Здравей Гост

Мотивация

• 62 Отговора
  • 8001 Прегледи
*

Asya

• *
  • 98
Re: Мотивация
« Отговор #20 -: Август 25, 2013, 05:27:22 pm »
За мотивацията най-важни са Сатурн, Луната и Марс според мен. Страхът и желанието за успех са най-силните мотиватори. Алтруизмът е по Нептун. Без Его си за никъде, разбира се без крайности. Но обикновено талантът има суперего, просто ако се жертваш за другите, шансовете да успееш да по-малко, отколкото ако накараш другите да се пожертват за теб. Мотивиращо може да бъде и желанието за отмъщение, за възмездие, за справедливост  - това по Плутон ще да е май или греша?

Еее..,къде си бе сладур? :wub:
Много ми е приятно да те "видя"... :wub:

Аз съм от личностите.../многократно съм чувла думата личност за себе си от хора-успели в живота...и в личен и в професионален и в политически план/...,които без мотивация не могат.
Мислиш ли,че се дължи на големия тригон Марс-Луна-Уран-Плутон-Мц..или защото това се случва в земни знаци? :rolleyes:

Здравей, Марайче!:) Чета ви редовно, но нямам време да пиша, много работа напоследък! За теб специално си мисля, че големият земен тригон е едно на ръка, квадратурите допълнително те ръчкат да вървиш напред, особено тези, в които участват Сатурн и  съвпадът Уран и Плутон, а бонус е, че трите планети за ти на ъгъл, просто си заспиват нещата!:) Теб трудностите допълнително те мотивират, поне според мен.

Абсолютно вярно...трудностите са тези които не ме убиват, а ме правят по-силна и смела...понякога неразумно смела. ;D :-[

Аз също нямам много време да пиша..,напоследък и доста пътувам. Дай боже да се видим скоро...Другата седмица съм в София и ще звънна за по кафе с администрацията... ;D :P

С най-голямо удоволстие! Ще чакам да се обадиш като дойдеш! До 14 септември съм в София, после, ако доживея:), отивам на почивка!:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #21 -: Август 25, 2013, 05:30:43 pm »
Лили, кой ти казва да я продаваш ? Но действията сами по себе си не гарантират жътва, а ти се грижиш за посева заради резултата ? Или би го правила винаги независимо от него ? Кое е задвижващото според теб ?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #22 -: Август 25, 2013, 05:35:07 pm »
Ако липсата на мотивация е опозе на дефицита, то пак за потребности си говорим. И аз като Асол смятам, че няма чист алтруизъм. Зад всяко алтруистично действие има фин егоцентричен елемент. Може да е запазване на определен Аз-образ. Може да е в името на група или кауза, с която се идентифицираш, т.е. участва в аз-образа. Разбира се, не се осъзнава, и в никой случай не казвам, че е лошо или добро, а само че е естествено. Ако едно съзнание няма егоцентрична енергия, то ще се разпилее отвъд един индивид. Ама това са празни дрънканици.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Август 25, 2013, 05:35:20 pm »
Да, ясно е, че на никой не му се иска да работи на празни обороти, т.е. действията да се превърнат в самоцел, без оглед на тяхната резултатност. Но за мен лично вкусът на събраните плодове зависи от това, което съм посяла преди да стигна до жътва. Всичко си има определена цена и всеки за себе си решава и определя дали е готов да я заплати и дали си струва.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #24 -: Август 25, 2013, 05:50:46 pm »
Нормално, когато си положил усилия за нещо от ранна утрин до късна вечер, то плодовете ще са по-сладки от тупаща се в гърдите позиция (ау, ма какъв съм майстор бе) ;D, няма да е същия вкус както когато някой ти поднесе плода наготово. Основната мотивация обаче е крайния резултат.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Август 25, 2013, 06:23:27 pm »
Мотивацията е енергия. Когато в нея е вложена емоция - Луна , нещата са с позитивни оттенъци.
Липсата на енергия е едно от най-страшните неща в този живот...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Август 25, 2013, 06:44:35 pm »
А мислите ли, че човек изначално се ражда с липсваща енергия?

Според някои последователи на херметизма на всички ни се дава еднакъв запас жизнена енергия, но всеки от нас я разпределя по различен начин (за различни постижения) и изразходва с различно темпо. Един гори бавно като свещ, друг изгаря и се взривява като крушка.

Не знам доколко това е вярно от астрологична гледна точка - виждала съм хора с доста нихилистична нагласа в живота, но означава ли това задължително липса на енергия?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #27 -: Август 25, 2013, 07:00:38 pm »
А мислите ли, че човек изначално се ражда с липсваща енергия?

Според някои последователи на херметизма на всички ни се дава еднакъв запас жизнена енергия, но всеки от нас я разпределя по различен начин (за различни постижения) и изразходва с различно темпо. Един гори бавно като свещ, друг изгаря и се взривява като крушка.

Не знам доколко това е вярно от астрологична гледна точка - виждала съм хора с доста нихилистична нагласа в живота, но означава ли това задължително липса на енергия?

...това е нещо ново за мен - че на всеки се дава еднакво количество енергия.

Относно енергията - според Астрологията всеки оперира по различен начин с енергията  - това е видимо от аспектите, знака и наталното положение на Марс. Видно е и от троицата - Асцендент, Слънце, Луна. По темперамент един ще е холерик, друг флегматик; както и различни обстоятелства биха мотивирали различните хора...

Липсата на енергия - бих разглеждала - като блокирана енергия. Възможно е да се случи, т.е. първоначалното "случване" си мисля, че е  на психологическо ниво, което впоследствие се проявява и на физическо ниво. Нали има и такъв израз: "блокирал съм". Чела съм мнение, че напр.някои неврологични заболявания - радикулит, невралгия - са всъщност блокирана енергия в тялото. Което пък се обуславя от определени мисловни модели - по-често неосъзнавани, но въплътени в живота на съответния човек.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Август 25, 2013, 07:24:12 pm »
Мдаа..,права си Ванила.
Блокирана енергия...Тя е сериозно изпитание.
Не мисля,че всички се раждаме с еднакво количество енергия...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Август 25, 2013, 07:27:23 pm »

Важно е каква страст е вложена в секса м/у родителите и броя инкарнации на душата...

« Отговор #30 -: Август 25, 2013, 08:22:41 pm »
Брей, нашите никаква страст не са вложили тогава ;D, енергията ми е напълно разпиляна.
Броят инкарнации как се изразява ? Много инкарнации по-малко енергия ли дават ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Август 25, 2013, 08:24:40 pm »
Брей, нашите никаква страст не са вложили тогава ;D, енергията ми е напълно разпиляна.
Броят инкарнации как се изразява ? Много инкарнации по-малко енергия ли дават ?

Обратното! ;D
Повече инкарнации -повече опит...Повече страст - повече енергия.
В наталната карта се обуславя от всеки аспект на Луна-Марс.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Август 25, 2013, 10:40:58 pm »
Да, моментът на зачатие е определящ, а енергията и темпераментът на новороденото зависи от баланса на дошите на двамата родители по време на акта, от тяхното ментално и емоционално състояние. Не може дете, заченато механично или в алкохолен делириум, да има същото ниво на енергия като дете, заченато в хармония и любов.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #33 -: Август 26, 2013, 12:50:17 am »
Цитат
Мотивацията е процес на доброволно взето решение от индивида за определено целенасочено действие или бездействие при определена ситуация. Тя се отнася до вътрешните състояния на организма, които водят до провокиране, упорство, осигуряване на енергия и насока на поведение. В основата на мотивацията стоят човешките потребности.
Свързвам мотивацията главно със Слънцето - нашият Аз, който се разгръща през живота ни. Решенията, действията, бездействията, енергията - Марс. Вътрешният ни свят - Луната. Потребностите - Венера.

Най-известна е пирамидата на Маслоу за човешките потребности:

За зачеването според мен е важно и нивото на развитие на родителите. Организмът на новороденото е изграден от майчината субстанция. Майката носи детето 9 месеца, тя е енергийният център, от който то черпи. А гръбначният стълб на човека е мястото, където е нашата жизнена енергия.
И аз съм склонна да приема, че на всички ни се дава еднакво количество Е първоначално, тъй като идваме от едно място - Божественото. Душата влиза в зародиша едва на 17-я ден от зачатието. И едва след това в следствие на много фактори става енергизирането - наследствеността, кармата и т.н.

За тотален алтруизъм в наши дни се сещам само за един човек - Дядо Добри.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #34 -: Август 26, 2013, 08:00:32 am »
 И аз не мисля,че се раждаме с еднакво количество енергия, някак не е логично. Мисля, че и астрологично може да се подкрепи твърдението, стига да не заспорим какво точно е енергията.

*

Нова

• 3491
« Отговор #35 -: Август 26, 2013, 08:33:14 am »
След като свързвате толкова тясно момента на зачатие, страстта между родителите, тахното ментално и емоционално състояние с енергетиката и мотивираността на роденото от това дете, то как обяснявате случаите, при които от по-скоро посредствена майка се раждат много умнички, начетени, любопитни и четящи енциклопедии деца; както и обратното, пробивни, интелигентни, свестни родители излюпват развей прах, който най-много да даде на свой ред потомство. Разбира се, не светим на такива люде, за да знаем дали са изпитали непреодолима страст в момента на зачатие или са чоплили гърба на партньора, докато оня е извършвал старателни движения, а и разбирането за размер на страстта е субективно. Защото само опитът може да ни демонстрира коя страст е по-голяма от другата. А при две деца от едни и същи родители къде ще търсим оправдание на разликата в драйва - в случайността, че видиш ли точно тогава татко е бил по-музициран? Тук повечето сте с повече от едно дете - така ли си обяснявате разликата в темпераментите им?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Август 26, 2013, 08:41:06 am »
Разбира се, не светим на такива люде, за да знаем дали са изпитали непреодолима страст в момента на зачатие или са чоплили гърба на партньора, докато оня е извършвал старателни движения, а и разбирането за размер на страстта е субективно.

;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Август 26, 2013, 08:46:35 am »
След като свързвате толкова тясно момента на зачатие, страстта между родителите, тахното ментално и емоционално състояние с енергетиката и мотивираността на роденото от това дете, то как обяснявате случаите, при които от по-скоро посредствена майка се раждат много умнички, начетени, любопитни и четящи енциклопедии деца; както и обратното, пробивни, интелигентни, свестни родители излюпват развей прах, който най-много да даде на свой ред потомство. Разбира се, не светим на такива люде, за да знаем дали са изпитали непреодолима страст в момента на зачатие или са чоплили гърба на партньора, докато оня е извършвал старателни движения, а и разбирането за размер на страстта е субективно. Защото само опитът може да ни демонстрира коя страст е по-голяма от другата. А при две деца от едни и същи родители къде ще търсим оправдание на разликата в драйва - в случайността, че видиш ли точно тогава татко е бил по-музициран? Тук повечето сте с повече от едно дете - така ли си обяснявате разликата в темпераментите им?
Нова аз не този, а другия уикенд ще съм на морето...в Созопол...може да те посетя...желаеш ли..?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Нова

• 3491
« Отговор #38 -: Август 26, 2013, 08:50:37 am »
Днес не ме тресат транзити и не искам да звуча като контра на всичко, а просто да погледнем и другата позиция; Пирамидата на Маслоу е наистина най-тиражираната и удобна концепция за йерархията на потребностите, но също така не по-малко са и противниците й.
Вярно е, че масово по университети се преподава, защото е лесносмилаема и привидно логична, но тя не обяснява, а напротив срива се, когато трябва да кажем защо един художник умира в глад и мизерия, а си купува боички. Също така се явява контрапункт за хора, които зачеркват и дори "омаловажават" третото ниво за сметка на себеутвърждаване и постижения. В събота чух, че Дан Колов е умрял в крайна бедност, защото бил раздал милионите от постиженията си в знак на алтруизъм. Ако се водише по тази пирамида, Колов би си умрял в чест и слава, на върха от победите си и под бурните аплодисменти на света в краката му, обядвал до насита. Но явно Маслоу хич не е чувал за астрото, защото не би построил пирамидата точно така и изобщо не би създал никаква пирамида, защото формата е изначално грешна.
Но пък съм съгласна, че потребностите са тясно свързани с наличието на мотив, а стимулите с мотивираността.
« Последна редакция: Август 26, 2013, 09:05:43 am от Нова »

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #39 -: Август 26, 2013, 08:50:52 am »
Сексуалният акт всъщност е енергиен процес, освен обмена на телата, сексът бидейки точка на изречението не е по-важен от самото изречение, а текстът му е любов.Love is  the Answer! :blink: