Здравей Гост

Войната в Близкия изток

• 308 Отговора
  • 55735 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Войната в Близкия изток
« Отговор #140 -: Август 29, 2013, 03:14:33 pm »

Виж в другата тема в каква мизерия живее, дървена дограма, стари мебели, евтини хранителни продукти и дава акъл на хората...

Виж, не те познавам още, не се настройвам предварително, времето ще си покаже, може да си супер пич...  :blink: но ще те пропусна в това ти изречение.
Няма значение снимките на кой са.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #141 -: Август 29, 2013, 03:18:05 pm »
3 ноември е много далеч!
моята прогноза беше че нещата ще се развият за 1 месец .. до 15-16 октомври...

Не съм съгласна. Но нямам астро мотиви. Сега ще започне, но не и да приключи. Вярвай ми, падне ли Сирия, както баба Ванга казва - започва 3та световна. Това е границата на Русия срещу намесата на САЩ в цял свят. Китай е най-големият кредитор на САЩ, може икономически да ги срине. Сауди Арабия обаче е зарината от петродолари и най-много да си правят ток за климатиците от хартийките.

Някой има ли идея защо всички войни се водят в Европа???  :angry:

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #142 -: Август 29, 2013, 03:22:05 pm »
3 ноември е много далеч!

Не съм съгласна. Но нямам астро мотиви. Сега ще започне, но не и да приключи. Вярвай ми, падне ли Сирия, както баба Ванга казва - започва 3та световна. Това е границата на Русия срещу намесата на САЩ в цял свят. Китай е най-големият кредитор на САЩ, може икономически да ги срине. Сауди Арабия обаче е зарината от петродолари и най-много да си правят ток за климатиците от хартийките.

аз не съм казал, че ще приключи всичко. Не си чела цялата ми прогноза. Ще свърши само първия етап - по-силовия и остър. Нещата после ще влязат в закучване... и ще тлеят до следващата криза. Наистина ще е само началото на по-голям конфликт, но той ще касае на само Сирия, а и други страни - Иран, Израел .. вероятно Турция... възможно Египет. Дали ще се включат големите - Русия и Китай - това е друг въпрос. превъоръжаването на Русия ще завърши към 2015 .. но тя и в предишната война (първата световна) влезе предсрочно и неподготвена.
« Последна редакция: Август 29, 2013, 03:26:43 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #143 -: Август 29, 2013, 03:23:16 pm »
Съгласна, Акрукс.... Дано не е химическа атака. Аз си го помислих, но при дислоциране на сили в Средиземно, по-скоро ще е водна атака, че ако сега има химическа, ще е ясно и за малките деца за какво иде реч. Относно Сатурн - да се изкажат компетентните, може ли някой да подаде картата на Русия? Както и избирането на Путин и Обама, че за втория не намирам темата, ако имате инфо, де

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265

А Шопенхауер

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #145 -: Август 29, 2013, 03:27:52 pm »
Никой не каза досега, освен ако съм пропуснала, че Башар Асад има РД на 11 септември. От това, което прочетох за него, не ми стана любимец де. Но нямам твърдо мнение, все още.

« Отговор #146 -: Август 29, 2013, 03:30:20 pm »
Цитат
водна атака

какво е водна атака! Щото, ние дето сме ходили войници, не знаем за какво говориш?
ще се пръскат с вода ли? 

Ако Башар има РД на 11 - значи ще е моята дата! Ще му направят подарък! )))

Не забравяй кои са петте страни членки в съвета за сигурност - Китай, Русия, САЩ, Франция и Великобритания. Оттук следва, че самите участници процентно преобладават в Европа. Отделно САЩ винаги са искали да имат тотален контрол нас останалия свят и в частност над Европа и това неслучайно води то толкова войни точно в тази част на света.

ама Сирия в Европа ли е? Боже, колко нови неща научих днес!  :blink: )))
Сигурно Египет и Израел също са в Европа?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #147 -: Август 29, 2013, 03:41:01 pm »
http://www.dnes.bg/world/2013/08/29/rusiia-i-franciia-stiagat-flota-si-v-sredizemno-more.197705
Калояне, ставаш буквалист. Водна атака не означава, че с водни бомбички ще се стрелят, но не съм толкова дребнава  ;D днес съм на център и ми е кеф.

Сънили е права, но никъде не е казала, че Сирия е в Европа. Дарлинг, аз те разбрах, мерси за отговора. Така е, искат контрол над Европа, но пък на мен ми се ще да спрат да си използват оръжията тук. Сигурно се сещате, че за началото на ВСВ, май Айзенхауер беше, но може и да бъркам, е обещал, че американски войници няма да участват в европейската война, тъй като американците не са искали война. Поради тази причина се оставят японците да атакуват Пърл Харбър, дори и да са знаели, че самолетите пътуват вече, не са предупредили собствената си база - с цел да провокират общественото мнение и да го накарат да иска участие във войната. Това е обяснено и от Чомски - манипулация на общественото мнение.
Лошото е, че много хора смятат, че хим. атака е от Сирия, и не допускат да е инсценировка. Лично за себе си съм преценила, че е умишлен повод от Запада да нападне.
Въпросът е кога. Може Калоян да е прав.
И ан мен като Акрукс ми е интересно да чета. А способните нека пишат, аз претенции за такава нямам  :P

А Шопенхауер

*

Asol

• 4140
« Отговор #148 -: Август 29, 2013, 03:41:39 pm »
3 ноември е много далеч!

Не съм съгласна. Но нямам астро мотиви.

Нямаш проблеми и той няма такива. И не може да се обоснове, защото ние нямаме вътъка да му разберем уникалния метод.  ;D  Вероятно прогнозите му се свързват с много други области на познанието, но астрология почти няма. Поне аз не видях сериозен анализ на мунданна ситуация.

*

Asol

• 4140
« Отговор #149 -: Август 29, 2013, 03:43:31 pm »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #150 -: Август 29, 2013, 03:48:41 pm »
http://tayni.net/?p=2923

Това ми го каза един познат, който се занимава с геополитика. Говорихме си около 3-6 януари. Неговите думи бяха, че целта е създаване на Кюрдистан, откъсване от източен Анадол за целта и компенсация на Турция с Кърджалийско. Сериозен човек е, с много участия в конференции.... Не ми се иска да му вярвам, но го правя.

А Шопенхауер

« Отговор #151 -: Август 29, 2013, 03:49:11 pm »
Отговорих на зададения въпрос за войните в Европа, а не за конкретната война в Сирия (несъществуваща още и не е сигурно дали въобще ще започне, защото не трябва да забравяме, че това е единствената страна от Близкия Изток, в която Русия има разположена собствена военна база), чети внимателно или ако ти е трудно, използвай помощни средства!

ако съвета е съм мен, аз чета.. и съм чел доста преди това.
за базата в Тартус знам повече от всеки тук.
Тя не е важна в случая... Друго е заложено на карта.

« Отговор #152 -: Август 29, 2013, 03:50:23 pm »

Това ми го каза един познат, който се занимава с геополитика. Говорихме си около 3-6 януари. Неговите думи бяха, че целта е създаване на Кюрдистан, откъсване от източен Анадол за целта и компенсация на Турция с Кърджалийско. Сериозен човек е, с много участия в конференции.... Не ми се иска да му вярвам, но го правя.

е, това вече е нещо! Тук се доближихме до сериозната политика.
изпревари ме .. и ми спести писането.
Още: обезсилване на шиитски Иран... като етап от контрола на нефтените пътища към Китай.
и премахване на един съюзник на Русия.

Сатен, ето тук ти отговарям накратко на въпроса от сутринта!

*

Asol

• 4140
« Отговор #153 -: Август 29, 2013, 03:54:08 pm »

За политиката не знам, но Николай Радев е мунданен астролог.

« Отговор #154 -: Август 29, 2013, 03:57:55 pm »

ако съвета е съм мен, аз чета.. и съм чел доста преди това.
за базата в Тартус знам повече от всеки тук.
Тя не е важна в случая... Друго е заложено на карта.
Тия приказки за това коя база е важна и коя не, ходи ги говори на Путин, пък да видим дали ще се върнеш в нашата скромна държава.

това е обикновена ремонтна база - 4 дока - три за кораби и един за подводници.
50 души персонал. Нищо съществено! Мижава работа!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #155 -: Август 29, 2013, 04:10:17 pm »

обезсилване на шиитски Иран... като етап от контрола на нефтените пътища към Китай.

Конфликти между сунити и шиити, които да се избият помежду си. Няма да се допусне да свалят аятоласите в Иран. Саудитска Арабия подкрепя САЩ, защото още не са изхарчили петродоларите. Като ги изхарчат, ще спрат да ги подкрепят.
Иначе, скоро Кисинджър беше казал, че Израел до 15 г няма да съществува. На САЩ им било много скъпо да го поддържат.

http://www.webcafe.bg/id_1803363081

А Шопенхауер

« Отговор #156 -: Август 29, 2013, 04:17:34 pm »

обезсилване на шиитски Иран... като етап от контрола на нефтените пътища към Китай.

Конфликти между сунити и шиити, които да се избият помежду си. Няма да се допусне да свалят аятоласите в Иран. Саудитска Арабия подкрепя САЩ, защото още не са изхарчили петродоларите. Като ги изхарчат, ще спрат да ги подкрепят.
Иначе, скоро Кисинджър беше казал, че Израел до 15 г няма да съществува. На САЩ им било много скъпо да го поддържат.

моята прогноза за Израел е още по-песимистична. Аз им дадох 7 години мах!
от тях вече две изтекоха! Остават 5. Във въпросната 2020 година (за която беше първата ми прогноза тук във форума в първата ми тема)
няма да има такава държава! И други "неща" няма да ги има тогава... Ерата на водолея ще е много различна май.
« Последна редакция: Август 29, 2013, 04:24:41 pm от Калоян Иванов »

« Отговор #157 -: Август 29, 2013, 04:23:13 pm »
Някой от вас посещавал ли е Израел?...

Тези неща аз преди години, когато бях там се чуваха....
Иначе страната е супер красива, ама напрежението се усеща...във всеки магазин те джобят...
Нощен живот имат страхотен...
От цялата работа със създаването на Кюрдистан, както казваш, да цепнат от БГ е ужасно
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #158 -: Август 29, 2013, 04:33:49 pm »
Ужасно е, да, Нерил. Казаха ми, че това ще стане по мирен път, чрез Свобода и достойнство на Касим Дал. Запитвал ли си се откъде е финансирана тази партия? Защо вицепрезидент на Турция обикаляше преди месец с него? На ифтара на мюфтийството също присъстваше. По мирен път си го обяснявам като референдум, въпреки че е наказуемо по НК.... Знам ли....
Факт е, че ДПС вече в Турция не я долюбват, а финансират Дал.

А Шопенхауер

« Отговор #159 -: Август 29, 2013, 04:44:04 pm »
Ужасно е, да, Нерил. Казаха ми, че това ще стане по мирен път, чрез Свобода и достойнство на Касим Дал. Запитвал ли си се откъде е финансирана тази партия? Защо вицепрезидент на Турция обикаляше преди месец с него? На ифтара на мюфтийството също присъстваше. По мирен път си го обяснявам като референдум, въпреки че е наказуемо по НК.... Знам ли....
Факт е, че ДПС вече в Турция не я долюбват, а финансират Дал.
Преди много време с един френд той е некакъв си, му споделих подобни на твоите мисли и ме изгледа с учудване и неприязън...
Ако се случи, в което не се съмнявам и е въпрос на време...
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА....
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.