Здравей Гост

Балансирани ли са четирите елемента в натала Ви?Липсва ли някой?

• 63 Отговора
  • 8174 Прегледи

И на мен ми липсва Земя в картата,но се радвам ,че я няма...Имам само един Хирон в Телец и това е...Трудно се разбирам със земните знаци...спорове,дебати...мерене на ината.../все пак съм Овне...не се давам/.Харесвам си Огъня/стелиум в Овен,...Луна и Сатурн в Лъв...Нептун в Стрелец/...Огънят...кара ме да се чувствам жива...без неговия импулс и емоции нямаше да ми е интересно.Земните знаци са ми прекалено скучни,сухи,посредствени...липсва ми тръпката с тях...имала съм връзка с един такъв,ама НЕ се получи!!!
От друга страна усещам тяхната стабилност и надеждност,последователност,което е най-хубавото в цялата схема.
Хубаво е да имаш някой такъв приятел около теб или близък/баща ми е Теле/,но за партньор НЕ -мерси!!!
Относно материалната част...добре си разпределям бюджета...винаги разума надделява...Като малка бях с широки пръсти,но ,като започнах да плащам сметки-вече си промених отношението към парите и започнах да ги ценя.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Офф бе Съни, един пост ще напишеш и пак ще ме уцелиш в 10ятката, точно това мисля и аз за липсата на елементите. Абсолютно си права за всичко, което написа, както винаги! Как да не ме радва да ти виждам ника из форума после!  :wub: :wub: :wub: :wub: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Smarta

• **
  • 575
Съни, много хубаво го каза. Осъзнавам, че много ми липсва огънят. Не че не се радвам на живота, но това се случва по един воден начин, когато вътрешно и тихо, с малко тъга, преживявам някоя красота. Или по въздушен начин, когато ентусиазирано се захващам да чета, да уча нещо, да пиша или да си говоря с някой. Това са едни задълбочени, самотни занимания, които всъщност ме спасяват от тежестта на водата. Земните радости рядко ме спохождат, т.е. не са точно радости, когато девата или сатурн ме изръчкат в ребрата, че са изостанали задачи, и радостта се състои в кратковременното удовлетворение от добре свършената работа. Наистина кратковременно. Дори като се дипломирах след много време на самоотвержени усилия и тежка самодисциплина, радостта ми трая няколко часа. За няколко месеца труд - няколко часа радост!?! Лепнах се за моя огнения, наистина ми вложи оптимизъм, лекота, ентусиазъм от живота. Но на него съвсем му липсва и вода, и земя, които си намери в мен. Усещам, че тежа на хората, в мене няма лекота, твърде съм сериозна и задълбочена. Кажете, как да си запаля искрата? Оживявам се само когато нещо си творя, заради планетите в пети дом. Имам един Нептун и един Уран в Стрелец, но явно са крайно недостатъчни. Никой ли нищо не знае как да се навакса липсващата стихия освен чрез чуждо присъствие?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

remedeos

• **
  • 1038
Съни,в първият ми пост съм написала-липсващ,или по-слабо представен.Относно мен-казах,че имам проблем с елемента земя,а не,че липсва напълно!

*

lealya

• *
  • 172
При мен положението е такова-4 планети+луна и хирон в огнени знаци,2 пл. във въздушни,1 във водeн,слънце и AC във земен знак.Тук май може да се говори за дисбаланс.На моменти ми е доста трудно с този огън в картата,но не се оплаквам.Опитвам се сама да балансирам нещата в характера си,а и положението на слънцето в точка анарета заедно с  AC в първи дом в земен знак явно имат влияние.Като се замисля почти всичките ми връзки са с представители на въздушни знаци,повечето ми приятели са огнени.Водните определено не ми допадат и нямам такива приятели,а със земните винаги стигам до някакъв вид конфликт.Борбена съм,имам силно изразено чувство за справедливост,привличат ме трудно постижимите неща.

*

Milkyway

• 3770
Аз имам по всичко в картата си.
Но,най-много земя,цели четири планети.Три в телец и една в козирог.
Имам и във въздух и във вода и в огън :rolleyes:

Сега се замислих...а дирекциите и прогресиите,и смяната на знаците - дали не ни се отразява по някакъв начин???От 5 г.Слънцето ми/дирекционното и прогресивното/ са в знака Телец...В интерес на истината допреди това харчех импулсивно,щедро...типично за Огъня/Овен/,но от известно време съм станала МАТЕРИАЛИСТ  :-\ ,боравя разумно с парите,бюджета следя-да не влизаме в преразход,оглеждам се вече за по-заможен мъж/а преди само голата любов ми беше в акъла :P/и др. подобни МАТЕРИАЛНИ неща...Та възможно ли е да настъпват такива промени -Вие забелязвате ли промяна от такова естество при Вас???

*

Milkyway

• 3770
При мен прогресивното слънце е в телец от 10 години.
Изобщо не съм материална,напротив харча ,когато взема заплатка доста.Все да купя нещо дрешка,я за мен,я за детето ;D
Пък и за готвене :blink:
Не,никога не съм можела да боравя добре с парите,не че съм ги имала де......
Имам на К2 лъв,широкопръста съм ;D

Да,за хората които обичам давам,но като видя че някой се държи измекярски, не ми е приятно.

Например една колежка в работата,като отидем до кафе машината за кафе, което е 50 стотинки ;D, тя започва един час да си рови в портмонето за стотинки....чака ли чака да кажа " Ей недей да ровиш,аз ще ти взема" Но аз не го казвам,защото точно в този момент,не съм решила да я черпя ;D

Но един ден милата се издаде.Ровеше ,ровеше и най-накрая го каза ;D
И аз отговорих "Оооо да разбира се,не се тревожи " и и взех кафе ;D

Smarta, същата работа и тук :)
Само един огнен Уран крепи положението, Нептун малко ме заземява в Козирог и всичко останало е вода и въздух по равно. Малко компенсирам със силен първи (три планети и два съвпада там) и втори (още две планети в съвпад) дом, но все пак се усеща. Седми дом ми се пада в Овен, огнените жени определено ме привличат с енергията си.

*

Kaya

• 2893
Да, балансирани са ми:) аз не го усещам :rolleyes:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Smarta

• **
  • 575
Вчера това си мислех, че откак прогр.Луна отиде в Овен, направо живнах. И прог.Слънце също влезе там и сега ще зареждам огнено. Добре че Слънцето ще седи в Овен почти 30 години!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

remedeos

• **
  • 1038
Определено,когато прогресивната ми луна беше в телец,имах по-интензивен обмен и опит със земния,материален елемент.Реших,че е време да имам банкова сметка и под натиска на тогавашен партньор опитах два неуспешни бизнеса.Но нещо не ми идваха отвътре.. ;D Но пък бях по-тук и сега,докато сега с про.луна в рак и в осми,понякога не съм дори и в плуващ пясък.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
А аз от както прогресивното ми слънце е в Лъв, такова самочувствие съм отпрала.. Ама не се оплаквам, аз нямам огнено в натала и ми действа много добре :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

remedeos

• **
  • 1038
Да,хубаво е,че чрез смяната на пр. светила,усвояваме или временно набавяме някой дефицитен елемент :blink:Неприятно е,когато пак благодарение на тях,някой елемент се размножи застрашително.

Липсва ми земя и верно съм непрактична.

*

ib

• *
  • 182
имам 7/10 в огнени
слънце, марс, венера и мерк в лъв
юпитер в овен
сатурн и уран в стрелец

охлажда ги плутон в скорпион и асц
луната ги праща на пързалката с водолей в 3ти дом
а нептун в козирог все едно го няма ...

та значи земята ми е слаба ... макар че съм пресметлива то по-скоро идва от домовете в които са планетите ... но съм страшно непостоянна ... всяко чудо при мен е за няма и 3 дни ... а с годинките това тежи ... ей го и сега сатъра е през 1 и пак дисциплината ми издържа една седмица ...

малката е с много овенско и рибешко ... същата ще е като майка си  :'( дано сатъра във везни да я озъптява че от сега е кибритлийка
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

Напълно те разбирам, при мен само юпитер е в земен знак, може би има някаква малка компенсация, защото е в ъглов дом.
Много ми е трудно да се справям с околния свят, не че не успявам, но това ме натоварва страшно много. Даже вчера си мислех, как има хора, които си намират партньор, който да мисли за земните неща, а те си живят по нептуновски. Аз нямах това щастие.
От друга страна има двама близки до мен човека с преобладаваща земя, те определено ми дават чувство за сигурност и стабилност (щях да напиша сила, но не е сила, чувство за стабилност е) - майка ми и дъщеря ми.
другото, което ми помага е спортуването, да усещаш тялото си, защото водно-огнените типове, като мен са с мислите си все някъде другаде, не в сегашния момента, тук и сега.

И аз като водно-огнен тип, на всичко отгоре все във водни и огнени домове (имам само Нептун в Козирог, СЛВ в Телец И Хирон в Близнаци) споделям мнението ти, че с мислите си съм все някъде другаде и предимно в облаците  :blink: А, това със спорта наистина е вярно – разтоварвам се и ме кара да се чувствам по-добре. Земята си я набавям от майка ми (АСЦ Телец) и сестра ми (Слънце в Дева), та те се опитват да ме свалят на земята и обикновено не успяват, докато аз сама не слезна предимно с гръм и трясък  ;D И винаги съм се чудила, защо всичките ми приятелки от дестството с които още поддържам връзка са Близнаци, а то било липсата ми на въздух. Много добре се разбираме, те говорят-аз слушам  ;D

*

remedeos

• **
  • 1038
Вярно е за спортуването,аз си наложих от няколко години ежедневни тренировки и определено помага.Пренасочвам енергия в спорт,която иначе би ме забъркала и отнесла в неведомите ми вътрешни бури.

*

Lillie

• 30532
Огнено-воден тип съм, нямам нито една лична планета във въздушен знак, но не усещам никакви липси в тази насока.

В индийската карта разпределението на елементите се променя - вода/въздух.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Слънце, Венера, Уран - вода
Меркурий, Плутон - въздух
АС, Луна, Марс, Сатурн, Нептун - огън
и едничък Юпитер - земя ;)
Не ми липсва земята никак. Някак съм интегрирала Сатурна да работи. Само дето никак не съм материалистично настроена, не че не мога да управлявам парите си. ;)