Здравей Гост

Мотивация

• 62 Отговора
  • 8015 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Мотивация
« -: Август 25, 2013, 01:12:40 pm »
Кое е нещото което може да Ви мотивира? :rolleyes:
Често ли се случва ...и кога? :rolleyes:
Транзитите имат ли "вина" за мотивацията?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Мотивация
« Отговор #1 -: Август 25, 2013, 04:14:22 pm »
Мотивация...Слънце, Марс.
Какво може да ме мотивира ? Много неща, желанието за хубав живот, удоволствието от крайният резултат, дори страхът може да ме мотивира.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Август 25, 2013, 04:17:53 pm »
При мен е успехът и това да има смисъл усилието ми. Не съм поклонник на "Залудо работи ..."- това е безсмислие- от пусто в празно. Успехът ме заразява и нахъсва както и наличието на съмишленици. Ако имам голям шлем от неуспехи, много е вероятно да изпадна в ступор и "страх от провал".

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Август 25, 2013, 04:19:11 pm »
 :72: Това е най-конструктувния мотиватор...-страха!
Стигаме до Сатурн.По Венера са желанията...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Август 25, 2013, 04:24:16 pm »
За някои мотивацията може да бъде Венера - желанията, Луна - потребностите, за други Раху - вечната неудовлетвореност, never is enough. Едни са движени от егото и волята - Слънцето и Марс, други от страха - Сатурн, трети могат въобще да не осъзнават какво ги мотивира най-силно, докато животът не ги постави в някоя по-особена ситуация. При промяна в нагласата относно приоритетните потребности се променя и мотивацията - други фактори започват да ни движат, стават водещи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Август 25, 2013, 04:34:07 pm »
Аз мисля...,че Луната присъства при всички видове мотивации.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 25, 2013, 04:38:26 pm »
Сега чакам някой да добави, че в основата на всяка мотивация стои човешкото его.
Какво тогава правим с алтруизма (въпрос от една съседна тема) - той от какво е воден?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Август 25, 2013, 04:43:12 pm »
Сега чакам някой да добави, че в основата на всяка мотивация стои човешкото его.
Какво тогава правим с алтруизма (въпрос от една съседна тема) - той от какво е воден?

Накъде без Его?
И нищо срамно и лошо не виждам в Его-то...Няма нищо по-ценно от това да го имаш в днешно време.
Нещо повече смятам, че хора,които притежават Его са склонни да притежават и алтруизъм на едно по-високо ниво на еволюционно развитие.... :blink: 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 25, 2013, 04:54:41 pm »
За себе си мога да кажа, че има моменти, когато имам неосъзната мотивация, не си поставям конкретни цели и не ги преследвам неистово. Във ведическата карта имам силно влияние на Раху, а за него най-важен е фокусът, събирателната точка. Когато загубя събирателна точка, това рефлектира и върху нивото на мотивация, изпадам в инерция. А когато изпадна в духовна или емоционална криза и се фокусирам трайно върху нещо негативно, единственото "спасение" за мен е да се измести фокусът - и ако не успявам да го направя сама, трябва да ми съдейства някой отвън. Намирам друг фокус и животът ми тръгва в друга посока, възвръщам вътрешното си усещане за смисъл - както се казва, всичко е в ума.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #9 -: Август 25, 2013, 04:58:45 pm »
За мотивацията най-важни са Сатурн, Луната и Марс според мен. Страхът и желанието за успех са най-силните мотиватори. Алтруизмът е по Нептун. Без Его си за никъде, разбира се без крайности. Но обикновено талантът има суперего, просто ако се жертваш за другите, шансовете да успееш да по-малко, отколкото ако накараш другите да се пожертват за теб. Мотивиращо може да бъде и желанието за отмъщение, за възмездие, за справедливост  - това по Плутон ще да е май или греша?

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Август 25, 2013, 05:04:36 pm »
За мотивацията най-важни са Сатурн, Луната и Марс според мен. Страхът и желанието за успех са най-силните мотиватори. Алтруизмът е по Нептун. Без Его си за никъде, разбира се без крайности. Но обикновено талантът има суперего, просто ако се жертваш за другите, шансовете да успееш да по-малко, отколкото ако накараш другите да се пожертват за теб. Мотивиращо може да бъде и желанието за отмъщение, за възмездие, за справедливост  - това по Плутон ще да е май или греша?

Еее..,къде си бе сладур? :wub:
Много ми е приятно да те "видя"... :wub:

Аз съм от личностите.../многократно съм чувла думата личност за себе си от хора-успели в живота...и в личен и в професионален и в политически план/...,които без мотивация не могат.
Мислиш ли,че се дължи на големия тригон Марс-Луна-Уран-Плутон-Мц..или защото това се случва в земни знаци? :rolleyes:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #11 -: Август 25, 2013, 05:07:48 pm »
Зад всяка мотивация стои потребност. Аз ще гледам мотивацията, но потребността ще търся повече. Мотивацията е един инструмент, с който човек си реализира дадена потребност. Мотивацията може да мине през Марс или Сатурн, или от другаде, докато потребността може да е всяка една планета. Може би търсите формулата на успеха през мотивацията. По ще ми е интересно "липсата на мотивация".  :blink:
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Август 25, 2013, 05:13:07 pm »
От тотална липса на мотивация никога не съм страдала - за мен е важен не само крайният резултат, а и какъв път ще бъде извървян към него. Плодовете са важни, но "вкус" им придават нашите действия - през какво е трябвало да минеш, какво си вършил и какво си жертвал (ако си), за да събереш желаната реколта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Август 25, 2013, 05:16:29 pm »
Зад всяка мотивация стои потребност. Аз ще гледам мотивацията, но потребността ще търся повече. Мотивацията е един инструмент, с който човек си реализира дадена потребност. Мотивацията може да мине през Марс или Сатурн, или от другаде, докато потребността може да е всяка една планета. Може би търсите формулата на успеха през мотивацията. По ще ми е интересно "липсата на мотивация".  :blink:

Не мисля, че може да е само потребност.
Мотивацията може да бъде продиктувана и от алтруистични подбуди.Защо не?
Ако приемем,че Марс е действието...,точно Сатурн е този , който дава определени качества без които никое действие не би имало успех.

Формулата на успеха е ясна... ;D

Липсата на мотивация ;D - опозе на дефицита.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #14 -: Август 25, 2013, 05:17:59 pm »

Аз съм от личностите.../многократно съм чувла думата личност за себе си от хора-успели в живота...и в личен и в професионален и в политически план/...,които без мотивация не могат.
Мислиш ли,че се дължи на големия тригон Марс-Луна-Уран-Плутон-Мц..или защото това се случва в земни знаци? :rolleyes:

Здравей, Марайче!:) Чета ви редовно, но нямам време да пиша, много работа напоследък! За теб специално си мисля, че големият земен тригон е едно на ръка, квадратурите допълнително те ръчкат да вървиш напред, особено тези, в които участват Сатурн и  съвпадът Уран и Плутон, а бонус е, че трите планети за ти на ъгъл, просто си заспиват нещата!:) Теб трудностите допълнително те мотивират, поне според мен.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #15 -: Август 25, 2013, 05:20:36 pm »
Да, определено мотивацията може да бъде продиктувана от алтруистични подбуди, но за това си трябва силен Нептун.

*

Asol

• 4140
« Отговор #16 -: Август 25, 2013, 05:21:03 pm »
Няма такова животно чист алтруизъм.  ;D

Мотивира крайния резултат, каквито и да са действията до него, ако градушка ти очука посева и не жънеш реколта от тях, действията остават само горчив вкус.
Страхът от провал също мотивира.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Август 25, 2013, 05:21:46 pm »

Здравей, Марайче!:) Чета ви редовно, но нямам време да пиша, много работа напоследък! За теб специално си мисля, че големият земен тригон е едно на ръка, квадратурите допълнително те ръчкат да вървиш напред, особено тези, в които участват Сатурн и  съвпадът Уран и Плутон, а бонус е, че трите планети за ти на ъгъл, просто си заспиват нещата!:) Теб трудностите допълнително те мотивират, поне според мен.

Абсолютно вярно...трудностите са тези които не ме убиват, а ме правят по-силна и смела...понякога неразумно смела. ;D :-[

Аз също нямам много време да пиша..,напоследък и доста пътувам. Дай боже да се видим скоро...Другата седмица съм в София и ще звънна за по кафе с администрацията... ;D :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Август 25, 2013, 05:23:52 pm »
Няма такова животно чист алтруизъм. ;D

Мотивира крайния резултат, каквито и да са действията до него, ако градушка ти очука посева и не жънеш реколта от тях, действията остават само горчив вкус.
Страхът от провал също мотивира.

Асол,
По-голям Тома неверни от теб не съм срещала не само въвв виртуала ,а и в реала... ;D

А Пламен..,онзи Пламен който изгоря пред общината във Варна...защо го направи?М? :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 25, 2013, 05:26:12 pm »
Ако за крайния резултат е трябвало да си продам душата, да погазя някое мое вътрешно убеждение, какъв "вкус" ще има този резултат за мен?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.