила наистина каква е кармата на натива с децата и родителството (по 5 дом са нашите "заслуги" от минали животи).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #103 -: Август 13, 2013, 09:01:39 pm »
Не се карайте,приятели!  :58:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #104 -: Август 13, 2013, 09:06:51 pm »
SunMoon изклчваш възможността за деца ПРОЧЕТИ СЕ....
а в цитата се казва че е възможно трудно раждане...или аборт...НО не се казва НЯМА ДЕЦА....

не съм многознайко....НО ОПРЕДЕЛЕНО ДЪРЖА ДА СИ КОРЕКТНА...както ти...така и другите

Ох, толкова ли е трудно сам да си намериш в гугъл ?! Не само, че пише за препядствия във връзка с децата, а и за БЕЗДЕТИЕ, т.е няма деца, а дали това е във връзка с аборт или с липса на желание не се споменава !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Август 13, 2013, 09:21:30 pm »
Познавам жена (на годините на майка ми), която е искала да има деца (поне така казва), но си остана бездетна, защото не успя да се омъжи и да създаде семейство, докато беше във фертилна възраст (дотук няма брак). Но аз си мисля, че не са случайни нещата - вероятно други са й били приоритетите, докато е била фертилна. Между другото, няма малефици в 5 дом, нито в 11ти - Венера в Риби в края на 4ти (близо до К5), Слънце/Меркурий в Риби в 5 дом в опозиция с Юпитер в 11ти. СЛВ в първи дом, в сидералната карта има Луна/Раху в знака на Лагна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #106 -: Август 13, 2013, 09:22:50 pm »

Иначе Раху в 5 дом до колкото знам може да не даде деца.

xhAHxhXhHAxhhx....

SunMoon....ПОСОЧИ ОТ КЪДЕ ЧЕТЕШ...пишеш нова астрология - казвам  ти

Извинявай РАХУ, Вие на колко години сте, естествено ако не е тайна? И възрастова група става.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #107 -: Август 13, 2013, 09:24:13 pm »
Моя приятелка, твърди, че не иска деца - съвпад Венера, Марс, ЮЛВ в пети дом, опозиция Плутон на К11. Хирон също в пети. Луната е в Дева, на К10, силно аспектирана.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #108 -: Август 13, 2013, 09:27:13 pm »
Вазектомия?  :o Не съм и предполагал, че някой мъж ще посмее да си причини подобно нещо.
аз имам раху в 5 дом и имам дете! сега, след като прочете това, вече може да казваш, че раху в 5 дом може да даде деца!  ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Yaya

• 2265
« Отговор #109 -: Август 13, 2013, 09:31:07 pm »

Цитат
Ако-Сатурн и Марс са conjuct(съединение), то те могат да бъдат заедно разгледани като Раху.

Ако Юпитер и Венера са в съвпад в диаграма, те могат заедно да се третира като Кету.

този пост преди време го бях поствал...а сега намесих Юпитер...хм[/b] :-\

Според Лал Китаб е тъкмо обратното. Венера и Юпитер заедно са като Раху, Марс и Сатурн - като Кету.
[/quote]

Един въпрос - ако в картата ги има и двата съвпада? Мъжът има 2 деца.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #110 -: Август 13, 2013, 09:31:52 pm »
Вазектомия?  :o Не съм и предполагал, че някой мъж ще посмее да си причини подобно нещо.
аз имам раху в 5 дом и имам дете! сега, след като прочете това, вече може да казваш, че раху в 5 дом може да даде деца!  ;)

То затова съм написала "може" ;) !

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #111 -: Август 13, 2013, 09:34:24 pm »
значи направихме много важен извод по темата - раху в 5 дом може да даде деца, но може и да не даде  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Август 13, 2013, 09:37:50 pm »
Чичолина (в съседната тема се коментираше) има Раху в 5 дом, при това в сид. Водолей и в Сатабхиша - накшатра, управлявана от Раху. Има едно дете - син (пише го в биографията).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #113 -: Август 13, 2013, 09:38:56 pm »
Тия Ракшу макшу, нищо не разбирам, а Вие все на там обръщате нещата, та ще взема да се зачета )) скоро..
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #114 -: Август 13, 2013, 09:46:05 pm »
На теб някой гуру в главата директно ли ти влива астрологията ?!

;D
(може да са факсове)

Между другото, някъде четох, че Раху в 5 дом, ако е силен поставен и при силно влияние на други фактори (Луна, Венера, Юпитер), в някои случаи може да даде и плодовитост или раждане на близнаци/тризнаци.

Но, да речем, ако има Раху/Марс/Сатурн в 5 дом, особено в огнен знак, бих се замислила наистина каква е кармата на натива с децата и родителството (по 5 дом са нашите "заслуги" от минали животи).

ООООООООООООО
 НЕ мога да ви изчета и да ви насмогна!!!!  ;D ;D
По темата - мъж с у5 Сатурн в знаков съвпад с Луна в 11-12 -  има 3 деца. Не е съвсем отговорен баща.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Август 13, 2013, 09:57:40 pm »
Познавам жена, която деца не иска да има, връстница ми е, но не й знам часа на раждане.
Омъжена е за с 20 години по-възрастен бизнесмен или по-точно за парите му, благодарение на него има добра професионална реализация - юрист в неговата фирма.  ;D
Вероятно той много я обича, щом все още не настоява за бебета, а вече е над 50-годишен. Преди нея не е имал друг брак, няма деца. Тя е със Слънце и Венера в Скорпион, Луна в Козирог в опозиция с Юпитер, Марс в Лъв в квадрат с Венера. За съпруга й само знам, че е със Слънце в Овен.
Тя проблеми с майка си не е имала, в нормално семейство е расла, просто държи много на социалния живот и как изглежда.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #116 -: Август 13, 2013, 10:09:29 pm »
Вижда ми се доста несериозно да се абсолютизира общо понятие в/у частни случаи.
Майка ми има Кету на К5 в Стрелец опозе Венера на К11, имам и сестра, щял съм да имам и др. братче/сестра  :rolleyes:.
« Последна редакция: Август 13, 2013, 10:22:00 pm от г-н Santi »
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #117 -: Август 13, 2013, 10:17:08 pm »
А не е ли много вероятно някои хора да казват, че не искат деца, а всъщност да го искат. Обикновено най-големите си желания и лични мечти много хора не споделят и причини за това бол. Иначе за луната в знака на Рак може да е по-опака. Аз имам близка с такъв слънчев знак и по закон нещата, които най-много иска казва, че не ги иска ама изобщо, обаче още по физиономията й личи че го прави напук и ако не сме толкова близки да я разпознавам, може и да се хвана. Както има хора, които не искат деца, така има хора, които биха предпочели да заявят обратното, но не и да споделят нещо, което намират за много съкровено.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #118 -: Август 13, 2013, 10:27:42 pm »
Интересно защо на няколко пъти споменавате, че троновата Луна не иска деца :-\ Не е ли точно Луната свързана с майчинството, грижите, децата, а пък тронова - вече съвсем да бъде майчински настроена. Може би аспектите към Луната трябва да се разгледат, ако е наранена или нещо такова. Аз имам Луна в Рак и У5 ми е Сатурн, винаги съм искала поне 3 деца, но в днешно време това ми звучи доста нереално. Много строг родител съм и искам всичко, което кажа да се изпълнява тук и сега ;D Това предполагам е от У5-Сатурн.
точно-управител на 5 е важен,моята луна в рак предполагам просто лесно зачева, имам 1 дете, обожавах бебешкия период, обичам децата.....но у-л на 5 ми е юпитер в дева в съвпад с кету и квадрат с управителят на асцендента, а той е перигрин, така че...не знам ведическата какво казва за е този ми съвпад с кету, но аз чувствам че е важен
Вие, дето сте навътре с индийската знаете ли какво е този съвпад, нещо не съм се грижила за деца, или грешки в любовта... съжалявам, знам темата е за сатурн, моите светила са и в 11, обратно на 5-децата...докато се мотая да си търся своя индивидуален път...времето отлетя и детето стана голямо...
имам приятелка със сатурн в 5, не е лоша майка-1 дете има, но не го прегръщаше и целуваше още от малък,да не се разглезвал, че е момче, иначе подкрепя амбициите му,но както често става при сатурн-и тя така е гледана от своите родители

« Отговор #119 -: Август 13, 2013, 10:34:36 pm »
За мен лично хора, които не искат да имат деца, са имали проблемно детство - съответно виждам ранена луна или меркурий.
Разбира се, никого не съдя, но няма нищо по-хубаво от това да създадеш семейство и да имаш деца.
Идвам от огромен род и искам деца, но всяко нещо с времето си ;D
Не е задължително. Моята приятелка е дете на грижовни и обичащи се родители. И до ден днешен има много силна връзка с родителите си. Но при нея забелязвам нещо друго - неспособност или нежелание, още не мога да определя, да поеме отговорност, желание да е винаги център на внимание и обгрижване. На 36 е, а емоциите и реакциите са като на дете. Така че, със сигурност има и други психологически причини да не искаш да имаш деца. Аз съм дете на нещастен брак, на егоцентрична и неспособна да обича майка, но въпреки това не мога да кажа, че не искам деца. Напротив, но при мен това е тясно свързано с партньора, и реализацията ми като жена не се изчерпва с това имам ли дете, или не.